Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Turkrock radyo neden dinlenmiyor?
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Turkrock radyo neden dinlenmiyor?
Sayfa 1, 2, 3 ... 12, 13, 14  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem
Önceki başlık :: Sonraki başlık  

Turkrock radyo neden dinlenmiyor.
yayindaki veya bilgisayarimdaki teknik yetersizlikden (kesinti vs..)
23%
 23%  [ 33 ]
begenilerime uygun seyler calinmiyor.
34%
 34%  [ 48 ]
Radyo dinlemeyi sevmiyorum.
15%
 15%  [ 22 ]
Turkrack radyoyu seveerk dinliyorum.
26%
 26%  [ 37 ]
Toplam Oylar : 140

Yazar Mesaj
freebird

MesajTarih: Pzr 15.05.2005 22:15    Mesaj konusu: Turkrock radyo neden dinlenmiyor? Alıntıyla Cevap Ver

Arkdaslarimiz tamami ile gonullu bir sekilde yayinlarini surduruyorlar.
Ben sahsen bin bir guclukle elde ettigim yuzlerce dolarlik onlarca cd`yi plagi saat farkina aldirmadan taa dunyanin bir ucundan radyoda calmaya calisiyorum ama gel gelelim sitedeki 200`e yakin kullanicimiz pek ragbet etmiyorki dinleyici sayisi 5 `i gecmiyor cok hayal kirikligi yasadim diyebilirim. Az once Sava arkadasimizin ilginc bir programi oldu gene dinyen olmadi. Nerde Metallica, Slayer .testament basligina yazanlar diye sormadan edemedim Acaba muzik islerini birakip pembe dizi mi yayinlasak radyoda diye dusunuyorum.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
eXpert

MesajTarih: Pzr 15.05.2005 22:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bence yayını yapanlar da,yayın da oldukça iyi.Arada bir kesintiler oluyor ama katlanıyoruz işte Very Happy Ama bazen müzik değil de ,gürültü olarak yorumladığım şeyler oluyor.O zaman asla dinlemiyorum!
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
rocksurfer

MesajTarih: Pzr 15.05.2005 22:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Açıkçası radyoda yayın yapan arkadaşında demoralize olmasınada sebep oluyor bu durum. Özenle hazırladığım play-list i bazen hiç çalmayıp onun yerine diğer radyolarda çalan standart populer parçalara daha fazla yer versem mi diye düşünmeden edemiyorum.
Örneğin yayın yaptığım ilk programlarımda maksimum 24 kişiye ulaşabilmeme rağmen (ki bu sayı bile çok az) , son zamanlarda 10 - 12 kişi ile sınırlı kaldığını görebilmekteyim. (İstek parçalara yer vermeme ve bol bol irc de reklam yapmama rağmen).
Bir günün genel olarak radyo dinleyici sayısı ortalamasına bakarsak freebird'ün dediği gibi ortalama 5 kişi gözükmektedir. Arkadaşların bu konu hakkındaki düşüncelerini almak isteriz.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
eXpert

MesajTarih: Pzr 15.05.2005 22:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Alıntı:
diğer radyolarda çalan standart populer parçalara daha fazla yer versem mi diye düşünmeden edemiyorum.

Ben iki kez yayına girdim.Birisinde shuffle ile otomatiğe bağladım ancak ilk yayınımda ise pop,alternatif ve hafif rock parçalara yer verdim.Gündüz olması nedeniyle 3-4 dinleyici vardı ancak yayını devretmeme 5 dakika falan varken ki akşam oluyordu,7-8 dinleyici vardı.Arada bir hafif çalmak iyi oluyor.IRC'den de diğer arkadaşlar rahatladıklarını falan söylediler.Yayın yapan arkadaşlara tavsiyem;hafif parçalara ağırlık vermeleridir.Tabi kimseden profesyonel performans beklemiyorum,sadece biraz daha hafif...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Jawbreaker

MesajTarih: Pzr 15.05.2005 23:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İlgisizliğin, doğrudan müzik türüyle alakalı olduğuna inanmıyorum şahsen.

Bu radyo fikri ilk rocksurfer'dan gelmişti, yahoo üzerinden radyo yayını yapılıyordu önceleri. Sonra bir gün için herşey değişti, kendi server'ımız üzerinden yayın yapmaya başladık. Ve kendi yayınımız başlamadan önce, ne üyelerin bir haberi oldu, ne biz yönetim ahalisinin. Birden "pat!" diye düştü yayın.. O arada bir boşluk olmalıydı, "Az sonra", "Yakında..", "Bekleyin, bomba gibi geliyoruz" vb. ifadelerle üyeler mis gibi gaza getirilip, ilgi çekilebilirdi. Radyonun yaşattığı bu hayalkırıklığının bir numaralı sebebi budur bence.

Bir diğer sebep ise müziğin artık çok kolay ulaşılabilir hale gelmesi. Forumumuz, bilmemkaç gb'lık mp3 arşivleriyle övünen insanlarla dolup taşmakta; bir de olayın bu boyutu var. İnsanlar değişik şeyler tatmaya pek açık değiller söz konusu müzik olunca, açık bir bağnazlık var ortada.

Konuştuğum bazı kişilerinse teknik aksaklıktan dolayı bağlanamadıklarını öğrendim. Bu diğer etkenlere göre devede kulak kalmaktadır kanımca.
Başa dön
DEP_REM

MesajTarih: Pzr 15.05.2005 23:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

1. siz ses kalitesi kötü...Şarkıları bildigimiz ses kalitesinin daha altında dinliyoruz...Buda şöyle bir soruyu getiriyor aklımıza "kendi bilgisayarımda daha kaliteli dinlemek varken neden radyoda dinleyim?"

2.Sevdigim şarkıları pek dinleyemiyorum ve çalınmıyor...Bende oturup kendi playistimden dinliyorum...Bu kadar basit bunu mu tartışıyorsunuz....
Başa dön
eXpert

MesajTarih: Pzr 15.05.2005 23:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

IRC topicde "http://www.mp3prozone.com/download_winamp.htm adresindeki plugini indirip kuralım,daha mutlu yarınlara koşalım" yazıyor.Bunu yüklemene rağmen ses kalitesi kötü mü ?
Başa dön
NovemberRain
Kurucu
Kurucu

MesajTarih: Pzr 15.05.2005 23:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Jaw'ın saydığı sebepler arasında ilkinin bir etkisi yok bence. Boşluk yerine test yayını daha mantıklıydı. Sunucuya gerekli yazılımları kurduk, olacakmı olmayacakmı emin değildik bile, çalıştı ve ertesi gün teste başlandı.. Bende pek hayal kırıklığı olmadı, çünkü insanların tüm alışkanlıklarını bırakıp, bütün online kullanıcıların 48kps'de radyo dinleyeceklerini ummak pek gerçekçi değil, ama yine de beklentimin altında oldu ilgi.

Ama ikinci bahsettiğin neden en önemli etkendir. Bağnazlık biraz ağır bir laf gerçi, dinlemiyor diye insanları suçlama hakkımız yok. Zaten dediğin gibi GB'larca mp3 var insanlarda, devir mp3 devri, bunun yanında insanlar birbirine parçalar öneriyor zaten, insanlar yeni şeyler dinlemeye çalışıyor, ama arkadaşının önerdiği parçayı paylaşım programlarıya 5 dakikada indirip yüksek kalitede dinleyebiliyor ve daha sonra istediği zaman tekrar dinleme şansı var.. 48kbs gibi kalitesiz bir formatta müzik dinlemek pek hoş birşey gelmeyebilir insanlara, kabul etmek gerekli. Bence sebep budur, başka birşey değil..

Ancak ilgi yine de zamanla artacaktır, buna inanıyorum, ama hiçbir zaman çok yoğun bir ilgi olmayacak.. Sitede 200 online kullanıcı varken 200 kişinin radyo dinlediği bir durum olmayacak.. Gerçekleri kabul etmek gerek Smile
CedriX

MesajTarih: Pts 16.05.2005 0:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben sahsen acik gördugum her zaman dinliyorum ve elimden geldigi kadar cagiriyorum msn listemde olan herkesi ama öyle cogalmiyor tabi ki...

Simdi zaten en buyuk ve bence tek neden olan deginilmis zaten. Herkesin inanilmaz derecede mp3 arsivleri var ve radyoda örnegin hrc`ye geliyor adam ve sunu cal diyor. Yayin yapan arkadaslar tabi ki caliyorlar ama tabi sen bir sarki istersin calar ama adam arsivini acar istedigi 10 sarkiyi araliksiz dinler...

Benim bir tavsiyem var bilmem uygun görurmusunuz ve biraz radyo yayinin disina cikiyor ama örnegin bir baslikta bir gun öncesinden falan iste yarin ki yarinda su turden caliyoruz ve sadece su gurubu calicagiz gibi. Böylece gruplar tanitilmis olur ve bilinmedik gruplar en azindan o an dinleyen ortalama 10 kisiye tanitilmis olur. O saatte iste arsivinde o grup olmayan ve tanimak isteyen gelip dinleyebilir ve en azindan cogu kisinin rock muzik bilgisi gelisir. Bu sadece fikir ve ne tabi size kalmis bir sey tabi bu...
filthy
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

MesajTarih: Pts 16.05.2005 1:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Radyonun ses kalitesi bilgisayarımızda dinlemiş olduğumuz mp3 kalitesine göre düşük. Bunu herkes kabul ediyor zaten, itirazı olanda yok:) Ama çoğu kişi radyodaki şu noktayı atlıyor; kimi zaman bir yeren geçerken, bir tv programında, arabada radyo dinlerken v.s yerlerde bir şarkıya rastlıyorsunuz kulağınıza hoş geliyor ve kime ait olduğunu bilmezken bir bakıyorsunuz turkrock.com radyosunda o şarkı çalıyor ve kimin söylediğini, şarkının adını v.s bilgileri öğrenmiş oluyorsunuz(tabi buna rastlamak zor bir ihtimal:)). Ayrıca yayın yapan arkadaşlar mümkün olduğu müddetçe çaldıkları şarkı, grup hakkında bilgi veriyor ve bunlarında faydası oluyor tabi. Radyo dinlemenin amaçlarından biri de budur zaten.

Hiç unutmam, Roth-AzaD yayındayken bir parça çalmıştı ve o parçayı ben neredeyse haftada 1-2 gün izlediğim su altı belgesellerinde duyuyordum fakat kime ait olduğunu bilmiyordum. Öğrenmiş oldum:)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Tasiyici_Cats

MesajTarih: Pts 16.05.2005 1:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence radyo da kimin ne zaman çalacağı hangi saatler arasında ne çalınıyor kim çalıyor falan bir prog. şeklinde sabit bir başlığa koysanız o zaman herkez ne dinleyeceğini bilir zannımca.yani herşey muaamma gibi duruyor herşey.yani ne zaman ne çalacağı bilinirse o zaman biraz artar sanki ilgi.ve ayrıcada biraz reklamını yapmak lazım.bu sitede kullanım %90 ı forumlarda sanıyorum.o yüzden bu reklam yapılacaksa forumlarda olsa bence daha iyi olur.kolay gelsin
DaYs_oF_PuRGaToRY

MesajTarih: Pts 16.05.2005 2:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bakış açısı fazlasıyla önemli bir yer teşkil ediyor. Bunları kendi listemden de dinleyebilirim mentalitesi yerine olaya ''yeni bir şeyler keşfedebilirim'' gözüyle bakılsa çok daha iyi olacak kanımca. Şahsen ben bu şekilde yapıyorum, ki programı belirlenmiş olsun olmasın çalan arkadaşlarımızdan bazıları hakikaten muhabbetlerinden çok zevk alıp samimi bir şekilde konuştuğum insanlar. Hadi bunu da geçtim; online olduğum zamanların %90'ında dinliyorum ve hakikaten bir çok grubu kısmende olsa keşfetmemi sağlayan bir olay haline geldi bu.

Birde şunu görüyorum... Tabii ben yayın yapmadığım için yapanların psikolojilerini tam olarak analiz edebilecek durumda değilim; ancak dinleyenlerin sayısını popüler şeyler çalarak arttırma politikası kuru bir kalabalıktan başka bir şey getirmeyecektir diye düşünüyorum; zira piyasa bu tip oluşumlar ile dolup taşmakta. Ama siz ne olursa olsun dinleyenler çoğalsın diyorsanız o konuda söyleyebileceğim bir şey olamaz.

Ha, benim kafama göre çalan çok mu adam var, hayır yok; ancak dediğim gibi buna bir kaynak ve eğlence gözüyle bakılması gerekir. Ne yani, maç yayını mı yapılsın radyoda? Sonuçta bu platform belli bir süredir aynı mentaliteyi paylaştığımız veya paylaşmadığımız çoğu insan ile buluşup konuşma noktamız haline geldi. Bunun paralelinde her daim dinleme imkanımız olan kendi playlistlerimizi geçiçi bir süre rafa kaldırıp, yayın yapan arkadaşlarımıza kulak vermek hoş bir olay olacaktır şeklinde düşünmekteyim; ki turkrock.com radyo benim için bundan çok daha fazlası oldu belli bir takım arkadaşlarımla birlikte.

Şunu da göz ardı etmemek gerekir ki; sitenin üye sayısı 25.000 civarında gözükürken forumlara aktif olarak yazanların sayısı 200'ü bulur veya bulmaz. Bu durum doğal olarak radyoyu dinleyecek insanların sayısını da (diğer reklamlar hariç) bu sayı civarına kilitliyor. Ve yukarıda da söylendiği gibi, online olan her insanın bu katılım içine girmesini beklemek hayalperestlik olacaktır.

Katılımcı sayısının artması ve yayınların devam ettirilmesi dileğiyle,

Purgatory
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
impala

MesajTarih: Pts 16.05.2005 4:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

filthy; haklısın...Benim açımdan da bu böyle...Ben de dinlerken uzun süredir dinleyemediğim ya da bir yerlerde duyup da bulamadığım bir kaç parçayı tesadüfen yayın sayesinde dinledim ve ismini öğrenebildim..Ses kalitesi ya da mp3 arşivleri bir yana dinleyenin öğrenmek için dinlemesi de önemli bir nokta..Biz de mevcut olan arşivi dinlemek her zaman fazlasıyla mümkün...Dolayısıyla yapılan yayınları bu yönünden düşünürsek, sizi şaşırtacak en az bir parça çıkacaktır karşınıza.. Smile
Emeği geçen herkese teşekkürler..
Başa dön
benayevsen

MesajTarih: Pts 16.05.2005 10:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tarz meselesi olabilir. Kesin olarak kim hangi saatde ne tarz yayın yapacağını ana sayfadaki linkde belirtilmeli... Ben sadece iş saatlerinde h.içi dinleyebiliyorum. freebird'in yaptığı yayını çok beğeniyorum niye; farklı parçalar çalıyor... zaten birçok kişinin mp3 arşivi oldukça geniş. istedikleri parçları istedikleri zaman dinleyebiliyorlar.
deadly
O Şimdi Asker :)
O Şimdi Asker :)

MesajTarih: Pts 16.05.2005 11:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

işyerinde sürekli telle konuştuğumuz için hoparlör sesi her zaman açık olmuyor. ancak gecee vardiyasında ve 10 dan sonra dinleyebiliyorum. zaten yayın ypanların çoğu arkadaşım olan kişiler... dinlediğim zamanlar zevk alarak dinliyorum. Ancak Cedrix in önerisi son derece mantıklı bence. winamp tan yaptığı için herkes zaten generate play list html diyip konulabilir, konulmayadabilir Smile
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
The_GoD

MesajTarih: Pts 16.05.2005 14:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yabancı şarkılara kadar türkçe şarkılara da yer verilse çok iyi olur. bir çok amatör ve profosyonel gruplar var onlardan da çalınsa iyi olur aslında. elemanın dediği gibi bazıları harbiden gürültü. ve hangi saatlerde kimin çalınacağı anasayfada yayınlansın derim.
eXpert

MesajTarih: Pts 16.05.2005 14:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

filthy demiş ki:
Hiç unutmam, Roth-AzaD yayındayken bir parça çalmıştı ve o parçayı ben neredeyse haftada 1-2 gün izlediğim su altı belgesellerinde duyuyordum fakat kime ait olduğunu bilmiyordum. Öğrenmiş oldum:)

Ben Roth-AzaD'ın aralarda bilgi vermesini çok seviyorum.Daha yüksek sesle konuşsa,daha çok seveceğim Smile
Başa dön
freak_ad

MesajTarih: Sal 17.05.2005 15:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Dinlerim zevkli de olabilir ama çok kesinti oluyo…radyo eksen’de de öyle….delirtiyo adamı…
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
filthy
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

MesajTarih: Sal 17.05.2005 16:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

freak_ad demiş ki:
Dinlerim zevkli de olabilir ama çok kesinti oluyo…radyo eksen’de de öyle….delirtiyo adamı…

Kesintinin olmasının sebebi senin kullanmış olduğun pc veya internet bağlantı hızından kaynaklanıyor olabilir. 256K'lık bir bağlantı ile download yaptığınız sırada radyo dinlemeye çalışırsanız yayın kesik kesik gelebilir. Çok nadiren yayın yapan kişilerin bağlantılarında sorun varsa bundan tüm dinleyenler etkilenebilir ama son zamanlarda yayında bir aksaklık olduğunu pek görmedim.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Release

MesajTarih: Sal 17.05.2005 16:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Benim 256K baglantim var,herhangi bir kesinti yasamiyorum,radyoyu zevkle dinliyorum,muzikler ve programlar gayet guzel,freebird cdlerin ve plaklarin bosa gitmiyor,icin rahat olsun,yayina devam Wink
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3 ... 12, 13, 14  Sonraki
1. sayfa (Toplam 14 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız