Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Gelmiş Geçmiş En İyi Drum Solo!
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Gelmiş Geçmiş En İyi Drum Solo!
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
itaatsiz
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cmt 08.07.2006 20:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

clive bunker (jethro tull) - dharma for one (live)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
linkorn31

MesajTarih: Prş 25.01.2007 3:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kont_De_La_Fere'ye katılıyorum she wolf süperdir her konserde çalarız her konserde koparlar o derece=) Drum solo deyince dinleyipte yapmak imkansıza yakın dediğim alain caron'un jazz albümünde jazz tarzı dawul solo wardı kim calıo bilmiorm ama süperdi...
Ayrıca whitelion konseri görüntüsünde bagetsiz drum soloya bittim bagetsiz şekilde zilden ses nasıl cıkar annamadm bnde cıkmıo =)
Başa dön
DuMaNiST-HaLiMiZ-DuMaN

MesajTarih: Prş 25.01.2007 3:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

'' Dennis Chambers '' sololarının cok saglam oldugunu düsünüyorum.
tuncdogukan

MesajTarih: Prş 25.01.2007 6:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bi de virgil donati soloları vardır.adam 3 ayrı zaman çizelgesi çalar farklı uzuvlarıyla.aşırı derecede düzgün ve gözleri kör eden hızda atakları vardır.tuşesi %100 istediği şekilde olur hiç kaçmaz.bi de piskopat trampet soloları vardır ki mmm dadından yinmez.baked potato sololarını tavsiye ederim izleyin. www.virgildonati.com
Drums
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Prş 25.01.2007 11:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bir mike portnoy'dan sayfalar dolusu bahsediliyor da gözler hep ustası neil peart'ı arıyor. o kadar mesajın arasında neil peart aradım pek bulamadım.

ilk öncelikle rush'ın (neil peart) "a show of hands"deki "the rhythm method".
sonra bu soloyu daha da geliştirdiği ve "different stages"de çaldığı yine aynı adlı "the rhythm method"
en son olarakta "r30"da ağızları açık bırakan "o baterista". yani kompozisyon nasıl yazılır dersini veriyor. Laughing
birde aşağıda duran dvd'yi her davulcu kardeşime öneririm. ya davulu ileletirsiniz ya da bagetleri bir kenara atıp bu işi bırakıyorum dersiniz. Laughing

Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
bassmania

MesajTarih: Prş 25.01.2007 17:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

neil peart a laf yok zaten Smile onun haricinde as i am in gitar solosundan hemen sonra giren bir davul solosu var en iyi olmasa da çok severim o soloyu hatta bütünüyle şarkının davullarını,hatta herşeyini!!!

birde mangini vardır benim için yeri ayrıdır herzaman.çalarkenki mimikleri,şebeklikleri izledikten sonra bası bırakıp davul çalma isteğimi(zaten var böyle bir isteğim)pekiştiriyor,köpürtüyor...
Blindson

MesajTarih: Prş 25.01.2007 18:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

megadeth - holy wars ı dinleyin bildiğiniz tüm drumları unutacaksınız Very Happy
tuncdogukan

MesajTarih: Prş 25.01.2007 19:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Blindson demiş ki:
megadeth - holy wars ı dinleyin bildiğiniz tüm drumları unutacaksınız Very Happy

yok artık daha neler Very Happy

bu arada neil peart hakkaten de ilah olmuştur birçok nesil için.mükemmel bir adam yahu.zaten öyle 2-bass bilmemkaç zil konseptinin oturmasını sağlayan adamlardan biri.modern progresif ritmleri ve motiflerini icad etmiş.eğitim CD si de enfes.daha ne diyelim testislerinden öpelim bence.
Drums
Başa dön
emptyspiral

MesajTarih: Cum 26.01.2007 15:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

acayip iyi değildir ama dinlediklerim arasında en iyilerden biri megadeth-trust
ötekisi de another return - midnattsol
ardaaa
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Çrş 31.01.2007 2:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

dennis chambers niacin konserı....adam öle bı solo gecıyor kı kendı bıle sasırıor...
-NOLDU LAN NAPTIM BEN BİLLY FALAN DEDI....
bılly de basscı,
Ü)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
lovermanJames

MesajTarih: Çrş 31.01.2007 11:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Çok teknik değil,çok da virtiöz vari bişey de değil,ama bence Lars Ulrich'in San Diego konserindeki Drum Solo'su üzerine tanımam
Başa dön
midnight_poet

MesajTarih: Cum 09.02.2007 10:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Neil PEart ile yapılan bir röportajında (o dönem en hızlı davulcu seçilmişti) "Benim en hızlı olduğumu söyleyenler Buddy Rich dinlememişler" demişti.

Hız tabi ki en iyi anlamına gelmez. Ancak Buddy Rich tekniğiyle döneminin çok çok ilerisinde bir davulcuydu. Baget kontrolü konusunda henüz onun seviyesine ulaşabilen bir davulcu olmamıştır. Ayrıca eliyle ikinci kicki yaparak twin tekniğinin gelişmesine yol açmıştır.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
kolpa

MesajTarih: Cum 09.02.2007 19:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

John Bonham (örneğin bir moby dick)
Başa dön
midnight_poet

MesajTarih: Cum 09.02.2007 19:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu arada Mike Mangini gerçekten iyi bir davulcu. 2000 yılında Steve Vai ile gelmişti konsere. Ancak soloları hep aynı. İnanılmaz bir tremolosu var ve zaten en hızlı davulcu. Öte yandan yaratıcılık ve farklılık yok.

Dennis Chambers ise bir türlü sevemediğim bir davulcu. Çok kesik kesik çalıyor. Sanki ne çalacağına karar vermemiş gibi. Dur bunu da yapayım dur şunu da yapayım der gibi.

Bu açıdan gerek hızi gerek yaratıcılık gerek de teknik olarak en beğendiğim davulcu Dave Weckl.
Supp

MesajTarih: Cmt 10.02.2007 18:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

izleyebileceğimiz seveceğimiz çok solo var ama buddy rich'in sololorına dikkat çekmek istiyorum.hiçbir davulcu onu çözemiyor.buarada youtubedan dogac titiz diye aratın.geleceğin volkan öktemi diyorum başka da bişey demiyorum Smile herkese slmlar...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
midnight_poet

MesajTarih: Cmt 10.02.2007 19:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evet Buddy'nin stick trickleri gerçekten bir muamma
Supp

MesajTarih: Cmt 10.02.2007 20:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

twin pedal virtüözü olarak anılan VİRGİL DONATİ'yi mutlaka izlenilmesi gereken davulcular arasında görüyorum.özellikle progressive rock ve türevlerini çok ii çalar.tony rosyterıda unutmayalım arkadaslar :süper yetenek,süper stick control,süper hız ve daha fazlası 4 yaşındaki solosunu izlerseniz göz yanılması oldugunu düşüneceksiniz 12 yaşında modern drummer97 deki performansı size onun insan olmadıgını düşündürecek cinsten...
midnight_poet

MesajTarih: Pts 12.02.2007 9:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tony Royster'ı geçen aylarda son halini gördüm. 12 yaşından sonra kendine pek bir şey katamamış diyebilirim. Çok üzüldüm. Çünkü gerçekten 12 yaşındaki bir çocuğa göre yapılamayacak şeyler yapıyordu.
Supp

MesajTarih: Pts 12.02.2007 15:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

midnight_poet demiş ki:
Tony Royster'ı geçen aylarda son halini gördüm. 12 yaşından sonra kendine pek bir şey katamamış diyebilirim. Çok üzüldüm. Çünkü gerçekten 12 yaşındaki bir çocuğa göre yapılamayacak şeyler yapıyordu.
midnight-poet arkadasımın dedigine kısmen katılıyorum.o yaştaki birinden beklenmeyen şeyler yaptığı için gözümüze çok çarptğı belli.ama kendine pek bişey katamamış demesini yanlış buluyorum.çünkü eğer müzisyenseniz çaldığınız her notada yada her vuruşta tecrübe kazanıyosunuz,kendinize bişeyler katıyosunuz.1ayda bile kendinizi farklı bulabiliyosunuz.dave weckl bunu kendi ağzıyla bi videosunda sölüyor zaten.''eskiden bageti böyle tutuyordum ama bunun bana hiçbir yararı olmadıgını anladım''diye bi açıklaması var.yani özet olarak ben tony roysterın yaşı gibi davulculugununda büyüdüğünü görüyorum.herkese slmlar
tuncdogukan

MesajTarih: Pts 12.02.2007 15:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

o 12 yaşında yaptıkları show business idi.şu an halen yapabilir onları ama tony profesyonel müzisyen yolunda emin adımlarla ilerliyor.gruplarla performanslar yapıyor.e bu gruplar da onun her an ön plana çıkmasına müsaade etmezler,tony royster show band olur yoksa.nitekim tony halen 32536 kilo testisli bir insan.ve giderek artan bi değer bu.
Drums
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
3. sayfa (Toplam 5 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız