Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.
Merhaba,
Ben az çok bir iki ensturman çalıyorum, hani çoğu şarkılarında tabı akoru bulunuyor(bazıları yanlış olsada) ama genede bir çok şarkının tabı, akoru veya notası yok. Bunları kulaktan çıkarmak zorunda kalıyorum ama çok zorlanıyorum ya da yalan yanlış bişeyler çıkartıorum. Kulaktan rahatça çıkarmanın bir dersi falan var mı ya da nasıl bir alıştırma yapabilirim yardımcı olurmusunuz?
Tarih: Sal 27.06.2006 0:52 Mesaj konusu:
bunun alıştırması sürekli bazı şarkıları çıkarmak bu arada da tekniğini ve müzikal tecrübeni üst düzeye çıkarmaktır. niye dersen tekniğin ve tecrüben üst düzeye çıktıkça bazı gitaristlerin çoğunlukla kullandığı cümle yapılarını kafana oturtur ve şarkıları daha rahat anlayıp çıkarabilirsin.
Başlangış olarak en küçük anlamlı cümleyi yakalamaya çalışmanı öneririm. Çalmak istediğin melodinin basitçe bir kaç notasını bulmakla başlayıp, aralarını tamamlayabilrisin. Melodiyi yakaladıktan sonra akorları içinse bulduğun notaları akorun içinde yer alacak biçimde çeşitli denemelerle yaratabilirsin. Zaman alır ama sana birçok yeni tecrübe kazandırır. _________________ fizi --- CANDY Gitar
Tarih: Cmt 15.07.2006 7:44 Mesaj konusu:
muzik dinlerken butun enstrumanlari ayirmaya calis
bass nasil caliyo 1. gitarlar 2. gitarin tonlarinda ne farklar var gibi
sarkilari once kulaginla cikarmaya calis sonra tablardan bakip hatalrini gor
hatalarini duzelttikce tablara bakmadan calma olayi baslar _________________ Jack is dead my friend, you can call me Joker... and as you can see, i am a lot happier
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız