Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Progressive Rock ve Fusion...
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Progressive Rock ve Fusion...
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 134, 135, 136, 137  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
metafiz

MesajTarih: Prş 16.08.2007 23:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Uzun zamandır(yani bir yıl bile olmadı) Pink Floyd dinliyorumki ondan kurtulmam mümkün değil.Camel'a yaklaşık bir aydır dinliyorum ondan kendimi almam hiçmi hiç mümkün değil.King Crimson'ın In The Court of The Crimson King albümünü dinledim ve hayran kaldım.Genesis'in Selling England By The Pound albümünü dinlemekteyim ama sen bana gel vazgeç diyorsun enchant abi.Acaba dönüş yolunu tekrar bulabilirimiyim?Yada vazgeçebiliri miyim?Yada dediğin gibi ben bir kaç sağlam grupla bu işi sürdüreyim en iyisi.Saydığım gruplarda bana yeter belki.Zaten şu aralar en yoğun Pink Floyd ve Camel dinliyorum.Genesis'i de zaten sadece Gabriel dönemini dinlemeyi düşünüyorum.Aslında aklımda çok grup var daha dinlemek istediğim.Bunlar arasında marillion,renaissance falan var.ha birde emtidi diye bir grubun saat albümünü dinledim(bilek abi sağolsun) oda çok hoşuma gitti.her türde olduğu gibi bu albümdede blues havası çok hissediliyor.herhalde onun için daha çok dikkatimi çekti albüm.Neyse şimdilik bu kadar.Görüşmek üzere
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Prş 16.08.2007 23:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

onlar sana yeter.Very Happy dinle tabii ki ama fazla derinlere gitme; yoksa kurtulmak mümkün değil. sende blues'a karşı bir yakınlık hissediyorum. hem emtidi'de sevmişsin o zaman sana it's a beautiful day'de önerelim. aslında ten years after, humble pie, free, savoy brown gibi taş grupları bulsan dinlesen süper birşey olacak. blues altyapısı çok önemlidir, bununla bir çok grubu daha iyi tanıyabilirsin.Wink
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
metafiz

MesajTarih: Cum 17.08.2007 0:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Blues konusunda iyi teşhis koymuşsun enchant abi! Rock müziğe başladığımda boş-dolu dinliyordum hiçbişey bilmeden ama bişeylerin farkında olarak dinlemeye başladığımda beni ilk vuran tarz blues oldu ve bunda Yavuz Çetin'in etkisi çok büyük.Arka arkaya kolayca basılan akorlar,sert distorşınlar yerine hep ilgimi parçaların aralarındaki sololar çekti.Ve dediğim gibi bluesa ilk vurulduğumda aaa baştan aşağı solo ve duygu akıyor dedim kendi kendime.Neyse progresif başlığını bluesa çevirmeyeyim en iyisi ve enchant abi söylediğin grupları hemen not alıyorum.Görüşmek üzere.

Ayrıca Camel grubunla tanışamama neden olan bay.c abiyede buradan uzak olsada selam gönderiyorum.Daha sizlerden öğreneceğim çok şey var!!
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Cum 17.08.2007 11:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

magic pie daha önce "motions of desire" ile bütün prog müzik otoritelerinden( Razz ) tam not almıştı. geçen aylarda çıkan "circus of life" isimli yeni albümüyle de bu çıtayı daha da yükseltmeyi bildi. yine kansas, gentle giant ve the flower kings müziğinden esintilerle doldurmuşlar albümü. ilk albümleri çok fenaydı. dinlemek isteyenlere ilk önce ilk albümü sonra da bu "circus of life" çalışmasını tavsiye ederim. norveçliler genelde deneysel takılırlar ama bu grup geleneksel takılmayı bir görev biliyor.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Cum 17.08.2007 12:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bir diğer grubumuzda mermaid kiss. albümün ismi ise "etarlis". grubun sanırım 4. albümü. senfonik rock yapısındaki müzikleriyle dış ülkelerde çok ilgi çekiyorlar şu sıra. başta magenta, camel, yes, pink floyd etkileri fazlaca yer ediyor müziklerinde. grubun daha önceki albümlerine sahip değilim ama "etarlis"i dinleyince ister istemez şöyle geride neler yapmışlar bir bakmak istiyorsunuz. grubun bayan vokalisti ise bir heather findlay veya rachel jones'dan farksız. bu zamanda eski tarz senfonik rock bulmak oldukça güç. hele hele keith emerson tarzı klavyeler de var ki nefis diyebilirim. grubun vokalisti kate belcher'in resmi ise böyle.Smile

bado66

MesajTarih: Cum 17.08.2007 23:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

metafiz kardeş meğer pink floyd ve camel' ı seviyorsun, Eloy, Rush, ELP 'ın 70 lerdeki çalışmalarına da bir kulak ver derim!
Başa dön
metafiz

MesajTarih: Cmt 18.08.2007 0:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Teşekkür ederim bodo66.onlar hep aklımda,duyduğum gruplar ama herşeyi bir kerede tüketmek istemiyorum şimdilik sindire sindire,yavaş yavaş gidiyorum Very Happy tavsiyeler için sağol
Başa dön
hakan_el

MesajTarih: Cmt 18.08.2007 15:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

metafiz demiş ki:
Teşekkür ederim bodo66.onlar hep aklımda,duyduğum gruplar ama herşeyi bir kerede tüketmek istemiyorum şimdilik sindire sindire,yavaş yavaş gidiyorum Very Happy tavsiyeler için sağol

Sindire sindire, iste budur diyorum. Ben de Pink Floyd dolayisiyla bu tarza son 1 - 1,5 yildir ilgi duymaya basladim. Burada okuduklarimdan ve verilen tavsiyelerden yola cikarak bu süre zarfinda Camel, Renaissance, Jethro Tull, Wishbone Ash ve King Crimson gibi efsane gruplari tanima ve dinleme sansi buldum. Senin de dedigin gibi metafiz, sindire sindire dinlenilmelidir bence bu isimler. Yavas yavas fakat saglam bir ilerlemeyle.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
bir_kereye_mahsus

MesajTarih: Cmt 18.08.2007 16:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İlerici müzik yapan grupları ve müzisyenleri sindirmek ömür çürütür diye düşünüyorum. Kendi adıma örnek vermem gerekirse; Pink Floyd, King Crimson, Jethro Tull...vs gibi grupları çok iyi özümsediğimi zannediyorum ama aslında hiç de özümseyememişim... Bir de araya bazı gruplar girince durum daha kötü oluyor. Hangisine öncelik vereceğini şaşırıyorsun. Bu yüzden öz ve has gruplara öncelik versek ve araya birşeyler sıkıştırmamaya çalışsak daha iyi olacaktır... Alakasız olacak ama, Faith No More yüzünden U2'nun Achtung Baby'sine bile tam olarak giriş yapamadım. Müziğin sonu gelmiyor işte, bizim kendimize sınır koymamız lazım, hedefler belirleyip o yolda düz bir çizgiyle ilerlememiz lazım, değil mi?...
Sanother

MesajTarih: Pzr 19.08.2007 0:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

enchant demiş ki:
bir diğer grubumuzda mermaid kiss. albümün ismi ise "etarlis". grubun sanırım 4. albümü. senfonik rock yapısındaki müzikleriyle dış ülkelerde çok ilgi çekiyorlar şu sıra. başta magenta, camel, yes, pink floyd etkileri fazlaca yer ediyor müziklerinde. grubun daha önceki albümlerine sahip değilim ama "etarlis"i dinleyince ister istemez şöyle geride neler yapmışlar bir bakmak istiyorsunuz. grubun bayan vokalisti ise bir heather findlay veya rachel jones'dan farksız. bu zamanda eski tarz senfonik rock bulmak oldukça güç. hele hele keith emerson tarzı klavyeler de var ki nefis diyebilirim. grubun vokalisti kate belcher'in resmi ise böyle.Smile

Albümün sample'larını bulabildim ancak ve gerçekten çok güzel görünüyor iyice meraklandım, hocam sen nerden nasıl buldun bu albümüde dinledin, satın aldıysan aldığın yeri, satın almadıysan almadığın yeri bana söyleyebilirsen müteşekkir olurum.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Pzr 19.08.2007 1:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

http://music.search.ebay.com/mermaid-kiss_Music_W0QQ_trksidZm37QQcatrefZC12QQfromZR40QQsacatZ11233

türkiye'ye kargo 7 dolar. gayet iyi fiyatı. boşuna uğraşmayın paylaşımlarda... amazon'dan almaya kalkmayın çok pahalı. grubun kendi sitesinden de alınabilir. ben bunu yapmadım ama...
http://www.mermaidkiss.co.uk/
Sanother

