| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
enchant "Dış kaynaklı rock" mod.

|
Tarih: Sal 20.12.2005 21:15 Mesaj konusu: Joni Mitchell |
|
|
Kanadalı mükemmel bir sanatçı.Bir efsanedir Joni Mitchell.Takdir ettiğim müzisyenlerden bir tanesidir.Sesi özellikle bir çok isme ilham kaynağı etki kaynağı olmuştur.Tori Amos çok etkilenmiştir bu isimden.İlk başlarda folk sanatçısı olarak sürdürdüğü müzik hayatını şimdilerde jazz'a yelken açarak sürdürmektedir.Bütün albümleri çok özeldir."Blue","For The Roses","Hejira","Court And Spark","Mingus","Shadows And Light"...son dönemlerden ise jazz etkili "Taming The Tiger"eski şarkılarının yer aldığı "Travelogue" muhteşemdir.Şarkılarına göz atarsak benim en sevdiğim "Woodstock","River","The Circle Game","Big Yellow Taxi" diye sürer gider...
Ayrıca ressamdır.Son dönemdeki kendi albüm kapaklarını ayrıca Crosby stills nash & young albüm kapaklarını çizmiştir.Herşeyi ile büyük bir sanatçı büyük bir besteci ve yorumcudur.Bu kadını anlatmaya çalışıyorum ama gerçekte anlatması imkansızdır.Ben hiçbirşey anlatmadım yazmadım.Mükemmel işte...Müziği Bob Dylan dinleyicilerine yakın gelir.Seni çok seviyorum.
Joni Mitchell ve prensesi...
 _________________ Say Goodbye to the Morning - Flütler ardından ağıt yakıyor! |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
Jawbreaker

|
Tarih: Sal 20.12.2005 21:22 Mesaj konusu: |
|
|
Hejira, Mingus, Shadows And Light ve Don Juan's Reckless Daughter albümlerinde bas çalan adam Jaco Pastorius'tur.  |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Sal 20.12.2005 22:14 Mesaj konusu: |
|
|
Evet ya unutmuşum bunu yazmayı O albümlerin hepsi çok güzeldir.Jazz altyapılı albümlerinde de çok iyi isimlerle çalışıyor.Mesela gitarist Larry Carlton veya davulcu Manu Katche...  _________________ Say Goodbye to the Morning - Flütler ardından ağıt yakıyor! |
|
| Başa dön |
|
 |
beat

|
Tarih: Çrş 21.12.2005 12:10 Mesaj konusu: |
|
|
| Manu Katche'yle de mi çalışmış. O da arıza bir davulcu. Geçen sene izleme fırsatını bulmuştuk onu kendi grubuyla, dibimizi düşürmüştü açıkçası.. |
|
| Başa dön |
|
 |

|
|
| Başa dön |
|
 |
Rockman1

Kayıt: Nov 13, 2004 Mesajlar: 1109 Nerden: Sonsuzluğun ötesinden
|
Tarih: Cum 23.12.2005 1:34 Mesaj konusu: |
|
|
1988 tarihli Chalk Mark In A Rain Storm albümünü, henüz birkaç ay önce dinlemiştim.
Epey kaliteli bir müzik söz konusu.
Soft bir albüm ama pop jazz da değil bence. Sanırım jazz rock sayılabilecek albümler de yapıyor.
Bu albumdeki tarzı için, Dreamy/melodic jazz rock dersek, herhalde uygun bir tanım olur.
En çok şu parçaları beğendim:
Cool Water
My Secret Place
Lakota
Snakes and Ladders _________________ Always On Rock!
|
|
| Başa dön |
|
 |
noSurprises

|
Tarih: Cum 23.12.2005 21:27 Mesaj konusu: |
|
|
for the roses iyidir,bir de aklımda bir sahne var love actually filminden..filmin en hüzünlü sahnesiydi zaten:( psikolog karısını aldatır,sevgilisine aldığı kolyeyi,karısı kendisine sanır..ama kocasının karısına verdiği noel hediyesi joni mitchell cd'sidir her yılki gibi.. geri planda both sides now çalar..çok güzel çok..saygıyla selamlıyoruz  _________________ Finish nothing you start, and start nothing you think you can continue..
En son noSurprises tarafından Prş 05.01.2006 2:31 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cum 23.12.2005 21:49 Mesaj konusu: |
|
|
| noSurprises demiş ki: | horses iyidir,bir de aklımda bir sahne var love actually filminden..filmin en hüzünlü sahnesiydi zaten:( psikolog karısını aldatır,sevgilisine aldığı kolyeyi,karısı kendisine sanır..ama kocasının karısına verdiği noel hediyesi joni mitchell cd'sidir her yılki gibi.. geri planda both sides now çalar..çok güzel çok..saygıyla selamlıyoruz  |
Daha geçen gün izlemiştim.O cd'yi verdiği an çok güzeldir.Emma Thompson işte "Both Sides Now"... Joni Mitchell kar yağarken çok güzel gidiyor.Şöyle karı izlerken bir cafe'de oturuyorsunuz dışarıya bakıyorsunuz ve fonda "River" çalıyor.  _________________ Say Goodbye to the Morning - Flütler ardından ağıt yakıyor! |
|
| Başa dön |
|
 |
|