Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.
Gençliğe hitabede sözü edilenlerin güncelliğini koruduğuna inanıyor musunuz?
Evet
60%
[ 87 ]
Bilmiyorum
4%
[ 6 ]
Hayır
34%
[ 50 ]
Toplam Oylar : 143
Yazar
Tarih: Pzr 04.02.2007 3:30 Mesaj konusu:
nasıl che bir ikonsa lincoln nasıl amerikalılar için bir ikonsa
..
Atatürk daha da ülvisi dahada iyisidir.. umarım bursa nutkunda che yi ,nutukta türk toplumu için söylediklerinde lincolnu kapsamış bu adamın resmini diğerlerinin resmine ve görüşlerine tercih ederiz.
Atatürk tüm devrimcilerden daha havalı bi devrimcidir.tüm komutanlardan daha iyi bir kommutandır..
kurtuluş savaşı emperyalizme ,ruslara,rusyaya,ingiltereye,fransaya,italyaya,yunanistana,ermenistana,araplara,dinciliğe,gericiliğe,hasta adam osmanlıcılığına ,arap alfabesine karşı Türklerin yanlız bırakılmalarına rağmen kazandığı ,emperyalizme karşı verilmiş ve kazanılmış en haklı ve en büyük savaştır..bunun mimarıda Atatürk ve kafadarlarıdır.
Atatürk en az che kadar hatta ondan daha da havalıdır daha da devrimcidir.
iyi bellemek lazım diye altını ciziyorum _________________ Ömür gelip geçiyor, vakti ganimet bil uyanılmaz uykulara varmadan,sonrasızlıklar sana varmadan!
En son darkwingduck tarafından Pzr 04.02.2007 3:35 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Tarih: Pzr 04.02.2007 3:32 Mesaj konusu:
Atatürkü anlamak öncelikle eğitimden en önemlisi tarih bilincinden geçer. _________________ Ömür gelip geçiyor, vakti ganimet bil uyanılmaz uykulara varmadan,sonrasızlıklar sana varmadan!
kesinlikle katılıyorum.ben atatürkü sonuna kadar seviyorum ama onu anlamak adına yeteri kadar tarih bilgim olduğunada inanmıyorum.işte bir okulda öğretilenler bir de okuduğum bir kaç kitap... _________________ DÜnyA haYal oLUR,HayAL de GErçEk...NOVALIS
Kayıt: Sep 21, 2005 Mesajlar: 191 Nerden: Çapa Tıp Fakültesinden
Tarih: Pts 05.02.2007 14:57 Mesaj konusu:
Atatürk ve ona inanan Türk Milleti, bu ülkeyi yoktan var etmişlerdir!
Bu gerçek ilelebet payidar kalacaktır!
Türk Milleti her vesile ile Atatürk'e olan minnet borcunu ve Saygısını göstermektedir.
Örneğin, Ocak ayında Anıtkabir'i ziyaret edenlerin sayısı 690.000 kişidir.
Ve bu bir rekordur!
Türk Milletinin rekor sayıda (2006 rakamı 6.5 milyon) Anıtkabiri ziyaret etmesi, Ali Kemal'ler ve Damat Ferit Paşaların bugünkü türevlerine verilen en anlamlı cevaptır.
Türk milleti iyi hoş minnet borcunu ödüyor ama öderkende ne hikmetse dış borç ve cari açık artıyor ayrıca ulusal onur yükseldikçe ulusal paranın değeri de hep yerinde sayıyor yada geriliyor...Ben anlamadım bu işi .Hangisi daha iyi hangisi daha kötü .Atatürk hangisinin azalıp yada artmasını tercih ederdi acaba. _________________ Tanrı’nın sözü der ki, “Kulaktan kulağa fısıldanan sözler, gün gelecek dağ başında bağırılacak, gizlide hiçbir şey kalmayacaktır. Gerçeği bileceksiniz, gerçek sizi özgür kılacak.”
Tarih: Pts 05.02.2007 19:06 Mesaj konusu:
şu ulusal gurur meselesi konusunda haklısın. ulusal onur yanlış oluyo misal bayrak bi ülkenin onurudur sancak i taburun onurudur.ama zamanında bilmem nerde osmanlının bizansı yenmiş olması onur değil gurur dur.. gurur kuruntu demektir onur ise anlamlı ve içi dolu bi kelime..ama anladım demek istediğini..
ulusal paramızın değeri konusunda bi yanlışın var ama ulusal paramızın değer kaybetmesinin sebebi ulusal ekonomi politikamız dişardan yatırım alabnilmek için düzenli bi hızda paramızın değerini düşürmemiz gerekliki yatırım gelsin bu tamamen bizim kontrolümüzde .. bu kontrolü kaybettiğimizde kriz çıkıyor zaten..
ayrıca ekonomimi,zdeki kemal derviş reformlarıyla yıllık yüzde 5 yüzde 6lık büyüme ortlamasıyla 10 15 sene içinde milli hasılat olarak ispanyayı yakalıyoruz. daha uzun vadede 30 40 yıl içinde iyimser olmayan tahminlerde bile ingiltereyi yakalıyoruz.. kişi başına gelir daha önemli bişey tabi ama 20 yıl içinde bu ekonomik reformlarla yunanistanı solluyoruz.. bunları biz yaşıcaz işallah.. tabi önümüzdeki 10 sene içinde abuk sabuk bi kriz ortamı yoktan var edilmezse _________________ Ömür gelip geçiyor, vakti ganimet bil uyanılmaz uykulara varmadan,sonrasızlıklar sana varmadan!
Kayıt: Feb 10, 2005 Mesajlar: 2965 Nerden: www.muratgulersoy.com
Tarih: Pts 05.02.2007 21:16 Mesaj konusu:
Tabii eğer küresel ısınma sonucunda önümüzdeki yıllarda para, su ve ekmek karşısında anlamını yitirmezse...
Ne demişti Atatürk:
"Köylü halkın efendisidir". Yani O ve ürettikleri olmazsa aç kalırız. Tarımın ve tarım ürünlerinin yok olmasını önlemek için doğal ve "doğal olmayan" gelişmelere karşı acilen harekete geçmeliyiz.
Tarih: Sal 06.02.2007 0:17 Mesaj konusu:
evet tarım ve hayvancılık için de büyük bi reform lazım..
bi fransız bir inekten yılda 10 000 kiloya yakın süt alırken bizim verimli zannettiğimiz en besili mera ineği bile maksimum 1500 kilo süt veriyo ..
ve atatürk ün en büyük projesi atatürk orman çiftliğinin örneklerinin makinalaşmayla birlikte çoğaltılması lazım.. bunun içinde yeterli ziraatçi yeterli devlet desteği ve yeterli sulama lazım..
ama şu sıralar sanırım bunların üzerine de düşülüyo.. türkiyeyi sevmeyenler doğu insanımızın fakirliğini sürekli yüzümüse vuruyor ama şöylede bi potansiyel var..bi örnekle anlatayım.
fransada fransız bi arkadaşımla konuşuyoduk .. çocuk türkiyede elma olduğunu duyunca çok şaşırmıştı.. ama şöyle bi gerçek var. türkiyede 500 tür elma yetişebiliyorken fransada 20 nin altında ve halen elma ithal ediyoruz..umarım bu düzelir
ayrıca dünyanın en kaliteli zeytini ,belli bölgelerdefransanın koşullarını saşlayamasada italya kalitesinde üzüm yetişebilir,incirin ana yurdu anadoludur tabiiki en güzeli burda yetişir..esasen lalede buranın ürünüdür yeterli çalışmayla iklim ve toprak olarak en iyi lale anayurdunda yetişir..
türkiyede yalnızca günümüz istanbulunda 7000 bitki türü tespit edilmişken tüm çimenlik zannettiğiniz ingilterede 1500 bitki türü var...
potansiyelimiz var ve verdiğim rakamlar yaklaşık olarak gerçek abartılmamış.. avrupa da para var sadece.. _________________ Ömür gelip geçiyor, vakti ganimet bil uyanılmaz uykulara varmadan,sonrasızlıklar sana varmadan!
Tarih: Sal 06.02.2007 1:16 Mesaj konusu:
Bizim yöneticilerin para uğruna herşeyi feda etmelerine izin vermemeliyiz diyorum ben de.
AB ülkeleri gibi olmaya çalışırken bindikleri dalı kesiyorlar.
Şu an AB ile uyum adına yürütüldüğü söylenen politikalar tarım ve çiftçiyi yok ediyor.
Hepsi borç içinde yüzüyor. Toprağı ekmeyi bırakıp şehirlere göç ediyorlar.
Elimizdeki imkanları kullanamadıktan sonra, yanlış sulama politikaları nedeniyle tuzlanma ve kuraklık tehlikesine maruz kalmak üzereyken kaç çeşit elma yetiştirebildiğimiz çok da önemli değil.
Burada yağtığım karşılıklı tartışma değil. Dikkat edilmesi konuları gündeme getiriyorum sadece.
Ayrıca esas konu Atatürk ve O'nu anlamak zaten.
21. yüzyılda dünyanın karşı karşıya kaldığı küresel tehdit ve tehlikeleri, ülkemiz ve ulusumuzun geleceğini ilgilendiren olumsuz gelişmeleri kaygıyla izliyoruz.
“Hayatta en gerçek yol gösterici bilimdir” diyen ulu önder Gazi M. Kemal Atatürk’ün aydınlık ve onurlu yolundan saptırmak isteyen gerici ve bölücülerin, küresel sömürü güçleriyle ortaklaşa kurguladıkları ve dayattıkları politikaların oluşturduğu sosyo-ekonomik problemler yumağının çözümü ancak ve ancak bilimi rehber edinen ulus-devlet anlayışıyla olanaklıdır.
Ülkemiz, içinden çıkılamayacak bir borç batağına sürüklenmiş sömürge ülke görünümündedir. Tüm ekonomik varlıklarımız, topraklarımız, sularımız, ormanlarımız, madenlerimiz ve petrolümüz özelleştirme adı altında yağmalanmaktadır. Plansız ve siyasal fırsatçılık dürtüleriyle tetiklenmiş nüfus artışının getirdiği olumsuzluklar ülke potansiyelinin hoyratça kullanılmasına, israfına, çevre problemlerine neden olmaktadır. Ortalama gelir ve ömür, dünya ortalama değerlerinin altındadır. İşsizlik ve gelir dağılımındaki korkunç adaletsizlik, dilde yozlaşma, eğitim birliği ilkesi ve laik devlet yapısıyla uyuşmayan eğitim/öğretim uygulamaları, yargı bağımsızlığına müdahaleler, cumhuriyetin temel değerlerinin “demokrasi” araç edilerek tahribatı, kabul edilemez boyutlara erişmiştir.
2007, Türkiye’nin geleceğini belirleyen, yaşamsal önemdeki kararların alınacağı ve parlamento seçiminin de yapılacağı bir yıl olacaktır. Bu bakımdan Cumhurbaşkanı seçimi, rejimin teminatı açısından bir mihenk taşıdır.
Ulus ve ülkenin birlik ve bütünlüğünü temsil eden Cumhurbaşkanı, her şeyden önce Cumhuriyetimizin temel değerlerini benimsemiş ve bu değerleri her zaman her yerde içtenlikle savunduğunu kanıtlamış erdemli bir kişi olmalıdır. Ulusumuzun bu arzusunu dile getirecek son uyarıyı yapmak üzere bir miting ve ardından Anıtkabir ziyareti düzenlenmiştir.
Ülkemizin ve ulusumuzun bölünmez bütünlüğü için,
Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti için,
Tam bağımsız ve aydınlık bir Türkiye için,
Cumhuriyetimizin kazanımlarına, kurumlarına sahip çıkmak ve
“İrticaya hayır” demek için,
14 Nisan 2007 Cumartesi günü saat 11.00 de Ankara, Tandoğan Meydanındaki “Cumhuriyet Mitingi” ne katılımınızı ve katkılarınızı saygılarımızla arz ederiz.
TERTİP KOMİTESİ ADINA
Başkan
Prof. Dr. Ali ERCAN
İletişim:
Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi
GMK Bulvarı 102/7 Maltepe/ANKARA
Tel: 0312 232 4352
Belgegeçer: 0312 232 4344
E-posta: add@kemalist.org Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır
HALKIMIZA ÇAĞRIMIZDIR - 14 NİSAN 2007
HALKIMIZA ÇAĞRIMIZDIR
"Herkes ulusal görevini ve
sorumluluğunu bilmeli, memleket
meseleleri üzerinde o düşünceyle,
düşünüp çalışmayı
görev edinmelidir."
Mustafa Kemal ATATÜRK
Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde
her yaştan biz, Genç ve Dinç Atatürkçülerin
nasıl bir Cumhurbaşkanı istediğimizi
14 NİSAN 2007
Cumartesi Günü
Saat 11.00'de
Ankara Tandoğan Meydanı'nda
yapılacak olan mitingimizle
göstereceğiz. _________________ A Change is Gonna Come
Tarih: Pzr 01.04.2007 22:28 Mesaj konusu:
Atatürk Orman Çiftliğinin de satılması gündemdeydi kaynak gösteremiyorum ama ona da sinirim bozulmuştu... _________________ Eski imzamı geri alabilirmiyim şu Türkçe kelimeleri içeren Teşekkürler
Tarih: Pts 02.04.2007 0:25 Mesaj konusu:
Bir gün, bağımsızlık ve cumhuriyetini savunma mecburiyetine düşersen, göreve atılmak için, içinde bulunacağın durumun imkan ve koşullarını düşünmeyeceksin!
Bu imkan ve koşullar, çok elverişsiz bir durumda ortaya çıkabilir.
(1 insan=dunya)+(1 fikir=evren)=hareket. Ben bireysel olarak çevremdeki herkesle, musterilerimle dahi konusuyorum gençlige hitabeyi, ve eminim daha ciddi kulvarlarda savunmamız gerekecek bu vatanı, gerekirse o hayasızca akını durdurmak için göhsümü siper ederek. _________________ www.gitarvekemanatolyesi.com
özel şeyler dukkanlardan alınmaz
şimdilerde birden alkımda çınlayan bir şey oldu bu.
ne çok oyun oynandı üstümüzde;zorla birbirimize düşürdüler bizi.sağcu,solcu,dindar,laik diye.
biz birbirimizi kırarken öfkeyle,yaptıkları tek şey zevkle izlemek oldu kanın gövdeyi götürmesini.artık vakti gelmedi mi birbirimizi kırmak yerine "bir" olmanın? _________________ yaşasın uçan spagetti canavarı
Tarih: Cmt 07.04.2007 4:06 Mesaj konusu:
kosovian demiş ki:
şimdilerde birden alkımda çınlayan bir şey oldu bu.
ne çok oyun oynandı üstümüzde;zorla birbirimize düşürdüler bizi.sağcu,solcu,dindar,laik diye.
biz birbirimizi kırarken öfkeyle,yaptıkları tek şey zevkle izlemek oldu kanın gövdeyi götürmesini.artık vakti gelmedi mi birbirimizi kırmak yerine "bir" olmanın?
Kardeş, bunu farkedenlerin olduğunu görmek ne büyük mutluluk bir bilsen.
Farkına varsanız da varmasanız da, bir sinsi değişimin içindesiniz ve
eskisi gibi değilsiniz.
Direnseniz de, arada bir "Ben değişmedim" deseniz de,
bir "ulusal değişimin" parçasısınız.
İşte; sadece son bir haftada Türkiye'nin ne kadar değiştiğini size
sıralayalım:
- Erkek için erkek hemşire TBMM'deki komisyonlardan geçti.
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan şehir hatları
vapurlarında birer "dua odası" olması kesinleşti
(Mescid'in adını bu sefer böyle uygun görmüşler.)
- Şeriatçıların "Doğurabildiğin kadar çok doğur" kaidesine uygun olarak,
çok çocuk doğuranların daha az vergi vermesi yeni vergi sisteminde yerini aldı.
- İzmir ve çevre illerde ünlü heykeltraşların eserleri, özellikle kadın
heykelleri bir gecede kırıldı.
- Selamlaşmada "Günaydın", "Merhaba", "Tünaydın", "İyi günler" gibi
dileklerin dinen uygun olmadığı, bunun yerine "Selamünaleyküm" demenin
gerekli olduğu resmen açıklandı.
(Anlamını biliyormusunuz gerçekten? Herkese selam demektir.Aleykümselam ise
herkesten selam demektir. Din ile bilmem ne ile hiçbir alakası yoktur.
Sadece milletin cehaletinden istifade etmek isteyenlerin
yani hayasızların bir baskı unsurudur.)
* Öcalana sayın, şehitlere kelle diyen Başbakan'ın "Tanırım ve kefilim" dediği,
BM'ye göre uluslararası terörist sayılan El Kadı'yı
soruşturan maliye başmüfettişine bir günde tam yedi ceza verildi.
Sonra da meslekten kovuldu.
Tüm bunlar sadece kısa bir süredeki değişim.
Değişime devam:
- İmam hatiplerin önünü açmak zor gözüktüğüne göre, gelecek yıl uygulanacak
müfredatta, tüm ilköğretim imam hatipleştiriliyor. Çocuklara cami krokisi
çizdirmek de var müfredatta, CD'lerle "hac ibadeti" de, uygulamalı abdest
de... * Bütün okullar Imam Hatip yapılacak.(17. 9.1994> >Cumhuriyet)
Doğum sayısından çocuğun eğitimine...
Sanat düşmanlığından suç tanımına...
Okullardan not ve karne kaldırılarak gelecek neslin
tembel ve hedefsiz yetişmesi programlanmasına...
Ehlinamus ve dini bütün Başbakanla Maliye bakanı
bir televizyoncunun peşine düşebilmesine...
Kara çarşaflılara bakıp türbanlıyı arar hale getirilmemize...
Tüm saatler GMT + 3 Saat Sayfa Önceki1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
9. sayfa (Toplam 9 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız