Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Sanatçı kavramı
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Sanatçı kavramı
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Kültür & Sanat Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
cystamystica

MesajTarih: Çrş 22.03.2006 1:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

anarchist demiş ki:
Yapılan bir şeyin bakiliğidir sanatın ölçütü. Daimi olan eserler sunmak ve ilk ortaya çıktığında verdiği hazzı nesiller sonrasında da yaşatmaktır sanatçı olmak.

Antik Yunan'da yaşayan bir Phidas olmak, Giotto olmak, Donatello olmak, Mozart olmak, Rodin olmak, Van Gogh olmak, Bethoven olmak Balzac olmaktır sanatçı olmak.

Eserin insanda bıraktığı izleri kaybetmeden ileriye yönelmesini sağlamaktır sanatçı olmak.

Kendini ifade etmektir sanatçı olmak. Olduğu gibi hislerini açığa vurmaktır sanatçı olmak.

Sinema oyuncusu olmak değildir sanatçılık. Oyuncu değildir 7. sanatın sanatçısı. Yapımcıdır, yönetendir.

Popüler müzik yapmak değildir sanat. Albüm çıkarıp, milyonlar satmak değildir sanatçı olmak.

Pisuvarı söküp altına imza atmak değildir sanatçı olmak. Ses getirmek değildir sanat.

Ressam, heykeltraş, mimar, yazar, yapımcı, bestekardır sanatçı.

Hacettepe Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünde hala lisans eğitimi alan bir eleştirmen adayının ufak anektotlarıdır bunlar. Kendine has üslübudur, kendi yorumudur. Kimseler alınmasın ama sanatçı budur.

ege ünv. sanat tarihi öğrenciside katılıyır sana:) doğrudur diyorum... sanatçı olmak ....ilk başta bu kavramın geldiği yeri iyi bilmektir...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
SeNeM

MesajTarih: Cum 07.04.2006 16:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben sanatçı diye penguendeki ersin karabuluta derim.bi insan kendini ve olayları bu kadar güzel analiz edip çizebilir ya.yetenek abidesi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
copadam

MesajTarih: Sal 06.06.2006 23:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sanat, yeni bir şeyler üretmek, olmayanı ortaya çıkartmak, yani güzelliği keşfetmek değil midir? O zaman sanatçı yaratıcı insandır, bunu ne anlamda kullandığımı anlıyorsunuz. Ama ülkemizde herkes birbirini taklit ediyor. Özellikle müziğin altyapısı hep aynı. Bu durumda da bu tür faydasız, tek düze işler yapanlara sanatçı diyemeyiz.
Popüler olabilmelinin de şartları bunlar, yani takip edilmek istiyorsan, para kazanmak, şan şöhret sahibi olmak istiyorsan gerekenleri yapacaksın. Aslında bu insanın kendisini büyük görme isteğiyle, para kazanma hırsıyla alakalı. Ama bilmiyorlar ki, bugün nice "sanatçı" popüler olmadan -harika işlerle- hayranlar edinmiştir, unutulmayacaktır.

Müzik çok yozlaştı ve sadece ülkenin ekonomisine zarar veriliyor, başka hiç bir iş yok ortada.

En son copadam tarafından Çrş 07.06.2006 13:40 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
endoplazmikretikulum

MesajTarih: Çrş 07.06.2006 10:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bana göre sanat, üretmektir, yaratmaktır. resim bi sanat dalıdır ama bütün ressamlar sanatçı değildir. trt2 de resim yapan adam sanatçı mı?? bence değil ,adam dağ tepe yapıyo..sadece güzel yapıyo..ama bize kendi içinden çıkan bişeyler sunmuyo..birşeyler yaratmıyo.
_KehaneTEmre_

MesajTarih: Çrş 07.06.2006 12:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

endoplazmikretikulum demiş ki:
bana göre sanat, üretmektir, yaratmaktır. resim bi sanat dalıdır ama bütün ressamlar sanatçı değildir. trt2 de resim yapan adam sanatçı mı?? bence değil ,adam dağ tepe yapıyo..sadece güzel yapıyo..ama bize kendi içinden çıkan bişeyler sunmuyo..birşeyler yaratmıyo.

Katılıyorum Smile
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
paroksetin

MesajTarih: Pzr 11.06.2006 0:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yalnız gözardı ettiğiniz bir husus varki oradaki amaç sanat icra etmek değildir. Sadece resimin herkes tarafından yapılabileceğini göstermek, resim konusunda zleyicileri cesaretlendirmektir.
Başa dön
endoplazmikretikulum

MesajTarih: Pzr 11.06.2006 17:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

biliyoruz tabi ki..
benn sadece kim sanatçı değildir e örnek vermek istedim, kendimi ifade edebilmek için.. adamın amacının sanat icra etmek olduğunu söylemedim ki..
psykhe

MesajTarih: Çrş 12.07.2006 3:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben sanatçı kavramının anlamsız olduğunu düşünüyorum nasıl tiyatroda; senarist yönetmen oyuncu sporda; hakem futbolcu voleybolcu vs. kavramları varsa sanattada; heykeltraş müzisyen ressam kavramları var yani birisine sanatçı demek maşşallah illah anlamına gelmekte diye düşünüyorum sizce yanlış mı?
kahverengi_adam

MesajTarih: Prş 13.07.2006 3:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bence TRT2 deki o adam sanat icra ediyor.Sonuçta resim de güzel sanatlardan birisidir ve bu rahmetli amcamız çok da güzel yapıyor bu işi.Endoplazmikredikulum sanki biraz acımasızca eleştiri yapmadın mı?
rugg6d_doLL

MesajTarih: Prş 13.07.2006 21:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kahverengi_adam demiş ki:
Bence TRT2 deki o adam sanat icra ediyor.Sonuçta resim de güzel sanatlardan birisidir ve bu rahmetli amcamız çok da güzel yapıyor bu işi.Endoplazmikredikulum sanki biraz acımasızca eleştiri yapmadın mı?

insan beyni geçmişnde yeri olamış hiç bi cismi hayal edemez, resmedemez (nerden öğrendiysem...). eline kalemi alan hiç kimse daha önce hiç görmediği, hiç bi tarafı gördüğümüz bildiğimiz hiçbi şeye benzemeyen bi yaratık çizemez. bu demek oluyo ki zaten her ressamın üretirken esinlendiği hatta kopyaladığı bi belleği var.
ağaç çiçek resmine şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bi portreye duyduğum saygıyı gösteremicem sanırım, büyük bi el becerisi göremiyorum manzara resimlerinde; ama ortada hayal ürünü olan bi görüntü var. yani Bob Ross dalgaların köpüğünü, çalıların sudaki yansımasını ezbere çalışıyo olabilir; ama manzara onun eseri, o çamın kardeşini (kendi tabiriyle Wink) oraya yerleştiren onun düş gücü. imgesel çalışmanın değerini fark etmek lazım bence Wink

sanatçı mı: (yine bence) ressam...
_KehaneTEmre_

MesajTarih: Cum 14.07.2006 20:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Peki ben bir soru soracagım.

Sanatçı aynı zamanda bir filozof mudur ?
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Sanother

MesajTarih: Pzr 16.07.2006 0:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

rugg6d_doLL demiş ki:
insan beyni geçmişnde yeri olamış hiç bi cismi hayal edemez, resmedemez (nerden öğrendiysem...)

Salvador Dali'yi ve sürrealizm konusunu biraz incele sonra tartışalım bunu istersen, hayal gücü gerçeklerle sınırlı değildir...
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
_KehaneTEmre_

MesajTarih: Pzr 16.07.2006 14:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sanother demiş ki:
rugg6d_doLL demiş ki:
insan beyni geçmişnde yeri olamış hiç bi cismi hayal edemez, resmedemez (nerden öğrendiysem...)

Salvador Dali'yi ve sürrealizm konusunu biraz incele sonra tartışalım bunu istersen, hayal gücü gerçeklerle sınırlı değildir...

Evet haklı tabi , ben okumamıştım "insan beyni geçmişnde yeri olamış hiç bi cismi hayal edemez, resmedemez (nerden öğrendiysem...)" bu yazıyı...

zaten yaratıcılık kelimesi bu cümleye tek başına karşı...yaratmak , sıfırdan , yoktan...Sürrealizmi incelemesi gerek kesinlikle : )=
rugg6d_doLL

MesajTarih: Çrş 19.07.2006 22:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

dali,nin ilk tanıdığım ressam ve favorim olduğunu söylemeliyim o zaman.. ama çalışmalarının tamamında bize de tanıdık gelen bi şeyler mutlaka yok mu? bu herhangi bir figür de olabilir, basit bi geomettrik şekil de... bunu inkar etmek bi insanın yoktan var ettiğini düşünmek gibi geliyo bana...

ifade edebildim mi bilemiyorum, bi de şöyle deniyim: FORMun kesinlikle ressamın belleğinde bi yerde gizli olduğunu anlatmak istiyorum. sizin savunduğunuz, ele alınan KONULARIN kaynağının hayal gücü olduğu ki o zaten şüphe götürmez Wink
_KehaneTEmre_

MesajTarih: Prş 20.07.2006 3:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hmm bilemiyorum , aslında haklısın sanırım , doğada olmayan bir form yaratmak mantıksız geldi düşününce...
rugg6d_doLL

MesajTarih: Cmt 22.07.2006 10:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

farklı durumlardan bahsettiğimizin ayırdına vardıysak sorun yok Rolling Eyes
MrRetrovertigo

MesajTarih: Cmt 22.07.2006 11:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sanat yaratmaktır, ve sanatçı hiç bir maddi endişesi olmayan adamdır. dediklerinize eklenti olarak.
blackdamp

MesajTarih: Cmt 22.07.2006 22:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sanat doğanın , dünyanın yansımasıdır !...sanatçı dünya gerçeğine yakınlaşmayı amaçlayan neferdir... kendisi için yola çıkar
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Darius_Miles
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Cmt 22.07.2006 23:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

türkiye'de sanatçı kavramı çok gelişmiştir..bakacak olursak ismail yk , gülşen , ajdar , bayhan hepsi sanatçı oluvermişlerdir bir anda..türkiye'de şarkıcı olmak ile sanatçı olmak aynı kefeye konulduğu için , eh şarkıcı olanları da görüyoruz ne kadar iyiler..türkiye'de sanatçı kavramı yok , en azından bizim insanlarımız bilmiyor.
blackdamp

MesajTarih: Pzr 23.07.2006 20:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ali: olm bak buraya kim geliyor
veli: kim lan çabuk söyle?
a: ismail yk
v: vallah mı doğru söyle
a: hem vallah hem billah
v: abi ben çok seviyorum o adamı ya süper
a: adam süper sanatçı... yetenekli de...
v: bilet bulalım hemen ya kaçırmayalım konseri
a: hadi hadi çabuk....

yurdum insanı işte... bu konuşmalar birebir geçmiştir
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Kültür & Sanat Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
4. sayfa (Toplam 5 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız