Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Sinek
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Sinek
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Medya & Sinema
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Gutemensch

MesajTarih: Çrş 21.09.2005 4:00    Mesaj konusu: Sinek Alıntıyla Cevap Ver

Orjinal adı The Fly (1986)
Yönetmen David Cronenberg
Senaryo David Cronenberg
Grnt Yöntmeni Mark Irwin
Müzik Howard Shore
Oyuncular Jeff Goldblum,Greena Davis..

Televizyonda ne zaman izlediğimi hatırlamadığım en iyi filmlerden biri.1958 yapımının yeniden çevirimi.O deney kabini,makyajlar,sonuna doğru birinin ayağını erityordu ama hatırlayamayıorum.80ciler dökülsün bakalım.)

En son Gutemensch tarafından Sal 27.09.2005 20:34 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
slayerbodom

MesajTarih: Çrş 21.09.2005 10:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu filim'de bir sahne adeta kusmak için bire bir tavsiye ederim...Çok iyi hatırlıyorum adam bir makinanın için'e giriyordu ama bilmediği birşey daha vardı. Makinanın içinde sinek'de vardı ve sinekle kendi bünyesi birleşiyordu.Evin tavanında felan geziniyordu.Sinek adam...Böö Laughing Laughing
Yine miğdem bulandı... Confused
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Zelenhgorm

MesajTarih: Çrş 21.09.2005 12:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bİlek güreşi sahnesini de unutmayalım Smile

Bence iyi bir filmdir.
Gutemensch

MesajTarih: Çrş 21.09.2005 16:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evet o bilek güreşide aklımda, çok gerçekçiydi.Resmen adamın bileği kırılıyordu; kan falan yoktu ama ürpertiyodu insanı o zamanlar.Makyaj konusunda tarihinin çok ilerisinde bir filmdi.
gollum1234

MesajTarih: Çrş 21.09.2005 19:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ustadımn bende bu konuyu açmağı düşünüyodum hızlı davranmışsın helal olsun tvde defalarca izledipğim ve ne kadar iğrenc sahneleri olsa bile tv başından ayrılmdan izlerdim bu filmi hatta devam filmi olarak ikincisi çekilmişti bizim adamın oğlu bir labaratuarda doğuyordu falan oda iyi efektler zxamanına göre bence baya iyiydi
gokcen

MesajTarih: Çrş 21.09.2005 20:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

çok uzun zaman oldu izleyeli...kareleri anımsamakta zorlanıyorum hatta,lakin kusma sahnesi hariç...ıyyyyyyyy
Gutemensch

MesajTarih: Çrş 21.09.2005 21:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evet 2 sini hatırlıyorum.Ama hiç iyi hatırlamıyorum.Biraz teknoloji kurbanı olmuştu sanırsam.
Zelenhgorm

MesajTarih: Çrş 21.09.2005 21:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

2 vasattı bence. Fazla klasikti (negatif anlamda)
CorvusTheHeretic

MesajTarih: Çrş 21.09.2005 22:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

David Cronenberg in kült filmi , çok küçükken tv de izlemiştim aklımda kalmış ama ismini hatırlamıyordum neyse aklıma;oynayan kadını daha sonra thelma ve louise de görünce direk geena davis adıyla karşılaştım zaten gerisi kolaydı gerçekten çok hoş bir film. Devamı klasik devam olayına döndü birde mimic vardı iice reazil ettiler onu
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Zelenhgorm

MesajTarih: Çrş 21.09.2005 22:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

CorvusTheHeretic demiş ki:
David Cronenberg in kült filmi , çok küçükken tv de izlemiştim aklımda kalmış ama ismini hatırlamıyordum neyse aklıma;oynayan kadını daha sonra thelma ve louise de görünce direk geena davis adıyla karşılaştım zaten gerisi kolaydı gerçekten çok hoş bir film. Devamı klasik devam olayına döndü birde mimic vardı iice reazil ettiler onu

Evet, "labratuarda deney yapıldı, işler kontrolünden çıktı" filmine dönüştü ikincisi . Zaten "tuttu" diye devamı çekilen , zorlama senaryoya sahip filmlerin kaderi bu ne yazık ki. İstisnalar da var tabi, örneğin Hellraiser2.
İzlediklerim arasında konuda en vahim örnek ise "I Still Know What You Did Last Summer" dır herhalde. O kadar kötü ki, kelime bulamıyorum anlatacak Smile (Gerçi birincisi de süper değildi ama)

Acaba "Devam filmleri" diye yeni bir başlık mı açsak? Rolling Eyes
silent_assasin

MesajTarih: Sal 27.09.2005 19:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

goldblum un performansını da unutmamak gerek. bilek güreşi sahnesi etkileyiciydi. gene çıksa izlerim. ha bi de "geleceğe dönüş".çocukluğumun kültü.en iyi üçleme(belki hatırası var diye bilmiyorum)
Zelenhgorm

MesajTarih: Sal 27.09.2005 19:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

silent_assasin demiş ki:
goldblum un performansını da unutmamak gerek. bilek güreşi sahnesi etkileyiciydi. gene çıksa izlerim. ha bi de "geleceğe dönüş".çocukluğumun kültü.en iyi üçleme(belki hatırası var diye bilmiyorum)

Fakat Geleceğe Dönüş ün 2. si, "tuttu" diye çekilen filmler kapsamına girmiyor. Önceden planlanmış bir devam filmi. Wink
highpurple

MesajTarih: Sal 27.09.2005 19:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hatırımda kalan nadir filmlerden biri... adamın kulağının koptuğu sahne bi de çocuklarının olduğu sahne geldi aklıma... bi on sen oldu galiba izleyeli.. belki daha fazla...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Gutemensch

MesajTarih: Sal 27.09.2005 21:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

80lerin kendi karakteri var bu filmdede.İzlerken hissetmekten geçtim afişinde bile görülebilir aslında.Şimdiki 100 milyon dolarlık bütçelerin yanında hala tutunabiliyorlar.Biraz amatörce,sade, gözükmeleri,tam olarak diyaloglar üzerine değilde görsellik üzerine kurgulanmaları(alakasız olabilir ama kitap kokusu gibi bu filmler,eski ama o kadarda değil) en büyük nedeni sanırım.
silent_assasin

MesajTarih: Prş 29.09.2005 13:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Zelenhgorm demiş ki:

Fakat Geleceğe Dönüş ün 2. si, "tuttu" diye çekilen filmler kapsamına girmiyor. Önceden planlanmış bir devam filmi. Wink

zaten ben de sinek'in devam filmine bi'şey demedim. o kadar iyi olmadığı belli. ayrıca gişe kaygısından ibaret olan tonlarca devam filmi var Wink
Başa dön
goremaster
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pzr 02.10.2005 15:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaslar bunu begenenlere cronenberg ın en ıyı fılmı crash (çarpışma) tavsıye ederım. bu arada sınema tarıhınde ozgun ve basarılı bır yere sahıp olan bu nevı şahsa munasır adamın tum fılmlerını buyuk bı keyıfle seyrettım ve herkese tavsıye ederım. favorım dead rıngs.
Başa dön
carolgerber

MesajTarih: Cum 07.10.2005 13:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Benim bu filmle ilgili aklımda kalan sahnelerden biri,adamın tam olarak sinekleşmeden önce aşırı şeker tüketimiydi.Filmi ilk izlediğimde beyenmiştim sonraki izleyişlerimde zamanını aşabilecek bir film gibi gelmedi bana.
Başa dön
nienturi

MesajTarih: Cum 07.10.2005 14:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Benim video furyası içinde izlediklerim arasında en beğendiklerimden birisiydi. Jeff Goldblum'un karizmasına orada çarpılmıştım. Ciddi olarak güzel ve gerçekçi bir filmdi. 2.si bana da biraz zorlama gelmişti.
Başa dön
mbk
Site Yöneticisi / Editörü
Site Yöneticisi / Editörü

MesajTarih: Cum 07.10.2005 16:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kesinlikle devam filmi vasattı ama sinek baya iyi bir filmdi dönemine göre... ben bide sevişme sahnesi hatırlıyom galiba hatun ölüyomuydu ne... hatırlıcak başka sahne kalmadıda bakın ne hatırlıyom Smile ramazan ya şeytan dürtüyor işte Smile
Gutemensch

MesajTarih: Çrş 12.10.2005 2:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İlk versiyonunu(1958) izledim de; "Sinek" i baya bildiğimiz kara sinek gibi yapmışlar.Kırpık Minik Kuş karışımı mutant birşey olmuş.)Ama o filmden çok iyi bir uyarlama çıkarmış Cronenberg.
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Medya & Sinema Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız