| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Rockman1

Kayıt: Nov 13, 2004 Mesajlar: 1109 Nerden: Sonsuzluğun ötesinden
|
Tarih: Cmt 25.03.2006 0:57 Mesaj konusu: Crimson Glory |
|
|
1982 yılında, Florida(USA) da, Beowulf adı altında kuruldu. Daha sonra Crimson Glory olarak, kendi adındaki ilk albümünü 1986 yılında yayınladı.
Grubun kadrosu şu şekilde:
Jon Drenning : Gitarlar
Wade Black : Vokaller (Seven Witches)
Steve Wachholz : Davullar (Savatage)
Ben Jackson : Gitar
Jeff Lords : Bass
Albümleri:
1986 - Crimson Glory
1988 - Transcendence
1991 - Strange And Beautiful
1999 - Astronomica
ilk 2 albümde, Queensryche'a yakın bir tarzda heavy metal yapan Crimson Glory'nin vokalleri bazen Judas Priest'i de hatırlatıyor.
2. albüm Transcendence, en iyi albümleridir.
Lady of Winter, Where Dragons Rule, Lonely gibi muhteşem parçalar barındıran, dinlerken insanı bazen uzayın karanlık derinliklerinde hissettiren mükemmel bir albümdür. Aynı zamanda prog-power tarzına temel oluşturan yapıtlardan biri.
1986 tarihli ilk albümde ise, Valhalla, Heart of Steel ve Azrael en etkileyici parçalar.
1991 - Strange And Beautiful albümüyle glam rock'a kaydılar.
1996'da tekrar biraraya gelen Crimson Glory, 1999'da Astronomica isminde bir album daha yayınladı.
Bu albümle prog rock'a kaydıklarını tahmin ediyorum. ancak albümü tümüyle dinlemedim.
Grubun ilk 2 albümü, tıpkı Queensryche'ın 80'lerdeki albümleri gibi, sonradan prog metal olarak yorumlanmıştır. Belki daha teknik bir hava taşıması, bazı çevreleri böyle bir görüşe sürüklemiş olsa da, aslında her ikisinin de, heavy metal adına müzik yapmış oldukları açık bir durum.
Bu arada, grup yeniden toparlanırsa eskisi gibi müzik yapabilecek midir? Bu da ayrı bir tartışma konusu.
Web sitesi : http://www.crimson-glory.com/ _________________ Always On Rock!
En son Rockman1 tarafından Cmt 25.03.2006 1:08 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
Purgatory Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Cmt 25.03.2006 1:07 Mesaj konusu: |
|
|
Off, bu başlığın daha önce olmadığına inanamıyorum!
Rockman, ne iyi ettin de bunu akıl ettin, tebrikler. İlk albüm bence en iyi albümleri; kaldı ki Queensryche ile benzerliklerini biraz daha irdelersek Ryche'ın The Warning albümü ile bağdaştırabiliriz bence. Yani iki grubun da çıkış albümleri birbirine benzerlikler gösteriyor.. (Queen of the Ryche'ı saymazsak.)
Özellikle Queen of the Masquerade ön plana çıkıyor. Gitarlar, lead tonları ve vokalin uyumu bir harika. Astronomica'yı ben de dinlemedim ve açıkçası haberim de yoktu. Hemen edinmek gerekir. _________________ Kramerica Industries gonna get all of you!..
http://www.deliriyum.com/ |
|
| Başa dön |
|
 |
Rockman1

|
Tarih: Cmt 25.03.2006 1:22 Mesaj konusu: |
|
|
Daha önce birkaç defa arattım. bulamayınca bende şaşırmıştım. belki daha önce açılıp, teknik hatalar sonucu yokolan başlıklardan biridir.
Ama özellikle Queensryche ve Fates Warning severlerin iyi tanıdığı bir grup.
Sanırım bu ekolden, Fates Warning gerçekten prog metal yapan gruplardan biri. Ama Parallels, daha çok melodic metal tarzı bir albüm.
Bu arada, Queensryche'ın 1994 - Promised Land'ı gerçekten çok sağlam bir prog metal albümü. Ancak öncesi için, prog metal de yapabilen bir melodic metal grubu demek daha uygun bence.
Birde Hittman diye bir grup vardır. Kendi adını verdikleri albümü çok severim. Queensryche'ın biraz daha melodik versiyonu diyebiliriz. _________________ Always On Rock!
|
|
| Başa dön |
|
 |
Purgatory Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Cmt 25.03.2006 1:27 Mesaj konusu: |
|
|
Konuyu dağıtıyorsak affola ama Promised Land çıktığı zaman ben de dahil olmak üzere diğer albümler ile yan yana koyduğumuzda şaşıran bir çok insan olmuştu; sonradan anladık o albümün kıymetini.. Gerçekten harika albümdür, her şeyin distorsiyon olmadığını anlatmıştır bana. Hele bir The Bridge ve Someone Else? var ki, eyvah eyvah..
Neyse, bu ufak parantezlerden sonra Crimson Glory'e dönmek lazım sanırım..  _________________ Kramerica Industries gonna get all of you!..
http://www.deliriyum.com/ |
|
| Başa dön |
|
 |
Rockman1

|
Tarih: Cmt 25.03.2006 1:39 Mesaj konusu: |
|
|
"Bir adama 40 defa ne dersen, o olurmuş" hesap, sanırım Queensryche'a prog metal dendikçe gerçekten prog metal grubu olmaya karar verdiler ve Promised Land'i yaptılar
Crimson Glory de Astronomica albümüyle benzer bir durum yaşamış olabilir.
Bu arada yukarda bahsettiğim Hittman grubu hakkında bu sayfada bilgi bulabilirsiniz: http://www.rockdetector.com/artist,4154.sm
1988 tarihli (self title) albümü tavsiye ederim. _________________ Always On Rock!
|
|
| Başa dön |
|
 |
Rockman1

|
|
| Başa dön |
|
 |
sava

|
Tarih: Cmt 25.03.2006 10:35 Mesaj konusu: |
|
|
| Crimson Glory orjinal kadrosuna yakın bir şekilde toplandı. Bir tek davulcu yok sanırım. Midnight bile var. |
|
| Başa dön |
|
 |
enchant "Dış kaynaklı rock" mod.

|
Tarih: Pzr 02.04.2006 0:06 Mesaj konusu: |
|
|
| sava demiş ki: | | Crimson Glory orjinal kadrosuna yakın bir şekilde toplandı. Bir tek davulcu yok sanırım. Midnight bile var. |
conception gibi mi olacak bu crimson glory için de bizim için de iyi bir haber.bu arada astronomica hakkında birkaç şey söylemem gerekirse grubun en vasat üstü çalışması (diğerlerine göre) diyebilirim.diğerleri zaten mükemmel.astronomica'da her ne kadar vasat üstü çalışma olsa da bu crimson glory. wade black albümde üç vokal tarzınıda dinlettiriyor.özellikle touch the sun mükemmel.albümün genel konsepti dikkate alındığına bilim adamı carl sagan'dan etkilenildiği anlaşılıyor.kitapçıkta da yazıyor zaten.bu çalışma daha progresif ama öncekilerde melodik tarzdan daha fazlasını ihtiva ediyor bence. _________________ S h a d o w G a l l e r y - Technical and Emotional |
|
| Başa dön |
|
 |
|