| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Gutemensch

|
Tarih: Çrş 21.09.2005 4:00 Mesaj konusu: Sinek |
|
|
Orjinal adı The Fly (1986)
Yönetmen David Cronenberg
Senaryo David Cronenberg
Grnt Yöntmeni Mark Irwin
Müzik Howard Shore
Oyuncular Jeff Goldblum,Greena Davis..
Televizyonda ne zaman izlediğimi hatırlamadığım en iyi filmlerden biri.1958 yapımının yeniden çevirimi.O deney kabini,makyajlar,sonuna doğru birinin ayağını erityordu ama hatırlayamayıorum.80ciler dökülsün bakalım.) _________________ Karapaks
En son Gutemensch tarafından Sal 27.09.2005 20:34 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
slayerbodom

Kayıt: Nov 01, 2004 Mesajlar: 2010 Nerden: cehennemin ta dibinden
|
Tarih: Çrş 21.09.2005 10:31 Mesaj konusu: |
|
|
Bu filim'de bir sahne adeta kusmak için bire bir tavsiye ederim...Çok iyi hatırlıyorum adam bir makinanın için'e giriyordu ama bilmediği birşey daha vardı. Makinanın içinde sinek'de vardı ve sinekle kendi bünyesi birleşiyordu.Evin tavanında felan geziniyordu.Sinek adam...Böö
Yine miğdem bulandı...  |
|
| Başa dön |
|
 |
Zelenhgorm

|
Tarih: Çrş 21.09.2005 12:06 Mesaj konusu: |
|
|
Bİlek güreşi sahnesini de unutmayalım
Bence iyi bir filmdir. _________________ The world is so huge that, a man can go insane...
So, I went insane myself!!! Ha ha ha !!! |
|
| Başa dön |
|
 |
Gutemensch

|
Tarih: Çrş 21.09.2005 16:57 Mesaj konusu: |
|
|
Evet o bilek güreşide aklımda, çok gerçekçiydi.Resmen adamın bileği kırılıyordu; kan falan yoktu ama ürpertiyodu insanı o zamanlar.Makyaj konusunda tarihinin çok ilerisinde bir filmdi. _________________ Karapaks |
|
| Başa dön |
|
 |
gollum1234

Kayıt: Sep 29, 2004 Mesajlar: 739 Nerden: puslu dağlar(izmir)
|
Tarih: Çrş 21.09.2005 19:36 Mesaj konusu: |
|
|
ustadımn bende bu konuyu açmağı düşünüyodum hızlı davranmışsın helal olsun tvde defalarca izledipğim ve ne kadar iğrenc sahneleri olsa bile tv başından ayrılmdan izlerdim bu filmi hatta devam filmi olarak ikincisi çekilmişti bizim adamın oğlu bir labaratuarda doğuyordu falan oda iyi efektler zxamanına göre bence baya iyiydi _________________ daha önce böyle bir güzellik gördünüz mü?... (avatarım) |
|
| Başa dön |
|
 |
gokcen

|
Tarih: Çrş 21.09.2005 20:17 Mesaj konusu: |
|
|
çok uzun zaman oldu izleyeli...kareleri anımsamakta zorlanıyorum hatta,lakin kusma sahnesi hariç...ıyyyyyyyy _________________ getting harder to pretend is ok with me |
|
| Başa dön |
|
 |
Gutemensch

|
Tarih: Çrş 21.09.2005 21:35 Mesaj konusu: |
|
|
Evet 2 sini hatırlıyorum.Ama hiç iyi hatırlamıyorum.Biraz teknoloji kurbanı olmuştu sanırsam. _________________ Karapaks |
|
| Başa dön |
|
 |
Zelenhgorm

|
Tarih: Çrş 21.09.2005 21:40 Mesaj konusu: |
|
|
2 vasattı bence. Fazla klasikti (negatif anlamda) _________________ The world is so huge that, a man can go insane...
|
| Başa dön |
|
 |
CorvusTheHeretic

|
Tarih: Çrş 21.09.2005 22:07 Mesaj konusu: |
|
|
David Cronenberg in kült filmi , çok küçükken tv de izlemiştim aklımda kalmış ama ismini hatırlamıyordum neyse aklıma;oynayan kadını daha sonra thelma ve louise de görünce direk geena davis adıyla karşılaştım zaten gerisi kolaydı gerçekten çok hoş bir film. Devamı klasik devam olayına döndü birde mimic vardı iice reazil ettiler onu _________________ When you\'re great people often mistake
candor for bragging.
Darth Corvus... |
|
| Başa dön |
|
 |
Zelenhgorm

|
Tarih: Çrş 21.09.2005 22:23 Mesaj konusu: |
|
|
| CorvusTheHeretic demiş ki: | | David Cronenberg in kült filmi , çok küçükken tv de izlemiştim aklımda kalmış ama ismini hatırlamıyordum neyse aklıma;oynayan kadını daha sonra thelma ve louise de görünce direk geena davis adıyla karşılaştım zaten gerisi kolaydı gerçekten çok hoş bir film. Devamı klasik devam olayına döndü birde mimic vardı iice reazil ettiler onu |
Evet, "labratuarda deney yapıldı, işler kontrolünden çıktı" filmine dönüştü ikincisi . Zaten "tuttu" diye devamı çekilen , zorlama senaryoya sahip filmlerin kaderi bu ne yazık ki. İstisnalar da var tabi, örneğin Hellraiser2.
İzlediklerim arasında konuda en vahim örnek ise "I Still Know What You Did Last Summer" dır herhalde. O kadar kötü ki, kelime bulamıyorum anlatacak (Gerçi birincisi de süper değildi ama)
Acaba "Devam filmleri" diye yeni bir başlık mı açsak?  _________________ The world is so huge that, a man can go insane...
|
| Başa dön |
|
 |
silent_assasin

|
Tarih: Sal 27.09.2005 19:01 Mesaj konusu: |
|
|
goldblum un performansını da unutmamak gerek. bilek güreşi sahnesi etkileyiciydi. gene çıksa izlerim. ha bi de "geleceğe dönüş".çocukluğumun kültü.en iyi üçleme(belki hatırası var diye bilmiyorum) _________________ GİTAR KIRILGANDIR, ÜZMEYE GELMEZ! |
|
| Başa dön |
|
 |
Zelenhgorm

|
Tarih: Sal 27.09.2005 19:18 Mesaj konusu: |
|
|
| silent_assasin demiş ki: | | goldblum un performansını da unutmamak gerek. bilek güreşi sahnesi etkileyiciydi. gene çıksa izlerim. ha bi de "geleceğe dönüş".çocukluğumun kültü.en iyi üçleme(belki hatırası var diye bilmiyorum) |
Fakat Geleceğe Dönüş ün 2. si, "tuttu" diye çekilen filmler kapsamına girmiyor. Önceden planlanmış bir devam filmi.  _________________ The world is so huge that, a man can go insane...
|
| Başa dön |
|
 |
highpurple

|
Tarih: Sal 27.09.2005 19:39 Mesaj konusu: |
|
|
| hatırımda kalan nadir filmlerden biri... adamın kulağının koptuğu sahne bi de çocuklarının olduğu sahne geldi aklıma... bi on sen oldu galiba izleyeli.. belki daha fazla... |
|
| Başa dön |
|
 |
Gutemensch

|
Tarih: Sal 27.09.2005 21:21 Mesaj konusu: |
|
|
80lerin kendi karakteri var bu filmdede.İzlerken hissetmekten geçtim afişinde bile görülebilir aslında.Şimdiki 100 milyon dolarlık bütçelerin yanında hala tutunabiliyorlar.Biraz amatörce,sade, gözükmeleri,tam olarak diyaloglar üzerine değilde görsellik üzerine kurgulanmaları(alakasız olabilir ama kitap kokusu gibi bu filmler,eski ama o kadarda değil) en büyük nedeni sanırım. _________________ Karapaks |
|
| Başa dön |
|
 |
silent_assasin

|
Tarih: Prş 29.09.2005 13:44 Mesaj konusu: |
|
|
| Zelenhgorm demiş ki: |
Fakat Geleceğe Dönüş ün 2. si, "tuttu" diye çekilen filmler kapsamına girmiyor. Önceden planlanmış bir devam filmi.  |
zaten ben de sinek'in devam filmine bi'şey demedim. o kadar iyi olmadığı belli. ayrıca gişe kaygısından ibaret olan tonlarca devam filmi var  |
|
| Başa dön |
|
 |
goremaster Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Pzr 02.10.2005 15:07 Mesaj konusu: |
|
|
| arkadaslar bunu begenenlere cronenberg ın en ıyı fılmı crash (çarpışma) tavsıye ederım. bu arada sınema tarıhınde ozgun ve basarılı bır yere sahıp olan bu nevı şahsa munasır adamın tum fılmlerını buyuk bı keyıfle seyrettım ve herkese tavsıye ederım. favorım dead rıngs. |
|
| Başa dön |
|
 |
carolgerber

|
Tarih: Cum 07.10.2005 13:27 Mesaj konusu: |
|
|
| Benim bu filmle ilgili aklımda kalan sahnelerden biri,adamın tam olarak sinekleşmeden önce aşırı şeker tüketimiydi.Filmi ilk izlediğimde beyenmiştim sonraki izleyişlerimde zamanını aşabilecek bir film gibi gelmedi bana. |
|
| Başa dön |
|
 |
nienturi

|
Tarih: Cum 07.10.2005 14:30 Mesaj konusu: |
|
|
| Benim video furyası içinde izlediklerim arasında en beğendiklerimden birisiydi. Jeff Goldblum'un karizmasına orada çarpılmıştım. Ciddi olarak güzel ve gerçekçi bir filmdi. 2.si bana da biraz zorlama gelmişti. |
|
| Başa dön |
|
 |
mbk Site Yöneticisi / Editörü

|
Tarih: Cum 07.10.2005 16:30 Mesaj konusu: |
|
|
kesinlikle devam filmi vasattı ama sinek baya iyi bir filmdi dönemine göre... ben bide sevişme sahnesi hatırlıyom galiba hatun ölüyomuydu ne... hatırlıcak başka sahne kalmadıda bakın ne hatırlıyom ramazan ya şeytan dürtüyor işte  _________________ aRt Niyetlerim |
|
| Başa dön |
|
 |
Gutemensch

|
Tarih: Çrş 12.10.2005 2:40 Mesaj konusu: |
|
|
İlk versiyonunu(1958) izledim de; "Sinek" i baya bildiğimiz kara sinek gibi yapmışlar.Kırpık Minik Kuş karışımı mutant birşey olmuş.)Ama o filmden çok iyi bir uyarlama çıkarmış Cronenberg. _________________ Karapaks |
|
| Başa dön |
|
 |
|