| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Sizce askerlik 12 aya düşürülmeli mi ? |
| Evet,düşürülsün |
|
68% |
[ 147 ] |
| Hayır,düşürülmesin |
|
31% |
[ 69 ] |
|
| Toplam Oylar : 216 |
|
| Yazar |
Mesaj |
rochomeus

|
Tarih: Pts 24.04.2006 11:26 Mesaj konusu: Askerlik |
|
|
| Ankete katıldığınız için teşekkurler. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
_RiveRwind_

|
Tarih: Pts 24.04.2006 14:22 Mesaj konusu: |
|
|
| Askerlik tabi ki de olmalı. Her Türk erkeği bu görevi yerine getirmeli ki sınırlarımız ve bu sınırlardaki halkımız güvence altında yaşayabilsin. Ayrıca unutulmamalıdır ki Türkiye halen oldukça asker devletidir. |
|
| Başa dön |
|
 |
actarus

Kayıt: Dec 14, 2004 Mesajlar: 506 Nerden: Euphor gezegeninden
|
|
| Başa dön |
|
 |
revolte

|
Tarih: Sal 25.04.2006 2:20 Mesaj konusu: |
|
|
| _RiveRwind_ demiş ki: | | Askerlik tabi ki de olmalı. Her Türk erkeği bu görevi yerine getirmeli ki sınırlarımız ve bu sınırlardaki halkımız güvence altında yaşayabilsin. Ayrıca unutulmamalıdır ki Türkiye halen oldukça asker devletidir. |
Peki o zaman neden kışlalar sadece sınırlarda değilde her şehirde-ilçede? İç düşmanlara karşı da koruyorlar cevabı mı vereceksin şimdi bana  _________________ Anarşi bir program değil, toplumun kendi kaderini tayin için giriştiği eylemidir http://www.anarsi.org |
|
| Başa dön |
|
 |
revolte

|
Tarih: Sal 25.04.2006 19:24 Mesaj konusu: |
|
|
Asker devletiz ama şu ana kadar 21 kişi oy vermiş, hepsi askerlik süresinin düşürülmesinden yana. Asker devleti savunanların hayır oyu vermesini beklerdim. _________________ Anarşi bir program değil, toplumun kendi kaderini tayin için giriştiği eylemidir http://www.anarsi.org |
|
| Başa dön |
|
 |
_RiveRwind_

|
Tarih: Sal 25.04.2006 19:28 Mesaj konusu: |
|
|
| revolte demiş ki: | | Asker devletiz ama şu ana kadar 21 kişi oy vermiş, hepsi askerlik süresinin düşürülmesinden yana. Asker devleti savunanların hayır oyu vermesini beklerdim. | Ben de düşürülmesinden yana oy verdim ama bu asker devlet olduğu gerçeğini değiştirmez. 12 ay optimum bir süre bence, özellikle bu kadar genç nüfus var iken. Olağanüstü durumlarda daha da uzatılabilir, normaldir tabi ki o da. |
|
| Başa dön |
|
 |
kosovian

|
Tarih: Çrş 26.04.2006 12:13 Mesaj konusu: |
|
|
ülkemiz amerika gibi profesyonel asker bulunduracak yapıda ve zenginlikte değildir.bu yüzden askerliğin zorunlu olması gereklidir. _________________ yaşasın uçan spagetti canavarı |
|
| Başa dön |
|
 |
Norton_Antor Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Çrş 26.04.2006 14:13 Mesaj konusu: |
|
|
Askerlik profosyonel ordu şeklinde olmalı.Ya da isteyenelr gitsin asker olmak istemeyenelr başka birşey yapsın.Sonuç olarak hem insanın iş hayatını mahveden birşey hem de kimse savaş aleti olmak zorunda değil.Bunu reddetmek de insanın en doğal hakkı olmalı.
Yani şunu düşünün.Bir adam askere gitti çatışmaya girdi birini öldürdü diyelim.Belki hayatı boyunca bu olaydan dolayı kendini suçlayacak bunalımda olacak ruhi dengesi bozulacak.Ya da savaşa tüm benliğiyle karşı bir insan var diyelim.Onu savaşa göndermek ne kadar mantıklı?
İşin teknik yanına gelinirse de şöyle düşünüyorum.Hepiniz bilgisayar oyunları oynuyorsunuz bilirsiniz.Profosyonel orduda sürekli bu işi yapan deneyimli askerler olacak.Yani bir nevi "level atlamış" askerler olacak.Halbuki bu sistemde 2 ayda birkaç defa ateş etmiş askerler var.Yani profosyonel orduda isabet oranı kesinlikle daha fazla olacaktır. _________________ The Eğitim Sistemi has failed!
Portakalı soydum başucuma koydum.
Squire demeyin artık şuna,dalarım bak! |
|
| Başa dön |
|
 |
Pire

|
Tarih: Çrş 26.04.2006 14:38 Mesaj konusu: |
|
|
O profesyonel kadroyu yaratmak bayağı sağlam bir bütçe ister, karşılayabilecek durumda olduğunu sanmıyorum ülkenin.Diyeceksinizki zaten bütçeden çok önemli bir miktar TSK ya ayrılıyor ama insan gücü için harcanmıyor, harcanan para üzerine birde Profesyonel ordu için ödenecek miktarları ekleyin.Ekonomik olarak bizim durmumuzda olan hangi ülkede profesyonel ordu var?. _________________ www.rockinside.com
En iyi head Motörhead! |
|
| Başa dön |
|
 |
coraline

|
Tarih: Çrş 26.04.2006 14:55 Mesaj konusu: |
|
|
Askeriye ZATEN profesyonel bir kadrodur. İster mecburi yapılsın ister maaşlı bir meslek olsun, her kademesindeki bireyler tatmin edici maaşlarını ve sosyal güvencelerini almaktadırlar.
Askerliğin meslek değil de mecburiyet olmasının bütçeyle ilgisi yok. “her türk asker doğar”la ilgisi var.
Bütçenin büyük kısmı TSK’ya ayrılıyor, peki bunun büyük bir kısmı neye ayrılıyor?
Aselsan dışında teknoloji üreten bir birim mi var? Ordunun içinde olduğu bir savaş mı var?
Nereye gidiyor bütçenin büyük kısmı?
Her tür yiyecek içeceği sivil halktan çok daha az para ödeyerek almaya(fiyatı net olan tekellerde dahil), 250 kuruşa fön çektirmeye, nazenin semtlerde yalıtılmış ve demirlerle çevrilmiş soyutlanmış konutlarda barınmaya, komando değilsen yada doğuda askerlik yapmıyorsan albay hanımlarının çamaşırlarını toplayıp çocuklarına mukayyet olmaya çalışan erlerin 30 lira maaşına, lojmanın 3 girişinde de hazır bulunan 3 ayrı ambulansa, fazla geçe kalmayan o gazino akşamlarında erlerin gözlerinden uyku akarak servis ettiği konserve mısırlara… ayrılıyor olmasın?? _________________ Çalışıyorum! Yoruluyorum. Canım çıkıyor. Springsteen'in demeye çalıştığı gibi, "Piiz ile işçi arasındaki kimya, kapitalizmin OKEK'idir."
İlişmeyin. Yokuşa sürmeyin.
En son coraline tarafından Çrş 26.04.2006 15:02 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
Pire

|
Tarih: Çrş 26.04.2006 15:02 Mesaj konusu: |
|
|
TSK nın insan gücünden bahsediyorum ben, 1 ay önce askerden gelmiş birisi olarak (güneydoğu) bahsettiklerin rütbeli personel ne kadar yeterli olacak sence, her kademesindeki personel tatmin edici maaş alıyor diyorsun, TSK nın tümü kadrolu asker olursa o bahsettiğin tatmin edici maaşlar ve sosyal güvenceler karşılanabilecekmi. _________________ www.rockinside.com
En iyi head Motörhead! |
|
| Başa dön |
|
 |
coraline

|
Tarih: Çrş 26.04.2006 15:08 Mesaj konusu: |
|
|
Yazımı bir daha oku istersen. Ortadaki sorunu anlayamadım. Akrabalarım dolayısıyla "asker kızı" sayılırım. Yani kuruluşu refüze etmiyorum, işleyişinin bilincindeyim. Her devlet kurumunda olduğu gibi, yapılan iş karşılığında maddi sirkülasyon sağlanır zaten. Yapmayılan iş karşılığında bunca sağlanıyorsa.. _________________ Çalışıyorum! Yoruluyorum. Canım çıkıyor. Springsteen'in demeye çalıştığı gibi, "Piiz ile işçi arasındaki kimya, kapitalizmin OKEK'idir."
İlişmeyin. Yokuşa sürmeyin. |
|
| Başa dön |
|
 |
SMITD

|
Tarih: Çrş 26.04.2006 18:28 Mesaj konusu: |
|
|
.................................... _________________ ''hayat bir boşluksa,boşluğu dolduran bizleriz''
Kirâmen kâtib-în
En son SMITD tarafından Cum 11.07.2008 23:10 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
DamnationGame

|
Tarih: Prş 27.04.2006 23:27 Mesaj konusu: |
|
|
Bugün büyük ve hantal ordu ve zorunlu askerlik Türkiye açısından her şekilde büyük bir yük oluşturmaktadır. Gerek insan hakları konusundaki yük gerekse zorunlu askerliğin profesyonel orduya tercih edilememesindeki durum devlet hazinesinden fazlasıyla gider olmasına nedendir. Malum ülkenin mali açıdan taşıdığı risk.
Doğuda bu kadar çok kayıp verilmesinin nedenide profesyonel orduya geçilmemesidir. 2-3 ay eğitilen sıradan vatandaşın hayatını dağa ve teröre adamış teröristin önüne gönderilmesi. Profesyonel ordu bu bakımdan şarttır.
İlk başta Bedelli Askerlik gereklidir. Çünkü şu an Türkiye'de 500.000 tane asker kaçağı, yoklama kaçağı, bakaya ve bunun çok üstünde de yaşı geçmiş tecilli insan vardır.
Buna rağmen yoğun işsizlikten dolayı ve genç nüfusun çoğunluğundan dolayı askere gitmek isteyen ve askerlik şubelerinde büyük birikime neden olan binlerce genç vardır.
Şu an askere gitmek için başvuranlara kaçak dahi olsa çok uzak bir zaman dilimine tarih verilemketedir. Kısa sürede askere gitmek isteyen kişilere ise dilekçe zorunluluğu getirilmekte çoğunun dilekçeside geri dönmektedir.
Ayrıca hayatını en az askerlik kadar zor işlerde geçiren POLİSLERİN askerlik yükümlülüğü taşımasıda ayrı bir durumdur. gelecek sene 35.000 polisin askerlik sınırına dayanacağı gibi bir gerçek vardır.
Dediğim gibi ilk başta bu büyük yığıntıyı çözmek ve ülke ekonomisine katkı maksadıyla BEDELLİ ASKERLİK çıkmalıdır.
27 yaş ve üstü için periyodik aralıklara -7sene- çıkan (tabbi rastlantı...1992-1999) BA; işini gücünü ve ailesini kurmuş, vergi veren, istidham yapan ve bir çok vatandaşlık görevini yapan insanlar için ve onların döndüklerinde uzun süre işlerinden uzak kalmaması için bu devir şartlarında elzemdir.
Daha sonra VİCDANİ RED ve en sonunda da gerek DAHA SERİ VE ÇABUK- HANTALLIKTAN ARINMIŞ BİR ORDU gereksede işsiz gençlerin İSTİDHAMI İÇİN GERÇEK PROFESYONEL ORDU elzemdir.
Keza ordu bünyesinde bu çalışmalar yapılmaktadır.
Günümüzde sadece bir erkek vatandaşın askere alınması bile 250 ytl ülke bütçesinden götürmektedir. Bu insanların işlerinden uzun süre geri kalmaları ve döndüklerinde işsizler ordusuna katılmaları da ekonomide hantallık oluşturmaktadır.Günümüzde savaşların süngü gücüyle yapılmadığı bir devirde ekonomik güçlülük şarttır.
Ayrıca gerek AB baskısı ve insan hakları dayatmaları gerekse vicdani red cilerin AİHM'e açtığı davalar gereksede zamansız askere alınıp milyarlarca lira zarara uğrayan insanların açtıkları davalar sonucunda Türkiye, askerlik konusunda gerekli düzenlemeleri yapmak durumundadır.
Halen AİHM'de süren davalar sonuçlanınca emsal teşkil edeceği için yürülükteki askerlik kanununu zora sokacaktır ve bu yüzünden gerekli düzenlemelerin yapılması acildir.
Ayrıca VİCDANİ RED bir insan hakkıdır ve hiç bir Türk doğuştan asker olmaz. Ama buna rağmen ASKERLİKTEN SOĞUTMAK adı altında bir kanun vardır. En son PERİHAN MADEN isimli yazar VİCDANİ RED BİR İNSAN HAKKIDIR BAŞLIKLI YAZISINDAN DOLAYI kendisine açılan davalarla uğraşmaktadır.
İnsan haklarının olduğu ileri sürülen bir ülkede böyle bir olayın yaşanması trajikomiktir. Keza kendini doğuştan asker görenler içinde gönüllü askerlik kapısı açık bırakılmalıdır.
Her zaman vatan hizmeti yapmak demek Askere alınmak demek değildir. Bir vatandaş kendi özellikleri doğrultusunda başka şekillerdede vatan hizmeti denilen söz konusu hadiseye hizmet edebilir.
Veya vatan borcu diye birşeyin gerçekten var olup olmadığı konusunu defalarca tekrardan tartışabiliriz.
Her neyse lafı daha fazla uzatmadan...
Ben BEDELLİ ASKERLİK bekliyenlerdenim. Buna rağmen gerçek görüşüm herşeye rağmen antimilitarizm'dir. Ama vicdani red tarzı yaklaşımların ülkede gördüğü çıkmazlar (bknz MEHMET TARHAN, OSMAN MURAT ÜLKE etc etc) ve bir şekilde yürülüğe girecek alternatif hizmet kanunlarının normal askerliğin 2 katı kadar uzunlukta olma durumundan dolayı senelerdir çalışan ve işini kurmuş bir insan olarak mecburen BA beklemekteyim.
Çeşitli görüşler gelecektir eminim bu yazdıklarıma ama şu an ülkedeki durumu özetlemiş durumdayım. Lütfen dikkatli okuyun ve kırıcı cevap vermeyin.
...................................
İlgili linkler
www.bedelliaskerlik.org
www.bedelli.org
www.savaskarsitlari.org _________________ http://www.youtube.com/watch?v=LyDmJcrIJ4I
The Damnation Game-SYMPHONY X |
|
| Başa dön |
|
 |
Fatih_TheConqueror_

|
Tarih: Cum 28.04.2006 0:47 Mesaj konusu: |
|
|
Zorunlu askerliğin en büyük amacı tepkisiz, ezik insan yetiştirmektir. 19 yaşındaki gençleri bilinçli bir şekilde yavaş yavaş ezerek sosyal hayatta aktif rol üstlenmesini engellemektir. '' Karşı gelmeyeyim. Protesto etmeyeyim. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın'' mantığını oturtmak asıl hedeftir.
Ama olumlu katkıları da çoktur. İnsana gözünü açık tutmasını, kendi çıkarlarını düşünmesini, sürekli kaybeden taraf olmaması ve her koşulda kendine güvenebilmesini öğretir (gerçi benim gibi 25inde askere giden birine bir etkisi olduğunu söyleyemem ). Askere gidip te düşmanla savaşmasını öğrenenlerin oranı belki de 10bin de bir dir.
Sonuç olarak askerlik kalkmalı mı, kalkmamalı mı bir yorum yapamıyorum  |
|
| Başa dön |
|
 |
Purgatory Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Cum 28.04.2006 2:30 Mesaj konusu: |
|
|
Askerliği bitirdin, şimdi at-tut tabi.. Gidecek olanlara psikolojik baskı yap.. Sen dur sen dur, Kadıköy'de hepsinin hesabını soracağım bir bir..
Konuya gelirsek; ülke olarak askerliği yurt dışı örneklerde olduğu gibi mesleki anlamda icra edilecek bir şekle sokmanın şu anda olanaksız olduğu açık sanırım. Yerinden yerine, sizden size ve karşınızdakinden karşınızdakine kadar çok geniş bir yelpaze içinde değişiyor nasıl bir askerlik yapacağımız. Kişisel olarak bakınca çokta olumlu şeyler söylemek zor tabii.. Ama tüm bunları bir kenara itip, şalteri indirerek gitmeyi düşünüyorum ben. Hiç bir alışkanlığımı bırakmadan.. Belki o şekilde daha bir kolay olur üstünden gelmesi.
Yine de önceden konuşup fikir yürütmeye, ahlar-vahlar çekmeye veya plan-program yapmaya pek değer bulmuyorum askerliği. Çünkü nasıl olsa açılacak o şemsiye, içerde..  _________________ Kramerica Industries gonna get all of you!..
http://www.deliriyum.com/ |
|
| Başa dön |
|
 |
SMITD

|
Tarih: Cum 28.04.2006 11:05 Mesaj konusu: |
|
|
...................................
En son SMITD tarafından Cum 11.07.2008 23:13 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
kahkaha

|
Tarih: Cum 28.04.2006 17:28 Mesaj konusu: |
|
|
herkes tutturmuş bi insan hakları..arkadaşlar ciğerinizi dilediğinz kadar yırtın bugün doğuda bi şekilde gerilla savaşı diye tabir edilen bi olay var..herkesin canı kıymetli eyvallah ama hiç kimse gitmek istemesse kim gidicek savaşıcak oralarda?kurtuluş savaşı sırasında cepheye giden insanlardan hiçbiri insan hakları,kıl,tüy,yün diye bahane ortaya sunmuşmu ki biz bu kadar rahatlık içinde bi dünya laf ediyoruz ?
bedelli askerliğede sonuna kadar karşıyım..parası olmayan fakir fukaranın çocukları gidicek canı pahasına orada savaşacak,parası olan,zamanında askerden kaçıp düzenini kuran ve şimdi keyfi yerinde olan abilerimiz parasını basıp 1 ay tatil yapıp dönücek?ben bunda hiçte adil bi taraf göremiyorum..
son olarak askerlik kalkmalı diyen arkadaşlar,bugün dünya'da hiç bi ülke türkiye gibi ateş çemberi bi coğrafyada bulunmuyor..eğerki böylesine tehlikeli ve üzerinde yüzyıllardır oyunlar oynanan bir coğrafyada yaşıyorsak kuvvetli ve güçlü bi orduya sahip olmak kaçınılmazdır..askerliğin profesyonelleşmesi konusuysa tartışılır nitekim mutlaka üzerinde çalışmalar yapılıyordur..
saygılar.. |
|
| Başa dön |
|
 |
LaVey

Kayıt: Jan 15, 2004 Mesajlar: 53 Nerden: karanlýktan aydýnlýga
|
Tarih: Cum 28.04.2006 20:30 Mesaj konusu: |
|
|
askerlik sart yaa asker olmadan bu dewletı yakıp kavurular ben sunu soleyeyım ben askewrden geleli 5 ay oluor bıde vatanımda yapmadım afganıs-tanda yaptım askerligimii oranın durumunu gordukten sonbra ustune basa basa soyluyorum askerlik sart hem askeer gidene hem vatana mıllete ama sujresi uzun 12 ay ideal cunku son 90 gecmıoo yaaa hergun plaka say olurmu ya kardesim olee ben gittim gordum geldim git gor gel ondan sonra konuss eger askeriyesı tr nın guclu ve halkı ımanlı olmasaydı suanda cok farkklı durumlar olurdu kimbilir hangi bayraın altınd olurduk yada bi ırak bi afganıstan bi bosnada bız olurduk ASKERLİK ŞARTTT _________________ <div> <br /><br /><br /><br />aha aha ah bir zamanlar neydim simdi oldum asv |
|
| Başa dön |
|
 |
SMITD

|
Tarih: Cum 28.04.2006 20:36 Mesaj konusu: |
|
|
hoşgelmişsin lavey askerlik şart ama ne ye göre şart ....
askere giden adam askerlik mi yaptıyorlar....yoksa başka birşey mii..komutan nın özel işleride bu vatan görevlerine girmiyor sanırım....bir arkdaşımın dediği gibi bakın ben söylemiyorum arkdaşımın dediği gibi''en guzel askerlik doğuda yapılıyor...çünkü her an vurulma korkusuyla yaşıyorsun.. ne zman neyi beklediğini bilemiyorsun...her an her şey olablir....'' _________________ ''hayat bir boşluksa,boşluğu dolduran bizleriz''
Kirâmen kâtib-în |
|
| Başa dön |
|
 |
|