Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Türk Rock Tarihi
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Türk Rock Tarihi
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
copadam

MesajTarih: Çrş 14.09.2005 13:41    Mesaj konusu: Türk Rock Tarihi Alıntıyla Cevap Ver

Tam olarak bilmek gerekiyor bunu, yakın zamanda gerçekleşenlerin bu köklü tarihe katkılarını az çok biliyoruz. Ancak işin en başına, doğuşuna dönmek lazım, dünyadaki Rock akımının ülkemizi nasıl etkilediği, nasıl katkılarda bulunduğu...
Bunları birer rock sever olarak hepimiz bilmeliyiz. Buyrun!
_Devrim

MesajTarih: Çrş 21.09.2005 15:20    Mesaj konusu: Anadolurock Alıntıyla Cevap Ver

Bugün Türk Rock müziği,ilk ortaya çıkış noktasından çok farklı bir yerde.
O zamanlar var olan Doğu-Batı sentezini bugün yapan grup pek yok mesela.Rock müzik Türkiye'de folk rock olarak ün yapmıştı.Rock&Roll ve TÜrkü çok güzel sentezlenmişti.Ancak bugün Anadolurock yapıyorum diyen bir sürü grup 70'li yılların kalitesinden çok uzak bir müzik yapıyor.
Ve ben bugün şunu net bir şekilde söyleyebiliyorum;bugün Türkiye'de AnadoluRock yapan bir tek grup yoktur.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
aysu_

MesajTarih: Cmt 24.06.2006 22:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

benim hiç inanmadığım bşeydir "rock tarihi".
"rock'ın tarihinde şu vardır... rock'ın tarihinde bu yatar.." tipi cümlelerde her zaman eksik bir şey vardır bence.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mastitis

MesajTarih: Cmt 24.06.2006 23:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Türkiyede gerçek rock bitmiştir. Sadece tarihi kalmıştır. Teknoloji her şey gibi onuda bitirmiştir. Para kazanma amacıyla yapılan müzikler rock değildir. Rock sound'u taşır. Eskiden ne rock grupları çıkardı TRT de eridi gitti hepsini çoğunu tanımayız bile işte onlar bu ülkede barlarda konserlerde çalmışlar zamanında gerçek rock müziği yapmışlardır. Eskilerden ise kalan sadece Bulutsuzluk Özlemidir. Bu konuyu onlara sormak lazım
aysu_

MesajTarih: Pzr 25.06.2006 11:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence TR'de rock müzik adına çok iyi işler yapılıyor. ticari amaç güdenler elbette ki var ama zaten zamanla herkes hakettiği yeri bulmuyor mu ki..
Başa dön
iggi

MesajTarih: Pzr 25.06.2006 18:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Genel olarak rock müzigin folk müzikten folk müziğin değişmesinden ortaya çıktığını biliyoruz amerikada ve koklü rock geçmisi olan ülkelerde bu boyle koylerde yapılan muzik köylülerin kente gelmesiyle büyük sehirlerin havasına bürünüp rock müziğin temellerini atmıstır
Türkiyede de gelişimi bu sekilde gerceklesmiş gercekten koklü ve temelleri, beslendiği seyler cok eskilere dayanmaktadır
Tabi zaman zaman dünya ile paralel olarak önem kazandığı veya önemsizlestiği dönemler oldu rock müziğin bizim müzik tarihimizde
Ama sağlam kökleri sayesinde her zaman var olmaya devam etti
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
AnGeLoFwOrDs

MesajTarih: Pzr 25.06.2006 19:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Türkiyede rock mÜZİGİN TEMELLERını Barış Manco ıle Cem karaca atmıstır,,,bir süre böyle gitmistir,96 da da şebo kargo teo bunun onunu acmıstır,suandada altın cagını yasamaktadır
mersinden_ersin

MesajTarih: Prş 29.06.2006 4:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

AnGeLoFwOrDs demiş ki:
Türkiyede rock mÜZİGİN TEMELLERını Barış Manco ıle Cem karaca atmıstır,,,bir süre böyle gitmistir,96 da da şebo kargo teo bunun onunu acmıstır,suandada altın cagını yasamaktadır

mavi sakal kramp pentagram gibileri unutmamak lazım. şuanda altın çağı olduğuna katılmıyorum. ticari sebeplerden rockçılara albüm yapılması altın çağda olduğunu göstermiyor bence
Başa dön
AnGeLoFwOrDs

MesajTarih: Prş 29.06.2006 14:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

netice itibarıyle ticari olması bıle onun altın cagını yasadıgını gosterır,inasnalar aptal degıldır sevdıklerı,begendıkleri albumlerı alırlar,eger gunumuzde rock albumlerı daha cok satıyorsa,bu rockın altın cagını yasadıgını gosterır,tıpkı amerikada,avrupada olduğu gibi,

yukarda bahesttıgın gruplarında katkısı olmustur tabi,ama ben genel olarak soyledım
CoVeR_RoLL

MesajTarih: Prş 29.06.2006 14:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

zamanındada daha çok konser daha çok kaset çıkmasında ortalıkta rockçıyım diye gezinen özentilerin payı çok değilmiydi?
Sonuçta yine bir nedenden dolayı Rock ülkemizde yükselmekte sonuçta kemik kitle bunun farkında olduğu sürece hangisi rock hangisi piyasa idrak eder ve ediyorda..
iggi

MesajTarih: Prş 29.06.2006 20:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Eğer bir seyin ticareti yapılıyorsa ticari ise talep var ise arz gerçekleşir bunun tam terside olabilir arz edip talepleri toplaya bilirsiniz en risklisi ikincisidir tabi ama en güzelide odur kalitelidir beğenilmeye calısır Türk rock müziğinin durumu ise bu iki olayın tam ortasındadır bu ticaret adamlarının nasıl düsündüğüyle alakalıdır alın ve dinleyin yada dinlemeyin bizim iiçin onemli değil diyende vardır ne dinlemek istersiniz deyip adisyon kesende vardır
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
dennischambers
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cum 30.06.2006 14:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

valla jazz soundundan dogan melodik jazz dan yani blues'dan sonra rock doğmuş vs. vs. diye gidiyor işte 60 lardan once genc olan yada 60larda genclıgını yaşayan insanlar bunların etkisinde kalarak rock muzık yapmaya calıştılar bu tarzada anadolu'nun biraz arabi biraz folklorik seslerini ekleyerek anadolu rock doğdu sonra soft rock bir dönem doksanların başında pop muzik patlamasıyla kaybolsada geri planda da kalsa Rockn Roll yapıldı ancak şu an öldü kıydırık metal pop-rock gibi müzik akımları ön planda gercekten müzik yapana değer verilmiyor hele söz konusu rock sa biz daha cok mangalar cok dilemmalar görürüz....

SEvgiler...
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
magaraci

MesajTarih: Sal 11.07.2006 19:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

AnGeLoFwOrDs demiş ki:

ne güzelmiş valla. bilip bilmeden yazmak pantolonun üstünden sevişmeye benzer dostum... tvde çıkanı yersen böyle konuşman da normal. bu konu hakkında konuşacakların, önce 50lere gidip bi erol büyükburçlarla tanışıp ordan 60lara geçip tülay germanlara uğrayıp, altın mikrofon yarışmalarında oy kullanıp sonra da moğollarla fransa'da ödül kazanmaları, dönüşümleri, 36. paralleleri, yarasaları, beybonları, gökçen kaynatanları, ersen ve dadaşları, murat ses ve ağrıdağı efsanesini ve şu an hatırlayamadığım bilimum grubu yiyip yutması lazım..

ne diyim sen de haklısın bilader..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
hakikikertenkele
Güven Erkin ERKAL

MesajTarih: Çrş 19.07.2006 1:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tabi bu arada birbirinize ayar verircesine bildiklerinizi (!) paylaşırken, en başlarda söylenmesi gereken isimlerden erkin koray'ı hatırlayamıyorsanız ben ne diyeyim
Başa dön
magaraci

MesajTarih: Çrş 19.07.2006 5:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hakikikertenkele demiş ki:
tabi bu arada birbirinize ayar verircesine bildiklerinizi (!) paylaşırken, en başlarda söylenmesi gereken isimlerden erkin koray'ı hatırlayamıyorsanız ben ne diyeyim

erkin koray'ı hatırlamamanın imkanı var mı hiç? babanın adını zikretmediysek hatırlayamadığımızdan değil artık onu ayrıca belirtmeye gerek olmadığındandır.

karşındaki adamın neyi bilip neyi bilmediğini bilmeden cümlelerinin içine imalı ünlemler yerleştirmek de sanırım televizyon rokçuluğunun getirdiği bir alışkanlık olsa gerek. o yüzden ben de sana bir şey demiyorum Wink
Başa dön
SMITD

MesajTarih: Prş 20.07.2006 10:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

devil diye bi grub vardı.
ilk maximum rockta dinlemiştim. sanırım. bayağı eski bi grubtu.bir elemanları bi kaç sene önce bu dunyadaki görevini tamamlamıştı.
ismni hatırlayamadım. toprağı bol olsun.
otoparkfaresi

MesajTarih: Çrş 16.08.2006 14:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

grup bunalım bişey diye duydum çok eskiye ait..o dönem ve gruplarını bilen insanlar bahsetsin..
Lemon-n-Melon

MesajTarih: Prş 24.08.2006 20:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

türk rock tarihi diyince HARDAL derim.....

umarım hatırlayanlar çıkar...... Kasedine ulaşmak için ne zorluklar çekmiştim... ama kasette bozulalı yıllar geçti......
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Vidalgo

MesajTarih: Cmt 02.09.2006 14:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

AnGeLoFwOrDs demiş ki:

bilginle beni buyuledin yuce şahsiyet. bu ulkenin gelmiş geçmiş en buyuk rock gruplarından 2 si olan moğollar ve mavi sakalı bu şekilde ezipte, rock yapıp yapmadığı belli olmayan malum insanların rock ın onunu açtığını one surmen ayrıca komik. bu ulkenin gelmiş geçmiş en iyi rcok albumune sahip olan (kan kokusu) ve bana gore bu ulkenin gorduğu en iyi hard rock grubu olan mavi sakalın "ben genel konuştum diyerek" küçümsenmesi senin bu işten zerre kadar anlamadığını gosterir. ayrıca bu ülke objektif, whiskey, mavi sakal, nekropsi, dr skull... (şu an yazmadıklarım için ozur) gibi gruplar gordu. o yuzden yok şimdi altın çağını yaşıyor saçmalıklarıyla suyu bulandırma...
MertKoche

MesajTarih: Cmt 09.09.2006 8:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bana göre türkiyede daha pek bi tarihi yoktur
Bana göre rock emekleme çağındadır altın çağa en küçük şehirlerde stüdyolar yapılınca tunalı daki arjantinde ki en tiki bir insanın bile 3-5 tane Türk rock grubunu albümünü dinlediğini zaman herkesin rocka normal ve sempatik baktığı zaman kral tvde top 10 da en az 3-4 rock grubunun hep olduğu zaman taksicinin bile rock dinlediği zaman olacaktır (bana göre olcaktır inanıyorum)
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız