| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
bttrfly

|
Tarih: Pts 12.04.2004 2:00 Mesaj konusu: |
|
|
iyice sindirdikten sonra yaptıkları müziği shopar müziği diye nitelendiriyorsan kimin yaşının küçük olduğu ortaya çıkıyor.
senin düşüncenin içinde müzikle alakalı birşey yok . sadece hakaret var , düzeysizlik var ; ve hala müzik konuşmuyorsun , hala dangalaklık yapıyorsun.
önce neleri beğenmediğini adam akıllı açıkla . sonra biz de yorum yapalım. _________________ Ö.C.Ö.
www.manga.web.tr
www.turkdrum.net |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
uLs

|
Tarih: Pts 12.04.2004 2:29 Mesaj konusu: |
|
|
Grubun her müzisyeni çok çok iyi...bi basçı olarak Nurhat abiyle tanışmak isterdim çok yetenekli...
Yaptıkları müzik etnik kökenli..hatta argo konuşursanız "şopar kokulu" diyebilirsiniz ama unutmamak lazım şopar dediniz kimseler(misal ciguli) müzik konusunda bu forumda tanıdığım çoğu kişiden daha yetkin çıkar çünkü adamların doğası müzik böyle doğmuşlar, gidin arayın bulun yugoslav,arnavut kökenli toplulukların albümlerini de dibiniz düşsün, şopar kimmiş görün  _________________ aLive - Basci balik yan gider |
|
| Başa dön |
|
 |
belial

|
Tarih: Sal 13.04.2004 19:35 Mesaj konusu: |
|
|
| agzina saglik..uls....ne dedigimi anlamisin..shopar derken bi hakaret olmadigini anliyabilmisin ..neyse....nurhat abiyi cana yakin sanmistim bende harbiden iyi müzisyen ama soguk biri..yada bizim ordayken yorgunluk felan tanisinca pek takmadi ondan.... |
|
| Başa dön |
|
 |
uLs

|
Tarih: Çrş 14.04.2004 1:09 Mesaj konusu: |
|
|
| belial demiş ki: | | yaptiklari shopar müzigi ile sinir bozuyolar..... |
kısmı bana biraz hakaret gibi geldi en azından saldırganca..tabii ne demek istediğini sen daha iyi bilirsin, sadece yazıyla , jestsiz mimiksiz, birbirimizin ne demek istediğini tam anlayamayabiliriz. _________________ aLive - Basci balik yan gider |
|
| Başa dön |
|
 |
NazCaz

|
Tarih: Çrş 12.05.2004 17:11 Mesaj konusu: DOĞRU SÖZE NE HACET ?. . |
|
|
Selam Arkadaşlar ,
Ben aslında cazcı'yım.Ne işin var burda diceksiniz.Net'de gezinirken karşıma çıktı sayfanız.Ve Tabiki konu Laço Tayfa olunca hemen atladım sayfanıza..
Hüsnü Şenlendirici arkadaşım diye demiyorum ama bence bu adamlar fevkalade iyi.Dicek kelime bulamıyorum.Laço Tayfa'nın canlı performanslarını izlemeyen varsa mutlaka izlesin..Bu arada Hüsnü Şenlendirici geçen sene Kanal D'de yayınlanan Şevket Altuğ ve Metin Şentürk'ün birlikte rol aldığı UNUTMA BENİ dizisinin film müziğinin bestecisi..Siz rock'çılar, Athena'nın son albümündeki AN parçasında klarnet soloyu bilirsiniz.O solonun sahibi de zat-ı şahane Hüsnü Şenlendirici'ye ait.
Hüsnü'yü tasvir etmek gerekirse;HÜZNÜ ŞENLENDİRİCİ
Laço Tayfa'yı tasvir etmek gerekirse;
İçimde tepinen köçeğin ve gözyaşlarımın çıkış noktası..
Sevgiyle kalın.. |
|
| Başa dön |
|
 |
Glorfindel

|
Tarih: Çrş 12.05.2004 19:57 Mesaj konusu: |
|
|
Adamlar gerçekten mükemmel çalıyorlar, çok profesyoneller. Her enstruman kulağa çok hoş geliyor. Bu arada, bunun ayıbı falan olmaz ki; adamlar şopar ve kendi kulturlerinin müziğini yapıyorlar. Gayet de hoş yapıyorlar bence.
Birde Laço Tayfa'nın klarnetçisi dunyada klarnetten en tiz sesi çıkaran adam diye duydum. Bunu kesin olarak bilen var mı? |
|
| Başa dön |
|
 |
DavulcuK

|
Tarih: Çrş 12.05.2004 23:59 Mesaj konusu: |
|
|
| ya zaten "VOLKAN ÖKTEM varsa dinlenir" diye bi ata sözü olmalı bence... |
|
| Başa dön |
|
 |
Ceeez

|
Tarih: Prş 13.05.2004 2:25 Mesaj konusu: |
|
|
Bencede iyi bi grup..Fakat duygunun yerini daha çok tekniğin aldığı bi grup bence..Ama tabi ki iyi müzik yapıyolar denebilir. _________________ düzeliyorum hızla.. |
|
| Başa dön |
|
 |
solocu Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Prş 13.05.2004 2:49 Mesaj konusu: |
|
|
Türkiye topraklarında yetişmiş gizli kahramanlar... _________________ Nasıl elveda demişim benim gibi içenlere.Bir zalime kapılıta hergün acı çekenlere.Ben tövbemi geri aldım tanrım sen bagışla beni... |
|
| Başa dön |
|
 |
bttrfly

|
Tarih: Cmt 15.05.2004 11:46 Mesaj konusu: |
|
|
selamlar
şopar müziği ile sinir bozuyorlar lafına ve gereksiz faşizan tavıra karşı bir çıkıştı benimkisi,bi de neyin ne olduğunu bilmeden yaşın küçük heralde diye konuşan bi arıza vardı da...
hangi etnik kökenden olurlarsa olsunlar o insanlar gayet güzel müzik yapıyorlar ve hepimizi kendilerine hayran bırakıyorlar , o yüzden yok romanlar , yok böyleler gibi muhabbetler yerine daha oturaklı ve daha müzik eksenli şeyler konuşmalıyız , en azından etnik köken konusunda daha hümanist davranmalıyız ve sürekli bunu vurgulamanın da bir anlamı yok bence...
neyse , bu hafta fatih erkoç un trt deki programına kibariye ve hüsnü şenlendirici katıldı . hüsnü abi harmandalını çaldı ve şarkının iki yerinde albümdeki versiyonunda da olan iki tiz sese çıkma kısmını yapmadı ve dinleyiciler beklemişlerdir bu gün çalmadım alacakları olsun dedi.
kibariye ye de japonyadan bir birincilik ödülü gelmiş. detone olmadan ve autotune kullanmadan yapılan kayıtlar arasında japonyada yapılan bir yarışmada en iyi performans seçilmiş. çok güzel bir programdı. umarım tekrarını yakalarsınız.
özgür (maNga) _________________ Ö.C.Ö.
www.manga.web.tr
www.turkdrum.net |
|
| Başa dön |
|
 |
canawar

|
Tarih: Cmt 15.05.2004 12:43 Mesaj konusu: |
|
|
Şopar müziği dinlemek istemeyenler dinlemesinler o zaman
Çokta lazım diilsiniz zaten
Türkiyenin gelmiş geçmiş en iyi grubuna laf eden zihniyet
Akıl&Fikir _________________ _SON DAKİKA_ GİTAR-VOKAL_
iletişim: alerji1@hotmail.com
www.vai.com |
|
| Başa dön |
|
 |
Hassan TNK- Gitar

|
Tarih: Cmt 15.05.2004 13:36 Mesaj konusu: |
|
|
| Ceeez demiş ki: | | Bencede iyi bi grup..Fakat duygunun yerini daha çok tekniğin aldığı bi grup bence..Ama tabi ki iyi müzik yapıyolar denebilir. |
o sazlardan duygudan başka bişey çıkmaz arkadaşım. Bi harmandalıyı dinle sonra bir daha düşün sonra söyle ne söyleyeceksen. |
|
| Başa dön |
|
 |
Ceeez

|
Tarih: Cmt 15.05.2004 15:58 Mesaj konusu: |
|
|
| Hassan demiş ki: | | Ceeez demiş ki: | | Bencede iyi bi grup..Fakat duygunun yerini daha çok tekniğin aldığı bi grup bence..Ama tabi ki iyi müzik yapıyolar denebilir. |
o sazlardan duygudan başka bişey çıkmaz arkadaşım. Bi harmandalıyı dinle sonra bir daha düşün sonra söyle ne söyleyeceksen. |
"O sazlardan duygudan başka bişiy çıkmaz arkadaşım" lafında süper olmuş yani.
Harmandalınıda bi çok kez dinledim..
İyi grup diye yazdım..Ama teknik bi grup..Neşet Ertaş için aynısı diyebilir miyim? Duygu sıçar işte o herif..Fark burda.. |
|
| Başa dön |
|
 |
bttrfly

|
Tarih: Pts 17.05.2004 14:51 Mesaj konusu: |
|
|
neşet ertaş a birileri gelip çaldığı türkülerin geçiş kısımlarında ya da giriş kısımlarında doğaç çalarken neye dikkat ederek çaldığını soruyorlar. ( saz bildiğiniz gibi komalı sesleri olan bir ensturman ) neşet ertaş da " gönlüm nereye isterse oraya basıyorum " diyor...  _________________ Ö.C.Ö.
www.manga.web.tr
www.turkdrum.net |
|
| Başa dön |
|
 |
Ceeez

|
Tarih: Pts 17.05.2004 17:52 Mesaj konusu: |
|
|
Laço Tayfa'yı taklit edebilirsin ama Neşet Ertaş'ı edemezsin..Bu da diğer bi fark...
Böyle yazdığım içinde onları sevmiyorum ya da haklarında olumsuz şeyler düşünüyorum sanılmasın..
Bi örnek daha geldi aklıma..
Paco de Lucia ruhlu çalar John McLaughlin teknik çalar..Millet John'u sever ama ben Paco'yu severim.. _________________ düzeliyorum hızla.. |
|
| Başa dön |
|
 |
Ceeez

|
Tarih: Pts 17.05.2004 18:06 Mesaj konusu: |
|
|
Bi de yukarda şoparlarla ilgili saçmalamış bi kaç kişi..Yakından tanımıştım şopar müzisyen baya bi..Çoğuyla anlaşamam, oturup sohbet edemem..Kendi hayatları var ayrı tipler..Ama inanılmaz müzisyenlerle çaldım ve çalmadığım çok iyi müzisyenlerle tanıştım..Bi tanesi çok yakın arkadaşımdı..Davul çalardı. Ben onu davul çalışıyla tanımıştım..Şopar olacağı gelmemişti aklıma hiç..Herifin davul çalış şeklide normal bi davulcudan ayrıydı..Çok tatlı çalardı..Akla gelmeyecek senkoplar yapardı.Bi parçaya en iyi 3 ayrı ritm düşünün mesela.Sizin diyeceğiniz en iyi 3 ritm olsun..Öyle ritmler atardı ki sizin üç ritminizden birini kendiniz elerdiniz.. İsviçreye gitti 1 ay önce...içim kan ağladı..Çok şeyler yapacaktık onunla..
Bi dönemde çaldığım bara şoparların oturduğu bi mahalleden yürüyerek giderdim..Ara sokaklarda kendi aralarında çalarlardı..Vaktim varsa oturup dinlerdim. Benim şimdiye kadar rastladığım şoparlar iyi insanlar..Evet çoğu yalancıydı Bi kısmı hırsız.. Ama herkesin sorunları eksileri var..Onların çok büyük bi artıları var..İyi müzisyenler..doğuştan ritmciler..sadece ritm diil tabi....
(değiştirme: oha be abi oha be.. bu ne çelişkidir.. şoparlar.. bırak allaasen ya) _________________ düzeliyorum hızla..
En son Ceeez tarafından Sal 31.01.2006 1:51 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
Ceeez

|
Tarih: Pts 17.05.2004 18:12 Mesaj konusu: |
|
|
| bttrfly demiş ki: |
kibariye ye de japonyadan bir birincilik ödülü gelmiş. detone olmadan ve autotune kullanmadan yapılan kayıtlar arasında japonyada yapılan bir yarışmada en iyi performans seçilmiş. çok güzel bir programdı. umarım tekrarını yakalarsınız.
özgür (maNga) |
Kibariye japonlardan %100 not almış..Çok ciddi bişiy bence bu..Helal olsun..Ayrıca gene helal olsun ki Kibariye her zaman doğal..Hani Fatih Erkoç'un programı hafif artizdir..Severim tabi ama böyle iyi tipler çıkar falan ama Kibariye gene hiç değişmedi ve kendsi gibi çıktı programa..Komik ve doğal kadın ya..O kıyafet neydi mesela öyle abi :)
Kıpkırmızııııı |
|
| Başa dön |
|
 |
bttrfly

|
|
| Başa dön |
|
 |
fofay

|
Tarih: Sal 18.05.2004 21:25 Mesaj konusu: |
|
|
ben bir çingene olarak we Kibariye'nin Manisa'dan akrabası olduğum için şunu söölim.Bu kadın yeri göğü inletir.Albüm sesiyle aydınlanmışYüreğine sağlık kiboş'umun _________________ hardcoriental |
|
| Başa dön |
|
 |
Torlof

|
Tarih: Cmt 22.05.2004 15:50 Mesaj konusu: |
|
|
| Bence çok iyi bi grup...Türkiye kalitesinin çok çok üzerineler.. Nerde zalim'i, nerde HicazDolap şarkısı... |
|
| Başa dön |
|
 |
|