| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
samsara_gitar

|
Tarih: Prş 12.01.2006 17:41 Mesaj konusu: Favoriniz olan müzisyen veya grupla ilk tanışmanız.... |
|
|
Benimki Deep Purple.... ben orta okuldayken okulun yaz şenliklerinden birinde(yılı hatırlamıyorum) çıkan neredeyse bütün gruplar smoke on the water diye bir şarkı çalıyolardı. şarkı bayağı ilgimi çekmişti. söyleyen abiler ablalar nakarat kısmında "sımoooook on da wooootaaaaaa, fayır in dı sıkaay" diye bağırdıkça tüylerim diken diken oluyordu. gel zaman, git zaman şarkının deep purple diye bir gruba ait olduğunu öğrendim bir arkadaştan. sonra biraz araştırmaya başladım nerden bulup dinlerim diye bu şarkıyı o zamanlar babam bilgisayar almıyodu bana, bir tek yurtdışından getirdiği benim için büyük bir nimet olan sony discman im vardı sadece. maltepe pazarında bir tane korn, bir tane de metalika cdsi almıştım onları dinliyodum habire.... neyse işte araştırırken hayri diye bir yer buldum bir çok cd bulunuyomuş onda gittim deep purple best of cdsi aldım dinledim, 'vay anasını' dedim. ondan sonra gitar aldım, sonra malmsteen geldi, sonra steve vai geldi, sonra whitesnake,rainbow falan, sonra jazz geldi, sonra jimmy bruno, bende bu günlere geldim... bu arada şu son yaz deep purple istanbula geldi kalktım gittim ankaradan daha bir kendime geldim öyle işte, teşekkürler...
Not: bu arada soranlar oluyor, kişisel tanışmaları yazabilir miyiz diye... tabii ki yazabilirsiniz, sevdiği müzisyenle tanışma olanağı bulabilen çok az sayıda şanslı insan olduğu için sadece bu konuyu içeren bir başlık açmak pek uygun olmazdı bence. o yüzden bu başlıkta kişisel tanışmaların da ilk dinlediğiniz, duyduğunuz, gördüğünüz anların da anlatılmasını isterim. hem böylece daha zengin bir içeriğe sahip olur başlık...
En son samsara_gitar tarafından Pzr 22.01.2006 14:27 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
Atalay

Kayıt: Aug 12, 2003 Mesajlar: 4146 Nerden: http://www.marsyapim.com/ myspace.com/atalayant
|
Tarih: Prş 12.01.2006 17:44 Mesaj konusu: |
|
|
Ben de kişisel olarak ilk tanışmadan bahsedeceksin sandım. Yoksa Megadeth 1998 haliyle (bence en iyi hali) Sounth Carolina'da ki muhabbetimizi anlatacaktım. Yanlış yere gelmişim... _________________ <div><a>http://www.marsyapim.com/ www.myspace.com/atalayant</a></div> |
|
| Başa dön |
|
 |
Eusine

Kayıt: Dec 31, 2005 Mesajlar: 216 Nerden: Televizyon ekranı gibi gökyüzünden monitör başına...
|
Tarih: Prş 12.01.2006 19:37 Mesaj konusu: |
|
|
Benim rockla tanışmam harbiden çok komikti
İki sene öncesine kadar pop ve latin hastasıydım. Çok salsa dinlerdim ve dansı bile öğrenmiştim. Ama bir noktaya gelince insanın elinde ne kadar geniş bir müzik arşivi olsa da dinleye dinleye şarkıların pili bitiyor. Sonra kaliteli latin şarkılar yapılmadı zaten. Benim dinlediklerim de eskiydi hep zaten. Baktım latin çıkmaza geliyordu ve bıraktım. Zaten pop ayrı bi pislik olduğu için tepki doğmuştu.
Sonra Sims 2 oyunu çıktı. Oyunu aldım oynarken orda radyoda çalan salsa müzikleri dehşete düşürdü beni. Ama dosyalara bakınca müziklerin data içinde arşivlenmiş olduğunu öğrenip hayal kırıklığına uğradım. Sims sitelerini gezerken o şarkıyı mp3 olarak indirmek için, bi sitede şarkı kısmında sims modellemeleri resminde "Gackt" diye bir isim gördüm. Japon Rock'ın kralı diye geçiyordu. Bir bakayım neyin nesi dedim ve birkaç şarkısını dinlediğim gibi japon rock fanı kesildim. Metallica, Sys of a down falan da sonraları kulağım aşina oldukça dinlemeye başladım.
Simsteki o şarkıları dosyadan çıkartacak programcığı buldum, çıkardım ama rock beni öyle bir büyülemişti ki o müziğe bakmadım bile. Şimdi deli gibi rock yapıyorum nazar değmesin parmaklarıma. Şu anda bile en sevdiğim grup Malice Mizer ve Gackt... _________________ Take, take all ya need!
But at least leave my guitar with me! |
|
| Başa dön |
|
 |
samsara_gitar

|
Tarih: Prş 12.01.2006 21:34 Mesaj konusu: |
|
|
| Atalay demiş ki: | | Ben de kişisel olarak ilk tanışmadan bahsedeceksin sandım. Yoksa Megadeth 1998 haliyle (bence en iyi hali) Sounth Carolina'da ki muhabbetimizi anlatacaktım. Yanlış yere gelmişim... |
olur hocam olur, o da olur... kişisel tanışmalarıda yazabiliriz, lütfen bilmek isteriz yani... bu başlık hepimizin... başlığın içeriğide zenginleşir gelişir böylece hem. sonuçta hepimiz kardeşiz değil mi  |
|
| Başa dön |
|
 |
asilikasalettir Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Prş 12.01.2006 22:29 Mesaj konusu: |
|
|
İlk defa ilkokuldayken (1984-1989) arasında Erkin Baba ve Barış Manço ile dinlemeye başladım. Sonraları kabarık saçlı glamcileri dinlemeye devam ettim. Barış Abi'mle yüzyüze tanışmam 1998'de oldu sanırım. (Harika bir insandı ve kendimi çok şanslı hissediyorum onunla tanıştığım için)
Heavy metal dinlemeye ise lise yıllarımda başladım. En sevdiğim grup şudur diyemem, sevdiğim grupların hepsinin yeri ayrı. Ama SLAYER ve SEPULTURA ile 90'ların başında tanıştım. _________________ İmzanız Forum Kurallarına aykırı olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. İmzanızı kurallara göre profilinizden tekrar oluşturabilir ve bu uyarı mesajını da silebilirsiniz. |
|
| Başa dön |
|
 |
TheCooL

|
Tarih: Prş 12.01.2006 22:53 Mesaj konusu: |
|
|
mangaya bayılıyorum ben onlarla bahar şenliğinde ttanışmıştık ama ozaman kimse tanımyordu ben orda hasta olmuştum heriflere _________________ Sakarya üniversitesi KİMYA |
|
| Başa dön |
|
 |
nuitari

Kayıt: Jan 05, 2005 Mesajlar: 264 Nerden: the place of the eternity
|
Tarih: Prş 12.01.2006 23:14 Mesaj konusu: |
|
|
geçen yıl kış ayında fan'ı olduğum orphaned land'in konserine gitmiştim..ilk kez orda görmüştüm adamları canlı canlı _________________ İmzanız forum kurallarına aykırı olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. |
|
| Başa dön |
|
 |
adajyo

|
Tarih: Cum 13.01.2006 0:02 Mesaj konusu: |
|
|
| ben björk'ü internette tanıdım belkide nete bu kadar bağlanmamın sebebi budur...şöyleki onun gibi çok iyi bir sanatçı daha yakalaybilirim belki yada başka bi şey ama artık zannetmiyorum.... |
|
| Başa dön |
|
 |
uzakbulutlar

|
Tarih: Cum 13.01.2006 1:22 Mesaj konusu: |
|
|
ilk defa eko tvde güven erkin erkalın programını izlediğimde tanışmıştım rock müzik ile sonra da hemen gidip yaşar kurt albümü almıştım. _________________ Gözüm yoktur ama gönül çok uzakta
Belki çoktan öldü belki yaşar hala...
www.uzakbulutlar.com |
|
| Başa dön |
|
 |
revolte

|
Tarih: Cum 13.01.2006 1:39 Mesaj konusu: |
|
|
Ben lisede iken yeni yeni türkçe rock dinlemeye başlamıştım (ondan öncede pek müzik dinlemezdim zaten). Bizim sınıfta metal dinleyen biri vardı. Balladlardan oluşan bi kaset çekmesini istedim. Çektiği albümde iki tane Iron Maiden parçası vardı, "fear of the dark" (nesi ballad ise ) ve "wasting love". O gün bu gündür Iron Maiden derim.. Aynı albümde Metallica, Slayer, Testament, Pentagram ve bi tanede Nirvana parçası vardı. Doğruyu çok güzel ayırt etmişim  _________________ Anarşi bir program değil, toplumun kendi kaderini tayin için giriştiği eylemidir http://www.anarsi.org |
|
| Başa dön |
|
 |
Arpeggio

Kayıt: Jan 10, 2006 Mesajlar: 121 Nerden: Washington - A.B.D.
|
Tarih: Cum 13.01.2006 1:57 Mesaj konusu: |
|
|
2000 konserinde Ankara'da Malmsteen'in arabasının önüne atlayarak tanişma firsatım olmuştu... Yakından daha şişkoydu abimiz.. Sağolsun bir imzalı penasını benden esirgemedi... Yok yok yakından görünce şoka giriyorsun... _________________ Father can you hear me
This is not how it was meant to be
I am safe and so are you
As for the other's destiny
Jesus saves... |
|
| Başa dön |
|
 |
samsara_gitar

|
Tarih: Cum 13.01.2006 2:05 Mesaj konusu: |
|
|
| Arpeggio demiş ki: | | 2000 konserinde Ankara'da Malmsteen'in arabasının önüne atlayarak tanişma firsatım olmuştu... Yakından daha şişkoydu abimiz.. Sağolsun bir imzalı penasını benden esirgemedi... Yok yok yakından görünce şoka giriyorsun... |
ah malmsteen'den bir pena da ben kapabilsem... gelir mi ki? |
|
| Başa dön |
|
 |
Arpeggio

Kayıt: Jan 10, 2006 Mesajlar: 121 Nerden: Washington - A.B.D.
|
Tarih: Cum 13.01.2006 2:08 Mesaj konusu: |
|
|
gelicek diye duydum.. Karısı israr ediyormuş bu aralar Umarım gelir valla tekrar görürüz belki beni hatirlar  _________________ Father can you hear me
This is not how it was meant to be
I am safe and so are you
As for the other's destiny
Jesus saves... |
|
| Başa dön |
|
 |
jointhead666

Kayıt: Sep 12, 2005 Mesajlar: 185 Nerden: dallas'ın texas eyaletinden
|
Tarih: Cum 13.01.2006 5:00 Mesaj konusu: |
|
|
| Herşey şu an kurulmayan eskiden fenerbahçe stadının yanındaki boklu derenin orda kurulan bit pazarından,çingenelerden aldığım iki adet pantera kasedi ile başlamıştı.O gün klasik bit pazarı ziyaretlerimden birini yapıyordum.Belki birkaç amiga disketi,helga ablalarımızın ve hans amcalarımızın beta kasetleri yada ucuza kelepir birşeyler düşürürüm diye sıcağın alnında mal gibi dolaşıyordum.o sırada tezgahlardan birinde bir çift kaset dikkatimi çekti panter gibi birşey yazıyordu.Ne lan bunlar yeni bir commador oyunumu derken üzerindeki yazılara baktım;birinde vulgar display of power,digerinde de cowboys from hell yazıyordu.Kasetlerden birini yanımdaki arkadaşın walkman'ine taktım play'e bastığımda dünya üzerinde bundan daha gürültülü bir müzik yok diye düşündüm.O zamanlar iron maiden,helloween ile yoğurulan kadim dostum bunun pantera adlı bir bir thrash grubu oldugunu söyledi.Neden bilmiyorum ama müzik hoşuma gitmişti.Walkman'i bundan alıp kulağıma taktıktan sonra sözler,riffler,ataklar ve sololar kalbimden ve beynimden bir daha asla çıkmadı işte böyle oldu benim tanışmam çok basit ama derinden. |
|
| Başa dön |
|
 |
Daishuman

|
Tarih: Cum 13.01.2006 13:56 Mesaj konusu: |
|
|
Abi böyle seksi konuları nerden buluyorsunuz ya ?? neyse bende sıkı bir metal fanı olmadan önce pop ve latin müziği dinlerdim..Rocka en yakın dinlediğim grup savage garden dı.Onu da rus bir arkadaşım tavsiye etmişti..Çok uzun zaman dinledim ve gün geçtikçe daha sert gruplara kaydım..Her ne kadar savage garden sert bir grup olmasa da benim rock müziğe ilk başlatan grubumdur. Ulan jennifer lopez bile dinliyoduk eskiden vay be _________________ if there is life after death, there is no death
and if death does not exist, we do not live..
RockConn: The Connection Of Our Souls ! |
|
| Başa dön |
|
 |
Pretty_Boy_Floyd

|
Tarih: Cum 13.01.2006 14:48 Mesaj konusu: |
|
|
Ben daha orta okuldayken (orta 1 sonu) pop dinlerkene arkadaşım geldi olm bak Manowar diye bi grup buldum gel dinleyelim dedi ve dinledik. Daha sonra ben pek ısınamadım ama arkadaşımın bi kaç ısrarı üzerine artık dayanamadım ve bu müziğe başlamalıyım dedim gerçekten hoşuma gitmişti... sonraları trash, heavy, punk ve en son olarak glam rock'ta kaldım...
Birde tanıştığım insanlar var tabi bakalım kimmiş bunlar...
İlk olarak Guns N Roses davulcusu Steven Adler la Bronx konserinde tanıştım çok tatlı bi insan o gece tekrar Robbie Craine ile tanıştım (bkz. Vince Neil'ın Bass gitaristi) sonracıma Stacy Blades ile biraz muhabbetim oldu yüz yüze (bkz. Roxx Gang Gitaristi ve şimdiki L.A. Guns gitaristi) sonra bide en sevdiğim Sleaze Glam Gitaristlerinden biri olan Keri Kelly var... Keri Kelly ile mükkemmel bi anımız var konser sonrası dayanamayıp arkadaşlarımızla Keri'yi oteline kadar izledik ve dışarda Keri'yi bekledik sonra adam dışarı çıktı ve bize bu otelde kalmıyacağını söyledi bende ona bizle gelmesini ve sabaha kadar eylenmeyi teklif ettim ama Saolsun grubun sorumluluğunu üstlenen Levent abimiz Keri nin bizle gelmesine izin vermi ne kadar ısrar etsekte...
Birde Faster Pussycat in gitaristi Brent Muscat le muhabbetim var o çok komikti... ben antalyada gece saat 11 yat limanında içiyorum benim grup arkadaşım beni telefondan arıyo açıyorum telefonu ve bana diyoki abi bak sana Brent i veriyorum telefona Brent geliyo "hey man whats up" diyo... ben dumur tabi sonra adamla muhabbet etmeye başlıyoruz telefonda oda benim için büyük bi olaydı ) _________________ They try to destroy, the things that we enjoy, like rock n roll, our hair and clothes, when your stuck no one knows... |
|
| Başa dön |
|
 |
NDA-2

Kayıt: May 08, 2005 Mesajlar: 771 Nerden: Hatay / İskenderun
|
Tarih: Cum 13.01.2006 17:03 Mesaj konusu: |
|
|
Teoman Gemiler'i falan söylüyordu zamanında.Bende pek sevmiştim.Zaten o zamanda dek Türk Halk Müziği dinlerdim.Fakat Teoman beni bayağı bir etkilemişti.Rock müziğe ilk adımı öyle attım.Sonra Şebnem Ferah,Koray Candemir vs vs böyle gitti.Orta sondayken millet pop dinlerdi ben Sepultura dinlerdim.Hatta hatırlıyorum Pentagram'ı deli gibi dinlerdim.İnanır mısınız bir arkadaşım Pentagram'a satanist dedi diye ona yumruk atmışlığım vardır.(Taa 7. sınıf olayları )Kargo'dur,Kurban'dır derken 2001 senesinde Nickelback ve Offspring'le tanıştım ve onlara bağlı kaldım.Kurtulamıyorsunda
İşte böyle...Karışık bir diskiyografi verdim.Ama olsun...
(aklıma gelmeyenler olabilir çünkü net 6.5 - 7 sene oluyor) _________________ www.DogusAka.tr.cx |
|
| Başa dön |
|
 |
Queen_of_Metal

Kayıt: May 04, 2004 Mesajlar: 2033 Nerden: sonsuzluk.tan..
|
Tarih: Cmt 14.01.2006 17:56 Mesaj konusu: |
|
|
4 yaşımda max cavalera..ilk dinlediğim gruptu sepultura.. o minik halimle gözlerimi faltaşı gibi açıp dinleten abiye abii yaaaa süperrr ya bana kasetini verseneeee dediğimi hatırlıyorum bi tek bir de abinin kahkahalarını...
ve max cavalera günden güne ilah oldu bende hiç eksilmedi aksine savundularını yazdıklarını öğrendikçe müziği gün be gün hissettikçe hep çoğaldı içimde..minnettarım.. _________________ sonun ve sonsuzluğun ikilemindeki kaosun sonu |
|
| Başa dön |
|
 |
Poete

|
Tarih: Pzr 15.01.2006 0:04 Mesaj konusu: |
|
|
| Arpeggio demiş ki: | | 2000 konserinde Ankara'da Malmsteen'in arabasının önüne atlayarak tanişma firsatım olmuştu... Yakından daha şişkoydu abimiz.. Sağolsun bir imzalı penasını benden esirgemedi... Yok yok yakından görünce şoka giriyorsun... |
Şok olayına katılıyorum. Konser öncesi rastlantı sonucu Steve Vai ile karşılaştık ve o an bildiğim bütün ingilizce kelimelerin silindiğini farkettim. Konser kayıtlarını ağzımız açık izlediğimiz adam kanlı canlı karşımızda duruyordu. Toparlayabilen bir arkadaşım yanımızda götürdüğümüz nazar boncuğunu Steve' e verdi, ben en son bir resim alabilirmiyiz dedim ve bayıldım  |
|
| Başa dön |
|
 |
mm666 Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Çrş 18.01.2006 20:18 Mesaj konusu: |
|
|
5. sınıfta sebnem ferah, teoman falan dinniyodum...sora abim metallica'yi dinletti bi kere hatta hatırlıyorum sadece "one, nothing else matters, the unforgiven II, die die my darling, mama said" sarkilarinin olduğu bi klasör vardi...hepsini tekrar tekrar dinniyodum sora gerisi geldi zaten=)) _________________ http://tr1.monstersgame.net/?ac=vid&vid=20027778
tıklayin canavar falan cıkmıyor... |
|
| Başa dön |
|
 |
|