Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Jay-Jay Johanson
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Jay-Jay Johanson

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
silent_guitar

MesajTarih: Çrş 11.01.2006 22:47    Mesaj konusu: Jay-Jay Johanson Alıntıyla Cevap Ver

Overdub diye adlandırılan teknolojinin nimetlerinden faydalanarak üst üste kanal kayıt yapıp, bu kayıtlara sequencer aracılığıyla yaptığı editleri ve farklı kaynaklardan alıdığı sample'ları son derece güzel bir şekilde müziğinde harmanlamayı başaran Johanson, müziğini gelenekselle modernin bir karışımı olarak gördüğünü söylüyor. Yumuşak melankolik bir groove ile disco müziğinin ritmik yapısını kaynaştırıyor. Zaman zaman acid jazz ile trip-hop ritimlerini orkestral yapılarla birleştiriyor. Johanson'ın müziğinin etkileşimde bulunduğu akımlara ise Synth Pop, Electro ve Electro Pop, Electroclash, French House tarzları örnek verilebilir.

Geçen senelerde "La Confusion de Genres" adlı filmin soundtracklerini yapmıştı Johanson.
Bu zamana kadarki albümleri:
-Whiskey, 1996
-Tattoo, 1998
-Poison, 2000
-Antenna, 2002
-Rush, 2005 ve bir de Prologue adında, 1996-2002 yılları arasında yaptığı, en beğenilen parçalarının bulunduğu toplama bir albümü var.

Çok etkileyici bir sese sahip olduğunu düşündüğüm Jay-Jay Johanson'ın en beğendiğim ve dinlenmesini kesinlikle tavsiye ettiğim parçaları: "So Tell The Girls..., Automatic Lover, Keep It A Secret, Believe In Us, Alone Again, Far Away" Türkiye'deki ününü ise "On The Radio isimli parçasıyla kazanmıştır.

Saygılar...
silas

MesajTarih: Prş 15.06.2006 1:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

deişik bi herif
türkienın mudawımlerınden Rolling Eyes
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
morvedelisi
"Türk Rock" mod

MesajTarih: Prş 15.06.2006 12:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

daha önceki başlık noldu demekten kendimi alamadım..

www.lastfm.com.tr/user/CocteauTwinse
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
gaem

MesajTarih: Cmt 17.06.2006 12:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

every time i hear my song on the radiooo...bu şarkıya bitiyorum.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
pagliaccio

MesajTarih: Çrş 06.12.2006 23:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

severizz..on the radio gerçekten hoşş: ))
pj_harvey
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Prş 07.12.2006 17:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gidemedigim icin yANARIM tr daki etkinliklerine
misoledad

MesajTarih: Pzr 10.12.2006 14:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ne yazık ki geç keşfedebildiğim olağanüstü bir ses. Şu sıralar 'She Doesn't Live Here Anymore ' şarkısının klibi ile ekranlarda izleyebiliyoruz. Sesi naif, şarkısı naif, klibi naif, kendi naif.....
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
portishead

MesajTarih: Pzr 04.02.2007 23:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

esk.e gelmişti bende bursadan kalk esk.e konsere diye ama gitmemiştim Smile
tüm albümleri mevcuttur bende - hepsi birbirinden güzel ve naiftir...bu adamın müziğe başlamasının sebebi portishead'miş lull'un 2 veya 3. sayısıydı yanılmıyorsam ropartajını okumuştum çok etkilendiği dile getirmiş - ilk albümden belli oluyordu zaten trip - hop olarak debut albümü bence baya iyi ama diğer albümlerinden biraz daha electronicaya yada trip - hop'tan uzaklaşmaya başladı - müzisyenlerin yaptığı işleri böyle sınıflandırmayı sevmiyorum ama öyle okuyorum ve yazılıyo ben napim Smile
en son kanserdi diye bi haber duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum - müzik yapmaya devam etsin bu adam seviyoruz kendisini...
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız