| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Önlisans ogrencilerine karsi onyarginiz varmi ? |
| evet |
|
15% |
[ 10 ] |
| hayır |
|
50% |
[ 33 ] |
| umurumda degil |
|
34% |
[ 23 ] |
|
| Toplam Oylar : 66 |
|
| Yazar |
Mesaj |
uucar

|
Tarih: Pts 11.10.2004 12:05 Mesaj konusu: |
|
|
| okumayın sizde o zaman.madem küçümsenme korkunuz var okumayacaksın.zaten gereksiz yere okunuyor.önlisansta ki arkadaşlarımla konuşuyorum onlarda zaten tatil yapmak için okuduklarını söylüyorlar.hoş bende tatil için okuyorum ama önlisansta değil. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
metal__milita

|
Tarih: Pts 11.10.2004 12:15 Mesaj konusu: |
|
|
| aslında iki yıllıkların daha alem olmaları normaldir.adamlar ununu elemiş,eleğini asmış yani..takarlar mı? yemiyo tabi dört sene okumak.bizim kaygılarımız war yani o yüzden yauw |
|
| Başa dön |
|
 |
blackjoe

Kayıt: Jan 24, 2004 Mesajlar: 101 Nerden: İstanbulun karanlık dar kuytu nemli sokaklarından .....
|
Tarih: Pts 11.10.2004 12:45 Mesaj konusu: |
|
|
umursadıım bişey değil açıkçası .. _________________ 'İlgi duymuyordum. Hiçbir şeye ilgi duymuyordum. Nasıl kaçabileceğime dair hiç fikrim yoktu. Gidecek yerim yoktu ama. İntihar? Tanrım, çaba gerektiriyordu. Beş yıl uyumak istiyordum ama izin vermezlerdi.' www.ruh6sacmaliklari.gen.ms |
|
| Başa dön |
|
 |
yenalll

|
Tarih: Pts 11.10.2004 16:16 Mesaj konusu: Re: Yüksekokul'lar |
|
|
| ShoveL demiş ki: | Ya arkadaşlar; lisans programlarında okuyanlar , önlisans programında okuyanlara karşı neden bu kadar önyargili ?..! Neden bi aşağılama ile bakarsinizki ? Bunlar tamirci-tornaci fln olcak saniosunuz heralde ? :p |
bakanların ayıbı bu.herkesi aynı kefeye koyma.genelleme yapman bile hatalı bence.kendim de lisans öörencisiiym ancak böle bi tavrım asla olmadı.hatta hiç bir arkadasımın da olmadı.böle bir şeyi ilk kez senden duydum dogrusu  |
|
| Başa dön |
|
 |
chanson

Kayıt: Jun 15, 2004 Mesajlar: 270 Nerden: istanbul herald tribune
|
Tarih: Pts 11.10.2004 20:23 Mesaj konusu: |
|
|
evet vardır o önyargı gereksiz bence
ben 4 yıllıkta okuyorum ama bence bir farkı yok 4 ya da 2 yıllık olmasının.
ilkokuldan beri çocuklar yarış atı gibi koşturuluyor denir yok anadolu lisesi yok üniversite yok ek diller.
sınavlara girene kadar herkes sınavlara etiketlenmeye karşıdır sınav sonucu gelir ve 4 yıllık 2 yıllığa tepeden bakar ee hani bir sınav herşeyi çözmezdi. benim bölümün 2 yıllığı yok gerçi ama benim için farketmezdi öyle ya da böyle çünkü üniversitelerde eğitim aynı ne kadar herkes abi bizim profesör oxforddan gelme gibi cümleler kursada. düz lise mi anadolu mu lisans mı önlisans
mı yabancı dilin var mı.
ya burda bile anadolu liseleri başlığı vardı sınavların sizi etiketlemsine izin vermeyin öğrenci öğrencidir okul biter ikiside aynı mesleği yapar ne farkeder ki?
sürüklüyorlar bizi ya önce ailelerimizin beynini yıkıyorlar onlarda bizim
öyle ki ilkokulda başlaıyoruz kurslara dersanelere
anadolu lisesine giriyoruz bitmiyor ufacık puanların hesabını yapıyoruz. 2 yıllıklara da saygımız sonsuz... _________________ olaylar bizi büyütüyor ya da bir anlık gösteriyordu ne kadar küçük olduğumuzu
(ve yine de insan içine çıkarken yanımıza almayı unutmuyorduk egomuzu) |
|
| Başa dön |
|
 |
Sanother

|
Tarih: Pts 11.10.2004 20:38 Mesaj konusu: |
|
|
ben 2 yıllık okudum bitirdim, sonra 4 yıllık okudum bitirdim...
fark;
2 yıllıkta 2. sınıf vatandaş muamelesi görüyorsun okulun amele takımının daimi üyesi sayılıyorsun ama alakası yok nice müh. okuyan adama değişmeyeceğim arkadaşlarım var 2 yıllıktan, gerçi meslek lisesi veya teknik liseden gelenlerin yoğun olduğu bölümler dolayısıyla abazalık dediğimiz olgunun özgür ortam karşısındaki hayvansal dışavurumuda olmuyor değil tabii...
4 yıllıkta hafif tempra kıvamında dolaşıyorsun hele benim gibi okulun gözbebeği bölümünde okuyorsan bazı aptal kızları sadece okuduğun bölümü söyleyerek tavlama şansın var, kendini bir b.k sanıyorsun ama ister 2 yıllık ister 4yıllık olsun okul bitince bir b.k olmadığını anlıyorsun... _________________ je rêve, donc je ne suis pas...
TurkRock.com Last.Fm Community: http://www.last.fm/group/TurkRock.com
|
|
| Başa dön |
|
 |
ShoveL

|
Tarih: Cum 15.10.2004 2:26 Mesaj konusu: |
|
|
ya oylesine bi ba$lik aciyim dedim ama meger herkes ne kadar dertliymi$ bu konuda sanother dedigin gibi teknik liseden gelme ve hayvansal disavurumlarin fazla oldugu bi bolum ogrencisi olman cok kotu. Ben elektrik bolumundeyim... Duz liseden gittim ama bende kayniyorum arada... Cok kotu... _________________ aLL THe THiNGS THaT i LiVeD iN MY LiFe We®e Lie ..!
Gri Mevsim - Seyi®ci |
|
| Başa dön |
|
 |
revolte

|
Tarih: Cum 15.10.2004 16:05 Mesaj konusu: |
|
|
| alp_khan demiş ki: | | ben meslek lisesi mezunuyum univ okudum onlisansın liseden bir farkı olmadıgına sayit oldum |
Benim okuduğum lisenin imkanları çok az üniversitede vardır herhalde (Sakaryada yoktu). Mühendislik bölümlerinden bile iyiydi, değerini bilemedik. Hatta sonradan Yıldız Teknik bir bölüm açmış bizim lisede (saçma gözüküyor ama doğru Yüksekokul olarak geçiyor galiba). _________________ Anarşi bir program değil, toplumun kendi kaderini tayin için giriştiği eylemidir http://www.anarsi.org |
|
| Başa dön |
|
 |
turkrockcomuyesi

|
Tarih: Cum 15.10.2004 16:55 Mesaj konusu: |
|
|
| Ben 2 senelik okusam kendimi ezik hissederdim.Çünkü benim için önemli olan diploma,okuduğum bölüm değil. |
|
| Başa dön |
|
 |
ShoveL

|
Tarih: Pzr 17.10.2004 22:15 Mesaj konusu: |
|
|
| turkrockcomuyesi demiş ki: | | Ben 2 senelik okusam kendimi ezik hissederdim.Çünkü benim için önemli olan diploma,okuduğum bölüm değil. |
yazdigin mesaja gore onlisans okusaydin kendini ezik hissetmen dogal.. Cunku sen kendin icin deil baskalarinin sana baki$ acisi icin ya$iosun sanirim... _________________ aLL THe THiNGS THaT i LiVeD iN MY LiFe We®e Lie ..!
Gri Mevsim - Seyi®ci |
|
| Başa dön |
|
 |
chamaeleon

|
Tarih: Cum 22.10.2004 23:32 Mesaj konusu: |
|
|
| bende 2 yıllık öğrencisiyim ve hayatımdan memnunum.kimseninde ben 2 yıllık okuyorum diye benim hakkımda kötü düşündüğünü zannetmiyorum. |
|
| Başa dön |
|
 |
trendkiller

|
Tarih: Cmt 23.10.2004 0:54 Mesaj konusu: |
|
|
| okudu bölümde başarılı olamayıp da diğer bölümlere okullara b.k atanlar herzaman olacaktır. |
|
| Başa dön |
|
 |
turkrockcomuyesi

|
Tarih: Pzr 24.10.2004 3:36 Mesaj konusu: |
|
|
| trendkiller demiş ki: | | okudu bölümde başarılı olamayıp da diğer bölümlere okullara b.k atanlar herzaman olacaktır. |
Çok saçma bir yorum. |
|
| Başa dön |
|
 |
The_GoD

|
Tarih: Pts 25.10.2004 10:26 Mesaj konusu: |
|
|
sevgili öğrenciler . yaptığınız tartışmayı beyşehir myo daokuyan 2 şahıs olarak gınıyoruz... bilakis senin gibi 2 yıllık okuyupta kendini ezik hissedenler yüzünden 2 yıllıklar şu anda bu durumda. en azından biz 2 yıllık okuyoruz ve bir beynimiz var. ya senin gibi hiç okumayıpta senin gibin olsaydık daha mı iyiydi. sözlerim turkrockcomuyesi elemanınadır. turizm rehberlikteyim ki eğer sen normal bi bölümü tutturup gidersen (4 yıllık) (bi öğretmenlik mesela) seninalacağın paranın kat kat fazlasını alacağım kesin bişey.... 2 yıllıkları küçümserken bölümleri gözden geçir istersen. _________________ -------------BuRDuR SerVer BuGs--------------- |
|
| Başa dön |
|
 |
santinista

Kayıt: Dec 27, 2003 Mesajlar: 249 Nerden: Eskişehir-Antalya
|
Tarih: Pts 25.10.2004 19:19 Mesaj konusu: |
|
|
bugüne kadar önlisanlılara karşı böyle bir tutum içinde olan hiç görmedim...
bence de hiçbir alakası yok,üniversitede kaç yıl okuduğun önemli değil,önemli olan o okuduğun yıllarda ne yaptığındır,kendini hayata ve mesleğine karşı ne kadar hazırladığındır,gerisi boş!!
kaldı ki benim okuduğum şehirde koskoca açıköğretim fakültesi var,o zaman aöf'liler insandan sayılmasın!! olmaz öyle şey ... _________________ Ben Toy Bir Mehtap
Kelimeler Birer Varsayım... |
|
| Başa dön |
|
 |
bungula

|
Tarih: Pts 25.10.2004 23:44 Mesaj konusu: |
|
|
Ya insan olarak ayrım yapılmıyor zaten.. Sen şunu okuyorsun benimle konuşma gibi birşey sözkonusu değil tabiki.. Ama hepiniz kabul edin bu genel bakış açısını.. Aynı bölüm olmasına rağmen boğaziçi farklı sütçüimam farklı değerlendiriliyorsa, 2 ve 4 yıllığıında farklı değerlendirildiğini kabul etmek gerekir.. Yanlış bir önyargı tabiki.. Kimin başarılı olacağı bilinmez... Ama maalesef böyle.. _________________ hiç yoksam, hiç olmadıysam.. |
|
| Başa dön |
|
 |
santinista

Kayıt: Dec 27, 2003 Mesajlar: 249 Nerden: Eskişehir-Antalya
|
Tarih: Sal 26.10.2004 1:47 Mesaj konusu: |
|
|
| bungula demiş ki: | | Ya insan olarak ayrım yapılmıyor zaten.. Sen şunu okuyorsun benimle konuşma gibi birşey sözkonusu değil tabiki.. Ama hepiniz kabul edin bu genel bakış açısını.. Aynı bölüm olmasına rağmen boğaziçi farklı sütçüimam farklı değerlendiriliyorsa, 2 ve 4 yıllığıında farklı değerlendirildiğini kabul etmek gerekir.. Yanlış bir önyargı tabiki.. Kimin başarılı olacağı bilinmez... Ama maalesef böyle.. |
bak buda farklı bi bakış açısı.bi de böyle düşünmek lazım... _________________ Ben Toy Bir Mehtap
Kelimeler Birer Varsayım... |
|
| Başa dön |
|
 |
ShoveL

|
Tarih: Sal 26.10.2004 3:52 Mesaj konusu: |
|
|
ilginc... _________________ aLL THe THiNGS THaT i LiVeD iN MY LiFe We®e Lie ..!
Gri Mevsim - Seyi®ci |
|
| Başa dön |
|
 |
SLAYER31 Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Sal 02.11.2004 20:58 Mesaj konusu: |
|
|
yüksekten korkarım ondan pek açılmayım diyorum  |
|