Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Toto
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Toto
Sayfa 1, 2, 3, 4  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
playmaker
Burak Tülbentçi

MesajTarih: Pts 19.01.2004 9:00    Mesaj konusu: Toto Alıntıyla Cevap Ver

Bakalim genclerden kaci biliyor bu super grubu? 80'li yillarda ortaligi kasip kavururlardi Smile Steve Lukather en sevdigim gitaristlerden biridir. Bu aralar eski kadrolari ile (yani ilk solistleri ile) konserler veriyorlar. Onceki gun 2003 Amsterdam konserinin DVD'sini seyrettim. Adamlar hala genclere tas cikariyorlar Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
SinnerRider

MesajTarih: Pts 19.01.2004 15:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ne kadar genç sayılırım bilmem ama bu adamların kadınlara yazdığı şarkıların çoğundeki kadınların isimleri hayali imiş. Yani kulağa güzel gelen kadın isimlerine şarkı yazıyorlarmış.

Evet Steve Lukather şahanedir, candır, cankuştur>: ) (Hali hazırda biri için fazla birşey yazmak gereksiz, ama belki yazarım...)
playmaker
Burak Tülbentçi

MesajTarih: Çrş 21.01.2004 21:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Steve Lukather'i gencler o kadar bilmiyor, o Malmsteen, Satriani, Vai'den onceki kusak virtuozlerden, zaten bu aralar bu forumda varsa yoksa Dream Theater Sad
Mahcem

MesajTarih: Çrş 21.01.2004 21:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Steve Look-at-her Very Happy

Ehey be, biz üniversitedeyken iki tane gitarcı vardı kampüste: Eddie V ve Rehtakul Veets Very Happy

Ulan adamların albümlerini nota nota ezberlemiştim o zaman, aklım hafsalam almazdı "nasıl yapıyorlar bu kayıtları? Nasıl böyle dev gibi soundlar elde edebiliyorlar?" diye gece sabahlara kadar oturup düşünür anlamaya çalışırdım.

Gerçi müziklerine hep hayran oldum ama hiçbir zaman öyle bir müzik yapmak istemezdim. Çok bariz trademark müzik, tekrarlamakta bir başarı yok, ama incelenerek öğrenilecek çok şey var Toto müziğinden.

Hâlâ zaman zaman aklımdan geçer, koyarım Toto IV'dan "Waiting For Your Love"ın klavye solosunu dinlerim ve düşünürken gülümserim:

"Ne güzel solo yazmış p*z*v*nk..."

Rahmetli Jeff Porcaro da hayran olduğum 70 ve 80'lerde yapılmış neredeyse bütün albümlerin altından çıkarak beni şaşırtmıştı. bir insan bu kadar mı çok yönlü bür davulcu olabilir yahu? Steely Dan'den Bruce Springsteen'e, Dire Straits'e varana kadar herkesin albümünde adını gördüğümde dudağım uçuklamıştı.

Pek gelmiyorlar buralara ama, Hollanda'da Almanya'da çok dinleyenleri var ama Britanya'da öyle müziğe pek ilgi gösteren yok. Ya Brit Pop, ya Nu-Metal, ya R&B pish ya da Motörhead var burada.
Sanctuary
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Çrş 21.01.2004 22:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bilirim Rosanna şarkısını çok severim...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sanctuary

MesajTarih: Çrş 21.01.2004 23:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mahcem demiş ki:
Steve Look-at-her Very Happy

Ehey be, biz üniversitedeyken iki tane gitarcı vardı kampüste: Eddie V ve Rehtakul Veets Very Happy

Ulan adamların albümlerini nota nota ezberlemiştim o zaman, aklım hafsalam almazdı "nasıl yapıyorlar bu kayıtları? Nasıl böyle dev gibi soundlar elde edebiliyorlar?" diye gece sabahlara kadar oturup düşünür anlamaya çalışırdım.

Gerçi müziklerine hep hayran oldum ama hiçbir zaman öyle bir müzik yapmak istemezdim. Çok bariz trademark müzik, tekrarlamakta bir başarı yok, ama incelenerek öğrenilecek çok şey var Toto müziğinden.

Hâlâ zaman zaman aklımdan geçer, koyarım Toto IV'dan "Waiting For Your Love"ın klavye solosunu dinlerim ve düşünürken gülümserim:

"Ne güzel solo yazmış p*z*v*nk..."

Rahmetli Jeff Porcaro da hayran olduğum 70 ve 80'lerde yapılmış neredeyse bütün albümlerin altından çıkarak beni şaşırtmıştı. bir insan bu kadar mı çok yönlü bür davulcu olabilir yahu? Steely Dan'den Bruce Springsteen'e, Dire Straits'e varana kadar herkesin albümünde adını gördüğümde dudağım uçuklamıştı.

Pek gelmiyorlar buralara ama, Hollanda'da Almanya'da çok dinleyenleri var ama Britanya'da öyle müziğe pek ilgi gösteren yok. Ya Brit Pop, ya Nu-Metal, ya R&B pish ya da Motörhead var burada.

Motörhead sevmiyorsun galiba ?
Başa dön
kuntumut

MesajTarih: Çrş 21.01.2004 23:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Africa'yı çekmiştim kasete çocukken yıllarca bıkmadan usanmadan dinlediğimi hatırlıyorum. Geçenlerde klibini gördüm -çok komik bir klip-
Overdrive Pedal: Marshall Blues Breaker BB2
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Mahcem

MesajTarih: Prş 22.01.2004 22:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sanctuary demiş ki:
Motörhead sevmiyorsun galiba ?

Yooo, öyle birşey söyledim mi? Wink

"You know I'm born to lose,
and gambling is for fools.
But that's the way I like it, baby
I don't want to live forever...

...and don't forget the joker!"

Motörhead iyidir yav, Lemmy entertain you Cool

ama başlık Toto Rolling Eyes
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Sanctuary

MesajTarih: Cmt 24.01.2004 1:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

pardon yazını yanlış anladım kusura bakma,haklısın konuyu bulandırmayayım fazla hadi totocular...
Başa dön
therru

MesajTarih: Cmt 24.01.2004 3:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ilk defa az önce dinledim africa şarkısını. sonra bi baktım forumda adı geçiyo bi kere daha dinliyim dedim. baya güzelmiş. sevdim. diger şarkılarını da bi dinlemek lazım.
therru

MesajTarih: Cmt 24.01.2004 5:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hold the line ve stop loving you'yu da dinledim. sevcem gibi totoyu.
playmaker
Burak Tülbentçi

MesajTarih: Cmt 24.01.2004 5:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Toto'nun sanırım 10-15 albumu var, daha bircok iyi sarkısını bulabilirsin Smile Sevdigim tarafı grupta her zaman birkac kisi vokal yapıyor, insan sıkılmıyor. Elemanlarin hepsi aletlerinde kendini ispat etmis insanlar.
Başa dön
EnLiL

MesajTarih: Sal 16.03.2004 21:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

I will remember'ı tavsiye ederim herkese Wink
Başa dön
Levianet

MesajTarih: Cmt 20.03.2004 13:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

şu an candyman'ı dinleyerek hayatımı renklendirmekle meşgulum Smile inanılmaz bir albüm, Steve Lukather'ın Toto'ya kattıklarının resmi gibi geliyor bu albüm bana. Live in Amsterdam'ı ilk izlediğimde o güne değin bu kadar bozulmamıştım valla Smile sound, müzisyenlik ve renkli kişilikler tam olmuş... kıskanmadan izlemek, dinlemek imkansız.

Gitar // Bass
Başa dön
blazer

MesajTarih: Pts 22.03.2004 17:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

toto en sevdiğim rock gruplarından biri. steve lukather'ı ilk defa richard marx'ın albümlerinde dinledim ve hayran oldum. richard marx'ın playing with fire diye bi şarkısında müthiş bir solo atıyordu. toto'nun rosanna,pamela,stop lovin'you, 2 hearts ve özellikle i'll be over you şarkıları çok severek dinlediğim ve çaldığım şarkılar.böyle gruplar numunelik bence. resmi sitelerine de geçenlerde bakmıştım konserleri sürüyormuş. yanılmıyorsam bu aralar uzakdoğuda konserler veriyorlar.
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Çrş 25.08.2004 15:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu müzisyenler sonuna kadar devam diyorlar."live in amsterdam" müthiş bir konser.gerek soundları gerekse performans açısından.steve lukather zaten başlıbaşına duygusal çalıyor. "mindfields" albümleride iyiydi.
nienturi

MesajTarih: Pts 30.08.2004 21:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

grubun adına duyduğum bir antipatiyi anımsarım hemen toto diyince...ardından dinleyip de müziklerine duyunca hissettiğim dumur:)

ayrıca habire hatun isimlerinde şarkılar yaparlar...nedendir bilmem...

steve lukeather ise gitaristliğin dakkada bilmemkaç tane nota basmaktan başka bir şey olduğunun dersini verir sanki...böyle müzisyen olmak vardı dediğim insanlardandır....
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Deadnightwarrior

MesajTarih: Pts 30.08.2004 22:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya müthiştir toto.99 dan tut mushangaya lion,cruel,stranger in town...say say bitmez.adamların her şarkısı bana bi klasik gibi geliyo.çok yaratıcı müzisyenler.davulcu olduğum için ilgimi çeken yanı tabiki simon phillips:)
ama grup olarak çok sağlam.ve albümleri hep istikrarlı
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
mtnckr

MesajTarih: Pzr 19.12.2004 1:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Her ne kadar son 4-5 yıldır hiç dinlemiyorsam da; uzun yıllar bütün albümlerini dinlediğim, müzisyenliği öğrenmemde katkısı çook olan, efsanevi gruptur. Sözleri aslında biraz fasa fisodur ama bunu Toto yapınca o kadar yakışıyor ki, ret edemiyorum.

Bunu söylerken diğer albümlere haksızlık ettiğimi düşünsem de "Tambu" albümü bir başkadır gözümde...

Sadece Steve Lukather ve şu anki üyeleri değil; rahmetli Jeff Porcaro'yu, grupta çeşitli dönemlerde çalmış müzisyenleri (özellikle Porcaro aile eşrafı ve daha da özellikle Steve Porcaro'yu) anmadan geçemem...

10-12 yıl önce "Toto dinliyorum" dediğimde klasik bir geyik vardı: "hangi Toto? Toto Qutunyo'mu?

Heh ne günlerdi; 91 yılında, 80'li yıllardaki Berlin Konserini bulup izeyebildiğim için kendimi çok şanslı hissediyordum. Malum o zamanlar konser videosu, hele de Toto videosu bulmak, oldukça zordu...l

Büyük ihtimalle bundan sonra hiç oturupta ciddi ciddi dinlemeyeceğim bir grup olsa da Toto; benim hayatımda her zaman unutulmaz bir yere sahip olacak...
Galthor

MesajTarih: Pzr 19.12.2004 1:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Africa yı 4 5 sene önce pek dinlerdik, diğer şarkılarını hatırlamıyorum bile
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4  Sonraki
1. sayfa (Toplam 4 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız