Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - 11 Ayın Sultanı (Ramazan)
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

11 Ayın Sultanı (Ramazan)
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... , 24, 25, 26  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem
Önceki başlık :: Sonraki başlık  

Ramazanın en güzel yanı nedir?
Pide
36%
 36%  [ 113 ]
Huzur
27%
 27%  [ 85 ]
Yemekler
12%
 12%  [ 40 ]
İbadet
23%
 23%  [ 72 ]
Toplam Oylar : 310

Yazar Mesaj
gorona
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Sal 18.09.2007 21:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

valla bugün tuttuğum oruc kabul olmuştur inşallah. aslında umut'un orucu kabul görmüşse benimkide görmüştür. adamın bana orucumu bozdurmak için yapmadığı kalmadı be, kaka arkadaş dennischambers Laughing
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Daishuman

MesajTarih: Sal 18.09.2007 23:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben ilk üç gün tuttum yine 30 gün tutarım sanıyordum ama üç günden sonra birden bıraktım..fakat bu dayanamamaktan değil..bilmiyorum bu sefer böyle oldu

Zaten hiçbir zaman inançlarım çok kuvvetli olmadı..Allah'a inanıyorum o ayrı ama ibadetlerin çoğunu gerçekleştiremiyorum..açıkçası bütün gün karıya kıza bakıp akşam gelip namaz kılmak bana göre değil..isteyen kendini kandırabilir..

Ama oruç biraz suçluluk duygusu yarattı bende..en azından buna önem verirdim..ama dini kullanan ve bu güçle başımıza gelen insanları gördükten sonra inancımda zedelenmeler oldu..diceksiniz ki onlarla senin alakan yok herkes kendinden meshuldür..doğrudur ama etkilenmemek elde olmuyor..belki de ben suçu onlara atıyorum bilemiyorum..

yani genel anlamda insanların bu kadar kör oluşu beni yıpratıyor..bakıyorum insanlar gidip kabirlere dua ediyorlar..düşünsenize ölmüş insandan hayır bekliyorlar..yahu kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz biz..bu kadar mı cahiliz ? ve dini kullanıp bu güçle parayı götüren insanları inatla başa geçiriyoruz..

Buradaki insanların samimiyetlerine inanıyorum...sıcak muhabbetler oluyor ramazan,pide falan filan...ama ben artık bu sıcaklığı bile yaşayamacak kadar soğudum bazı şeylerden..siz siz olun fazla takmayın kafayı bu tarz şeylerden..yoksa hissettiğiniz bu güzelliklerde solmaya başlıyor..bu masumiyetide alıyorlar elinizden
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Zeratul
"Gündem" mod.

MesajTarih: Çrş 19.09.2007 0:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ramazanın en güzel tarafı sahurda geç kalkıp top atılasıya kadar bulunan herşeyi yemeğe çalışmak Very Happy nedense ayrı bir hoşuma gidiyor böyle bir heyecanı var..
Ayrıca o dakikalara kalan arkadaşlar bilirler galonlarca su içilir ertesi güne susuz kalmamak için Very Happy ama yine susarsın yine susarsın..
gorona

MesajTarih: Çrş 19.09.2007 0:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

paketinde kalan sigarayı çekiş vardır bide. tv'de istanbul için imsak vakti yazdığında çekersin son fırtlarını sonrada bırakırsın. hemen mahallenin imamı başlar ezana. ama sanki sigarayı yeni elinden düşürmemişsin gibi ezan bittiği gibi sigara sigara diye dolanırsın ortada. bana dün böyle oldu, hemde aynısı. fazlası bile varda neyse Smile
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
hasanayvenli

MesajTarih: Çrş 19.09.2007 1:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

fırından yeni çıkmış pideyi alıp arasında tereyağını eritip ölümüne yemeyi özledim
eskiden evin altında fırın vardı her iftar akşamı yapardım ama artık...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
onurgs1905

MesajTarih: Çrş 19.09.2007 1:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bugün masamda duran erik tabağından bir erik alıp ısırıyorken bi anda oruçlu olduğumu hayırladım ve dişlerimiin 3te 1 inin içine girdiği eriği bıraktımSmile
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
kosovian

MesajTarih: Çrş 19.09.2007 10:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

umarım herkes kalan 11 ayda da ramazanda olduğu kadar ahlakı ve hoşgörülü kalabilir.herkesin bayramını kutlarım.
hasanayvenli

MesajTarih: Çrş 19.09.2007 13:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kosovian demiş ki:
umarım herkes kalan 11 ayda da ramazanda olduğu kadar ahlakı ve hoşgörülü kalabilir.herkesin bayramını kutlarım.
mehmet ali birand gibi erken kutlamışsın sen de Smile
Başa dön
serotonin_4_all

MesajTarih: Çrş 19.09.2007 15:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hasanayvenli demiş ki:
fırından yeni çıkmış pideyi alıp arasında tereyağını eritip ölümüne yemeyi özledim

oruçlular bu sayfayı okumasın diye bi uyarmak lazım Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
napalm

MesajTarih: Çrş 19.09.2007 15:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ordaki seçeneklere güllacı da ekleyin...Very Happy
hasanayvenli

MesajTarih: Çrş 19.09.2007 18:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

serotonin_4_all demiş ki:
hasanayvenli demiş ki:

oruçlular bu sayfayı okumasın diye bi uyarmak lazım Smile
ben şu an oruçluyum ve yazdığım şeyi yapabilmek herşeyden güzel olurdu şu anda =)
Başa dön
GORGOROTH666

MesajTarih: Cum 28.09.2007 20:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

allahım ya ramazanları seviyorum oruç tutmasam da sabah ezanını dinlemek ayrı oluyor her ne kadar burdan zevk vermese de dinlemek istanbulda dinlemenin tadı bambaşka.
valla bu ramazan çok tatsız tuzsuz geliyor bana o yüzden bilmem bayram nasıl geçer Sad
Zeratul
"Gündem" mod.

MesajTarih: Cum 28.09.2007 20:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hakikaten klişe söz vardır ya nerde eski ramazanlar Very Happy ama cidden her yıl ramazan daha sönük geçiyor, ramazanın gittikçe yaza doğru kaymasından dolayı millet daha az önem vermeye başladı bence..Kışın ramazan çok daha renkli ve huzurlu geçiyor..
bir_kereye_mahsus

MesajTarih: Cum 28.09.2007 21:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Müslüman, aynı zamanda da Türk olan yüce bir üllkenin evladı olduğum için şükrediyorum öncelikle...

Ezan sesini duyduğum için şükrediyorum. Sabah ezanının güzelliği -hele de güzel sesli bir müezzin okuyorsa- karşısında duygulanıyorum...

İnsanlarımız iftara az bir zaman kala işlerinden çıkıp trafiği katletse de sadece gülmekten ve tabii ki boş yere sinirlenmekten başka birşey elimden gelmiyor. Yine de seviyorum bunu... Koskoca bir senede sadece bir ayda yaşanıyor çünkü bunlar..

Gündüz vakti uyuduğum (neredeyse iftar saatine kadar uyuyorum Crying or Very sad ) için tuttuğum oruçtan da şüpheleniyorum. Daha doğrusu çalışan insanlarla benim orucumun bir olmadığını düşünüyorum.. Gündüz vakti uyuduğum için neredeyse hiç acıkmıyorum, susamıyorum.

Herşeye rağmen sahura kadar uyumadığım için de kendimi biraz da olsa şanslı hissediyorum.. Uyku da tutmuyor zaten.

Senenin sadece bir ayında Ramazan pidesi (Kayseri'liler de, buradaki Malatyalılar da..vs iyi pide yapıyor nomıssızım Laughing ) yediğim Yaradan'a şükrediyorum.

Hacivat-Karagöz, Orta Oyunu... izleyemediğim için üzülüyorum. Belki yapıyorlardır ama ben bu şehirde yeni olduğum için bilemiyorum Confused

Ramazan davulcularını (Petek Dinçöz'ün programına çıkmış yaşlı davulcu amca bizim mıntıkaya yakın bir yerde çalıyor Razz ) seviyorum, ne olursa olsun.. Keşke bir enstrüman çalmayı bilsem de (klarnet mesela) onlara eşlik edebilsem diye de hayal kuruyorum...
denoktabenokta

MesajTarih: Prş 11.10.2007 12:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bitti,bu ramazanıda bitirdik...
napalm

MesajTarih: Prş 11.10.2007 13:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

şimdiden tüm forumdaki herkesin şeker bayramını kutlarım...
chromatickey

MesajTarih: Prş 11.10.2007 19:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Herkese iyi bayramlar...

www.myspace.com/emrechrom
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
denoktabenokta

MesajTarih: Prş 11.10.2007 21:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

1,5 aydır traş olmuyordum,bayram tıraşı oldum,kendimi tanıyamadım yahu Smile ama değer...
JackRackham

MesajTarih: Prş 11.10.2007 22:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ramazan ayından hoşlanmayan tek kişi benim sanırım ama inanın haklı sebeplerim var:

Öncelikle ismi çok iddialı: "11 Ayın Sultanı". Yalnız bu sultan olan ay her yıl değişiyor. Bu yönden bir tutarsızlığı var. Ayrıca benim için sultan mertebesine yükselebilen yegane aylar Dünya Kupası veya Avrupa Futbol Şampiyonası maçlarının oynanacağı aylar olmuştur hep. Belki Ramazan da 4 yılda bir gelse onu da aynı şevk ile karşılardım ama bilmiyorum.

Ardından Ramazan davulcuları var. Kim bunlar? Bildiğim kadarıyla böyle bir özel sektör yok, belediyenin içinde bu görevde bulunan insanlar varsa o daha saçma. Bir de bunların korsanları olurdu; korsan davulcuları engelleme adına apartmanlara, "Buna bahşiş vereceksiniz, yanlışlık olmasın" tadında o mahalleninin davulcusunun resmi asılırdı. Hayır, adamların kendileri de biliyor bir amme hizmeti yapmadıklarını; maksat adetler yerine gelsin.

Sonra oruç tutan insan egosu var ki en çok bu yüzden soğurdum Ramazan'dan. Ortaokul yıllarında oruç tutan çocuk hep el üstünde tutulurdu nedense. Seçilmiş insan gibiydi. Bir tavırlar falan. Büyüyünce de kaybolmuyor bu yalnız, artık olgunluk dönemine girmiş insanlarda bile var bu "oruçlu olduğunu belirtme isteği". Hani bir şey ikram edersin de "yok abi niyetliyim" der, o ayrı, ama durup dururken iftar saatini ne sorarsın ki hayatında hiç oruç tutmamış bir adama. Japonya saatine göre aç eğer çok acıktıysan.

Ayrıca Ramazan ayları "ezan okuyan Bülent Ersoy" ile tanışma sendromuma sebep olmuştur. O neydi lan öyle. İftar vakti çıkardı ezan okurdu bir kanalda. Diğer kanalda ona rakip olacağım diye İbrahim Tatlıses'e okuturdu. Bu kanalların tek ortak noktası ise nur sesli bir adam yemek duasını okurken arkada akan görüntülerdi. Açan çiçek, çiçeklere konan arılar, akan sular falan. Tsubasa yayınlanırdı lan o saatte, izleyemezdik bu programlar yüzünden.

Ama en büyük sebep kuşkusuz bu ayda bir samimiyetsizlik sezmem. Genel olarak dini şartları yerine getirme konusunda niyeti olan biri değilim; bir de bunu yerine getiren insanlardaki samimiyetsizliği görünce iyice soğuyorum. Şimdi bu ayın amacı sözde "dünyevi zevklerden kendimizi mahrum bırakmak", bu sayede irade ve direnç sahibi olmaktır. E iyi de sen sahuru yapıyorsun, ardından deviriyorsun kıçını iftara kadar uyuyorsun. Ne anladım ben o oruçtan. 11 ay sabah/akşam alkol alıp da Ramazan öncesi "ulan Ramazan geldi, 1 ay alkol yok" diyenler var. 11 ay boyunca alkol içmek sevaptı da şimdi mi günah oldu sanki. En kötüsü de "Kadir gecesi oruçcuları"dır. Çünkü biri bunlara o gece oruç tuttuğu taktirde bütün Ramazan boyunca oruç tutmuş gibi olacağını, sevaplarının üçle çarpılacağını falan söylenmiştir. Bizim çocukluğumuzda da vardı bu geyik. Ciddi biçimde sadece bu gece oruç tutarak Cennet'e gitmeyi uman insanlar var.

Şimdi ben bunları yazdım diye hemen ateist damgasını vurmayın, Tanrı'ya inanırım. Benim derdim dinle burada. Oruç tutmanın mantığına anlam veremiyorum. Zaten kimse veremiyor olmalı ki pide şıkkı almış başını gitmiş; huzur ve ibadeti toplasan anca bir pide ediyor.
DRAKKAR

MesajTarih: Prş 11.10.2007 23:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Boylesi samimi ve hakli bir postmodern yaklasimi bu ulkede veya sitede kac kisi kaldirabilir? Bence fazla degilsevgili JackRackham. Wink
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... , 24, 25, 26  Sonraki
25. sayfa (Toplam 26 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız