Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Joni Mitchell
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Joni Mitchell

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Sal 20.12.2005 21:15    Mesaj konusu: Joni Mitchell Alıntıyla Cevap Ver

Kanadalı mükemmel bir sanatçı.Bir efsanedir Joni Mitchell.Takdir ettiğim müzisyenlerden bir tanesidir.Sesi özellikle bir çok isme ilham kaynağı etki kaynağı olmuştur.Tori Amos çok etkilenmiştir bu isimden.İlk başlarda folk sanatçısı olarak sürdürdüğü müzik hayatını şimdilerde jazz'a yelken açarak sürdürmektedir.Bütün albümleri çok özeldir."Blue","For The Roses","Hejira","Court And Spark","Mingus","Shadows And Light"...son dönemlerden ise jazz etkili "Taming The Tiger"eski şarkılarının yer aldığı "Travelogue" muhteşemdir.Şarkılarına göz atarsak benim en sevdiğim "Woodstock","River","The Circle Game","Big Yellow Taxi" diye sürer gider...

Ayrıca ressamdır.Son dönemdeki kendi albüm kapaklarını ayrıca Crosby stills nash & young albüm kapaklarını çizmiştir.Herşeyi ile büyük bir sanatçı büyük bir besteci ve yorumcudur.Bu kadını anlatmaya çalışıyorum ama gerçekte anlatması imkansızdır.Ben hiçbirşey anlatmadım yazmadım.Mükemmel işte...Müziği Bob Dylan dinleyicilerine yakın gelir.Seni çok seviyorum.

Joni Mitchell ve prensesi...

Jawbreaker

MesajTarih: Sal 20.12.2005 21:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hejira, Mingus, Shadows And Light ve Don Juan's Reckless Daughter albümlerinde bas çalan adam Jaco Pastorius'tur. Shocked
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Sal 20.12.2005 22:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evet ya unutmuşum bunu yazmayı Laughing O albümlerin hepsi çok güzeldir.Jazz altyapılı albümlerinde de çok iyi isimlerle çalışıyor.Mesela gitarist Larry Carlton veya davulcu Manu Katche... Wink
beat

MesajTarih: Çrş 21.12.2005 12:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Manu Katche'yle de mi çalışmış. O da arıza bir davulcu. Geçen sene izleme fırsatını bulmuştuk onu kendi grubuyla, dibimizi düşürmüştü açıkçası..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Çrş 21.12.2005 21:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evet onunla da çalıştı.İzlemişsiniz ne güzel olmuştur ama...Joni'nin son dönemlerde yaptığı Jazz çalışmalarda çok güzel.Özellikle vokal konusunda rakip tanımıyor diyebilirim.
Rockman1

MesajTarih: Cum 23.12.2005 1:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

1988 tarihli Chalk Mark In A Rain Storm albümünü, henüz birkaç ay önce dinlemiştim.
Epey kaliteli bir müzik söz konusu.
Soft bir albüm ama pop jazz da değil bence. Sanırım jazz rock sayılabilecek albümler de yapıyor.
Bu albumdeki tarzı için, Dreamy/melodic jazz rock dersek, herhalde uygun bir tanım olur.

En çok şu parçaları beğendim:
Cool Water
My Secret Place
Lakota
Snakes and Ladders
noSurprises

MesajTarih: Cum 23.12.2005 21:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

for the roses iyidir,bir de aklımda bir sahne var love actually filminden..filmin en hüzünlü sahnesiydi zaten:( psikolog karısını aldatır,sevgilisine aldığı kolyeyi,karısı kendisine sanır..ama kocasının karısına verdiği noel hediyesi joni mitchell cd'sidir her yılki gibi.. geri planda both sides now çalar..çok güzel çok..saygıyla selamlıyoruz Smile

En son noSurprises tarafından Prş 05.01.2006 2:31 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Cum 23.12.2005 21:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

noSurprises demiş ki:
horses iyidir,bir de aklımda bir sahne var love actually filminden..filmin en hüzünlü sahnesiydi zaten:( psikolog karısını aldatır,sevgilisine aldığı kolyeyi,karısı kendisine sanır..ama kocasının karısına verdiği noel hediyesi joni mitchell cd'sidir her yılki gibi.. geri planda both sides now çalar..çok güzel çok..saygıyla selamlıyoruz Smile

Daha geçen gün izlemiştim.O cd'yi verdiği an çok güzeldir.Emma Thompson işte Wink "Both Sides Now"... Joni Mitchell kar yağarken çok güzel gidiyor.Şöyle karı izlerken bir cafe'de oturuyorsunuz dışarıya bakıyorsunuz ve fonda "River" çalıyor. Wink
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız