| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
SiPASTiK

|
Tarih: Prş 29.12.2005 16:09 Mesaj konusu: |
|
|
Dejavu bence abarttı abi..Tamam bi kaç şarkıda kullanırsında bu kadarıda fazla sıkıyor dinlerken..
Bağlama rock müzikle gider mi derseniz çokta güzel gider..Ama bilen birilerinin yardımıyla..
Bu arada Orphanedland'in son albümünde Oceanland diye bir parça var çok sağlam muhakkak dinleyin.Bağlama ve brutal vokal nasıl birarada kullanılır?Aha böyle kullanılır..Zaten adamlar full ud'la yapıyor müziklerini..Türk ezgileri barındırdığı içinde dinlenesi şarkılar çıkıyor ortaya.. _________________ Ey gidi goca İsildur,gılıç sallardık Gorgoroth yaylalarında... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
angelica-5

|
Tarih: Pzr 01.01.2006 15:56 Mesaj konusu: |
|
|
walla ben bağlama olarak bitek deja.vu yu dnledm aslında farklı bşi ama deja.vuyu pek beenmiorum nese oraya girmiim ama bnce hoş olablr enazndan deişk bi hawa gatıo herkse slmm  |
|
| Başa dön |
|
 |
IbanezRB

|
Tarih: Sal 03.01.2006 0:33 Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaşlar yapmayın etmeyin lütfen.Ne alakası var rock müzikle bağlamanın yada şöyle söyliyim türküyle elektro gitarın.Her müziğin bir enstrumanı vardır derim ben ve bağlama kesinlikle rock müziğinğe ait değil diye düşünüyorum.Rock müziğin içindeki asiliği o kadar tiz sesler veren bir alet yapamaz diye düşünüyorum.Gitar dururken neden bağlama??? 70 lerden beri tutturulmuş gidilmiş bir Anadolu Rock diye birşey,henüz ne olduğunu anlamış da değilim!!! Bir defa Rock kesinlikle Anadolu kültürüne ait bir müzik değil.
Alın size Haluk Levent örneği;en baba müzisyelerle çalışır ama dinleyici kısmı varoşlardan başka bir yer değil.Bir de şöyle düşünün Skid Row yada Bon jovi nin bir şarkısında bağlama sesi ,benim kulağıma saçma geldi ,bilmiyorum siz ne dersiniz. |
|
| Başa dön |
|
 |
electricturk Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Sal 03.01.2006 18:26 Mesaj konusu: |
|
|
kardeşim git yahu işine senin Anadolu Rock ı anlamanı beklemiyorum o küçük beyninle zaten elektrik gitarın sesi çok mu bass.
Onu bırak asilik öyle kalın ses çıkarmakla mı olur,biraz halk ozanlarını oku
Aşık Veysel i Pir Sultan Abdal ı oku sonra gel burda rocker lık tasla. |
|
| Başa dön |
|
 |
SiPASTiK

|
Tarih: Çrş 04.01.2006 16:07 Mesaj konusu: |
|
|
| IbanezRB demiş ki: | Arkadaşlar yapmayın etmeyin lütfen.Ne alakası var rock müzikle bağlamanın yada şöyle söyliyim türküyle elektro gitarın.Her müziğin bir enstrumanı vardır derim ben ve bağlama kesinlikle rock müziğinğe ait değil diye düşünüyorum.Rock müziğin içindeki asiliği o kadar tiz sesler veren bir alet yapamaz diye düşünüyorum.Gitar dururken neden bağlama??? 70 lerden beri tutturulmuş gidilmiş bir Anadolu Rock diye birşey,henüz ne olduğunu anlamış da değilim!!! Bir defa Rock kesinlikle Anadolu kültürüne ait bir müzik değil.
Alın size Haluk Levent örneği;en baba müzisyelerle çalışır ama dinleyici kısmı varoşlardan başka bir yer değil.Bir de şöyle düşünün Skid Row yada Bon jovi nin bir şarkısında bağlama sesi ,benim kulağıma saçma geldi ,bilmiyorum siz ne dersiniz. |
İki gözüm sana hayatının kalan kısmında başarılar diliyorum. |
|
| Başa dön |
|
 |
IbanezRB

|
Tarih: Prş 05.01.2006 3:14 Mesaj konusu: |
|
|
| electricturk demiş ki: | kardeşim git yahu işine senin Anadolu Rock ı anlamanı beklemiyorum o küçük beyninle zaten elektrik gitarın sesi çok mu bass.
Onu bırak asilik öyle kalın ses çıkarmakla mı olur,biraz halk ozanlarını oku
Aşık Veysel i Pir Sultan Abdal ı oku sonra gel burda rocker lık tasla. |
Bak kardeş pir sultan abdal rocker değil aşık veysel de öyle...sen anlaşılan Rock un ne olduğunu oldukça ilerleyen yaşlarda anlamış bir kişiliksin...iyi o zaman Ahmet kaay da rocke o zaman ...tabi asilik gitarın kulanım daha doğrusu çalma şekliyle bir alakası var..evet gitarda daha tiz sesler var ama o sesleri Diamand Harm yapınca ne olduğunu bilecek kadar rock müziğini bildiğinden süphe duyarım....ok? |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Prş 05.01.2006 15:02 Mesaj konusu: |
|
|
söylediğimi yine anlamamışsın zaten anlamanı da beklemiyorum.Ben onların rocker olduğunu söylemedim bağlama ve isyan arasında kurduğun saçma denklemi çürüttüm sadece.
Bu noktadan sonra senin seviyende biri ile muhattap olmak istemiyorum. |
|
| Başa dön |
|
 |
IbanezRB

|
Tarih: Cum 06.01.2006 5:32 Mesaj konusu: |
|
|
| electricturk demiş ki: | söylediğimi yine anlamamışsın zaten anlamanı da beklemiyorum.Ben onların rocker olduğunu söylemedim bağlama ve isyan arasında kurduğun saçma denklemi çürüttüm sadece.
Bu noktadan sonra senin seviyende biri ile muhattap olmak istemiyorum. |
Bak güzel kardeşim ! Bak kardeşim diyorum...Muhtemelen yeni bitme,kendini rock star gibi gören insanlardan birisindir ve de ne gitardan ne bağlamadan anlayan bir şahıssın !!! Ben senin anlamdığın alakayı biraz daha açıklamak zorunda kalıcam galiba.Anlaşılan beyin sorunu olan kim olduğu açıkça ortada.Sen Rock ın sadec sex,uyuşturucu ve rock&roll dan mı ibaret olduğunu mu sanıyorsun???? Yoksa sende Rock bir yaşam biçimidir diyerek Rock müziği bu kadar basit tanımlayan adamlardanmısın??? Rock her zaman olmasa da ,çoğu zaman bir şeyin ifade etme şeklin en sert, en asi,en hırçın halidir....ve bu müziğin temel enstrumanı da Gitardır !!! Peki bunun nedenini hiç oturup düşündünmü???Neden saz değil de gitar!! Bingo ! İşte şimdi jeton düşmeye başladı sanırım!!! Hadiii bunu sen bile düşünebilirsin..Ama illaki ben beceremiyorum diyorsan o zaman sana bi önerim var.Yazı bekle ,al bi naylon telli akustik gitar(bu gitara klasik gitar denmesi de yalnış.Bu arada bunu da belirteyim) otur sahile al bir bağlama çalan arkadaşını orda kendi çapınızda Akdeniz Akşamları çalın!!! Dersinki "ben o şarkının akorlarını bilmiyorum".Dm C Am bas yeter.Ben de o sıralar herhagi bir yerde November Rain çalıyor olabilirim...ve inan o gitarın sesi senin taa iç kulağına kadar ulaşacaktır.İşte alaka budur kardeşim.Son bir öneri müzik denillen illete bu kadar yüzeysel bakma,biraz daha derine ama dikkat et boğulma,yutar adamı.Bu yazıdan sonra da muhattap olursan,sana başka ne derim bilemiyorum! |
|
| Başa dön |
|
 |
romevod

|
Tarih: Cmt 07.01.2006 2:50 Mesaj konusu: |
|
|
| IbanezRB demiş ki: | | Arkadaşlar yapmayın etmeyin lütfen.Ne alakası var rock müzikle bağlamanın |
Sert bir müzik yapmak istersen bağlama işini zorlaştırır.Yapabilirsiniz fakat işinizi zorlaştırır ama öyle noktalar varki bağlama müziği sert oluşumunun içinden çıkarıp yine sert ama eğlenceli bir konuma sokabilir . Buda özellikle insanın o anki ruh haliyle doğru orantılıdır ( Bir tarza tamamen tapmış ve başka bir şey dinleyemeyen insanlar hariç.)
Şahsi fikrim bağlamanın bazı noktalarda rock müzikle örtüştüğüdür.
Ayarı bilinmediği zaman iğrenç bir hale dönüştüğünden de o noktada arkadaşa hak veriyorum ve uyuşmadığını söyleyebilirim.
Teşekkürler. |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cmt 07.01.2006 15:43 Mesaj konusu: |
|
|
romevod bağlamanın rock müzik içinde en iyi kullanan gruplardan biri de şüphesiz Moğollardır,sertlik mi isyanmı buyurun o zaman Bi Şey Yapmalı!
diğer dallama arkadaşım olaya yüzeysel bakan burada ben değil sen oluyorsun,öyle şeyler yazmışsınki yanıt vermesem çatlarım,rock müziği sert gitar sesinden ibaret zanneden benmiyim.Bana öyle artistlik yapıp jeton muhabbeti falan yapma kumsalda klasik gitar çaldığımı nerden biliyorsun zaten orada söylediğin şeyde ne demek istedin onuda anlamadım.Çıkardığın anlamsız sesleri yazıya dökmüşsün.
Liverpool Beatles festivali DEF grubu türk sazlarıyla Beatles parçalarını yorumladı,kalabalık uçtu adeta ,ertesi gün İngiliz gazetelerinden bir yazı
umarız Beatles festivaline katılacak gruplar bu işi nasıl yapacaklarını Türkler den öğrenmişlerdir. |
|
| Başa dön |
|
 |
romevod

|
Tarih: Cmt 07.01.2006 16:07 Mesaj konusu: |
|
|
Bence herkesin fikrine saygı duymalı ve kimseyi kırmamalı. tartışma olucak elbet ki olucak ki tadı çıkacak konuşmanın ama birbirimizi kırmadan...
 _________________ www.dejavu.web.tr |
|
| Başa dön |
|
 |
alkeen

|
Tarih: Cmt 25.02.2006 19:36 Mesaj konusu: |
|
|
| SiPASTiK demiş ki: |
Bu arada Orphanedland'in son albümünde Oceanland diye bir parça var çok sağlam muhakkak dinleyin.Bağlama ve brutal vokal nasıl birarada kullanılır?Aha böyle kullanılır..Zaten adamlar full ud'la yapıyor müziklerini..Türk ezgileri barındırdığı içinde dinlenesi şarkılar çıkıyor ortaya.. |
orphaned land bu anlamda baya önemli işler yapıyor , katılıyorum.yerel enstrümanların rock-metal içerisinde kullanılması çok yadırganacak bir şey de değil ayrıca..tartışma saçmasapan yerlere gitmiş gibi geldi bana.her ülkede vardır yerel tatları müziğinde kullanan gruplar , müzisyenler..orphaned land gibi ,işte cruachan(şiddetle tavsiye ederim kelt müziğini sevenlere özellikle ) gibi....bizim coğrafyamızda da acaip bi çeşitlilik var sadece batı'dan aldığımız enstrümanlarla , onların yaptığı müziği aynen kopyalacak değiliz , bu bir müzisyenin kendisini sınırlaması anlamında gelir bir yerde.kaldı ki rock müzik'te sonuç olarak amerikan halk müzik geleneğinin(ne kadar eskiye dayandığı tartışılır tabi , bizim yüzlerce yıllık kültürel geleneğimizi bir düşünün bir de orta asyadan anadolu'ya!) bir uzantısı değil midir? |
|
| Başa dön |
|
 |
my__kantale

|
Tarih: Pzr 26.02.2006 12:54 Mesaj konusu: |
|
|
ya birde baglamaya procesor baglanıp çalınsa nasıl olur die de merak da etmiyor degilim belki böyle güzel bir ton sound yakalnabilir şimdi bu baslıgı görünce aklıma geldi valla denemeye deger... _________________ desibel bas/vokal/gitar =)
www.desibel.anatolianrock.com
www.desibelweb.net yakında yeni kayıtlarla |
|
| Başa dön |
|
 |
sheboistugce

Kayıt: Feb 01, 2005 Mesajlar: 297 Nerden: karlı dağların ardından;PpPp
|
Tarih: Cum 03.03.2006 23:43 Mesaj konusu: |
|
|
okulumda rock dinleyipte bağlama çalan bir adet insan var...bu başlığı görünce o aklıma geldi yazmak istedim... _________________ kalpte kurşun,ilmek boynunda;iki çocuk ölüm karşısında... |
|
| Başa dön |
|
 |
kingofloss__

|
Tarih: Cmt 04.03.2006 0:46 Mesaj konusu: |
|
|
Bağlama ile rock niye alakasız olsun ki?O zaman senfonik rock/metal diye bir türde olmasın...Senfoni ile gitar tabanlı müzik ne alaka?Bir müzik dalı ne kadar beslenirse,o kadar zenginleşir.Bu kötü birşey değildir,bu işi iyi yapan gruplar vardır,yapamayanlar vardır.Orphaned Land bu işi çok iyi harmanlıyor.Pentagram'ın Anatolia albümü buna iyi örnekti.Daha vardır örnek...olmaz,alakasız falan değil,çok güzel uyuyorlar bence... _________________ Enslaved Blog...Breaking your teeth on the hard life coming,show your scars!!! Metallica - Broken,Beat And Scarred |
|
| Başa dön |
|
 |
fenor

|
Tarih: Cmt 04.03.2006 10:26 Mesaj konusu: |
|
|
The tea party derim başka bişi demem... _________________ ... |
|
| Başa dön |
|
 |
punky_jumping

|
Tarih: Cmt 11.03.2006 19:00 Mesaj konusu: |
|
|
| bağlama kendi başına iyi hoş da rock girince işin içine olmuyo...etnik müziğimize sahip çıkıcaz die herşeyi karıştırıp bağlamalı rock adı altında daha çok kopmuş olmuyomuyuz?bu ayrıda anadolu rock olayına hiç değinmeyeceğim. |
|
| Başa dön |
|
 |
juju

|
Tarih: Prş 08.06.2006 15:34 Mesaj konusu: |
|
|
yaa edip akbayramin-aldırma gönül parcasi aslında güzel bi örnek buna
rock old. tartısılır ama
gerek bateri gerek gitar gerek bass gerek baglama cok ii harmanlanmısdır bu parcada _________________ <div>www.rockkas.com</div><br /> |
|
| Başa dön |
|
 |
american_idiot

Kayıt: Apr 16, 2006 Mesajlar: 186 Nerden: boulevard of broken dreams
|
Tarih: Çrş 14.06.2006 20:37 Mesaj konusu: |
|
|
Deja-vu cok guzel kullanıyo baglamayı helal olsun
En son american_idiot tarafından Pzr 10.12.2006 18:44 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
american_idiot

Kayıt: Apr 16, 2006 Mesajlar: 186 Nerden: boulevard of broken dreams
|
Tarih: Prş 29.06.2006 3:24 Mesaj konusu: |
|
|
diğer albumlerdede kullanırlar inş. 
En son american_idiot tarafından Pzr 10.12.2006 18:45 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
|