| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
enchant "Dış kaynaklı rock" mod.

|
Tarih: Pzr 25.12.2005 17:47 Mesaj konusu: Nick Drake |
|
|
Bir hüzünlü trajik folk şarkıcısı.Nick Drake 1948 yılında Burma’da doğmuştur.Nick’in müziğe başladığı yıllar lise yıllarıdır.İlk başta Jazz’a büyük ilgisi vardı.Jazz gruplarında yer aldıktan sonra kendine bir gitar edinir ve çalışmalara başlar.Sonra üniversiteye dönerek İngiliz Edebiyatı üzerinde çalışmaya başlar ama müziği de bırakmaz.İlk albümünü onu dinleyipte çok beğenen Pink Floyd ve Incredible String Band prodüktörlerinden Joe Boyd’la birlikte oluşturur.”Five Leaves Left” albümü 1969’da çıkar.Nick’in etkilendiği isimlerden en başta Bob Dylan gelir.Onun gitarında bunu görebilirsiniz.Sonra bu albümün başarısızlığı üzerine üzülür.Ondan sonra ikinci albümü “Bryter Later” çıkar ve bu albümde ticari olarak başarısızlıkla karşılaşır.Nick bu durumda ümitsizliğe kapılır.Herşeye rağmen onun hüzünlü yapıtı ve son albümü “Pink Moon” piyasaya sürülür.Bu albümde pek başarıyı yakalayamaz ve Nick iyice depresyona yakınlaşır.Bu durum içinden çıklmaz hal alır ve uzun yolculuklara,çok değişik işlerde çalışmaya başlar.Bunlarda da mutlu olamadıktan sonra Drake herşeyi bırakır ve ailesinin yanına döner.
Ve aniden yatağında ölü bulunur.Aşırı dozdan ölü bulunmuştur.Bilinçsizce aldığı depresyon ilaçları sonunu hazırlamıştır.Bugün Jeff Buckley (oda aramızdan ayrıldı.),Ben Harper gibi isimler Nick Drake’i takip etmektedirler.Onun müziğindeki saflık,o duygusallık hiçbirşeye değiştirilemez.Müzik dünyası onun oluşturduğu üç albümü yıllar sonra baş tacı eder.Yaşadığı zaman görmediği değeri şimdi görmektedir.26 yaşında trajik bir şekilde ölmüştür.Bugün onun dinleyicileri Ben Harper,Jeff Buckley,Leonard Cohen,Bob Dylan,Neil Young,Joni Mitchell v.b isimlerden oluşan dinleyicilerdir.Nick Drake’in melankolisi diye bir şey vardır.Bunu albümlerinde hissedebilirsiniz özellikle “Pink Moon” albümünde...Huzur içinde yat Nick...
 _________________ S h a d o w G a l l e r y - Technical and Emotional |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
old-fashioned

|
Tarih: Pts 26.12.2005 5:20 Mesaj konusu: |
|
|
Nick Drake'in yanındayım.  |
|
| Başa dön |
|
 |
noSurprises

|
Tarih: Cmt 31.12.2005 12:13 Mesaj konusu: |
|
|
day is done'ı dinledikten sonra merak etmiştim kendisini..çok güzel şarkıydı,tuhaf bi melankoli..
jim morrison'a benzetmiştim yüzünü..
daha sonra day is done'u norah jones'da güzelce kotardı,o yorumunu da sevdim..
River man'i dinliyorum şimdi..yine aynı güzellik..
Rest In Peace.. _________________ Finish nothing you start, and start nothing you think you can continue..
|
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pts 02.01.2006 22:57 Mesaj konusu: |
|
|
| noSurprises demiş ki: | day is done'ı dinledikten sonra merak etmiştim kendisini..çok güzel şarkıydı,tuhaf bi melankoli..
jim morrison'a benzetmiştim yüzünü..
daha sonra day is done'u norah jones'da güzelce kotardı,o yorumunu da sevdim..
River man'i dinliyorum şimdi..yine aynı güzellik..
Rest In Peace.. |
Daha ne güzel şarkıları vardır.Dinleriz sonra.Hepsini yoğun olarak düştüğü bunalım zamanlarında yapmış.Onun için tuhaf bir melankoli var evet.Jim Morrison'a benzetmen ise çok hoş bu arada Trajik bir yaşamın ardından üç albüm bıraktı ve biz onu yaşatıyoruz dinleyerek...İflah olmaz bir Nick Drake fanı olan Brad Pitt'de onun hakkında çok güzel sözler söylemiş.Şimdiye kadar hakkında olumsuz hiç birşey duymadım."Day Is Done" en sevdiğim şarkılarından birisidir.Sana birde "The Thoughts Of Mary Jane"i önereyim.  _________________ S h a d o w G a l l e r y - Technical and Emotional |
|
| Başa dön |
|
 |
noSurprises

|
Tarih: Çrş 04.01.2006 21:24 Mesaj konusu: |
|
|
.....And fallen leaves.
Said she hadn’t heard the news
Hadn’t had the time to choose
A way to lose
But she believes.
Going to see the river man
Going to tell him all I can
About the plan
For lilac time.
...
masal gibi..kış biter..toparlanma vaktidir artık..Betty düşünür,bahar gelecek işte..birşeyler yapmalı...
der ki sonrasında;
...Betty said she prayed today
For the sky to blow away
Or maybe stay
She wasn’t sure.
.... _________________ Finish nothing you start, and start nothing you think you can continue..
|
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Prş 05.01.2006 20:51 Mesaj konusu: |
|
|
Bir gün bir dergide Nick Drake hüznü için şunları okumuştum: Nick Drake hüznü ne Tom Waits gibi paramparça,ne Arab Strab gibi boğucu ne de Tindersticks gibi maskülendir. Nick Drake hüznü zarif, elegan, insanı ağlatan, ardından tebessüm ettiren ve bunları yaptığı için memnun eden; ve de dinlenilmedikçe çok da fazla anlatılamayıp okuduğunuz satırların yazarını anlatma çabasıyla kıvrandırdıkça kıvrandıran bir hüzündür.Yeşillikle, çiçeklerle dolu, olabildiğince geniş, dingin bir düzlük düşünün.Buraya yağan kardır Nick Drake hüznü. Baharla ve doğanın yeniden doğuşuyla özdeş bu manzarayı beyazlar altına gömülmüş görmek hüzün verici olduğu kadar güzeldir de.
Pink Floyd ve Incredible String Band prodüktörlerinden Joe Boyd ve arajmanlarını yapacak olan Robert Kirby olmasaydı 25-26 sene sonra bunları dinleyemeyecektik.İlk albümünü yaptığında sadece 20 yaşındaydı.Tarih ise 1969’du.2000 yılında Volkswagen reklamlarında “Pink Moon”dan bir şarkı kullanıldı sanırım.Ve albümde o sıralarda tekrar listelere girdi. Ondan sonra da Nick Drake ile daha çok buluşur olduk. Albümlerinin başarısızlığa uğraması o dönemlerde Nick’i çok etkilemiş olmalı ki devamlı psikiyatri kliniklerini dolaşıp duruyormuş. Ama bütün bunların dışında bir içsel yolculuktan da bahsedebiliriz. Buna içsel dolulukta diyebiliriz.Şarkı sözlerinden anlaşılır bunlar.Mesela “Black Eyed Dog” şarkısında kendi ölümünün kapıya dayandığını sezer.”Now I’m darker than the deepest sea/Just hand me down/Give me a place to be...derken de mesajı açıkça bize iletir. Nick Drake’in albümleri o zaman başarılı olsaydı yine böylesine sözler yazabilir miydi? Tek sorunu başarısızlık mıydı? İçinde derinliklerinde neler vardı? Acaba....noSurprises çok güzel yazmış ve açıklamışsın.  _________________ S h a d o w G a l l e r y - Technical and Emotional |
|
| Başa dön |
|
 |
noSurprises

|
Tarih: Prş 05.01.2006 22:52 Mesaj konusu: |
|
|
dergi makalesi öyle güzelmiş ki...çok duygulandım..Karlar yağsın üstüme istedim,hüzündeki huzuru hissedeyim istedim..nick çalsın,joni çalsın,olmadı christmas eve çalsın..."hüzün"ü yağdırsın hepsi.. _________________ Finish nothing you start, and start nothing you think you can continue..
|
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cum 06.01.2006 20:29 Mesaj konusu: |
|
|
| noSurprises demiş ki: | | dergi makalesi öyle güzelmiş ki...çok duygulandım..Karlar yağsın üstüme istedim,hüzündeki huzuru hissedeyim istedim..nick çalsın,joni çalsın,olmadı christmas eve çalsın..."hüzün"ü yağdırsın hepsi.. |
Bende duygulanmıştım okuduğumda.Sadece Nick çalsa bile yeter benim için ama Joni Mitchell ve Blackmore's Night "Christmas Eve"e de hayır diyemem doğrusu. Hayır denilecek şeyler değil bunlar.Şu adamın görüntüleri konseri falan DVD'si olsa ne çok isterim ama bulamıyorum maalesef. _________________ S h a d o w G a l l e r y - Technical and Emotional |
|
| Başa dön |
|
 |
|