MesajTarih: Pzr 19.08.2007 16:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sağolasın enchant, bir aksilik olmazsa çarşamba günü elimde olacak albüm.
Ayrıca daha önce bahsi geçtimi bilmiyorum ama Sieges Even'ın Art Of Navigating By The Stars albümünden sonra yeni albümü Paramount çıkmış dikkate değer bir albüm.
Yeni tanıştığım yine alman bir grup olan Fantasyy Factoryy'nin Dreams Never Sleep albümleri(başka albümleri varmı bilmiyorum, grup hakkında bilgisi olanlar esirgemesin) leziz olmuş, The Doors-Camel arası gidip gelen bir atmosfere sahip önerilir.
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Pzr 19.08.2007 16:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sanother demiş ki:
Sağolasın enchant, bir aksilik olmazsa çarşamba günü elimde olacak albüm.
Ayrıca daha önce bahsi geçtimi bilmiyorum ama Sieges Even'ın Art Of Navigating By The Stars albümünden sonra yeni albümü Paramount çıkmış dikkate değer bir albüm.
Yeni tanıştığım yine alman bir grup olan Fantasyy Factoryy'nin Dreams Never Sleep albümleri(başka albümleri varmı bilmiyorum, grup hakkında bilgisi olanlar esirgemesin) leziz olmuş, The Doors-Camel arası gidip gelen bir atmosfere sahip önerilir.

açıkçası dışarıdan getirttiğine sevindim. çünkü türkiye'de bulması imkansız bir albüm. grubu da seveceğinden eminim zaten. yani kaliteli bir alışveriş olmuş.Smile uzun yıllar boyunca dinlenebilecek bir albüm. sieges even'ı daha dinlemedim; "the art of navigating by the stars"a benziyor mu acaba? diğer grubu ise the doors atmosferinden pek hoşlamadığım için bakmadım.
Sanother

MesajTarih: Pzr 19.08.2007 17:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Fantasyy Factoryy 1994 yılında Alan Tepper tarafından kurulmuş bilgi olarak kalsın bu. The Doors benzerliğine gelince aslında benzemekten ziyade The Doors-Camel arasında gidip geliyor Pink Floyd, Jethro Tull etkileri de mevcut ama özgün bir sound var ortada dinlemeye değer.
Paramount içinse yorum yapmak için biraz sindirmem gerekiyor, ilk bakışta hayal kırıklığı yaratmadı aksine sevdim bir the art of navigating by the stars tazeliğinde kalırmı zamanla bilinmez en iyisi ben bir kaç gün daha dinleyeyim.
moog

MesajTarih: Pzr 19.08.2007 18:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Enchant, yazdıklarından sonra Mermaid Kiss grubunu çok merak ettim. Şu anda elimde dinlemem gereken çok fazla materyal var ama bu grup sıraya girdi.

Magic Pie'ın Circus of Life albümü son iki aydır benim için çok iyi bir yol albümü oldu. İlk albümden sonra böyle bir çalışma ile geri dönmeleri de sürpriz olmadı. Yanlış hatırlamıyorsam albüm çıktığında bir kaç satır yazmıştım, kesinlikle atlanılmaması gereken bir albüm Circus of Life.

Yenilerden Rus grup Aviva'nın "Rokus Tonalis", yine Rus grup The Gourishankar'ın "Second Hands" (fusion severler kesinlikle kaçırmasın) Beadrfish "Slepping in Traffic P 1", Black Bonzo "Sound of Acolypse, GAzpacho "Night" ve Phideaux'nun "Doomsday Afternoon" albümleri çok güzel.

Yukarıdakilerin arasında Phideaux'nun "Doomsday Afternoon" albümüne ayrı bir prantez açılması gerekir düşüncesindeyim. 2006 yılında çıkardıkları "Great Leap" albümü ile başlayan üçlemenin ikinci albümü. Albüm ismindende anlaşılacağı gibi çevreci mesajlar taşıyor. Albüm 31 kişilik bir kadro ile gerçekleştirilmiş büyük bir prodüksiyon bunun 14 kişisi LA senfoni orkestra üyelerinde oluşuyor. Albümdeki parçaların çoğu grubun kurucusu ve klavyecisi Xavier Phideaux tarafından titizlikle yapılmış ve arkada muhteşem bir altyapı, çok kaliteli orkestrasyonlar, hoş vokaller, güzel klavye ve kaliteli prodüksiyon. Modern öğelerinde çekinilmeden kullanıldığı ama özünde klasik bir prog rock albümü Doomsday Afternoon. Albümde zaman zaman Jethro, erken dönem Genesis ve Pink Floyd etkileri rahatlıkla görülebiliyor, özellikle "Formaldhyde" isimli parça çok güzel Thick as a Brick çağrışımları yapıyor.
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Sal 21.08.2007 16:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

mermaid kiss öne alınmalı...Smile

yazdıklarınızdan phideaux hakkında çok olumlu eleştiriler mevcut. yani öyle ki 10 üzerinden 8 en az veren olmuş. tam puan verenler de çokça gözükmekte... rus gruplarına pek eğilemedim. aslında çok yetenekli müzisyenleri olan bir ülke. konserler de müthiş ilgi gösteriyorlar. her ne kadar ülkelerinde yılar önce punk devrimi yaşansa da eski prog ve yeni prog grupları takip edenler ve konserlere gidenler çoğunlukta. dinlediğim bazı rus gruplar çok kaliteliydi. siiz yazdıklarınıza ise bakacağım elbet. yazdıklarınızdan beardfish çok kaliteli bir albüm yapmış, katılıyorum. Wink

birde son zamanlarda mystery diye bir grup dolaşıyor ki pink floyd ve rush sevenler "beneath the veil of winter's face" albümüne bakabilir. biraz eski tarz gitmişler. styx'in başlattığı bazı 80'lerin ses oyunlarına da sahip.Smile
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Cum 24.08.2007 14:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

herkes başka yeri tercih etse de buraya yazmaya devam.Smile
ispanyol prog folk grubu amarok'un son albümü "sol de medianoche"de yeni çıkanlar arasında. yurt dışı yorumlarını okumadım ama bu gruba güven tam. çünkü önceki albümleri bir referans teşkil ediyor. daha önceki albümü "quentadharken" prog folk tarzında klasik bir albüm mertebesine erişirken bu tarzda son zamanlarda yetkin bir albüm çıkmaması da bu grubu biraz daha öne çıkartıyor. bu son albümde kullanılan enstrümanları çokta yazmak istemiyorum çünkü hangi birini yazayım.Smile saksafon'dan tutun mellotron, ispanyol gitar, harmonika, viyolin, flüt çokça yer etmiş müziklerinde. ilginç olan bir şeyde bağlama ve saz kullanılması. hani dışardaki müzisyenler bizim enstrümanlarımızı kullanır mı diye bir eleştiri getirmek artık yersizleşti. müzik evrensel işte kullanıyorlar her ülkenin enstrümanlarını... çok değişik bir albüm. caz (özellikle swing) melodilerinden tutun da arap ezgilerine iran ve ortadoğu melodilerine değin her şey var bu albümde. tam bir sentez çalışması...

moog

MesajTarih: Cum 24.08.2007 20:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İspanyollar da çok iyi tabiki ama bana çok fazla yerel geliyorlar. Buna rağmen elimde Alameda, Medina Azara, Asturcon gibi grupların örnekleri var. Özellikle Asturcon'un aynı isimli albümü elimdeki diğer örneklerin içinden sıyrılarak öne çıkıyor. Grup İspanya'nın Biscay körfezindeki bölgesi olan Asturias taraflarından dolayısıyla müzikal olarak Fransız ve Kelt kültüründen de besleniyorlar. Özellikle albümün giriş parçası olan Mayu çok güzel folk ve rock ezgilerini birleştirerek dikkat çekiyor. Grup aynı zamanda Galician pipes kullanarak ta müziklerine ilginç bir yerellik katıyor.

Enchant, Amarok benim arşivimde yok yine iş çıkarttın başıma. Smile
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Cmt 25.08.2007 0:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

amarok grubunu 3-4 sene önce keşfetmiştim ama burada pek bahsetmedim. dediğin gibi çok yerel takılıyorlar ama bu grup biraz farklı. o devamlı kelt melodileri yerine daha ortadoğu daha ilginç yaklaşımlar sergiliyorlar. mümkünse ilk önce "quentadherken"i alınız sonra ise bu son albüme bakabilirsiniz.Smile
yeni albümler daha gelecek, bekleyiniz, çok yakında, takip ediniz. Smile
beat

MesajTarih: Çrş 05.09.2007 10:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

moog, enchant senin başına iş çıkarttı, orası doğru. Peki siz ikiniz birden benim başıma hepten bela açmaya devam ediyorsunuz Wink . Sözünü ettiğiniz albümlere fırsat buldukça bakacağım. Bu arada Tfk ve Sieges Even'ın yeni albümleri geliyor. Her ikisi de bu senenin prog adına güzel kapanmasına katkıda bulunacak gibi.

Ayrıca, geçen hafta sipariş verdiğim bazı IQ, Isildurs Bane ve Iluvatar albümleri geldi. Dinledikçe onları da yazacağım.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 134, 135, 136, 137  Sonraki
135. sayfa (Toplam 137 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız