Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Indie ve Post Rock üzerine...
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Indie ve Post Rock üzerine...
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
ilker_zaimoglu
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pzr 10.12.2006 20:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

güzel bir grubumuz olup atlas pasajında bolga cd si bulunur....

Blonde redhead

http://www.youtube.com/watch?v=RjDC-IqVzlg&mode=related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=zTzWEZol__c

http://www.youtube.com/watch?v=9kR6M2TK5NI&mode=related&search=
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
No3InGMajor

MesajTarih: Prş 21.12.2006 13:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

I Love You But I've Chosen Darkness (Ep 2003)
According To Plan/ Thoughts On The Floor (Single 2005)
According To Plan/Close To Here/Better Strangers (Single 2006)
Fear Is On Our Side (Album 2006)

..ama illa ki Ep'leri... Birkaç ay evvel ep'lerini dinledim. Dağıldım, titredim, boğazım kurudu, düğümlendi, o kadar hoşuma gitti. Geçen hafta albümleri Fear Is On Our Side'ı dinleyebildim nihayet. Çok güzel olmuş fakat bir garip gothic olmuş. Ep'deki sound'u bekliyordum açıkçası, hayal kırıklığı yaşamadım.. yine de illa ki ilk ep'leri.. "We're Still the Weaker Sex" (2003) ve "The Ghost" (2006) ardından açılış parçası konusunda oldukça seçici ve iyi oldukları kanısına vardım. Birşeylerin başladığını hissettiriyorlar hakikaten. The Ghost alçaktan yükseğe, temposu gittikçe artan bir parça. We're Still the Weaker Sex ise o aniden başlayıp afallatan şarkılardan. Bu tarz şeylere dikkat ederim hep. Bir grubun ilk çalışması, demo, ep vs olsun, daima giriş parçası önem taşır benim için. We're Still the Weaker Sex alıştıra alıştıra değilde, ansızın başladığından aşırı etki bıraktı üzerimde. Böyle iddialı işleri severim ben. Akabinde "The Less You See" peş peşe harika olmuş. Asi yol şarkıları gibi.. pek melankolik, nostaljik.. "I Want to Die in the Hot Summer", "When You Go Out" (hariç) da inceden, kapanış parçası "Your Worst is the Best" de ise aşırı bir yumuşama, pozitif bir hava var. Asiler yola gelmiş, küsler barışmış gibi (: Sözlerden bahsetmiyorum fakat. Sözler dahilinde yorum yapılırsa kaçar o pozitif (: Kötünün iyisi ("You make me feel so old.. But confident") Single'lar ayrı güzel, "Better Strangers" favorim. "Fear is on Our Side" bambaşka ama.. Özellikle bir ya da birkaç parçaya takılmadım. Albüm başladığı gibi bitiyor. Ben fazla etkilendim bu gruptan.. En çok da o pis, pasaklı davullara vuruldum. Sembolleri de isimlerine cuk oturmuş. Ayrıca grupta Spoon ve Interpol tadı alınabilir. Zira Spoon'dan Britt Daniel'ın I Love You But I've Chosen Darkness ve Interpol'da parmağı var(mış).

http://www.chosendarkness.com/
http://www.myspace.com/chosendarkness
http://www.secretlycanadian.com/artist.php?name=iloveyou

başlık çok tatlı olmuş (:

Saygı & Sevgi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
pj_harvey

MesajTarih: Prş 21.12.2006 17:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

I love you but ive chosen darkness sound u feci hosuma gitti dinlemelisiniz kesinlikle
pj_harvey

MesajTarih: Cmt 20.01.2007 1:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Radar live a yatıp kalkıp dua eder oldum.16 subat t a the rakes istanbul'da !!!.
-comeondieyoung

MesajTarih: Cmt 20.01.2007 18:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Maximo Park & Ratatat geliyomuş tabii yine Ankara'da olduğumuz için kaçıracaz ama başka İstanbullu arkadaşalara tavsiye ederim

(Biletix.com'dan alıntıdır)

MAXIMO PARK

İsimlerini Kübalı devrimcilerin Havana’daki buluşma noktası bir mekandan alan (Maximo Gomez Park) grup 2003 Nisan’ında Newcastle’da kuruldu. İlk zamanlarda dört kişiden oluşan grup yoluna vokalsiz bir şekilde devam etti. Günümüzde grubun vokallerini üstlenen ve sıradışı kişiliğyle ön plana fırlayan Paul Smith ise davulcu Tom English tarafından bir barda keşfedildi. 2004 Mart’ında ilk single’ları “The Coast is Always Changing/The Night I Lost My Head” sadece 300 adet basıldı. Verdikleri konserler sonrası dikkatleri üzerlerine topladılar ve bunun sonucunda ünlü elektronik müzik plak şirketi Warp Records ile sözleşme imzaladılar. Indie müzik yapan bir grubun Warp’la anlaşmasının yankıları sürerken 2005 tarihli ilk albümleri “A Certain Trigger” müzik dünyasına bomba gibi düştü. 2005’in en iyi albümlerinden biri olarak gösterilen albüm pretsijli müzik ödülü Mercury Prize’ın da adaylarından oldu. Konser performanslarının başarısı grubun Glastonbury’de ve daha bir çok festivalde sahne almasına sebep oldu. 2006 Reading Festivali’nin headliner’larından biri olan Maximo Park’ın yoldaki ikinci albümünden parçaları ilk kez İstanbullu müzikseverler dinleme imkanı bulacaklar.

RATATAT

New York’lu grup Ratatat enstrumental formattaki ilk albümleri “Ratatat”ı 2004’te piyasaya verdi. Aynı sene içerisinde çıkarmış oldukları “Ratatat Mixtape Vol.1” Rolling Stone dergisi tarafından büyük övgü aldı. Mouse on Mars, Interpol, Clinic ve The Killers gibi kalburüstü gruplarla konserler veren Ratatat Mogwai’ın Japonya konserlerinde de ön grup olarak sahne aldı. Geçtiğimiz aylarda ikinci albümleri “Classics”i çıkaran ve müzik basınından övgüler alan grup ilk kez İstanbul’da sahne alacak.

Suelen Gitar
-----------------------------------
www.myspace.com/suelensite
-----------------------------------
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
pj_harvey

MesajTarih: Cmt 20.01.2007 19:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gidemiyorum lanet olsun cok uzgunum hakikaten aksi olaylarını cıktıgı gunden beri bu konsere gidemeyecegime yanıyorum
auroboros

MesajTarih: Cmt 20.01.2007 22:43    Mesaj konusu: The Cure Night Alıntıyla Cevap Ver

HESAPLANMIŞ KUSURDA AKLIN İZİ DAHA DERİNDİR.

Ne demek lan bu? deyip geçmeyin. Cure Gecesi yapıyoruz.
Ses sistemimiz bozulabilir, oturacak yerimiz kalmayabilir hatta birdenbire alkol stoklarımız tükenebilir. Ama kusurlarımızı kapatacak daha küçük ve tatlı kusurlarımız var, Robert Smith’in bilerek taşırdığı ruju gibi bişiy ne bilim… Amacımız mükemmeliyet değil samimiyet, The Cure müziği gibi...
Sabaha kadar Cure dinleyip, karaoke yapıp, dansedebilirsiniz, hatta organizatörlerin parası çıkışırsa küçük ödüller bile kazanabilirsiniz. Kim bilebilir ki?.....

ŞekerPera nerde diye soracak olursanız:
SüslüSaksı Sok. No=25 Beyoğlu
Daha da bulamam derseniz haritamız var, paintte çizdik. Tıklayın:
http://photos1.blogger.com/x/blogger/3915/2765/1600/993959/sekerpera.jpg
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
morvedelisi
"Türk Rock" mod

MesajTarih: Pzr 21.01.2007 12:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İstanbul..

her zaman çok şanslı.. hep dedim,hep dedim.

www.lastfm.com.tr/user/CocteauTwinse
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
auroboros

MesajTarih: Pzr 21.01.2007 15:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sad izmirden bi de ankaradan birileri istanbula gelio cure gecesi için sen de gelsene..eheh..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
bayc

MesajTarih: Pzr 21.01.2007 16:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bradly drawn boy ve Bonnie prince billy(yada diğer isimleri)son zamanlarda takibe aldığım iki önemli isim. Özellikle Bonnie prince, sürekli olarak farklı isim ve kişilikler yaratıp bunlar adına şiir yazan portekizli şair pessoa'nın,müzisyen versiyonu gibi duruyor.
pj_harvey

MesajTarih: Pzr 21.01.2007 16:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bayc demiş ki:
Bradly drawn boy ve Bonnie prince billy(yada diğer isimleri)son zamanlarda takibe aldığım iki önemli isim. Özellikle Bonnie prince, sürekli olarak farklı isim ve kişilikler yaratıp bunlar adına şiir yazan portekizli şair pessoa'nın,müzisyen versiyonu gibi duruyor.

Bonnie Prince Billy 9 Subat'ta geliyor ama maalesef katılamıyacagım etkinlikerden.. Mad
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
morvedelisi
"Türk Rock" mod

MesajTarih: Çrş 28.02.2007 10:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

“Dıştan gelen sinyaller hayatımızı etkilemeyi sürdürüyor”

Ülkemizde, günümüz Elektronik ve Deneysel müziği ile ilgili yaptığı çalışmalarla gündeme gelen, TRansmit, misyonuna hazırladığı ikinci gece ile devam ediyor…

SIGNALS FROM OUTSIDE, yurtdışından gelecek olan sanatçılar ve gruplarla yapılacak canlı performans etkinliklerini kapsayan bir proje, konserler dizisinin ikincisi ABD ‘den ülkemize ilk defa gelecek elektronik endüstriyel müzik sanatçısı, FIRE IN THE HEAD ile sürüyor.
Ayrıca , bu etkinliklerin temel amaçları arasında, Dünyadan bu alanda çalışma yapan nitelikli müzisyenlerle, Türk müzisyen ve dinleyicilerini buluşturmak ve ortak bir paylaşım alanı yaratmak, önemli bir yer tutuyor.

Geceye, FIRE IN THE HEAD (ABD), ANALOG SUICIDE (Türkiye) canlı performans / görsel sunumlar ve disiplinler arası sanatçı, Deniz Aygün ise, özel performansı ile katılıyor.

FIRE IN THE HEAD: Amerikalı elektronik endüstriyel müzisyen, Michael Page, F.I.T.H. Adı
altında müzik yapmaya 2004 senesinde başladı. Sanatçının müziği, bu alandaki tüm electronic, noise, industrial, ambient, power electronics gibi deneysel müziklerin, bir toplamı. F.I.T.H. Her şeyin olduğu kadar hiçbir şeyinde sesidir. Kişinin başında bulunan
ve dıştan gelmeyen, bir alev gibi, saplantı, zorlama, hırs ve gereklilik arasındaki sınırları yakmıştır. Müzisyenin, Punk / Hardcore köklerinden gelen etkiler, kendisini, özellikle canlı performanslarında, yaklaşım ve tavır olarak gösteriyor. Bu da, F.I.T.H. in konserlerinde gördüğünüz enerji patlamasını ve aksiyonu açıklıyor .Ve izleyenlerin, gösterinin gücünü ve enerjisini daha çok paylaşıp, hissetmesini sağlıyor.

ANALOG SUICIDE: Ses kavramının gerçek üzerinde durulması gereken konu olduğunu savunan proje 1999 yılında, tamamen adıyla doğru orantılı bir mantıkla oluştu.
Raslamsal bir yaklaşımla, analog sesler üzerine yoğunlaşan Batur Sönmez, içinde endüstriyel, minimal ve elektronik tınıların yoğunca bulunduğu bu projeyi gerçekleştirdi. Türkiye 'de, aralarında, Phonem Elektronik Müzik Platosu, Elektronik Musik, Now! vb.
bir çok önemli gösterinin de bulunduğu etkinliklerde yer aldı. Sanatçı, 2006 yılında
oldukça başarılı geçen Japonya ve Rusya turları yaptı. Sonrasında, İstanbul' da “Signals from Outside” konser dizisinin ilkini gerçekleştirdi.

Tarih: 8 MART 2007 PERŞEMBE

Saat: 22:00

Yer: STUDIO LIVE / TECHNIK
Sakızağacı Cad. Büyük Bayram Sokak No: 1 Kat : 2 - 3 Beyoğlu - İstanbul

Giriş ücreti: 10 ytl

Ayrıntılı bilgi için:
www.studio-live.org
www.myspace.com/transmitrecords

www.lastfm.com.tr/user/CocteauTwinse
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
pj_harvey

MesajTarih: Cmt 03.03.2007 5:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

"bant sunar: city star nights by converse " kapsamında 12 nisanda babylon da sahne alacak grup---------Deerhoof!!!!!!!!!!!!!!!! umarim gerceklesir ve mutlu olurum = )
noSurprises

MesajTarih: Cum 09.03.2007 21:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

stereo total 15 mart babylon'da Wink
pj_harvey

MesajTarih: Cum 09.03.2007 22:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

The Automatic 18 Mayis'ta Studio Live 'da!!!! Wink
triad

MesajTarih: Pzr 11.03.2007 15:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

selamlar. süper gruplar tanıtmışsınız bu başlıkta. ef ve still life project kazandığım isimler oldu. yalnız türk gruplar biraz da es geçilmiş gibi. misal -bence türkiyenin en iyi gruplarından- replikasın bahsi geçmemiş. ki köledoyuran efsanevi bi albümdür. dünyada eşine rastlanmayan bir çok grubumuz var aslında. zen, fairuz derin bulut örneğin.

neyse bir kaç sevdiğim ve burada yer alması gerektiğini düşündüğüm grubu da ben yazayım buraya:

slint
bu grupla başladım çünkü post rock tarihinin başlangıcı olduğunu düşünüyorum. 89 çıkışlı grup. bir albüm yapıp dağılmışlar. albümün adı "spiderland". daha sonraları toplanıp 2006 yılında bir kaç da konser verdiler sonra ne oldu bilmiyorum. şahane olmasalar da shoegaze ve post rock ın atası olarak dinlenebilir.

süper bi japon post rock grubu. pek tanınmasalar da yakında adları daha çok duyulacak bence. çiğ soundu low-fi atıflarıyla enteresan bir grup. akranlarının tersine gayet coşkulu ve düzenli şarkılar yapmışlar. hani vokal olsa da olurmuş. sanki vokalist bulunamadığı için enstrumental kalmış gibi. şarkı isimleri ise enteresan. albümün bütün şarkılarını ardarda dizerseniz uzun bi kompozisyon elde edersiniz kanımca. ilk çıkışları bir demo kayıdıyla oldu. ismini okuyana bedava veriyorlarmış demoyu: " Kotoba o Mochiite Kanaderu Mono wa Sainou ni Ara zu, Tada no Kioku ni 'Su'gi nu" özellikle bu demonun son şarkısı dinlenmeli ve espri anlayışları kutlanmalı. ilk albümleriyse: "naraba, imi kara kaihou sareta hibiki ha "oto" no sekai no shinen wo kataru." neyseki bu albümün şarkı isimleri ingilizceye çevrilmiş olarak da yayınlanmış ama bendeki versiyonu japonca malesef. gerçi grubu anlamak için dillerini bilmeye de gerek yok.

set fire to flames
gerçekten farklı gruplardan. bilindik kanada post rock "scene" den çıkma grup. godspeed, fly pan am vs. elemanlarının bir araya gelip yıkıntı bir binada tamamen uykusuz nöbetler şeklinde kaydettikleri iki albümleri var. dinlemek için gerçekten "modunuzda" olmanız gerekiyor. oldukça minimalist etkilenimi yoğun bu grubun. albümlerinin geneli müzikten uzak ambient efect ler üzerine kurulu.

larval
yeni aklıma geldi. aslında en başta yazılması gereken gruptu. bu adamlar kapı gıcırtısıyla bile müzik yapabilecek kapasitedeler ve çok progresif ve etkileyici müzikleri var. aksak ritmleri en iyi kullanan gruptur belkide. referans olarak king crimson'ı veriyorum. daha ne diyim.

six parts seven
an itibariyle bu yazıyı yazarken pc'm de çalmaktadır kendileri. dönem post rock gruplarından ne eksik ne fazla. gayet kaliteli müzik yapıyorlar. explosions in the sky'ın üzerine groove davullar daha yoğun gitar işçiliği işte 6 parts 7;

laura
avustralyalı post rock grubu. mogwai ve godspeed karışımının üstüne daha melodik altyapıları ve kreşendoları koyun birazcık da elektronik altyapı işte laura. tabi bunlar radio swan is dead albümü için geçerli. başka albümleri var mı bilmiyorum.

east of the wall
bunlara progresif metal de denilebilir ama ben bu listeye almaya layık gördüm. ağır distortionlarla yapılmış post rock. ya da post metal Smile güzel grup.

red stars theory
yine dönem post rock gruplarından ama kaliteli müzikleri olduğu için listede. 10 sene önce yapsalarmış albümlerini devrim yaratırmış ya neyse. bol bol iniş çıkışlar kullanmaları grubu çekici kılan şey. bilindik tonlarla bas-gitar-bateriyle nasıl kaotik sound oluşturulacağını göstermişler.

daha çok var aslında "dinlenmeli" diyebileceğim post rock grupları ama şimdilik bu kadar.
Başa dön
pj_harvey

MesajTarih: Pzr 11.03.2007 15:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Birkac bildigim var onun disinda guzel bir arastirma eline saglik = )
triad

MesajTarih: Pts 12.03.2007 15:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

pj_harvey demiş ki:
Birkac bildigim var onun disinda guzel bir arastirma eline saglik = )

teşekkür ederim Cool
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Pts 14.05.2007 13:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

modest mouse'un son albümü sanki öncekilere göre daha hareketli ve mutlu olmuş.Smile
triad

MesajTarih: Cmt 19.05.2007 23:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

blonde head geliyor. gitmek farz tabi.
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14  Sonraki
12. sayfa (Toplam 14 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız