Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - elektro da pena şartmıdır
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

elektro da pena şartmıdır
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
buraknum
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Prş 22.06.2006 20:33    Mesaj konusu: elektro da pena şartmıdır Alıntıyla Cevap Ver

selam arkadaşlar size bir sorum olacak duyduğuma göre klasik gitar çalarken pena kullanmak şart değilmiş ammavelakin elektro çalarken pena şartmış birincisi şart mı ikincisi niye?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Billie_Joe

MesajTarih: Prş 22.06.2006 20:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

eline al bi elektro gitar penasız çal ne kadar dayanıcak parmaklarım ritim atmaya Smile

türkiyenin ilk ama tör grup destek sitesi
www.emir.grupmateryal.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Xanair

MesajTarih: Prş 22.06.2006 21:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

eger ritmde parmaklarinizi kullanmamaniz gerektigini farkettiyseniz (ki zaten bunu yapmak gerekir.) tirnaginizla calarsiniz.
gitar calarken tirnaklarinizi uzatip iyi kotu bakimini yapmaniz gerekir kirilmamasi icin birde torpuleme hadiseleri vardir tirnagin tamamen puruzsuz olmasi gerekir.Tirnak hadisesini ararsaniz nette vardir pek cok yerde.
gitar parmakla degil tirnakla calinir arkadaslar niye yaralaniyorum diyorsaniz birde tirnaginizi kullanmayi deneyin isterseniz.

ama soyle bir olay var gitarist olmak taniminin icinde pena teknigide vardir.yani gitar caliyorum diyebilmek icin az da olsa hem pena hem de tirnakla calabilmeniz lazim.penasiz calma teknikleri icin klasik gitar derslerini ararsaniz bulursunuz.pena icin ise soyle basit bir kural var bir asagi bir yukari vuruslarla pena kullanilir asagi asagi asagi veya yukari yukari yukari seklinde degil.tabi ritm gitar icin bu hadise degisir.

En son Xanair tarafından Prş 22.06.2006 21:23 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
buraknum

MesajTarih: Prş 22.06.2006 21:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

wallahi joe benim parmaklar dayanıyo elektroyu penasız çalmaya bi de giterı çalarken kasmamak lazım kurallar die sesi düzgün çıkarabiliyosan daha de istiyon hem benim fikrim ne kadar rahat çalarsan o kadar iyi olur
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
badevil

MesajTarih: Prş 22.06.2006 21:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evet sınırlara takılmamalı ama nereye kadar ? bence yaptığın müziğe göre deişir.elektro gitar üzerindeki bütün teknikleri uygulayamazsın parmakla
Başa dön
Eldrun

MesajTarih: Prş 22.06.2006 21:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

penayla yapılan bazı şeyler parmakla yapılamaz, ama parmakla yapılanların bazıları da penayla yapılamaz... elektro normalde penayla çalınır, ama parmakla çalanlarda yok değil, tırnakla değil "parmakla" çalanlardan mesela Mark Knopfler var.(doğru yazdıysam) ve arpejler parmakla çok daha kolay atılır, bazı arpejler penayla atılamaz, (aynı anda farklı yerlerdeki 2-3 tele ...) parmakla alternate picking yapamazsınız... ikisini de bilmek lazım bence...

Satılık Behringer Ekolayzır 40TL
Başa dön
mystery_

MesajTarih: Prş 22.06.2006 22:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben ikisinide kullanıyorum valla.zaten kullanmakta gerek. örneğin bir nothings else matters ı penayla çalamazsın.çünkü aynı anda 4 tele birden arpej çekmek gerek. ama ritim çalarken penayı kullanırsın. ikisede bilinmesi lazım diye düşünüyorum ben..
GIRNATA

MesajTarih: Cum 23.06.2006 2:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Parmak mı penamı ayrımına başka bir boyutta şudur; elektro gitardan alınan sesin tonunu da etkiler pena kullanımı ve pena tipi. Kalın penalarla çok daha dolgun tonlar yakaladığımı düşünüyorum. İnce penalar da clean tonlarda daha hoş tınlıyor. Aynı havayı parmak teknikleri ile yakalayamıyorum.
Başa dön
Katatonik

MesajTarih: Cum 23.06.2006 9:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Elektro gitarda teller birbirine daha yakın olduğundan klasik gitarda kullanılan parmak teknikleri rahatlıkla uygulanamayabilir. Gırnata abimin dediği gibi penanın kalınlığı tona etkisi olduğundan elle ritim atmak ile pena ile atmak arasında dağlar kadar fark olacağından yanayım.

Ama eski bir başlık hatırlıyorum orda üstadlarımızdan biri çalabiliyorsan çal gibi bir laf etmişti... Smile
ytse_jam

MesajTarih: Cum 23.06.2006 10:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Jeff Beck yeterli bir cevaptır bu soruya sanırım.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Mus-e-ician

MesajTarih: Cum 23.06.2006 12:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Şart değildir, illa penayla çalınacak diye birşey yok. Değişik tarzlara göre çalma yöntemi değişebilir. Bir örnek izleyin işte;

http://www.youtube.com/watch?v=4PwOqZsYgko&search=stanley%20jordan
Başa dön
Xanair

MesajTarih: Cum 23.06.2006 13:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

biz o videodakine legato diyoruz be mus-e-ician burda picking hadisesini soruyor arkadas.

bu arada elektroyu penasiz calarken tirnak degil parmak kullanilir diye israr edenler olmus peki nede bu adamlar tirnak uzatiyor kendilerine killik yapip parmakla vurdugu teli tirnakla susturmak ve hicbir sey calamamak icinmi?ha parmakla da vurulur vurulmaz demiyorum ama bu tonla alakali bir olaydir.kurala gore calacaksaniz tirnakla calin derler size.parmakla vurunca daha yumusak daha az parlak bir ses cikar.tirnakla ise parlak ve daha keskin bir ses cikar.
Mus-e-ician

MesajTarih: Cum 23.06.2006 13:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Xanair demiş ki:
biz o videodakine legato diyoruz be mus-e-ician burda picking hadisesini soruyor arkadas.

Siz ona ne derseniz deyin, ister legato deyin ister başka bişey deyin, sonuçta adam pena kullanmıyor ve arkadaşın sorusu da pena şart mıdır yoksa değil midir? di. Yani pena kullanılır veya kullanılmaz, şart değildir. Picking sormuyor adam....
Başa dön
vileshome

MesajTarih: Cum 23.06.2006 14:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

icadından evvel notayada ihtiyaç yoktu ama zamanla kalıplaşmış şeyler vardır.. elektro gitar penasız çalınırmı..? bu sorunun cevabı tabiki evet olacaktır ama bu gitar üzerindeki gereksinimlerle doğrudan alakalıdır.. herşeyin ötesinde bu tür konularda kısıtlama getirilemez olay tamamen çalanın üretkenliğinde yatar, biyere ulaştırabiliyorsanız çekiçle piyano bile çalabilirsiniz ama bu genel görüşü değiştirmez..

örneğin elektro gitar icad edildi daha sonrasında efektler distorsion floydrose v.s. bunlar tutarlılıklarıyla beraber geçerlilik kazandı, penasız elektro çalmak bir tercihtir ayrıcada olabilir ama bunun genel bir geçerlilik kazanması için gerçek bir tutarlılık sağlaması gerekiyor, böyle bir tekniğin gelişmesi gerekiyor.. tabiki bu şekilde çalan gitaristler vardır ama bu genele yayılmamıştır..

penanın kullanılması gereken ve gerekmeyen yerler vardır bunun idrakında olması gerekende gitaristin kendisidir, birine nerde pena kullanması gerektiğini söylemek gerekiyorsa o arkadaşa gitarist diyemeyiz..

baştada söylediğim gibi elektro gitar penasız çalınırmı..? evet çalınır bu çalan adamın ne yapmak istediğine bağlı.. Smile
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
neogitarist

MesajTarih: Cum 23.06.2006 15:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

penasız elektro çalınmaz diyenler dire straits seyretsin derim ben.. Smile
Death-Lead

MesajTarih: Pzr 25.06.2006 17:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tek kelime tarza bağlıdır.
Japon Fender Strat 83 Usa Mod -- Usa Washburn c64se -- Marshall Mg100dfx -- Boss Ds1 -- Boss Sd1 -- Boss Cs3 -- Dod Corrosion Metal -- Mxr DoubleShot -- Sansamp GT2 -- İbanez DE7 -- Orginal Dunlop Cry Baby -- Crs Dibox
Başa dön
Jack--

MesajTarih: Pts 26.06.2006 6:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

penasiz distortion gitardan hic bi ton alamazsin
illa parmakla calinacaksa clean tonda arpej calarsin
tirnakla speed ritmi nasi calican
bak bana parmak uclariyla holy wars i caliyorum ama penanin verdigi o ton, ses, dokunus, ihtiras yok
James Hetfield bile penasini 2 li 4 lu vuruslarda atiyo, 16-32 lik ritmlerde aliyo penayi microfon sapindan
keep practicing
Başa dön
immurtal

MesajTarih: Pts 26.06.2006 14:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

garip bi başlık ve tartışma konusu kim penasız metal müzik yapabilirki yada kim penayla nothing alse matter çalabilirki hakkını vererek varsa çıksın birisi ben pramkala whiplash çalıyorum desiin
Başa dön
solitude71

MesajTarih: Pts 26.06.2006 14:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Okudum okudum nereye varacak diye ama varmadı bir yere ....

Soran arkadaş da herşeyi aldı 1 YTL'si eksik geldi pena alamadı diye mi sormuş anlamadım Smile
Başa dön
Jack--

MesajTarih: Sal 27.06.2006 1:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

immurtal demiş ki:
varsa çıksın birisi ben pramkala whiplash çalıyorum desiin

holy wars diyoruz var mi daha uzeri
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız