Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.
İlk memnuniyetsizliğim eski nikimle ilgili bir araştırma yapman olacak yeri burasımı ama bir kaç burnu kalkık yöneticiden neden atıldığım ve konunun ne şekilde o noktaya geldiğine dair bir kaç sorunun yanıtını almanı rica edeceğim.
Bu konu hakkında bilgim yok ama elbet bakılır üstünde yeniden durulur. Kabul etmem gerek ki aylardır site ile doğru düzgün uğraşamıyorum bu da bireysel bir hatadır. Yine de "bir kaç burnu kalkık yöneticiden" ifadesinin orada çok hoş durmadığını söylemek istiyorum. Birşeylerin çözümüne gideceksek bu tür "kışkırtıcı" ifadeler kullanılmaması gerek.
gabriyeli demiş ki:
Burası ile ilgili memnuniyetsizlik aslında bu başlığa ilk yazdığım mesajda belirttim yönetimdekilerin beğenmeyen çeker gider mantığı ile burayı yönetmesidir. Beğenmeyen gitti ne kaldı elinizde turkrock'u bu kadar ön plana çıkaran herşeyi alt üst etti bir çok arkadaş. Israrla arkasına dayandıkları <a href="http://www.turkrock.com/ftopic12.html">Forum Kuralları</a>nı hiçbir zaman adil uygulamadılar. Aynı kural hiçbir zaman bir başkası için aynı eşitlikte olmadı. Kimine kavun karpuz verildi kimine kocaman bir hiç ve dışlanma. Düşünceleri ve özellikle iğneleyici eleştirilere hiçbir zaman açık olunmadı burada. hemen en sert yanıtlar geldi siz ne biliyorsunuzda konuşuyorsunuz demeye getirdiler. En ufak şeyde yok server böyle o şöyle denildi. Ben askere gitmeden önce forum değişecekti php bırakılacaktı ben 15 ay askerlik yaptım geldim üstünden bir yıl geçti hala değişecek. Burayı kuran kişilerin hiçbiri ortalıkta yok olsalar birşey değişirmi bence hayır olur cevabım ama sesimizi duyurabilirdik. Son 3 aydır burada ali kıran baş kesen modunda yöneticiler var buna kimse hayır diyemez. Üyeler soğutulunca sitenin hali ortada bilgi paylaşımı yok ana sayfa öyle olduğu gibi duruyor haziran ayındaki etkinliklerin orada ne işi var. Aslında çok şey var söylenek ama bir çok arkadaş benim gibi düşünüyor burası için değmez ve değmedi de. Şunu ısrarla anlamamakta direniyor bazı insanlar yani yönetim tayfası. Kimse burada özel bir ayrıcalık istemedi ama turkrock'ı turkrock yapan inasnlarıda dışlamak için ellerinden geleni yaptılar buradaki bu güzel samimi ortamı baltaladılar adınada forum kuralları denildi. Bunu kimse inkar edemez. Öncelikle iç dünyanıza girip bakın ego tatmini yapan yöneticileri aranızdan uzaklaştırın. <a href="http://www.turkrock.com/ftopic12.html">Forum Kuralları</a>nı oturup baştan düzenleyin yada kalsın derseniz bunu adil ve eşit şekilde uygulasın arkadaşlar.
Yukarıda bahsettiğin durumun çok uzun zaman önce, senin siteden ayrılmana sebep olan olayların etkisi il yazıldığını düşünüyorum. Olayların arka tarafında olan biri olarak şunu dürüstce söyleyebilirim ki, herkesin de iddia ettiği aksine Turkrock'ta hiç bir zaman "çifte standart" uygulanmadı. Çok fazla hatalı karar verildi, bunların farkındayız ki bunların olmasının doğal olduğunu düşünüyorum. Hiç bir zaman bireysel kararlar verilmedi, bir üyenin atılması ya da başka türlü kararlarda zaten kimse kafasına göre davranamaz, bu tür konuları oturup tartıştığımız başlıklar var.
Sitenin "sert" tavırlı uzun bir süreç yaşadığının, "forum kuralları"adına başka bir deyişle forumun düzeni ve gidişatı adına birçok kişinin siteden uzaklaştığının ya da uzaklaştırıldığının farkındayım. Bu sürecin olumsuz sonuçlar doğurmasının da iki sebebi olduğunu düşünüyorum. Birincisi bazen sert kurallar uygulayan ve belki de hergün bu kuralları anlatmaktan yorulduğu için de bazen "duyarsız" davranan yönetim tayfası. Bu konuda eksiklerimiz oldu bunun farkındayız. İkincisi ise siteden atılmayı ya da buna benzer konuları biraz da olsa "gurur" haline getiren üyeler. Eğer sitenin takipçileri de bazı olayları bu kadar ciddiye almasaydı, bu şekilde iki taraflı bir ayrım olmazdı diye düşünüyorum. Ekşisözlük vs. gibi sitelere baktığımızda fazlasıyla üyelik işlemi iptali görüyoruz ama orada üye olmak artı bir değer olarak görülürken olmamak eksi bir değer olarak görülmüyor. Turkrock'ta ise insanlar siteyi kötülemesine ya da olumsuz olarak fazlasıyla eleştirmesine rağmen üye olmakta herhangi bir değer görmezken, üyeliğin gitmesini olumsuz olarak görüyor. Burada yukarıda bahsettiğim gibi bizim de hatamız olduğunu kabul ederken, insanların da çuvaldızı kendilerine batırmaları gerektiğini düşünüyorum.
Yukarıdaki süreçle ilgili yazdığım şeyi ve bunun tartışmasını geçersek, ters giden birşeyler varsa bunları düzeltmek adına "somut" adımlar atılması gerektiğini düşünüyorum. Gereksiz tartışmaya dönmeyeceği şekilde rahatsız olduğunuz mesajları insanları birebir yazın ama dediğim gibi bunu belirtirkende "burnu kalkık" gibi bir ifade kullanmadan deneyin (İşte o zaman işin içinden çıkamayız) belki olumlu yönde bir iki birşey yapamayız. Eğer "ohooo, daha önce de çok denedik ne değişti" gibi bir düşünceniz varsa (Var demiyorum tabi ki ama daha önce karşılaştığım bir cevap oldu) burada zaten sizlerin de o kadar mesaj yazmasının ve bizim de bu kadar uğraşmamızın anlamı kalmaz. En azından yukarıdaki mesajları yazdığınıza göre bu yönde ve bu şekilde düşünmediğiniz umuyorum. _________________ Satılık Canon Powershot S2 IS Fotoğraf Makinesi
Şuradan size en yeni bir olayı anlatayım. Sizin bir moderatörünüz;
ismini vermeyeceğim ve samimi bi oluşum olan bir foruma üye olan eski turkrock yazarlarından için, bu yeni forumda oluşan bir tartışma neticesinden kendisine vazife çıkararak; ''ben turkrock moderatörüyüm ve mod olduğum siteden atılan kişiler burada da aynı huzursuzluğu çıkarıyorlar, kesinlikle forumdan uzaklaştırılmalılar'' diyerek turkrockdan kalma hırsını başka platformlara taşıma cesaretini göstermiştir. Üstelik bu lafına tepki veren bir üyeye ''evet turkrocktan atıldın ve umarım bu sitedende atılırsın'' sözünü alenen yazma ihtiyacını bile kendinde görmüştür. Bu sözlerin geçtiği forum yöneticileri turkrock yöneticileri gibi davransaydı sizin mod arkadaşınızda atılacaktı siteden.
Bahsedilen olay hakkında bir bilgim yok, o yüzden nesnel bir yorum yapamam. Yukarıda anlatılandan olumsuz bir sonuç çıkıyor ama dediğim gibi herhangi bir bilgim yok. Yinede Olumlu ya da olumsuz olsun bu o kişinin kendi fikri ve başka bir sitede bunu üye olarak dile getirmiş bu konudaki fikrini özgür olarak dile getirebilir.
Alıntı:
Bu sözlerin geçtiği forum yöneticileri turkrock yöneticileri gibi davransaydı sizin mod arkadaşınızda atılacaktı siteden.
Şunu söylemem gerek ki siteden bu tür bir olay yüzünden şimdiye kadar kimse atılmadı, bu konuya böyle bakmamanızı öneriyorum. Yukarıdaki bahsettiğim "özgürlük" burası içinde geçerli ama nedense her zaman siteyi eleştirenin siteden uzaklaştırıldığı gibi bir izlenime kapıldı insanlar. Tam tersine siteyi sayfalarca ve olumsuz eleştirene bile "mod" olma teklifi ettiğimiz oldu. Bu şekilde bir izlenim edinilmesinde yine karşılıklı olarak iki tarafın suçlu olduğu düşünüyorum.
Alıntı:
Sevgili Roth-Azad gerekli dediğin başlığınız kilitli hala 1 ayı geçti. Üstelik başlığı kiliitleyen yöneticiniz kendisini havalara sokarak bir yöneticiye uymayan üslupla forum üyelerini 'kıt' olmakla suçlamış ve dalgasını geçmiş.
Bahsi geçen başlığı yeni gördüm, şu anda çıkmam gerek (Derse geç kaldım ) akşam geldiğimde bakıp birşeyler yazacağım. _________________ Satılık Canon Powershot S2 IS Fotoğraf Makinesi
İlk memnuniyetsizliğim eski nikimle ilgili bir araştırma yapman olacak yeri burasımı ama bir kaç burnu kalkık yöneticiden neden atıldığım ve konunun ne şekilde o noktaya geldiğine dair bir kaç sorunun yanıtını almanı rica edeceğim.
Bu konu hakkında bilgim yok ama elbet bakılır üstünde yeniden durulur. Kabul etmem gerek ki aylardır site ile doğru düzgün uğraşamıyorum bu da bireysel bir hatadır. Yine de "bir kaç burnu kalkık yöneticiden" ifadesinin orada çok hoş durmadığını söylemek istiyorum. Birşeylerin çözümüne gideceksek bu tür "kışkırtıcı" ifadeler kullanılmaması gerek.
gabriyeli demiş ki:
Burası ile ilgili memnuniyetsizlik aslında bu başlığa ilk yazdığım mesajda belirttim yönetimdekilerin beğenmeyen çeker gider mantığı ile burayı yönetmesidir. Beğenmeyen gitti ne kaldı elinizde turkrock'u bu kadar ön plana çıkaran herşeyi alt üst etti bir çok arkadaş. Israrla arkasına dayandıkları <a href="http://www.turkrock.com/ftopic12.html">Forum Kuralları</a>nı hiçbir zaman adil uygulamadılar. Aynı kural hiçbir zaman bir başkası için aynı eşitlikte olmadı. Kimine kavun karpuz verildi kimine kocaman bir hiç ve dışlanma. Düşünceleri ve özellikle iğneleyici eleştirilere hiçbir zaman açık olunmadı burada. hemen en sert yanıtlar geldi siz ne biliyorsunuzda konuşuyorsunuz demeye getirdiler. En ufak şeyde yok server böyle o şöyle denildi. Ben askere gitmeden önce forum değişecekti php bırakılacaktı ben 15 ay askerlik yaptım geldim üstünden bir yıl geçti hala değişecek. Burayı kuran kişilerin hiçbiri ortalıkta yok olsalar birşey değişirmi bence hayır olur cevabım ama sesimizi duyurabilirdik. Son 3 aydır burada ali kıran baş kesen modunda yöneticiler var buna kimse hayır diyemez. Üyeler soğutulunca sitenin hali ortada bilgi paylaşımı yok ana sayfa öyle olduğu gibi duruyor haziran ayındaki etkinliklerin orada ne işi var. Aslında çok şey var söylenek ama bir çok arkadaş benim gibi düşünüyor burası için değmez ve değmedi de. Şunu ısrarla anlamamakta direniyor bazı insanlar yani yönetim tayfası. Kimse burada özel bir ayrıcalık istemedi ama turkrock'ı turkrock yapan inasnlarıda dışlamak için ellerinden geleni yaptılar buradaki bu güzel samimi ortamı baltaladılar adınada forum kuralları denildi. Bunu kimse inkar edemez. Öncelikle iç dünyanıza girip bakın ego tatmini yapan yöneticileri aranızdan uzaklaştırın. <a href="http://www.turkrock.com/ftopic12.html">Forum Kuralları</a>nı oturup baştan düzenleyin yada kalsın derseniz bunu adil ve eşit şekilde uygulasın arkadaşlar.
Yukarıda bahsettiğin durumun çok uzun zaman önce, senin siteden ayrılmana sebep olan olayların etkisi il yazıldığını düşünüyorum. Olayların arka tarafında olan biri olarak şunu dürüstce söyleyebilirim ki, herkesin de iddia ettiği aksine Turkrock'ta hiç bir zaman "çifte standart" uygulanmadı. Çok fazla hatalı karar verildi, bunların farkındayız ki bunların olmasının doğal olduğunu düşünüyorum. Hiç bir zaman bireysel kararlar verilmedi, bir üyenin atılması ya da başka türlü kararlarda zaten kimse kafasına göre davranamaz, bu tür konuları oturup tartıştığımız başlıklar var.
Sitenin "sert" tavırlı uzun bir süreç yaşadığının, "forum kuralları"adına başka bir deyişle forumun düzeni ve gidişatı adına birçok kişinin siteden uzaklaştığının ya da uzaklaştırıldığının farkındayım. Bu sürecin olumsuz sonuçlar doğurmasının da iki sebebi olduğunu düşünüyorum. Birincisi bazen sert kurallar uygulayan ve belki de hergün bu kuralları anlatmaktan yorulduğu için de bazen "duyarsız" davranan yönetim tayfası. Bu konuda eksiklerimiz oldu bunun farkındayız. İkincisi ise siteden atılmayı ya da buna benzer konuları biraz da olsa "gurur" haline getiren üyeler. Eğer sitenin takipçileri de bazı olayları bu kadar ciddiye almasaydı, bu şekilde iki taraflı bir ayrım olmazdı diye düşünüyorum. Ekşisözlük vs. gibi sitelere baktığımızda fazlasıyla üyelik işlemi iptali görüyoruz ama orada üye olmak artı bir değer olarak görülürken olmamak eksi bir değer olarak görülmüyor. Turkrock'ta ise insanlar siteyi kötülemesine ya da olumsuz olarak fazlasıyla eleştirmesine rağmen üye olmakta herhangi bir değer görmezken, üyeliğin gitmesini olumsuz olarak görüyor. Burada yukarıda bahsettiğim gibi bizim de hatamız olduğunu kabul ederken, insanların da çuvaldızı kendilerine batırmaları gerektiğini düşünüyorum.
Yukarıdaki süreçle ilgili yazdığım şeyi ve bunun tartışmasını geçersek, ters giden birşeyler varsa bunları düzeltmek adına "somut" adımlar atılması gerektiğini düşünüyorum. Gereksiz tartışmaya dönmeyeceği şekilde rahatsız olduğunuz mesajları insanları birebir yazın ama dediğim gibi bunu belirtirkende "burnu kalkık" gibi bir ifade kullanmadan deneyin (İşte o zaman işin içinden çıkamayız) belki olumlu yönde bir iki birşey yapamayız. Eğer "ohooo, daha önce de çok denedik ne değişti" gibi bir düşünceniz varsa (Var demiyorum tabi ki ama daha önce karşılaştığım bir cevap oldu) burada zaten sizlerin de o kadar mesaj yazmasının ve bizim de bu kadar uğraşmamızın anlamı kalmaz. En azından yukarıdaki mesajları yazdığınıza göre bu yönde ve bu şekilde düşünmediğiniz umuyorum.
Dostum bütün düşüncelerim burada görmüş olduklarımdı benim burdan ayrılma sebebimle alakası yok. Forum eleştirileri için açılan bir çok başlığa baktığında burada bir çok konu hakkında zamanında çifte standart yapıldığına dair eleştiriler olduğunu görürsün. Aktif olarak forumdan ayrılmış olsamda bir çok konuyu takip ediyordum. Ayrılma sebebimi sen biliyorsun benim özelime yapılan bir saygısızlıktı ve site kurucusu bunun onu ve forumu ilgilendirmediğini söylemişti ve bende ayrılmıştım. Peki bu kadar iç içe olduğunu söylediğin bizim bilmediğimiz arka plan için sana en basit çifte standartı söyleyeyim benim özelime yapılan bir saygısızlığı sineye çektiğinde site kurucusuna birşey sormuştum aynı şey senin başına geldiğinde ne yaparsın O da bunlar zaten oluyor ben karışmıyom demişti gel gelelim o kişinin özel hayatını teşkil eden kişi bunun tam tersini söyledi. Ona özelden slm diyeni bile siteden uzaklaştırdığını belirtmiştir zamanında sonrada öküz öldü ortaklık bitti misali olayı gibi o kişi ile yollar ayrılınca forumdanda atılmıştır. Konu ile bu yazdıklarımın alakası yok ama sen benim düşüncelerimi bunlardan dolayı kaynaklandığını sandığın için ufak bir açıklamada bulunmak istedim. Yani en basit çifte standart olayı olarakda anlayabilirsiniz.
Benim sözlerimin yapıcı olmadığı ve burnu kalkık sözümün yıkıcı olduğunu belirtmişsin. Bu sitenin bir admini kalkıp üyeleri için kıt akıllı derse bizde burdaki bir kaç yöneticiye burnu kalkık deme gibi bir lükse sahip olmalıyız. Aylarca günlerce foruma girmesinler sonra gelip dağılın burdan diyip başlıkları kitlesin 3-5 kişiyi forumdan uzaklaştırsın ve kalkıp siz şöyle insanlarsınız diyip gitsin. Bu mu yönetim anlayışı bu insanların. Öncelikle bu foruma girmeyip ama yönetici konumunda olan insanları aranızdan uzaklaştırın. 2-3 ay foruma girme sonra gel bir üyenin yazısını oku ve sonra bak sen bu Forum Kurallarının bilmem kaçıncı maddesini çiğnemiş diyip atsın forumdan. Foruma katkısı yok siteye katkısı yok ama ondan çok emek veren bir üyeyi burdan uzaklaştırma gibi bir katkısı oluyor
Burda yazmış olduğum bütün yorumlar genel görüşlerimdir şahsi hiçbir konuyu içermemektedir.
Son zamanlarda herkesin burada karşı çıktığı ve en büyük eleştirisi ısrarla üzerinde durduğumuz Forum Kurallarıdır. Ben bu kurallara hiçbir zaman karşı değilim ve bu kuralların oluşması için verdiğimiz emeği sen biliyorsun. o kuralların en büyük savunucularından biri olarak asıl meselenin mod ve yönetimdeki insanların hatalarını bu kurallara dayandırmasıdır. 100 kişinin beyaz dediği bir olay için bir modun kalkıp hayır forum kuralları burda buna siyah diyor ve biz haklıyız işte gibi bir açıklama ile olayın içinden sıyrılmasıdır. Kurallar esnek bir yapıda buna kimse birşey demiyor ama dostum inan bu kadar esnemesi can sıkıcı oluyor.
Peki çözüm belki abartıyor diyebilirsiniz ama önce bu siteye katkısı olmayan mod ve yöneticileri aranızdan uzaklaştırın ondan sonra bizlerde üzerimize düşeni zaten yaparız.
Tarih: Pts 30.07.2007 11:13 Mesaj konusu:
"Roth-Azad" Arkadaşlarını savunduğun ve Forum Kurallarını çiğnemediği halde senin siteden atığın birini gündeme getiricem! Eğer bu söylediğim, gösterdiğim iddalarda yanılıyor isem, lütfen beni düzelt, teşekkürler..
Ve sırf tekrar üye olduğu için, sen aa sen geri mi geldin, de hadi tekrar kovuldun naş naş, edasıyla tekrar siteden atılmıştır
Amacım bu başlığı kirletmek değil, eğer bunun mantıklı bir açıklaması varsa hiç durmadan bu mesajımı sil, ama yoksa bırak ibret olsun!
not: bir arkadaşı... _________________ www.istanblues.org : Türkiye'nin Blues Sitesi
Blues & Rock | Rock'N'Roll | Country & Folk | Soul & Gospel | Sanat & Edebiyat | Sine-Medya | Felsefe & Bilim | Cafe İstanblues ve dahası..
Tarih: Pts 30.07.2007 12:26 Mesaj konusu:
Ayrıca "siteden atmak" çok kaba bir tabir
şöyle bir uygulama yapılsa, hem eski kullanıcıları küstürmezdiniz, hemde daha düzgün bir ortam olurdu:
"Kullanıcı Siteden Uzaklaştırılmıştır." ibaresi konur, o kullanıcıyı 2-3 ya da ne biliim 5 aylığına siteden uzaklaştırırsınız. Bir daha yeni bir mail hesabı almak la, tekrar kayıt olmakla felan uğraşmaz, hata sını anlar, bundan sorna aklı başında forumda takılır.! _________________ www.istanblues.org : Türkiye'nin Blues Sitesi
Blues & Rock | Rock'N'Roll | Country & Folk | Soul & Gospel | Sanat & Edebiyat | Sine-Medya | Felsefe & Bilim | Cafe İstanblues ve dahası..
Ve sırf tekrar üye olduğu için, sen aa sen geri mi geldin, de hadi tekrar kovuldun naş naş, edasıyla tekrar siteden atılmıştır
Amacım bu başlığı kirletmek değil, eğer bunun mantıklı bir açıklaması varsa hiç durmadan bu mesajımı sil, ama yoksa bırak ibret olsun!
not: bir arkadaşı...
Benim merak ettiğim birşey var, o atılan kullanıcıları benim attığımı nereden biliyorsunuz. Herhangi bir kullanıcıyı kimin attığına dair herhangi bir işaret yok. Biz burada 3 yöneticiyiz, hiçbirimiz de başımıza buyruk şeyler yapmıyoruz. Yöneticilere özel olan forumda bu konuları kendi aramızda tartışıyor daha sonra da atılıp atılmaması gerektiğine karar veriyoruz, bu durumda başkası ilk öneriyi getirmiş bende onaylamış olabilirim. Uzun zaman önce olmuş bir olay, hatırlamıyorum, denildiği gibi bende atmış olabilirim. Forumun bir yerinde de bir açıklama yapmışımdır belki, onları da araştırırım. Her neyse zaten problem kimin "attığı" değil burada.
Şu an gördüğüm kadarıyla ikisinin forumda girdiği tartışmalar var, HCM'nin buradaki gibi gayet kışkırtıcı bir mesajı var:http://www.turkrock.com/post1143726.html#1143726
Aynı zamanda silinmiş mesajları da olabilir ki, dediğim gibi bunları şu anda hatırlamam pek imkanlı görünmüyor. Baktığım kadarı ile haksız bir uygulama yapıldığını düşünmüyorum.
Forumdan "atılmış" ifadesi bir yerde nesnel bir ifade, biz o kişiyi değil zaten "nick" ini banlıyoruz. Çok fazla rahatsız edici geldiğini düşünüyorsanız, bunu da bir kendi aramızda ve sizlerle değerlendirmeye alırız. Önemli bir detay olup olmadığı konusunda çok emin değilim. _________________ Satılık Canon Powershot S2 IS Fotoğraf Makinesi
not: bir arkadaşı...
Benim merak ettiğim birşey var, o atılan kullanıcıları benim attığımı nereden biliyorsunuz. Herhangi bir kullanıcıyı kimin attığına dair herhangi bir işaret yok. Biz burada 3 yöneticiyiz, hiçbirimiz de başımıza buyruk şeyler yapmıyoruz. Yöneticilere özel olan forumda bu konuları kendi aramızda tartışıyor daha sonra da atılıp atılmaması gerektiğine karar veriyoruz, bu durumda başkası ilk öneriyi getirmiş bende onaylamış olabilirim. Uzun zaman önce olmuş bir olay, hatırlamıyorum, denildiği gibi bende atmış olabilirim. Forumun bir yerinde de bir açıklama yapmışımdır belki, onları da araştırırım. Her neyse zaten problem kimin "attığı" değil burada.
Şu an gördüğüm kadarıyla ikisinin forumda girdiği tartışmalar var, HCM'nin buradaki gibi gayet kışkırtıcı bir mesajı var:http://www.turkrock.com/post1143726.html#1143726
Aynı zamanda silinmiş mesajları da olabilir ki, dediğim gibi bunları şu anda hatırlamam pek imkanlı görünmüyor. Baktığım kadarı ile haksız bir uygulama yapıldığını düşünmüyorum.
Forumdan "atılmış" ifadesi bir yerde nesnel bir ifade, biz o kişiyi değil zaten "nick" ini banlıyoruz. Çok fazla rahatsız edici geldiğini düşünüyorsanız, bunu da bir kendi aramızda ve sizlerle değerlendirmeye alırız. Önemli bir detay olup olmadığı konusunda çok emin değilim.
Bence bu konu burada tartışılmamalı yani buradaki mesele site ve forumun durumu. Ali Veli atılmış ve sen attın diyip bence konuyu dağıtmayalım. Belkide haksız yere atıldı arkadaşlar buna birşey demiyorum ama şuan çözülmesi gereken mesele buranın genel sorunu ve yönetim ve modların yanlış uygulamaları. Bunları çözersek zaten hatalı atıldığını bilip savunduğumuz arkadaşların hakkınıda savunmuş oluruz diye düşünüyorum.
Burada benim postlarımada cevap verilmesini rica ediyorum.
Tarih: Sal 31.07.2007 16:56 Mesaj konusu:
Peki o zaman konuyu dağıtııtğım için özür dilerim!
Ama şu uygulama belki "gabriyeli"nin de dediği gibi site ve forumun durumuna katkı yapabilir
istanblues demiş ki:
"Kullanıcı Siteden Uzaklaştırılmıştır." ibaresi konur, o kullanıcıyı 2-3 ya da ne biliim 5 aylığına siteden uzaklaştırırsınız. Bir daha yeni bir mail hesabı almak la, tekrar kayıt olmakla felan uğraşmaz, hata sını anlar, bundan sorna aklı başında forumda takılır.!
_________________ www.istanblues.org : Türkiye'nin Blues Sitesi
Aslında çok fazla Genel konuşulunca da boşa gidiyor konuşma, ortaya elle tutulur örnekler vermek her zaman daha mantıklı. Tabi ben orda şunu yaptım o bana böyle yaptı ben ona şu8nu dedim şeklinde değilse bu.
Bu arada, sanırım DARK-LORD bi cümle kurmuştu bulamıyorum onu. Yanılmıyorsam bu siteye alternatif bi site kurulduğundan bahsetmişti. DARK-LORD olmayabilir gerçi. Ben o sitenin adını soracaktım? _________________ boq.
Tarih: Sal 31.07.2007 17:20 Mesaj konusu:
ben demiştim, www.rockturk.com dan mı bahsediyosun ? _________________ www.istanblues.org : Türkiye'nin Blues Sitesi
Tarih: Sal 31.07.2007 18:17 Mesaj konusu:
Ben hepinizi kurtarıcam merak etmeyin bu dertlerden _________________ do not pass the namik kemal bridge because you can make afraid the quack quack.i plant an oak tree to your ebe's vagina c'mon go and take kozalacks.
Aslında çok fazla Genel konuşulunca da boşa gidiyor konuşma, ortaya elle tutulur örnekler vermek her zaman daha mantıklı. Tabi ben orda şunu yaptım o bana böyle yaptı ben ona şu8nu dedim şeklinde değilse bu.
Bu arada, sanırım DARK-LORD bi cümle kurmuştu bulamıyorum onu. Yanılmıyorsam bu siteye alternatif bi site kurulduğundan bahsetmişti. DARK-LORD olmayabilir gerçi. Ben o sitenin adını soracaktım?
Adım çıkmış 9 a inmez 8 e anasını satayım ben değildim abi o vatandaş.
Biz burada 3 yöneticiyiz, hiçbirimiz de başımıza buyruk şeyler yapmıyoruz. Yöneticilere özel olan forumda bu konuları kendi aramızda tartışıyor daha sonra da atılıp atılmaması gerektiğine karar veriyoruz, bu durumda başkası ilk öneriyi getirmiş bende onaylamış olabilirim.
ben sizin 5 yönetici olduğunuzu biliyordum rocksurfer, deadly, sen, filthy ve futurist bana ilginç geldi bu söylemin
yöneticiler forumunda tartışmanıza tamam derim ama 10 dakikada jet hızıyla üye atarken 3 veya 5 yöneticinin birden oy kullanmasına asla tamam diyemem
ben bu sitede aylar önce x bir başlıkta x bir grup hakkında mok gibi halen kullanılan basit bir terim kullanmasından veya üyelerle polemiklere girmesinden dolayı yöneticilerinizin görevden alındığını ve yine üyelerle polemiğe giren sözüm ona sert üsluplu modlarınızın modluktan alındığını biliyorum.
ama şimdi görüyorumki yöneticiniz filthy alenen üyelere kıt kelimesini kullanıyor ve hala elini kolunu ve ağzını klavyeye basa basa bu göreve devam ediyor
Şuradan size en yeni bir olayı anlatayım. Sizin bir moderatörünüz;
ismini vermeyeceğim ve samimi bi oluşum olan bir foruma üye olan eski turkrock yazarlarından için, bu yeni forumda oluşan bir tartışma neticesinden kendisine vazife çıkararak; ''ben turkrock moderatörüyüm ve mod olduğum siteden atılan kişiler burada da aynı huzursuzluğu çıkarıyorlar, kesinlikle forumdan uzaklaştırılmalılar'' diyerek turkrockdan kalma hırsını başka platformlara taşıma cesaretini göstermiştir. Üstelik bu lafına tepki veren bir üyeye ''evet turkrocktan atıldın ve umarım bu sitedende atılırsın'' sözünü alenen yazma ihtiyacını bile kendinde görmüştür. Bu sözlerin geçtiği forum yöneticileri turkrock yöneticileri gibi davransaydı sizin mod arkadaşınızda atılacaktı siteden.
Bahsedilen olay hakkında bir bilgim yok, o yüzden nesnel bir yorum yapamam. Yukarıda anlatılandan olumsuz bir sonuç çıkıyor ama dediğim gibi herhangi bir bilgim yok. Yinede Olumlu ya da olumsuz olsun bu o kişinin kendi fikri ve başka bir sitede bunu üye olarak dile getirmiş bu konudaki fikrini özgür olarak dile getirebilir.
Tam tersine siteyi sayfalarca ve olumsuz eleştirene bile "mod" olma teklifi ettiğimiz oldu. Bu şekilde bir izlenim edinilmesinde yine karşılıklı olarak iki tarafın suçlu olduğu düşünüyorum.
moderatörünüz daishuman'ın, kendini başka forum platformlarında turkrock moderatörü olarak tanıtarak, sizin siteden uzaklaştırdığınız üyeler için bu başka platformun yöneticilerine alenen atın ve uzaklaştırın tabiriyle akıl vermesi bana hiç etik gelmedi.
başka forumlara yazabilmek için turkrock sitesinden onay alınmasımı gerekiyor sorusu sanırım hepiniz için geçerli
ama size şunu ifade edeyimki sizin Forum Kurallarına bakış açınızla hareket etmediği için bu bahsettiğim sitede şu an herşey yolunda
siz olsaydınız atardınız sonra bu adamlar yeni maillerden sitenize üye olur ve sitenize haklı veya haksız tepkilerini ifade ederdi.
siz de ne yapardınız şu an olduğu gibi mimlerdiniz bu adamları. yok sen zaten atılmış üyesin senin amacın belli bir sürü forumyasa kurallarını bahane ederdiniz
kendinizi aşın bir an önce belli kalıplara sığınmayın.
son lafım daishuman'ın modluktan alınması gereğinin yerine getirilmesidir.
Roth-Azad demiş ki:
Tam tersine siteyi sayfalarca ve olumsuz eleştirene bile "mod" olma teklifi ettiğimiz oldu.
böyle mod seçimi size yakışıyorsa sizleri hakaret kullanmadan sayfalar dolusu eleştiren üyeleri uzaklaştırmak sizin özünüze uymuyor ve yakışmıyor
Tarih: Çrş 01.08.2007 8:55 Mesaj konusu:
desperate_cry demiş ki:
son lafım daishuman'ın modluktan alınması gereğinin yerine getirilmesidir.
Bu konuda benden de 1 oy! _________________ www.istanblues.org : Türkiye'nin Blues Sitesi
Tarih: Çrş 01.08.2007 15:07 Mesaj konusu:
Evet farklı konularda olumsuz olarak karşılaştığım herkes bana karşı bir oy kullanabilir bu çokta garip gelmiyor bana.
birincisi önce ismini vermeyeceğim diyip yorum yapan arkadaş mantıklı bir cevap alınca niye ismimi verme ihtiyacı duyuyor ve tartışmayı uzatıyor çok garibime gitti..ayrıca o sitede kapanmış ve üzerinden iki sayfa geçmiş bir konuyu burada açmanın anlamı nedir bunu da hiç anlayamadım..ayrıca progtürk dışında başka herhangi bir forumda benim mod olduğumu yazdığım bir mesajımı buraya yaz bırak modluğu trnin üyeliğinden bile çıkarım..lütfen birini suçlayacaksanız gerçekdışı iddialarla yapmayın bunu..
ben bir arkadaşımın mesajına diğer bir kullanıcının cevabını yanlış bulduğum için yorum yaptım ve o kişinin atılması gerektiğini söyledim..bu tamamen nesnel bir görüştür..ve bunu sizin dediğiniz gibi ben modum bunu atın gibi bir tavırla yapmadım..ve o tartıştığım kişiyle pmler yoluyla anlaşıp konuyu tatlıya bağladık..kendisine o siteden mesaj atıp bunu öğrenebilirsiniz..bu nedenle kapanmış bir tartışmayı kullanarak bana bu iddialarda bulunmanız çok yanlış geldi bana _________________ if there is life after death, there is no death
and if death does not exist, we do not live..
Daishuman'ın o sitedeki mesajını okuduk. Hatalı olduğunu kendisi dahil kabul ediyor yalnız şu da var ki orada direk "Ben turkrock moduyum, bu adamları biz atmıştık, sizde atın" gibi bir ifade yok. Bunun bu şekilde çarpıtılması yanlış olur. Bir üye olarak o kullanıcıların atılmasını istemiş, aynı kişilerin turkrock'tan da atıldığını belirtmiş ama bu fazladan detay herkesin kabul ettiği üzere hatalı olmuş. Bu konuyu konuştuk ve konu kapandı. _________________ Satılık Canon Powershot S2 IS Fotoğraf Makinesi
Benim sözlerimin yapıcı olmadığı ve burnu kalkık sözümün yıkıcı olduğunu belirtmişsin. Bu sitenin bir admini kalkıp üyeleri için kıt akıllı derse bizde burdaki bir kaç yöneticiye burnu kalkık deme gibi bir lükse sahip olmalıyız. Aylarca günlerce foruma girmesinler sonra gelip dağılın burdan diyip başlıkları kitlesin 3-5 kişiyi forumdan uzaklaştırsın ve kalkıp siz şöyle insanlarsınız diyip gitsin. Bu mu yönetim anlayışı bu insanların. Öncelikle bu foruma girmeyip ama yönetici konumunda olan insanları aranızdan uzaklaştırın. 2-3 ay foruma girme sonra gel bir üyenin yazısını oku ve sonra bak sen bu <a href="http://www.turkrock.com/ftopic12.html">Forum Kuralları</a>nın bilmem kaçıncı maddesini çiğnemiş diyip atsın forumdan. Foruma katkısı yok siteye katkısı yok ama ondan çok emek veren bir üyeyi burdan uzaklaştırma gibi bir katkısı oluyor
Burda yazmış olduğum bütün yorumlar genel görüşlerimdir şahsi hiçbir konuyu içermemektedir.
Son zamanlarda herkesin burada karşı çıktığı ve en büyük eleştirisi ısrarla üzerinde durduğumuz <a href="http://www.turkrock.com/ftopic12.html">Forum Kuralları</a>dır. Ben bu kurallara hiçbir zaman karşı değilim ve bu kuralların oluşması için verdiğimiz emeği sen biliyorsun. o kuralların en büyük savunucularından biri olarak asıl meselenin mod ve yönetimdeki insanların hatalarını bu kurallara dayandırmasıdır. 100 kişinin beyaz dediği bir olay için bir modun kalkıp hayır forum kuralları burda buna siyah diyor ve biz haklıyız işte gibi bir açıklama ile olayın içinden sıyrılmasıdır. Kurallar esnek bir yapıda buna kimse birşey demiyor ama dostum inan bu kadar esnemesi can sıkıcı oluyor.
Peki çözüm belki abartıyor diyebilirsiniz ama önce bu siteye katkısı olmayan mod ve yöneticileri aranızdan uzaklaştırın ondan sonra bizlerde üzerimize düşeni zaten yaparız.
Yanlış anlaşılan birşey var, ben senin bütün ifadelerin için yapıcı değildir demedim, "burnu kalkık" ifadesinin yanlış olduğunu söyledim. Daha önceden kimin ne dediği önemli değil, benim belirtmek istediğim eğer "yapıcı" birşeyler yapmayacaksak burada tartışmamızın anlamsız olduğu. Yani şu andaki başlıkta "o bize şu şekilde bir ifade kullandı, bizde böyle deriz" gibi bir söylemin çok ta bir anlamı yok.
Ben hala kuralların kimse için esnemediği ve o sizin çok ısrar ettiğiniz çifte standartın uygulandığını düşünmüyorum. Şu adam aylardır sitede, onu niye atmıyorsunuz da bunlar atıldı gibi bir şikayetiniz varsa, onu da belirtin onu da konuşalım. Biz zaten kimi neden koruyalım burada, ne anlamı var. Yöneticiler dahil, birçok arkadaşımızı ve yakın arkadaşımızı attık siteden, isteyen de geri geldi. Buradaki terslik nedir?
Siteye katkısı olmayan "mod" ve "yönetici" ler konusuna gelirsekte, şurada zaten bir avuç kişiyiz, isim verip, şikayetinizi belirtmeniz daha anlamlı olur. Bunun da düşmanlıkla değil, yine dediğim gibi olumlu birşeyler yapmak doğrultusunda olması önemli. Yukarıdaki Daishuman'a gelen suçlamalar gerçekten biraz abartıydı.
D.N: Bu arada yukarıda 3 yönetici demiştim. _ERHAN_ ve HCM olaylarının olduğu zaman aktifl olan 3 yönetici vardı, Filthy'nin askerlik işleri, Deadly'nin de özel hayatının getirdiği haklı gereklilikler vardı. _________________ Satılık Canon Powershot S2 IS Fotoğraf Makinesi