Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Etik soru: İyi Bir Müzik Dinleyicisi Olma Ölçütü Nedir?
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Etik soru: İyi Bir Müzik Dinleyicisi Olma Ölçütü Nedir?
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
lamb

MesajTarih: Pts 19.06.2006 17:30    Mesaj konusu: Etik soru: İyi Bir Müzik Dinleyicisi Olma Ölçütü Nedir? Alıntıyla Cevap Ver

Birçok kişi "ben iyi bir müzik dinleyicisiyim" der. Peki sizce burdaki ölçüt ne olmalı?

- Bir türü çocukluğundan beri dinleme mi?
- Çok geniş bir müzik arşivine sahip olma mı?
- Az bilinen grupları bilme mi?
- Şimdilerde çok meşhur olan bir grubu ilk kurulduğundan beri tanıma mı?
- Hiç bir konser ve müzik aktivitesini kaçırmama mı?
- Müziği teorik olarak da bilip (mesela eğitimini almışsındır) bilinçli olarak dinleme mi?

ya da ne?

Siz de belki bir şeyler eklemek ya da bu başlıkları açmak isteyebilirsiniz.

Biraz konu üstüne konuşulsun, benim kendi kriterimi açıklıyacağım.
www.britrocktr.com > Brit, Indie, Alternative, Post Punk, Punk Rock, Synthpop, Krautrock, New Wave, Progressive, Industrial, Psychedelic, Trip Hop, Drum&Bass, Electronic, Lo-Fi, Downtempo, Ambient, Chill Out, Psychill, World, New Age, Ethnic, Jazz
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
itaatsiz
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pts 19.06.2006 18:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

az ve öz müzik dinlemek her zaman daha makbuldur...

ama,

müzik dinlemenin bir kriteri yoktur...
müzik, zevk işidir...
müzik her kesime hitap etse de zengin işidir...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
dennischambers

MesajTarih: Prş 22.06.2006 10:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Her zaman emek harcanmış kayda değer parcaları dinlemek basite kacmamak, güzel tonları yakalamak tek parcalık sanatcılara tapmamak sanatcıya gereklı degerı her zaman vermektır bence.....

Saygılar...
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
bueslife

MesajTarih: Cmt 08.07.2006 14:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Birçok kişi "ben iyi bir müzik dinleyicisiyim" der. Peki sizce burdaki ölçüt ne olmalı?

tabi ki önce dinlemek. ama gerçekten enstrumanlara, vokallere, altyapı işçiliğine dikkat ederek dinlemek. ''her tür müzikte iyi de kötü de örnekler olabileceği bilinci ile'' önyargısız dinlemek.

dinlerken neyi nasıl yaptıklarına, neyi nereye işlediklerine dikkat ederek dinlemek. yapılanların mantığını anlama çabası ile dinlemenin en iyi öğretmen olduğu bilinci ile dinlemek. dinlemenin de öğrenilebilen bişey olduğunu unutmadan sabır ile bol bol ve bol çeşitlilik ile dinlemek.
Başa dön
FuNKY-E

MesajTarih: Cmt 08.07.2006 21:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bana göre insan sevdiği müziği içinde hissetmeli.
altyapıların ve enstrümanların farkında olmalı
verilen emeğin farkında olmalı
konserine gitme imkanı varsa gidip onları bir bütün halinde dinlemeli

bir de

bueslife demiş ki:
dinlerken neyi nasıl yaptıklarına, neyi nereye işlediklerine dikkat ederek dinlemek. yapılanların mantığını anlama çabası ile dinlemenin en iyi öğretmen olduğu bilinci ile dinlemek. dinlemenin de öğrenilebilen bişey olduğunu unutmadan sabır ile bol bol ve bol çeşitlilik ile dinlemek.

son olarak her şeyden önce iyi müzik dinlemek. (bkz: red hot chili peppers)
#6 Mayıs 2007#
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi MSN Messenger
kafa-nerde

MesajTarih: Cmt 08.07.2006 22:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ilk önce önyargili olmamali.gerektigi yerde ismail yk'yinin iyi islerinden bile bahsedebilmeli.

sonra sakin olmali.yeni aldigi bir albümü begenmemis bir kisi,onu bir kere daha dinlemeli.at bunu gitsin dememeli.elbette icinde ilk dinlediginde farkedemedigi seyler vardir.bunu buldugunda mutlu olur ve daha iyi dinleyici olur.
Queen_of_Metal

MesajTarih: Cmt 08.07.2006 23:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yazılanların hepsi çok mantıklı ve gerçek..
bence ''iyi bir dinleyici'' kişiden kişiye farklılık gösterir.. bir kere ''iyi'' nedir? ''iyi''yi hangi kalıplara sokabiliriz.. bana göre iyi olan bir başkasına göre kötü olabilir ve bu çok da doğaldır.. çünkü bir müzikden herkes aynı duyguyu alamaz.. o yüzden kimseye ''sen iyi bir dinleyici değilsin'' diyemeyiz..
bazıları tekniğe bakar,bazıları sözlerin anlamlarına,bazıları verdiği duyguya vs..vs..

her zaman ne tarz dinlersin diye sorduklarında ''tarz değil kalite ayırırım derim'' ama bu benim kalite kriterlerime göredir.. yine başkasına aynı düşünceyi sağlamayabilir..

ve bir de müziğe önyargısız bakılmalı! ''ben rockerım ben onu dinlemem'' gibi cümleler bana bağnazlık gelmektedir.. müzik güzel bir şey..yaşama bağlayan bir olgu ve ne güzel ki biz burada müziğimizi konuşuyor paylaşıyor ortak noktalarda buluşuyoruz..

herkese bol melodili ve müzik tadında zamanlar dilerim:)
StrategyMaster

MesajTarih: Pzr 09.07.2006 21:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Enstrümanlara hakimiyet ve teknik,hissettirdiği ve/veya düşündürdüğü genel duygu,düşünceler orkestrasyon ve altyapı ve vokal(varsa) şeklinde inceliyorum.İşte bunların hepsi yerli yerindeyse ben ona şaheser başyapıt derim.Bakınız Concierte de Aranjuez.
Başa dön
portishead

MesajTarih: Pts 10.07.2006 13:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

müziği müzik için dinlediğin zaman iyi bir dinleyicisindir bence...
StrategyMaster

MesajTarih: Pts 10.07.2006 22:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

"müziği müzik için dinlediğin zaman iyi bir dinleyicisindir bence..."

Biraz açabilir misiniz acaba müziği müzik için dinlemekten kasıt severek dinlediğimiz müzik midir?Sevmeden dinlediğimiz müzik kötü müdür?Yada müzik için müzik teknik anlamda zenginlik midir?Anlımsız teknik yığınları olarak önümüze sunulan müzik dinleyiciyi ne kadar etkileyebilmektedir?
Başa dön
cibele_prah

MesajTarih: Sal 11.07.2006 1:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

müzik benim için çok önemli..ki bu da bende bir önyargı oluşturdu...yani sanki herkes kaliteli müzik dinlemek zorundaymış gibi..birisinin dinlediği müzikten onun kişiliğini anlayacağımı sanıyorum.. ben kişiliğimi gösterecek müzikler dinliyorum çünkü..bir de ismail yk nın bu üllkede bilmem kaç bin satıp,yansımalar gibi bir grubun ya da tuluyhan uğurlunun bu ülkede bu kadar değer bulamamsı(burdaki değer tabiki sadece maddi anlamda yoksa zaten bu kişilerin popülariteye ihtiyaçları yok)beni çıldırtıyor..her şeyden önce emeğe saygı..kimi gidiyor,binlerce enstürman çalıyor süper bir karışım yaratıyor..diğeri gidiyor,bilgisayar soundunun önüne iki saçma sapan sözle al sana müzik sür piyasaya sonra satsın binlerce..
bu kadar bilinçsiz bir halkımızın olduğunu düşünüyorum,müzik dinlemeyi bilen çok az bir kitle var ülkemizde..zevk meselesini aşıyor bence bu kimse kendini zorlamıyor bir keman bir ney sesi duymak için..
arkadaki bütün sesleri duymadan o müzikle bütünleşemezsin ki zaten..kabullenmek zor ama her alanda olduğu gibi müzikte de kaitesizlik prim yapıyor..(konuyu biraz dağıttım kusura bakmayın)
saygılar
kahverengi_adam

MesajTarih: Sal 11.07.2006 15:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bence önyargı olmamalı müzik dinlerken ya da dinlemeden önce.Ne gibi önyargılar şöyle mesela son albümünden önce başarısız bir albüm çıkaran bir grubun son albümü hakkında bilmeden önyargıda bulunmak yersizdir bence.Emeğe saygı göstermek gerekir.
stratofanius

MesajTarih: Cmt 15.07.2006 11:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İyi bir müzik dinleyecisi olmanın ilk ölçütü bence, tarz olayını rafa kaldırıp, her müzik türüne saygı duyarak takip etmektir.
İyi bir müzik dinleyicisi her tarz hakkında az-cok birşeyler bilmeli diye düşünüyorum.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
EmilioDeCarro

MesajTarih: Cmt 15.07.2006 11:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bir grubu sevmek bağlanmak olarak değildi daha çok o grubun tarzını stilini benimsemek o grubun iyi bir dinleyicisi olmanın 1. adımıdır.Daha sonra şarkılarını dinlemek sevmek yada sevmemek o kişiye kalmış çok extra olmadıkça tarz için bencede ön yargılı davranılmamalıdır...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
k1v1L

MesajTarih: Cum 21.07.2006 1:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

herkes kendine göre kaliteli dinler. kim ben köüt müzik dinliyorum der ki??
bunun bir ölçüsü yok
Başa dön
midnight_poet

MesajTarih: Cum 21.07.2006 8:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İlk ölçüt objektifliktir. Tür ayrımı yapmaz. daha doğrusu rock dinlemeyi sevebilir ama sırf bu nedenle pop müziğine kötü demez.

ikinci olarak müzik tarihi hakkında, gelişimi hakkında bilgi sahib olmalıdır ki mukayese yapabilsin.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
isminivermekistemeyenbiri

MesajTarih: Cmt 19.08.2006 22:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İyi bir müzik dinleyicisi olma ölçüsü nedir?
çok iyi bir soru

benim Cevabım şu müzik dinlemek.Sadece müzik dinlemek.Ama hava atmak için değil,tarz yaratmak için değil,bu adamı herkes beğeniyor bende dinliyim bari demek için değil,sadece ve sadece sevdiğin için müzik dinlemek.Kendi tarzını bulmak başkalarına kulak asmamak.Sen ne dinliyorsun diyenlere sadece gülümseyerek cevap vermek.Müzik dinlemeyi gerçekten seviyorsan sevdiğin müzisyenlerin isimlerini bile paylaşmaya gerek duymazsın çünkü.Müzik dinlemeyi gerçekten seviyorsan sevdiğin müzisyenlerin hayatı hakkında ister istmez bilgi sahibi olur,konserlere katılır,sevdğin müziğin herzaman yanında olursun..severk müzik dinlemek yeterli..
Başa dön
gothic_dreams

MesajTarih: Cmt 19.08.2006 23:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence tek bır tur e baglı kalmamadır
buzz

MesajTarih: Cmt 19.08.2006 23:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yanlız başına bir odadayken etrafında kimse yokken dinlediğin muzikten zevk alıyorsan iyi bir dinleyecisindir bence
Daishuman

MesajTarih: Cmt 19.08.2006 23:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Herkesin nefret ettiği bir müzik tarzından zevk alıyorsan ve onu savunuyorsan hem iyi hemde sağlam bir müzik dinleyicisisindir..
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
1. sayfa (Toplam 5 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız