| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
_Unforgiven__

|
Tarih: Cmt 05.02.2005 21:18 Mesaj konusu: Rock'a karşı önyargılar |
|
|
Abiler niye bu ülkede Rock'a karşı önyargılar vardır?? Rock dinleyen herkesi Satanist, Hippi, Punk, serseri, Anarşist, olarak algılarlar ve ya niye küpeye, uzun saça karşı gereksiz önyagılar vardır??
Rock türkiye'de Ergin Koray, Moğollar, Baroş Manço ve Edip Akbayram'dan beri falan var ama hala önyargılar çökmedi, garip birşey değil mi bu?? Ve ya niye Pink Floyd yasaktı bu ülkede??
Bu önyargılar muafazakar Avrupa ülkelerinde bile yıkıldı bi Vatikan'da kaldı harhalde...
Biz niye hala toplum olarak önyargılarla yaşıyoruz??? |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
HornyDevil

|
Tarih: Cmt 05.02.2005 23:51 Mesaj konusu: |
|
|
Gelişmemiş/az gelişmiş bir ülkeyiz..ayrıca rock/metal müzigi trend oldugu icin kız tavlamak icin cevre yapmak icin kullananlar var ve bunlarda yanlış anlaşılma yaratıyor..genel türk ahlakına uymuyor yaşam tarzı..aykırı bir müzik zaten koyunlar sevemez.. _________________ Eğer görüyorsan içinde yaşayamazsın.. |
|
| Başa dön |
|
 |
ozzy88

|
Tarih: Pzr 06.02.2005 4:09 Mesaj konusu: |
|
|
cooooook dogru ozellikle kooyunlar lafini cok tuttum hehe  _________________ Ibanez jem7vh+KorgAx1500g+YamahaF-20
----THE UNNAMED---- |
|
| Başa dön |
|
 |
Atalay

Kayıt: Aug 12, 2003 Mesajlar: 4138 Nerden: http://www.marsyapim.com/ myspace.com/atalayant
|
Tarih: Pzr 06.02.2005 5:37 Mesaj konusu: |
|
|
Kim takar! işi olmayana herşey kafaya takılasıdır zaten. Sadece rock mu var sanıyorsunuz. _________________ <div><a>http://www.marsyapim.com/ www.myspace.com/atalayant</a></div> |
|
| Başa dön |
|
 |
neverlasting

|
Tarih: Pzr 06.02.2005 22:48 Mesaj konusu: |
|
|
bu önyargılardan bende bıktım senelerdir okuldan samimi olduğum kimse yok ya tikky yada rock dinleyenlerden korkan tipler gerçekten bıktım bu gereksiz ön yargılardan _________________ dünün MaxPower'i bugünün neverlasting'i |
|
| Başa dön |
|
 |
giggle

|
Tarih: Pzr 06.02.2005 22:59 Mesaj konusu: |
|
|
geyik değilde; punk serseri demek zatenn.
bi çoğunluk öyle.
tabiki önyargı kötü bu konuda.
salla derim Atalay gibi, ne derlerse desin... _________________ Let me sleep all night in your soul kitchen! |
|
| Başa dön |
|
 |
alcoholicsunflower

|
Tarih: Pzr 06.02.2005 23:03 Mesaj konusu: |
|
|
rock dinleyen bizim ülkemizdekilere göre sürekli siyah giyen,kurukafa takan,bunu yapan her insan da satanisttir...
ya da 'aaaa...rock dinliyor marjinal insan' şeklinde dalga geçmelere maruz kalınır...
tabi kız tavlamak,karizma yapmak adına rock dinleyenlerin de dinlediği gruplar genel olarak evanescance,blink ve limp bizkit(gruplara laf atmıyorum,onun yeri burası değil zaten,yanlış anlaşılmasın.olay popülariteden kaynaklanıyor,sadece örnek)tir...
başıma gelen bir olay.... rock dinleyen marjinal arkadaş kimleri dinliyorsun diye sordu.... saydım...iron maiden i duyunca 'yeni mi bunlar,hiç duymadım'dedi....gerisini siz düşünün...
küpeye,uzun saça gelince.... olay aileden kaynaklanır genelde....sürekli diğerlerinin düşüncesi önemli zaten bizim için...
'öyle olursa ne derler sonra'...ayıptır,günahtır,bence olur ama toplum kaldırmaz'...hayatımızı başkalarına göre yönlendiriyoruz...saçma... |
|
| Başa dön |
|
 |
ka

|
Tarih: Pts 07.02.2005 0:03 Mesaj konusu: |
|
|
neden olmasın!!!
rock müzik bir duruştur..bu yüzden elbette ön yargılar olacaktır...hatta ön yargıyı aşan salak saçma ithaflar da bulunulacaktır...bu ülkede bunlar çok normal... |
|
| Başa dön |
|
 |
revolte

|
Tarih: Pts 07.02.2005 18:31 Mesaj konusu: |
|
|
ka'ya katılıyor ve ekliyorum; bu duruş, sağlam olduğu sürece önyargıları kıracak bir duruştur. Mermer değil insanlar arasındaki mozaiği, kültürel açıdan sağlayacaktır (tek etken değil tabi). Kabul edilsin ya da edilmesin bu şekilde bir misyonu olduğunu düşünüyorum bu müziğin ve dinleyenlerinin. _________________ Anarşi bir program değil, toplumun kendi kaderini tayin için giriştiği eylemidir http://www.anarsi.org |
|
| Başa dön |
|
 |
Atalay

Kayıt: Aug 12, 2003 Mesajlar: 4138 Nerden: http://www.marsyapim.com/ myspace.com/atalayant
|
Tarih: Pts 07.02.2005 18:52 Mesaj konusu: |
|
|
Hadi itiraf edelim, dincilere karşı önyargımız var, bence çoğu başka amaçlar için dinci görünüyor, bu arada belki gerçekten allah sevgisi olanlar arada kaynıyor. Boşverin, rahatsız edilmedikçe hırlamam ben. ederlerse "metalci" olurum, acımam.  _________________ <div><a>http://www.marsyapim.com/ www.myspace.com/atalayant</a></div> |
|
| Başa dön |
|
 |
BLUES01 Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: May 25, 2004 Mesajlar: 1001 Nerden: Uzun İnce Bir yoldan!!
|
Tarih: Pts 07.02.2005 19:01 Mesaj konusu: |
|
|
Müzik endüstrimiz henüz gelişmediğinden böyle önyargılar olacaktır.
Yapımcıların eli ayağı titriyor bir rock çıya albüm yaparken.
İnsanlar soytarı olarak bakıyor Rock çılara...
Bu günlerde bir laftır dolaşıp duruyor yok rock müzik yeyılıyor genişliyor filan,bu büyük baş hayvanmı yayılsın..Hayır kimse rock ın ne olduğunu bilmiyor felsefesinden bir haber tabi lafım yeni nesile...
Yeni nesil kafga sallayıp eğlendikleri,ilginç ilginç insanların sert müzik yaptığı bir camia olarakj bu işe yani tamamen özenti olarak.
Bu ülkede tabu lar yıkılmadıkça kafalar deişmedikçe bu ülkede rock adına hiçbir gelişme olmaz!! _________________ www.yavuzcetin.com >Bul Beni.. |
|
| Başa dön |
|
 |
Reeve

|
Tarih: Pts 07.02.2005 19:13 Mesaj konusu: |
|
|
Benim lakabım lise 1'de satanistti, o zamanlar satanistler televizyonda çok meşhurdu benide böyle motorhead t-shirtle falan gördükleri için satanist diye çağırırlardı,
Sonra geçen dersanede bir kızla konuştum gitar çaldığımı falan öğrendi ve ne dinliyorsun dedi bende metal dinlerim dedim, cevap:ıığğğ.
İnsanlarda hiç tarz ayrımı yok. Mesela benimle konuşan kız bir kere sepultra falan duymuştur hayatında ve bütün metalcileri böğürüyor zannediyordur ama bilmez ki heavy, power, black, thrash metalin ya da soft rockın hard rockın ne olduğunu.
Yargı kesindir, tarzın ne olursa olsun metalciyim ya da rockçıyım dediğin anda işin bitmiştir. _________________
Satilik bircok ekipman Guncel:17 Kasim |
|
| Başa dön |
|
 |
Feel_the_Pain Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Sal 08.02.2005 14:35 Mesaj konusu: |
|
|
biliçsizlik bilip bilmeden konuşmadan ibaret bunlar...insanlar 2 küpe bi siyah elbise gördümü zaten aha satanist diyoalr var mı ötesi...??? _________________ www.thesuspect.net : bi tık yeter(foruma da bakın haaa!!!)
ESCAPIST |
|
| Başa dön |
|
 |
_Unforgiven__

|
Tarih: Sal 08.02.2005 20:16 Mesaj konusu: |
|
|
Ya Özentilere ne demeli
Kendisi olmayan ve olamayan kişiler  |
|
| Başa dön |
|
 |
placebofan

|
Tarih: Sal 08.02.2005 21:22 Mesaj konusu: |
|
|
| bız cok sekılcı bır toplumuz..herkese bellı misyonlar yüklenmiş ve herkesten bunlara uyulması beklenıyor.bıraz toplumdan aykırı davranan kısılere hemen kalıplar yapıstırılıyor..rock muzıkte boyle..yıllardır rock muzık dınleyen ınsanlara soylenmeyen kalmadı bu ulkede.emınım hepımız bunu hayatımızın bır bolumunde yasadık ve hala yasıyoruz.eskıye nazaran azaldı bu durum ama tamamen kalkmadı zaten kalkmazda..olay cok derınlerde bır yerde cunku.bızım dusunce yapımızda bır kere..herkes dogal olarak banane takmam sallamam moduna gırıyor.ben rock muzıgını sevıorum ve asla kafamda bellı sekıllere kalıplara sokmuorum..tıpkı bu muzıgı seven dınleyen bır cok ınsan gıbı... |
|
| Başa dön |
|
 |
BLUES01 Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: May 25, 2004 Mesajlar: 1001 Nerden: Uzun İnce Bir yoldan!!
|
Tarih: Sal 08.02.2005 21:35 Mesaj konusu: |
|
|
| _Unforgiven__ demiş ki: | Ya Özentilere ne demeli
Kendisi olmayan ve olamayan kişiler  |
Hiç sorma onları görüyorum, böyle inan beyinlerini patlatmak geliyor içimden midemi bulandırıyor,bu lanet virüsleri tasfiye etmek lazım..  _________________ www.yavuzcetin.com >Bul Beni.. |
|
| Başa dön |
|
 |
ekulak

|
Tarih: Sal 08.02.2005 22:07 Mesaj konusu: |
|
|
saçı uzun olan adam ahlaksızdır!!!bunların kimlerle yatıp kalktığı belli değil bunlar uyuşturucu ve alkolün gözüne vurmuşlar,işte bunlar rockçılar...pis heriflerdir bunlar hiç yıkanmazlar...terbiyesizlik desen diz boyu ne büyüklere saygı ne küçüklere sevgi...bayramda el bile öpmez bu kafirler...efendime söyleyim küpe takıp sakal bırakırlar...kızların kafaları desen biri pembe biri yeşil,allı morlu,can canlı mı can canlı...bazısı olur pantolonu dötünden düşer bazısı olur tayt gibim giyer gezer ayarı yok bunların...ANASI BABASI YOK MU KARDEŞİM BUNLARIN!!????
Sen benim anama babama kurban ol,benim gibi adamı bulda öp başına koy,senin oğlun sokaklarda karı kız peşinde,her gün elinde bıçak kavga ederken biz nasıl hayat kursakta ailemizin üstünden yük kaldırsak diye düşünüyoruz...hadi canım başka kapıya,ahlaksızın kralı burda... _________________ Rind =>Bass Gitar www.myspace.com/rindtr
http://rind.forume.biz |
|
| Başa dön |
|
 |
vileshome Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Sal 08.02.2005 22:23 Mesaj konusu: |
|
|
okadar çok ağlayanını gördümki bu konuda kıl oluyorum artık, bana kifayetsizlik gibi geliyo, buda bi marka oldu "insanlar önyargılı, anlamıyolar, dinlemiyolar, satanist diyolar, özentiler bozdu ortamı..v.s." ne lan bu!! sen derdini anlatamıyosan adamda anlamaz tabi..
rock asilikmiş duruşmuş yaşam tarzıymış vesselam.. herifçi oğlu siyahları çeker(farklı ya!! halbuki hepsi aynı..) girer bi deliğe sızlanır durur, sokakta çıkar eloğlu gelir ezer bunu sesini çıkaramaz sonra eve gelir asiliği tutar.. anaya babaya asi bunlar..
7 yaşımdan beri metal rock pop folk ne varsa dinledim, hepsini de severek dinledim, bizimde okulda adaımız ne satanistlere çıktı sonra nooldu hepsi over kill dinliyodu..
rock amerikan alt kültürüdür gökten zembille inmedi yani, burda arabeskçi orda metalci..
death yaptık thrash yaptık demolar radyo programları, çıktık bu işe yatırım olsun gruplar daha iyi imkan platform bulsun dedik "para içinmi müzik yapıyosunuz, metale para karıştırıyo bunlar hülean!!".. sen burda popçular dışarı dersin (sanki çok güzel metal yapılıyomuş gibi burda) prodüksüyonu yatırımı baltalarsın sonra adamlar seni öcü yapar sende gavur gruplarını seyreder "ulan ne yapıyolar bea" dersin anca onlar cebinden veriyo çünkü parayı ya.. sen bulunduğun yere adapte olup kendi kimliğini kabul ettirecek potansiyeli oluşturamıyosan 1000 yıllık değer yargıları seni tanımaz.. "ROCK'CIYIZ HAKLIYIZ.." demeyle olmaz.. "insanlar bizim hakkımızda bilinçsiz" nerden bilinçlenicek sen izole olursan.. zamanında kimsenin sallamadığı satanizm tiyatrolarından başka($$$) müzik namına hiçbir numaraları olmayan black gruplarını(bikaçını tenzih ederim) tepemize çıkardılar sonrada vay efendim bize satanist dediler.. bu işin altındanda çok delikanlı bilinen bikaç tane ismi meşur metalci abimiz çıkar (dar alanda kısa paslaşmalar).. unkapanında nekadar dalavere varsa rock metal piyasasındada aynıları dönüyo sıkmayın canınızı..
yok öyle rocker olduk aştık bunları biz toplumun marjinal kesimiyiz tripleri gerçek diye bişe var, müzik müziktir ewela.. tek yönlü müzik tek yönlü beslenme gibidir (ruhun gıdası ya o bakımdan).. _________________ alkolik sonbahar..
C-4 gelecek huzur verecek.. www.myspace.com/c4band |
|
| Başa dön |
|
 |
ekulak

|
Tarih: Sal 08.02.2005 22:39 Mesaj konusu: |
|
|
hımm yukarda yaptığım geyiğin üstüne biraz ciddileşyim bari...vileshome abicim yazdıkların bana göre kısmen doğru kısmen yanlış...aslında özür dilerim yanlış da değil çok doğru sonunda müzik müziktir demişsin doğru...yaşam tarzı falan hikaye herkesin kendine has yaşam tarzı vardır,olmalıdır en azından...herkesin giymeyi sevdiği şey farklıdır bu rockçısı içinde böyle,arebeskçisi içinde popçusu içinde,jazzcısı içinde...yani bizim istediğimiz sadece müzik dinlemek olmalı yaşam tarzını müziğe sokmak ne kadar doğru?bence çok da doğru değil...
asilik demişsin buna da güzel deyinmişsin asilik her müzikte yok mu aslında?arabeskte asiliğin kralı yok mu kimi zaman...kimi zaman allahın pop müziğinde duymuyo muyuz sisteme olan asiliği düzene olan hırçınlığı...neyse çok saçmalamaya başladım sanırsam işin özü şudurki ne olursan ol önce insan ol... _________________ Rind =>Bass Gitar www.myspace.com/rindtr
http://rind.forume.biz |
|
| Başa dön |
|
 |
vileshome Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Sal 08.02.2005 22:45 Mesaj konusu: |
|
|
ne olursan ol yine gel..  _________________ alkolik sonbahar..
C-4 gelecek huzur verecek.. www.myspace.com/c4band |
|
| Başa dön |
|
 |
|