| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
BitterSweat

|
Tarih: Çrş 19.04.2006 18:54 Mesaj konusu: |
|
|
tam bir klasik! ben de çok severim.
ah mazi demekten kendini alamıyor insan  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
marc_diglio

|
Tarih: Cmt 24.06.2006 8:12 Mesaj konusu: |
|
|
Hem hard rock, hem AOR, hem jazz-rock, hem de muhteşem balladlar yapabilen şu an aklıma gelen 2 grutan biri (diğeri de Chicago bence). Steve Lukather gibi dünyanın en iyi 5 stüdyo gitaristinden biri olarak gösterilen bir ustanın ve Bobby Kimball, David Paich, Fergie Frederiksen gibi sağlam vokallerin çalıştığı eşsiz bir gruptur Toto.
Porcaro kardeşleri her dinlediğim albümlerinde defalarca sayardım. Galiba sayıları en az oldukları albüm Kingdom of Desire'dı ve sadece 2 idi Steve Lukather'in gitaristliğinin yanında sesini de çok beğenirim. Aslında bu grubun neden bu kadar vokalist değiştirdiğini, Lukather'in sesinin zaman zaman yeterli olduğunu düşünmüştüm, fakat bunlar gerçekten profesyonel olduklarından her bir vokalin değişik ses rengi olduğunu ve hangi sounda hangisinin uygun gittiğini tabii ki iyi biliyorlar.
Dikkatli dinlenildiğinde her albümde Steve Lukather'in "şu şarkının şurasına bir solo atayım da tadı artsın" gibi düşünmediğini ve şarkıya göre çaldığını anlamaktayız. Bu da Lukather'ın gerektiği gibi çalan, az, öz ve temiz iş yapan bir sanatçı olduğunu bizlere gösterir.
Toto IV, Isolation, Seventh One ve Kingdom of Desire albümlerinin tamamını mükemmel bulurum. Tambu albümündeki I Will Remember parçası çok hoştur, Georgy Porgy şarkısı da beni başka dünyalara götürür...
Söylenecek o kadar çok şey var ki, bunca profesyonel adamın ve oluşturdukları efsane grubun değerinin fazla anlaşılmadığını düşünüyorum. |
|
| Başa dön |
|
 |
TaylanDedeoglu Mavi Sakal Gitaristi

|
Tarih: Cmt 24.06.2006 13:29 Mesaj konusu: |
|
|
TOTO'yu tek albümde tanımak istiyorum nedir bu diyenlere tek cevap:
SEVENTH ONE... Home OF The Brave en TOTO parçalardan biri bence...
Bobby Kimball'ı da atlamamak lazım bu arada tabii ki.
TOTO'nun yalnızca bir tek parçasında yer alan melodilerden koskoca bir albüm yapmak mümkündür.
Bu arada Rosanna'nın o aralar Steve Porcaro'nun kız arkadaşı olan ünlü aktris Rosanna Arquette için yazıldığını biliyor muydunuz?  |
|
| Başa dön |
|
 |
marc_diglio

|
Tarih: Cmt 24.06.2006 17:20 Mesaj konusu: |
|
|
| TaylanDedeoglu demiş ki: |
Bu arada Rosanna'nın o aralar Steve Porcaro'nun kız arkadaşı olan ünlü aktris Rosanna Arquette için yazıldığını biliyor muydunuz? :) |
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim, bilmediğim bir konuydu bu :)
Bu arada vokallerden bahsederken Joseph Williams'dan sözetmemişim; Straight for the Heart, Pamela, You Got Me, Only the Children, Thousand Years, Home of the Brave gibi şarkılara katkısı büyüktür Joseph'in. Bana huzur veren bir sesi vardır ve son albümünün de en uzun şarkısında vokalde kendisi bulunur. Ayrıca 1982'de kendi adını verdiği albümünde güzel vokaline gitarda Steve Lukather eşlik eder.
Seventh One, Isolation, Hydra, Toto I, Toto IV, Kingdom of Desire ve Fahrenheit albümünde davulda Jeff Porcaro bulunmaktadır. Ne yazık ki 1992'de genç yaşta kaybettiğmiz ünlü ustanın yerini Satriani, Michael Schenker gibi büyük gitaristlerle çalışmış olan bir başka ünlü davulcu Simon Philips almıştır. |
|
| Başa dön |
|
 |
coraline

|
Tarih: Cmt 24.06.2006 17:24 Mesaj konusu: |
|
|
Rosanna da harbiden şarkı yazılacak kadın. David'den ayrıldığımda, After you've gone da bana yazılmıştı; duymuşsunuzdur.
Tabi o albümde Hungate yoktu be canım, gibisinden tavırlara gerek yok. Melanie'ye beş çekerim icabında hele bi afyonum patlasın.. _________________ Çalışıyorum! Yoruluyorum. Canım çıkıyor. Springsteen'in demeye çalıştığı gibi, "Piiz ile işçi arasındaki kimya, kapitalizmin OKEK'idir."
İlişmeyin. Yokuşa sürmeyin. |
|
| Başa dön |
|
 |
long_john_silver "Dış kaynaklı rock" mod.

|
Tarih: Pzr 25.06.2006 3:26 Mesaj konusu: |
|
|
| TaylanDedeoglu demiş ki: | TOTO'yu tek albümde tanımak istiyorum nedir bu diyenlere tek cevap:
SEVENTH ONE... Home OF The Brave en TOTO parçalardan biri bence...
Bobby Kimball'ı da atlamamak lazım bu arada tabii ki.
TOTO'nun yalnızca bir tek parçasında yer alan melodilerden koskoca bir albüm yapmak mümkündür.
Bu arada Rosanna'nın o aralar Steve Porcaro'nun kız arkadaşı olan ünlü aktris Rosanna Arquette için yazıldığını biliyor muydunuz?  |
ben bu durumda hydra derim. seventh one çok güzel ama toto'nun yelpazesini tam göstermiyor. ama home of the brave... evet.. çok iyi... _________________ AC/DC- BLACK ICE- 2008'İN EN İYİ ALBÜMÜ |
|
| Başa dön |
|
 |
marc_diglio

|
Tarih: Pzr 25.06.2006 16:38 Mesaj konusu: |
|
|
| long john silver; Hydra'nın bir özelliği de 1979 yılına göre her açıdan gelişmiş bir albüm olması. Örneğin 1983'deki çoğu rock albümündeki düzenlemeden daha iyi derecede düzenlenmiş bulurum ben bu albümü. Bazı parçalardaki sound ve geçişler de Hydra albümünün, 70'lerin havasından kurtulmuş, modern rock'ın ilk örneklerinden biri olduğunu kanıtlıyor. |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pts 26.06.2006 10:56 Mesaj konusu: |
|
|
bende özellikle açılış parçası itibariyle alan parsons etkisi yaratıyor hydra. ama all us boys gibi ilgisiz fakat çok eglenceli bir parca da var albümde ki cok seviyorum. bence hydra'da gidecekleri yönü çok iyi belirleyememişlerdi. yine harika.
bu arada son albümün içine bir türlü giremedim. bildik toto düzenlemeleri var ama herhangi bir parcayı seçemedim. _________________ AC/DC- BLACK ICE- 2008'İN EN İYİ ALBÜMÜ |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Sal 27.06.2006 10:27 Mesaj konusu: |
|
|
bu arada steve lukather'ın yeni solo projesinde jeff scott soto da yer alacakmış. _________________ AC/DC- BLACK ICE- 2008'İN EN İYİ ALBÜMÜ |
|
| Başa dön |
|
 |
marc_diglio

|
Tarih: Sal 27.06.2006 13:49 Mesaj konusu: |
|
|
| Soto'nun Talisman ile olan çalışmalarını çok beğenirim. Ayrıca Malmsteen'in de en iyi vokallerinden biridir. Steve Lukather - Jeff Scott Soto iyi uyum sağlar bence. Biri tam AOR vokali, diğeri melodik çalan bir virtüöz. Haber için teşekkür ederim... |
|
| Başa dön |
|
 |
TaylanDedeoglu Mavi Sakal Gitaristi

|
Tarih: Çrş 28.06.2006 0:16 Mesaj konusu: |
|
|
| long_john_silver demiş ki: | | bu arada son albümün içine bir türlü giremedim. bildik toto düzenlemeleri var ama herhangi bir parcayı seçemedim. |
Önce Bottom of Your Soul yakalıyor, klasik Lukather-TOTO parçası... Daha sonra 9. Spiritual Man Paich vokalleri ile... Sonra dinledikçe albümle aynı adı taşıyan açılış parçası... gerisi de kendiliğinden sökün ediyor sonra
Kusursuz müzik yapan bir grup...
TOTO |
|
| Başa dön |
|
 |
enchant "Dış kaynaklı rock" mod.

|
Tarih: Prş 06.07.2006 12:53 Mesaj konusu: |
|
|
falling in between'in içine bende giremedim. besteler zorlama yapılmış gibi geldi bana. yukarıda yazılan bottom of your soul fena değildi ama 99'daki mindfields'ı çok beğenmiştim. klasik toto'ya o albüm daha yakındı. _________________ Say Goodbye to the Morning - Flütler ardından ağıt yakıyor! |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Prş 06.07.2006 13:00 Mesaj konusu: |
|
|
bu da yakın klasik toto'ya. hatta albümde joseph williams bile var. dur bir daha dinleyeyim. _________________ AC/DC- BLACK ICE- 2008'İN EN İYİ ALBÜMÜ |
|
| Başa dön |
|
 |
ozgur1607

|
Tarih: Cum 07.07.2006 11:47 Mesaj konusu: |
|
|
| arkadaşlar aranızda gta san andreasın cd keyini bilen varmı |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pzr 09.07.2006 1:56 Mesaj konusu: |
|
|
2003 yapimi live in amsterdam'i edindim bugun. cok klasi bir konser albümü. ozellikle bazi bolumlerini dt fani arkadaslarin dinlemesi gerektigini düşünüyorum. joseph williams doneminden kalma home of the brave'i bobby abimiz de pek güzel soylemiş. _________________ AC/DC- BLACK ICE- 2008'İN EN İYİ ALBÜMÜ |
|
| Başa dön |
|
 |
Rockman1

Kayıt: Nov 13, 2004 Mesajlar: 1109 Nerden: Sonsuzluğun ötesinden
|
Tarih: Pts 10.07.2006 1:10 Mesaj konusu: |
|
|
Joseph Williams'ın Vertigo adında başka bir AOR/melodic Rock grubu da var. Vertigo II, bu sene yayınlandı. Kısmen dinledim, Toto severlere hitap eden bir albüme benziyor.
Birde Toto'nun Dune isimli bir soundtrack albümü var. 1984 yapımı bilim-kurgu filmi.
ambient müzisyeni Brian Eno da katkıda bulunmuş. ama 16 parçası tümüyle Toto grubuna ait. Bu sayfada biraz bilgi bulabilrisiniz:
http://www.amazon.com/gp/product/B000006YDD/104-3455897-9514312
Bu filmi izleyen, veya albümü dinleyen var mıdır? _________________ Always On Rock!
|
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pts 10.07.2006 11:00 Mesaj konusu: |
|
|
Dune, Frank Herbert'in aynı isimli romanından David Lynch tarafından yapılan bir uyarlama. Başarılı bir film olarak görmem. Filmi izlediğim dönemde Toto'ya bir yakınlığım yoktu. Dolayısıyla soundtrack'e özel bir dikkat vermedim. _________________ AC/DC- BLACK ICE- 2008'İN EN İYİ ALBÜMÜ |
|
| Başa dön |
|
 |
Flozik

|
Tarih: Prş 03.05.2007 18:03 Mesaj konusu: |
|
|
| Toto bir yaşayan efsanedir....Daha ötesi yok her bir eleman bir "musical hero" dur...o ne davulcu o ne gitarist ***** o ne klavyeci hepsi solistlerinden daha güzel şarkı söyleyebilen bir gruptur....amsterdam konserlerinin DVD sini mutlaka seyretmeyen varsa mutlaka edinmeli..... |
|
| Başa dön |
|
 |
Blackrider

|
Tarih: Cum 04.05.2007 0:59 Mesaj konusu: |
|
|
Kesinlikle katılıyorum. Adamlar yaşayan efsane. Son albümleri de oldukça başarılı. Benim çok hoşuma gitti. Tadından yenmeyen bir albüm (gerçi baya geç gelen bir yorum oluyor)
Ayrıca While my guitar gently wheeps'i dinledikten sonra, Steve Lukather'in sesinin, vokalisten daha iyi olduğunu düşünmeye başladım  _________________ www.myspace.com/onurnarin >< myspace.com/thecooktr |
|
| Başa dön |
|
 |
enchant "Dış kaynaklı rock" mod.

|
Tarih: Cum 04.05.2007 1:15 Mesaj konusu: |
|
|
| enchant demiş ki: | | falling in between'in içine bende giremedim. besteler zorlama yapılmış gibi geldi bana. yukarıda yazılan bottom of your soul fena değildi ama 99'daki mindfields'ı çok beğenmiştim. klasik toto'ya o albüm daha yakındı. |
demişim ve bütün yazdıklarımın tersini düşünüyorum. albümü yukarıdaki yazıyı yazdıktan sonra defalarca dinledim ve gayet süper bir albüm. sadece yeni bazı denemeler var. bu yüzden biraz zaman alabiliyor albümün içine nüfuz etmek. _________________ Say Goodbye to the Morning - Flütler ardından ağıt yakıyor! |
|
| Başa dön |
|
 |
|