| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
silent_guitar

|
Tarih: Çrş 11.01.2006 22:47 Mesaj konusu: Jay-Jay Johanson |
|
|
Overdub diye adlandırılan teknolojinin nimetlerinden faydalanarak üst üste kanal kayıt yapıp, bu kayıtlara sequencer aracılığıyla yaptığı editleri ve farklı kaynaklardan alıdığı sample'ları son derece güzel bir şekilde müziğinde harmanlamayı başaran Johanson, müziğini gelenekselle modernin bir karışımı olarak gördüğünü söylüyor. Yumuşak melankolik bir groove ile disco müziğinin ritmik yapısını kaynaştırıyor. Zaman zaman acid jazz ile trip-hop ritimlerini orkestral yapılarla birleştiriyor. Johanson'ın müziğinin etkileşimde bulunduğu akımlara ise Synth Pop, Electro ve Electro Pop, Electroclash, French House tarzları örnek verilebilir.
Geçen senelerde "La Confusion de Genres" adlı filmin soundtracklerini yapmıştı Johanson.
Bu zamana kadarki albümleri:
-Whiskey, 1996
-Tattoo, 1998
-Poison, 2000
-Antenna, 2002
-Rush, 2005 ve bir de Prologue adında, 1996-2002 yılları arasında yaptığı, en beğenilen parçalarının bulunduğu toplama bir albümü var.
Çok etkileyici bir sese sahip olduğunu düşündüğüm Jay-Jay Johanson'ın en beğendiğim ve dinlenmesini kesinlikle tavsiye ettiğim parçaları: "So Tell The Girls..., Automatic Lover, Keep It A Secret, Believe In Us, Alone Again, Far Away" Türkiye'deki ününü ise "On The Radio isimli parçasıyla kazanmıştır.
Saygılar... _________________ Sen, duydugum en guzel cumlenin en guzel oznesisin.. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
silas

|
Tarih: Prş 15.06.2006 1:17 Mesaj konusu: |
|
|
deişik bi herif
türkienın mudawımlerınden  |
|
| Başa dön |
|
 |
morvedelisi "Türk Rock" mod

|
|
| Başa dön |
|
 |
gaem

|
Tarih: Cmt 17.06.2006 12:56 Mesaj konusu: |
|
|
| every time i hear my song on the radiooo...bu şarkıya bitiyorum. |
|
| Başa dön |
|
 |
pagliaccio

|
Tarih: Çrş 06.12.2006 23:38 Mesaj konusu: |
|
|
severizz..on the radio gerçekten hoşş: )) _________________ ..televizyonla uyuşmuş milyonlarca beyinden biriyim sadece... |
|
| Başa dön |
|
 |
pj_harvey Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Prş 07.12.2006 17:10 Mesaj konusu: |
|
|
gidemedigim icin yANARIM tr daki etkinliklerine _________________ BeN-SeN-O |
|
| Başa dön |
|
 |
misoledad

|
Tarih: Pzr 10.12.2006 14:43 Mesaj konusu: |
|
|
| Ne yazık ki geç keşfedebildiğim olağanüstü bir ses. Şu sıralar 'She Doesn't Live Here Anymore ' şarkısının klibi ile ekranlarda izleyebiliyoruz. Sesi naif, şarkısı naif, klibi naif, kendi naif..... |
|
| Başa dön |
|
 |
portishead

|
Tarih: Pzr 04.02.2007 23:15 Mesaj konusu: |
|
|
esk.e gelmişti bende bursadan kalk esk.e konsere diye ama gitmemiştim
tüm albümleri mevcuttur bende - hepsi birbirinden güzel ve naiftir...bu adamın müziğe başlamasının sebebi portishead'miş lull'un 2 veya 3. sayısıydı yanılmıyorsam ropartajını okumuştum çok etkilendiği dile getirmiş - ilk albümden belli oluyordu zaten trip - hop olarak debut albümü bence baya iyi ama diğer albümlerinden biraz daha electronicaya yada trip - hop'tan uzaklaşmaya başladı - müzisyenlerin yaptığı işleri böyle sınıflandırmayı sevmiyorum ama öyle okuyorum ve yazılıyo ben napim
en son kanserdi diye bi haber duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum - müzik yapmaya devam etsin bu adam seviyoruz kendisini... _________________ Capo |
|
| Başa dön |
|
 |
|