Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Death Metal
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Death Metal
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  

Death Metal'in Hangi Türünü Tercih Edersiniz?
Death Metal
43%
 43%  [ 88 ]
Melodic Death Metal
56%
 56%  [ 113 ]
Toplam Oylar : 201

Yazar Mesaj
Daishuman

MesajTarih: Çrş 18.07.2007 22:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Children of bodomu bu kadar abartmaya lüzum yok bence..ki bu kadar kişi eleştiriyosa eksik noktaları çok kanaatindeyim..Bytar.senin gruba olan sevgine de saygı duyuyorum ama cobu çok sevdiğin için gereğinden fazla abartıyosun gibime geliyor..ayrıca daha kaç sayfa cob tartışıcaz ki Very Happy daha başka binlerce death metal grubu var..biraz daha onlara değinelim derim ben
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
kingofloss__

MesajTarih: Çrş 18.07.2007 22:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Forumumuzun fahri Finlandiya Büyükelçisi ByTar'dan resmi bir yazı beklerken sulu bir yazı aldık ama olsun,diplomasi böyle birşeydir. Very Happy Apocalyptica COB'dan araklamıyor zaten,onlar Ankara havalarından arak yapıyorlar.Çok ayıp...Bir daha geldiklerinde taşlayalım onları... Laughing Melih Gökçek göreve hatta!!! Very Happy

Lordi'nin yaptıklarını '80lerde zilyon grup yaptı.Ha,hiçbirisi Eurovision kazanmadı,bunu orijinallik sayıyorsan bilemem,Eurovision amatör bir yarışmadır. Very Happy

Norther konusunda doğru yazmışsın bak,COB kopyası... Very Happy Ensiferum ve Moonsorrow ise kel alaka...Hatta,yazdıklarının Kalmah ve Norther dışında COB ile bağıntısı bile yok. Very Happy

Öncelikle Finlandiya-İsveç dua etsin Norveç bu Death Metal'e el atmadı diye,yoksa işleri bitikti. lafım bu kadar çarpıtılamazdı.Ben diyorum Death Metal,sen gelmişsin Finntroll,Sentenced,Amorphis,Nightwish yazıyorsun.

Ha,Sentenced'ın ilk albümleri mis gibi Death Metal'dir,sözüm ona şu an Finlandiya'dan çıkan çoğu Melo-Death grubunu cebinden çıkarır.

COB'u büyütmeye devam ettiğin sürece burada en kral incelemeleri bile yapsak senin fikirlerin değişmeyecek.
Finlandiya müzikte bir Norveç kadar "farklı" bir ülke değil...Bunda sorun ne?Norveçliler kadar uçlarda yaşasalar,onlarda bu "farklılığı" müziklerine yansıtırlardı.Öncelikle Finlandiya İskandinav kanı taşımıyor.Yani Norveç ve İsveç ile kültürü-yapısı çok farklı,dolayısıyla İsveç-Norveç müzik anlayışı onlarda yok,daha farklı bir anlayışa sahipler...Ama komşu ülkeleriyle fazlaca etkileşimdeler,bu metal müzik işlerine de sıkça yansıyor.Finlandiya'dan iyi gruplar çıkmıyor demiyorum.Çıkıyor,hemde mis gibi çıkıyor.Ama Finlilerin genel anlamda İsveç'in ve Norveç'in arkasında kaldığı da göz önünde...Mesela şu an Finlandiya orijinli birçok grupta vokaller direk Mikael Akerfeldt...Ulen,sizde Tomi Joutsen gibi bir ilah var,bari onu taklit edin. Very Happy Finlandiyalılar kendi anlayışlarını entegre ettiklerinde ortaya Amorphis'in son albümü Silent Waters gibi arıza ötesi şukela eserler çıkıyor,orası da ayrı...(Bu paragrafın belirtmek istediği nokta Finlandiya'nın metal müzikte İsveç'i takip etmezse süper olacağıdır.)Dolayısıyla Finlandiya'da her grup birbirinden farklı değil...Son zamanlarda orijinal işleri çok azaldı.Melodiler-vokaller İsveç'ten kargo çok grup var.Mis gibi Amorphis bu kadar ilgi görmüyor,COB görüyor ama... Very Happy Bu o grupların kötü müzik yaptıkları anlamına gelmez.Ama insan aynı şeyi 100 defa dinleyince yenilik istiyor.Mesela Insomnium,yeni bir grup olarak çok gelecek vaad ediyor.Tek sorun çok orijinal değiller...Opeth,Dark Tranquillity,Amorphis etkileri çok belli...Kötü asla değiller,aksine son zamanlarda çıkan en iyi Melo-Death gruplarından biriler...Ama biraz daha özgün tarz yakalarlarsa daha güzel olurlar.Olay budur!

Norveç'e gelelim.Öncelikle burada ne kadar şey yazsam da Enslaved,Ulver,Ved Buens Ende,Solefald,White Willow,Spiral Architect,In The Woods,Green Carnation,Ihsahn,The 3rd And The Mortal... gibi grupları dinlemeden Norveç'in neden bu kadar farklı olduğunu anlaman zor...(ki o yüzden dalga geçmişsin.)İşin içinde olan üstad insan Niklas Sundin bile "İsveçliler teknik yatkınlığa sahip olsalarda Norveçliler daha farklı bir yaratıcılığa sahipler..." diyorsa vardır Norveç'te birşeyler...ki İsveçliler de özellikle Progressive tarzında ayrı müthişlerdir.O cümlede asıl demek istediğim Melo-Death Metal'in eğer Norveç tarafından yaratılsaydı bugün bu kadar göz önünde olmasada orijinal bir tarz olma ihtimaliydi.Araya küçük bir şeker olsun diye koydum ama resmen kan davası oldu. Very Happy

Günümüzde kral Death Metalci olmak için farz olan üç grup In Flames,Arch Enemy ve COB'dan hiçbirisi tam anlamıyla Death Metal yapmıyor.In Flames'in yeni halini biliyoruz.Arch Enemy ağırlıklı Thrash Metal etkisini kullanıyor.COB,Power Metal grubu,tek farkı vokallerin sert olması...

Melo-Death,bu kadar rafine bir tarz olmasaydı Death Metal'de bu derece yanlış anlaşılmazdı.Asıl sorun bu noktadır.
Kim ne derse desin,Melodic Death Metal,dinlenmesi nispeten kolay bir tarzdır.
Bugün COB'un Melo-Death sayılması,In Flames'in son üç albümünün Melo-Death olarak görenlerin olması bu rafineliğin sonucudur.
Melo-Death Metal iyi bir tarzdır.Buna laf yok.
Ama Death Metal'in özünü hafif hafif dejenere etmektedir.
Bu dejenerasyonu şu an Death Metal konusunda COB tartışarak bizzat yaşıyoruz. Very Happy
Hayır,Death Metal değilde Power Metal olsa ne olacak?Delikanlılıktan mı kaybediyor? Laughing
Finlandiya Power Metal'de çok iyi bir ülkedir.Stratovarius başta olmak üzere birçok grup çıkarmıştır.

Wirman ise Power Metal grupları içinde yine en şukela klavyeci değildir.(Death Metal değil,Death Metal'de COB tarzı klavyeler olmaz.)Power Metal'de Jens Johansson ve Alex Staropoli gibi isimler daha önce gelir her zaman...Alexi hakkında daha fazla yorum yapmaya gerek yok,denilecek şeyler dendi.Abartıldı,abartılıyor ve bu abartı ona çok zarar veriyor.
SiLeNoZ

MesajTarih: Prş 19.07.2007 3:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yok onun gitaristi çok iyi yok o alexi gibi olamaz, yok klavyeci burnuyla çalar onun çaldıklarını falan. Geçin bunları yahu. Müzik kıyas için yapılmaz. Anlamıyorum ben bu tartışmayı. Kalmah'ın da COB'un da çok umrunda. Sanki adamlar yaptığı müzik sayesinde şatolarda yaşıyorlar, Miami de tatil yapıyorlar falan ya. Adamlar müzik yapıyor konser veriyor o kadar. Çok büyütülecek birşey değil bu. Muhteşem gitaristler, olağanüstü hız, melodiler zaten çok para etseydi Metallica Jet uçağı alamazdı. Pek karışmayım dedim konuya. Böyle şeyler yazmak adetim değil de uzun uzun yazanları gördüm dayanamadım. 10 yıldır müzik yapıyorum ama sizin kadar bilgi sahibi değilim Smile pek karışamıyorum araya Smile
SiLeNoZ

MesajTarih: Prş 19.07.2007 3:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bir grubu sevmek ile fanatik olmayı karıştırmayın. Bu adamlar senden benden farklı insanlar değiller. İmkan bulunmaz yaratılır. Adamlar eminim forumlara gereksiz bir sürü şey yazıcağına oturup üretiyorlar. Biz de ise sadece ye iç yat, abi o ona benziyor bu bundan çalmış, zaten bizden adam çıkmaz imkan yok muhabbetleri döndürme moda. Yazın ben buralardayım sevdim bu konuyu vaz geçtim gitmekten Smile
Darius_Miles
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Prş 19.07.2007 11:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

children of bodom genelde çoğu insan tarafından çok büyütülüyor , aslında hiç bir grupla ilgili bu şekilde fanatiklik derecesinde konuşulmamalı.

gelelim müzikal boyutuna. bodom finlandiya'nın önde gelen gruplarından biri. klavyeyi çok bol kullanmaları , alexi'nin kaliteli screamleri , bunun haricinde alexi'nin iyi soloları , baterist jaska'nın iyi davul hakimiyeti grubun popüler - kaliteli olmasındaki büyük faktörlerdir. tabiki çok kaliteli bir gruptur bodom , sayısız güzel eserlere imza atmıştır , senelerce dinlenebilecek parçaları vardır ama diğer toplulukları da göz ardı etmemek lazım. bodom'u diğer grupları dinlemeden baş üstüne koymak yanlıştır bana göre.
ByTar

MesajTarih: Cum 20.07.2007 18:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kingofloss__ demiş ki:
Forumumuzun fahri Finlandiya Büyükelçisi ByTar'dan resmi bir yazı beklerken sulu bir yazı aldık ama olsun,diplomasi böyle birşeydir. Very Happy Apocalyptica COB'dan araklamıyor zaten,onlar Ankara havalarından arak yapıyorlar.Çok ayıp...Bir daha geldiklerinde taşlayalım onları... Laughing Melih Gökçek göreve hatta!!! Very Happy

Lordi'nin yaptıklarını '80lerde zilyon grup yaptı.Ha,hiçbirisi Eurovision kazanmadı,bunu orijinallik sayıyorsan bilemem,Eurovision amatör bir yarışmadır. Very Happy

Norther konusunda doğru yazmışsın bak,COB kopyası... Very Happy Ensiferum ve Moonsorrow ise kel alaka...Hatta,yazdıklarının Kalmah ve Norther dışında COB ile bağıntısı bile yok. Very Happy

Öncelikle Finlandiya-İsveç dua etsin Norveç bu Death Metal'e el atmadı diye,yoksa işleri bitikti. lafım bu kadar çarpıtılamazdı.Ben diyorum Death Metal,sen gelmişsin Finntroll,Sentenced,Amorphis,Nightwish yazıyorsun.

Ha,Sentenced'ın ilk albümleri mis gibi Death Metal'dir,sözüm ona şu an Finlandiya'dan çıkan çoğu Melo-Death grubunu cebinden çıkarır.

COB'u büyütmeye devam ettiğin sürece burada en kral incelemeleri bile yapsak senin fikirlerin değişmeyecek.
Finlandiya müzikte bir Norveç kadar "farklı" bir ülke değil...Bunda sorun ne?Norveçliler kadar uçlarda yaşasalar,onlarda bu "farklılığı" müziklerine yansıtırlardı.Öncelikle Finlandiya İskandinav kanı taşımıyor.Yani Norveç ve İsveç ile kültürü-yapısı çok farklı,dolayısıyla İsveç-Norveç müzik anlayışı onlarda yok,daha farklı bir anlayışa sahipler...Ama komşu ülkeleriyle fazlaca etkileşimdeler,bu metal müzik işlerine de sıkça yansıyor.Finlandiya'dan iyi gruplar çıkmıyor demiyorum.Çıkıyor,hemde mis gibi çıkıyor.Ama Finlilerin genel anlamda İsveç'in ve Norveç'in arkasında kaldığı da göz önünde...Mesela şu an Finlandiya orijinli birçok grupta vokaller direk Mikael Akerfeldt...Ulen,sizde Tomi Joutsen gibi bir ilah var,bari onu taklit edin. Very Happy Finlandiyalılar kendi anlayışlarını entegre ettiklerinde ortaya Amorphis'in son albümü Silent Waters gibi arıza ötesi şukela eserler çıkıyor,orası da ayrı...(Bu paragrafın belirtmek istediği nokta Finlandiya'nın metal müzikte İsveç'i takip etmezse süper olacağıdır.)Dolayısıyla Finlandiya'da her grup birbirinden farklı değil...Son zamanlarda orijinal işleri çok azaldı.Melodiler-vokaller İsveç'ten kargo çok grup var.Mis gibi Amorphis bu kadar ilgi görmüyor,COB görüyor ama... Very Happy Bu o grupların kötü müzik yaptıkları anlamına gelmez.Ama insan aynı şeyi 100 defa dinleyince yenilik istiyor.Mesela Insomnium,yeni bir grup olarak çok gelecek vaad ediyor.Tek sorun çok orijinal değiller...Opeth,Dark Tranquillity,Amorphis etkileri çok belli...Kötü asla değiller,aksine son zamanlarda çıkan en iyi Melo-Death gruplarından biriler...Ama biraz daha özgün tarz yakalarlarsa daha güzel olurlar.Olay budur!

Norveç'e gelelim.Öncelikle burada ne kadar şey yazsam da Enslaved,Ulver,Ved Buens Ende,Solefald,White Willow,Spiral Architect,In The Woods,Green Carnation,Ihsahn,The 3rd And The Mortal... gibi grupları dinlemeden Norveç'in neden bu kadar farklı olduğunu anlaman zor...(ki o yüzden dalga geçmişsin.)İşin içinde olan üstad insan Niklas Sundin bile "İsveçliler teknik yatkınlığa sahip olsalarda Norveçliler daha farklı bir yaratıcılığa sahipler..." diyorsa vardır Norveç'te birşeyler...ki İsveçliler de özellikle Progressive tarzında ayrı müthişlerdir.O cümlede asıl demek istediğim Melo-Death Metal'in eğer Norveç tarafından yaratılsaydı bugün bu kadar göz önünde olmasada orijinal bir tarz olma ihtimaliydi.Araya küçük bir şeker olsun diye koydum ama resmen kan davası oldu. Very Happy

Günümüzde kral Death Metalci olmak için farz olan üç grup In Flames,Arch Enemy ve COB'dan hiçbirisi tam anlamıyla Death Metal yapmıyor.In Flames'in yeni halini biliyoruz.Arch Enemy ağırlıklı Thrash Metal etkisini kullanıyor.COB,Power Metal grubu,tek farkı vokallerin sert olması...

Melo-Death,bu kadar rafine bir tarz olmasaydı Death Metal'de bu derece yanlış anlaşılmazdı.Asıl sorun bu noktadır.
Kim ne derse desin,Melodic Death Metal,dinlenmesi nispeten kolay bir tarzdır.
Bugün COB'un Melo-Death sayılması,In Flames'in son üç albümünün Melo-Death olarak görenlerin olması bu rafineliğin sonucudur.
Melo-Death Metal iyi bir tarzdır.Buna laf yok.
Ama Death Metal'in özünü hafif hafif dejenere etmektedir.
Bu dejenerasyonu şu an Death Metal konusunda COB tartışarak bizzat yaşıyoruz. Very Happy
Hayır,Death Metal değilde Power Metal olsa ne olacak?Delikanlılıktan mı kaybediyor? Laughing
Finlandiya Power Metal'de çok iyi bir ülkedir.Stratovarius başta olmak üzere birçok grup çıkarmıştır.

Wirman ise Power Metal grupları içinde yine en şukela klavyeci değildir.(Death Metal değil,Death Metal'de COB tarzı klavyeler olmaz.)Power Metal'de Jens Johansson ve Alex Staropoli gibi isimler daha önce gelir her zaman...Alexi hakkında daha fazla yorum yapmaya gerek yok,denilecek şeyler dendi.Abartıldı,abartılıyor ve bu abartı ona çok zarar veriyor.

iki şekilde katıla katıla okudum Very Happy ben cob u büyütmedim. sadece küçültenler olduğu için fin damarlarım kabardı Very Happy sonra sen de fin gruplara cob kopyası falan dedin, benim orda tepem attı Evil or Very Mad hala da bazı gruplara kopya muamelesi yapıyosun. bu kadar ısrar ettiğine göre öyledir. daha üstelemiyorum artık. yahu ben de finlandiya yı iskandinav havası çok fazla yok diye bu kadar tutuyorum zaten. benim için ayrı bir yerleri var. çok farklı. çünkü isveç te bi kalıp var sanki. norveç te de keza öyle. fin grupların melodilerini dinleyince sonsuzluk hissediyorum ben, bilmiyorum. benim fanatikliğim sadece cob a değil, sevdiğim tüm fin gruplara...
Daishuman

MesajTarih: Cum 20.07.2007 19:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Duygu ve düşüncelerine saygı duyuyorum keza kinofloss__başta olmak üzere diğer tartışmanın içindeki üyelerinde bana katıldıklarına eminim...sonuçta tartışmamız eleştirmemiz normal..sende gayet olgun birşekilde eleştirilere yanıt veriyosun gördüğüm kadarıyla..ama bu eleştiriler olacak ki bende bazılarına katılıyorum..ayrıca kimse ne finlandiyayı ne de cobu küçük düşürecek şeyler yazmadı...herkes gördüğünü,düşündüğünü yazıyor seninde yaptığın gibi..ama senin bizden daha fazla cobu ve finlandiyayı sevmen eleştirileri yapılmacak ya da çok yumuşak olacak diye birşey ifade etmiyor..bu yüzden sende diğer yorumlara daha saygılı olursan sevinirim..yani katıla katıla gülmen o yorumun kötü olduğunu göstermez gayette bilgilendirici olmuş..bende senden bu tarz bilgilendirici karşılıklar beklerim..katıla katıla gülüyorum gibi çoluk çocuk muhabbetlerine girmeye gerek yok diye düşünüyorum..fanatiklik bazı şeylerde aşırılığı gerektirmez..anlaşılmıştır umarım..Very Happy sonuçta gayet bilgilendirici güzel bir tartışma oluyor..kimse seviyesizleşmesini istemez..
kingofloss__

MesajTarih: Cum 20.07.2007 20:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben ByTar'ın yazılarını kaçtır katıla katıla okuyorum Allah bilir... Laughing Şaka bir yana,her zaman yapılan forum taktiği karşısındakinin mesajını küçümsemeye çalışıp üste çıkmak...Ama hiçte güzel bir davranış değil,burada düzgünce tartışma yapmak varken işi laf sokma durumuna getirmek ucuz bir numaradır.Olmasındır.Düşüncelere saygı duyuyorum ama aynı ByTar'dan da beklerdim.Saygı duymasam o kadar paragraf döşemezdim. Very Happy

ByTar,İsveç ve Norveç'te -hele Norveç'te- hala kalıp olduğunu düşünüyorsan daha birşey yazmaya gerek bile yok..Kalıp olmadığını savunduğun Finlandiya'da kalıbın babası var.Buna kötü demiyorum ama...Bu bir grubu ve ya ülkeyi kötülemek değildir.Rahat ol biraz,hayat güzel,kuşlar,çiçekler,Jenna Jameson... Very Happy

COB'u büyütmediğinde belli vallaha,Janne'yi en iyi klavyeci Alexi'yi en kral gitarist ben ettim zaten... Very Happy Burada kaç mesajdır sana fanatiklik etmemen gerektiğini yazıyor çeşitli arkadaşlar...Kimse COB'u kötülemedi,sadece büyütüldüğü söyleniyor.Bir grubun COB kopyası olmasıda kötü değildir.Ha,ben Norther'ı sevmem,ayrı mesele... Very Happy Ama tutupta "Norther rezildir kepazedir." yazmadım da yani... Very Happy Finlandiya konusunda fanatik olabilirsin ama davranışlarında bunu yansıtmaman daha iyi olur.Her ülkenin iyi yanları var.Daha uzatmıyorum,diyeceklerimi Daishuman zaten demiş,hepsine katılıyorum.

Konuyu artık Death Metal'e çevirsek daha iyi olacak.
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Cum 20.07.2007 20:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ByTar demiş ki:
sadece küçültenler olduğu için fin damarlarım kabardı Very Happy sonra sen de fin gruplara cob kopyası falan dedin, benim orda tepem attı Evil or Very Mad hala da bazı gruplara kopya muamelesi yapıyosun. bu kadar ısrar ettiğine göre öyledir. daha üstelemiyorum artık. yahu ben de finlandiya yı iskandinav havası çok fazla yok diye bu kadar tutuyorum zaten. benim için ayrı bir yerleri var. çok farklı. çünkü isveç te bi kalıp var sanki. norveç te de keza öyle. fin grupların melodilerini dinleyince sonsuzluk hissediyorum ben, bilmiyorum. benim fanatikliğim sadece cob a değil, sevdiğim tüm fin gruplara...

isveç ve norveç grupları bir yana finlandiya grupları bir yana. Wink finlandiya'nın kendine özgü bir karizması var; o bağlamda katılıyorum sana. isveçliler kendilerini çok tekrar ediyorlar, norveçliler ise deneysellikte sınır tanımıyorlar ama müzikleri çok soğuk. bu ikisinin açıklarını ise finli gruplar duygu ile kapatıyorlar. işte "silent waters" işte "crimson", "frozen"... Wink
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
kingofloss__

MesajTarih: Cum 20.07.2007 20:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

enchant demiş ki:
bu ikisinin açıklarını ise finli gruplar duygu ile kapatıyorlar. işte "silent waters" işte "crimson", "frozen"... Wink

Finlandiya'nın en "crimson" grupları Death Metalciler işte... Very Happy Yoksa,kral işler çıkıyor oradan...Silent Waters bu yılın en şukelasıdır. Very Happy Ama Finlilerin Death Metal'de kalıplaşmış İsveç etkilerini bırakmaları lazım... Wink
DRAKKAR

MesajTarih: Cum 20.07.2007 20:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Enchant'a katiliyorum ama soyle de birsey var. Sound ve armoni bakimindan Fin gruplari birbirinden fazlasiyla etkileniyorlar. Mesela Nightwish ve Bodom'un tipa tip ayni iki tane melodisini biliyorum. Bodom'da arkada klavyeyle verilen bir melodi, Nightwish'te gitar la veriliyor mesela. Veya Stratovarius ve Nightwish in davul tonlari birbirine acaip benziyor. Keza klavye tonlari da bircok yerde benzeyebiliyor. Amorphis ile Sentenced arasinda da sound ve armoni benzerlikleri var. Sound olayinda belki sound engineerlerinin ortak veya ayni yerden gelme kisiler olmasi etkili olabilir. Hicbir bilgim yok bu konuda. Enchant'in ozellikle isvec ve Norvec konusundaki yorumuna tamamen katiliyorum. Istisnalar olsa da genel durumu cok iyi ozetlemis.

Aslinda cok net birkac arak gitar riffini ve zayif kimi yonlerini gormezden gelirsek, Children of Bodom'un ilk iki albumu ziyadesiyle orijinal sound ve kompozisyon elementleri barindiriyor. Acik konusmak gerekirse Dark Tranquillity gibi formullestirilmis parca yapan gruplardan daha umit vadedici bir gruptu bence COB ilk baslarda.

Son olarak Wirman cok iyi bir klavyecidir. Alex Starpoli'nin de ozel birseylerini goremedim Rhapsody'de. Baska projeleri varsa bilemem. Wirman'in ozellikle sololari cok iyidir. Power metal'de zor rastlanan armonik yapilari kullanmaktan da cekinmez Wirman. Ama sadece ilk iki albumleri icin belki biraz da Follow the Reaper albumleri icin konusuyorum. Smile
ByTar

MesajTarih: Cum 20.07.2007 20:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hayır yanlış anladınız. ilk başlarda katıla katıla güldüm güzel benzetmeler olduğu için. sonra da yazdıklarına katıldım. yanlış anlamana üzüldüm. 2 anlamda da katılma söylemim de bu şekildeydi. yanlış anlamayın lütfen.

bi kere forumda benim öyle bişey yaptığım yok. sadece ortamı germemek ve mizacım böyle olduğu için çok ciddi yazmıyorum. istesem ciddi yazarım. ben müzik bilgim fazladır diye bi iddiada bulunmuyorum. nacizane bişeyler karalamaya çalışıyorum. sizden enformasyon almaya çalışıyorum. ben senin söylemlerine saygı duyduğumu belirtmiştim sanırım. bana söylediğin küçümseme ve laf sokma tavırlarını sende görmüştüm. ancak ben asla haddimi aşıcak şeyler söylememeye çalışsam da olur bazen, özür dilerim. forum tartışma yeridir. herkes herkese katılmak zorunda değil. mutlaka kıl birileri çıkar benim gibi Very Happy önemli olan ben ve benim gibilerin, sizin gibi bilen birilerinden bişeyler kapabilmesidir.

bi daha söylüyorum herkesin görüşüne saygı duyuyorum. ve kingofloss__ senin de müzik bilgine saygı duyduğumu söylemiştim zaten. bana böyle bi ithamda bulunman üzdü açıkçası.

ayrıca sen norther sevmeyebilirsin. alexi ve wirman ı da benim bulduğum kadar iyi bulmayabilirsin, kimse bulmayabilir o ayrı. ancak daha tartışmaya gerçekten gerek yok. bırakalım adamlar müziklerini yapsın.
DRAKKAR

MesajTarih: Cum 20.07.2007 21:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu arada kingofloss'un soylediklerinin de coguna katiliyorum. Her zaman derim cok iddiali ve belli oranda guclu birseyler ortaya koyunca her kesimden faniniz olabiliyor. Ben mesela Cradle'nin de 1998 dahil olan donemini cok severim. Ama "kiredilci" damgasi yemiyeyim diye pek acik etmem Very Happy Ben kendimce belli ozel seyler algiliyorum muziklerinde. Zaten cok iddiali ve nispeten farkli birseyler ortaya koydugunuzda buyuk oranda ya cok seviliyorsunuz ya da nefret ediliyorsunuz. O bakimdan COB'un da muzikten pek anlamayan ve gerektiginden fazla abartma egilimli fanlari var. O yonden kingifloss'a da hak veriyorum taammen.
chucker-

MesajTarih: Cum 27.07.2007 22:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

(hemen konuyu değiştirelim.)
Kim ne derse desin son yılların en iyi death metal grubu Nile'dır.Son albümleriyle iyice zıvanadan çıktılar(iyi anlamda).Gitarlar üzerinde acayip uğraşmışlar ve süper bir iş çıkarmışlar.Nile'dan devam edelim Razz
Başa dön
_aden_

MesajTarih: Cum 27.07.2007 23:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Nile en orjinal grup kesinlikle...Bir de benim yine bayıla bayıla dinlediğim bir grup daha var Persefone Wink Kesinlikle şahane dinleyin derim... Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
DRAKKAR

MesajTarih: Cum 27.07.2007 23:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Persefone iyi bir grup. Truth inside the Shades albumlerini biliyorum. Ama sound olarak kendilerini biraz gelistirmeleri lazim. Ozellikle klavye ve davul tonlari cok kotuydu. Bir de asiri Opeth etkilenimli clean vokallerden kurtuldularmiydi, o zaman cok daha iyi olabilirler Very Happy Ismi kotu olsa da "The Last Wish of a Tear in Silence" (bu ne be Very Happy ) (The Demise of Oblivion pt 2) parcasindaki akustik gitarlar cok etkileyici.

Umit vadeden bir grup oldugunu farketmistim ilk dinledigimde bu Andorra'li grubun.
_aden_

MesajTarih: Cum 27.07.2007 23:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aksine ben klavyeyi seviyorum=)

2006 - Core gayet sağlam olmuş Wink
Arada Opeth'e bende benzetiyorum ama vokal bence gayet sağlam..Scream vokalden aniden clean vokale geçişleri bazen sırıtıyor ama gelecek vadeden bir grup Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
DRAKKAR

MesajTarih: Cmt 28.07.2007 8:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Klavye guzel de o Truth inside the Shades'teki "tonlar" a iyi demiyorsundur umarim Very Happy Neyse diyorsan da saygi duyarim Smile Iyi caliyor, ona lafim yok.

Su Core i dinleyeyim bakalim mutlaka soundlari daha iyi olmustur diye dusunuyorum. Zaten influence kisminda "Death, Opeth, Symphony X" gibi gruplardan bahsediyorlardi. Fazla iddiali ve birbirinden enerjik -guclu muzikler. Olgunlastikca daha iyi olacaklardir boyle giderlerse.
rocker_ecmen
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pzr 29.07.2007 18:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mesaj içeriği kullanıcılara hiç bir şey katmayacağı düşünülen ifade sebebi ile silinmiştir. Konu ile ilgili fikirlerinizi sığ anlatımlardan bir adım öteye götürerek kendi özgün cümlelerinizle ifade etmeye gayret ediniz ve
lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.

Torm

MesajTarih: Pzr 05.08.2007 13:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bir cannibal corpse, six feet under, sikfuk, anal cunt dinleyeni hayranı olarak sadece death derim Smile
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki
7. sayfa (Toplam 8 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız