Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Medya & Sinema
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
fleez

MesajTarih: Prş 06.10.2005 20:56    Mesaj konusu: Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği Alıntıyla Cevap Ver

Yönetmen- Philip Kaufman
Eser- Milan Kundera
Oyuncular- Daniel Day-Lewis , Juliette Binoche, Lena Olin , Derek de Lint , Erland Josephson , Pavel Landovsky , Donald Moffat , Tomek Bork
Milan Kundera’nın dünya çapında tanınan romanı "Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği" öncelikle oyuncularının performansıyla ön plana çıkıyor. Film, 1989’da "En İyi Uyarlama Senaryo" dalında Oscar’a aday olmuştu.-
Filmin konusu: Tomas (Daniel Day Lewis) 1960’ların Çekoslavakya’sında yakışıklı ve de oldukça çapkın, başarılı bir doktordur.Devamlı birlikte olduğu kadınlardan Sabrina (Lena Olin) ile yeni tanıştığı Tereza (Juliette Binoche),Tomas’ın bir süre kafasını karıştırıyor.Tutku dolu genç kadınla evlenmeyi kabul da etse Thomas hastanedeki çapkınlıklarına devam eder ve Sabina'yı görmeyi sürdürür..Sovyetler birliğinin çekoslavakyayı işgali ile bütün dengeler bozulur..
Bence film izlenmeye değer bir film..Biraz uzunca ama sabırla izlenmeli diye düşünüyorum..Özellikle sonunu kaçırmamak lazım..
Bu film hakkındaki yorumlarınızı merak ediyorum...
darthseth
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Prş 06.10.2005 20:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

izlemek istediğim filmler arasındadır kendisi.
carolgerber

MesajTarih: Cum 07.10.2005 13:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kitabı okuduktan sonra film yeterli gelmiyor.Ama güzel bir film sonuçta.Kitabı okumadan izleyenler içinse daha doyurucu olabilir belki de.Kitaptaki karakterlerden Franz'ın filmde fazla bir ağırlığı yok.Kitabın etkileyici bölümlerinden birisi Sabina ve Franz arasındaki farkların sözlükvari anlatımıydı.Yine filmde yer almayan başka bir tema,Thomas ve oğlu arasındaki ilişkiydi.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
fleez

MesajTarih: Cum 07.10.2005 13:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben kitabı okumadım hâla..Ama haklısın,bana da kitabını okuduğum filmler çok doyurucu gelmiyor genelde..Smile)
Roth-Azad
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

MesajTarih: Pts 10.10.2005 23:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kitabı okumadım.
Film hakkındaki düşüncelerim:
Oyunculuk mükemmel, hiç bir lafım yok.
Çok güzel sahneler çekilmiş, çok farklı yaratıcı teknik detaylar var. Ben çok anlamam ama eminim daha teknik detaylarla ilgilenen insanları çok doyurucaktır.
Biraz klişe bir senaryo ve dakka başı mesaj verme kaygısı ise insanı baydıkça bayıyor.
İzlenmesi gerek diye düşünüyorum ama çok daha iyi şeyler yapılabilirmiş.
Yinede kitabı okumak gerek snaırım.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
fleez

MesajTarih: Sal 11.10.2005 1:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mesaj verme kaygısının çokda abartıldğını düşünmüyorum filmde..Ama bence filmde gereksiz bir uzunluk vardı,bu kadar uzun olması gereksizdi sanırım, beni baydıran nokta mesaj verme noktasından öte buydu...
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Prş 13.10.2005 15:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Filmi çok önceden izlemiştim ve beğenmiştim.Kitabını okuyamadım.fleez sana katılıyorum kitabı okunulan filmler bana da doyurucu gelmez.Angela'nın Külleri dışında...Filme dönersek Daniel Day-Lewis ve Juliette Binoche ayrıca ve ayrıca Lena Olin'de tam anlamıyla oyunculuk sergilemişler.Özgürlük,şehvet herşey filmde var.Uzunluk ve kısalık önemli değil bence filmde.Uzun filmleri çok seviyorum.Filmde ağırsa tam bana göre.Sonuna kadar sabırla izliyorum.Bu filmde ayrıca ilgimi çekende mekan kullanımıydı.Yönetmenin daha önceki filmlerinden Quills'i izlemiştim.Orada da titiz çalışmıştı.
fleez

MesajTarih: Prş 13.10.2005 16:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Şehvet dolu bi adam ve ona aşık bir kadın..Daimi metresinin ona aşık olduğunu düşünmüyorum şahsen..Kadınsız bir hayat isteyen bir kadın..Olay karışık..Mecburen o çiflikte yaşıyolardı filmin sonlarına doğru belki ama kadın bence memnundu bu durumdan, çünkü etrafta kocasının aldatabileceği bir kadın yoktu...Tam kadın işte oldu sonunda işte artık sadce benim dediği zamanın sabahı da öldüler zaten....Ya ne bilim işte , onca çaba, bir gün için....
aiolos

MesajTarih: Prş 13.10.2005 23:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

filmi izlemedim ama kitabı okumuştum...kitabı fazlasıyla beğendim ancak ordaki karakterleri,mekanı kafamda canlandığı haliyle tercih ederim...bunu filmde yansıtmak zor olmuştur heralde ama yine de filmi de bi izlemek isterim...
Gutemensch

MesajTarih: Cmt 15.10.2005 14:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İzlemeye çalıştım uzun bir süre -45 dk kadar- yok olmuyor daha fazla, dayanılacak gibi değil.Hepsini izlemeye çalışıcam bi dahaki sefere.
fleez

MesajTarih: Cmt 15.10.2005 15:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gutemensch demiş ki:
İzlemeye çalıştım uzun bir süre -45 dk kadar- yok olmuyor daha fazla, dayanılacak gibi değil.Hepsini izlemeye çalışıcam bi dahaki sefere.

ya evet film uzunca ama derinleşip izlemek lazım, gerçi benimde yarım yarım birton film ama Smile) Valla ben başlıcam tamamlayamadıklarımı izlemeye....
internalhealing

MesajTarih: Cmt 15.10.2005 20:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kundera'nın romanına bir gece yolculuğunda başlamıştım ve aynı yolculukta elimden bıraktım. sanırım kafam almamıştı o an için. sonra romana dönmek kısmet olmadı ama filmi izledim. oldukça da beğendim. ve bence biricik aşkım ve yaşayan en muhteşem kadınlardan Juliette Binoche'un en güzel göründüğü filmlerden birisi. bu nasıl bir masumiyettir, bu nasıl bir güzelliktir yarabbim!
mat

MesajTarih: Cmt 22.10.2005 6:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İletişim okuyan birisi olarak söylüyorum,teknik açıdan çok iyi Exclamation Exclamation Exclamation

Fakat önce kitabı okursanız,yazık olur o gözlerden akan yaşlara...
fleez

MesajTarih: Prş 27.10.2005 17:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

mat demiş ki:
İletişim okuyan birisi olarak söylüyorum,teknik açıdan çok iyi Exclamation Exclamation Exclamation

...

Özellikle ikinci cd den itibaren....
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Medya & Sinema Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız