Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Portecho
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Portecho
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
asmashingpumpkin

MesajTarih: Pts 02.10.2006 10:03    Mesaj konusu: Portecho Alıntıyla Cevap Ver

portecho, türkiye'de yeni yeni bir kulvar olarak kabul görmeye başlayan elektronik müzik tarzının (albümlü)en yeni üyesi, ve bu tarzın en iyi örneklerinden birini ortaya koymuşlar undertone adlı ilk albümlerinde, grup tan tuncağ ve deniz cuylan'dan oluşuyor, tan tuncağ müziğe ingiltere'deyken başlıyor ve chemical brothers, the orb, plaid gibi elektronik müziğin saygın isimleri ile aynı sahneyi paylaşıyor, deniz cuylan ise electronica ve caz ağırlıklı maya adlı grubu ile belli bir kitle tarafından zaten tanınan bir müzisyen...grup aslında portecho olarak da belli bir kitle edinmiş durumda şu an, ancak bu albümle yeni bir yola girdikleri de kesin...
albümün kimyası akustik gitarın dance ritm ve altyapılarla buluşması olarak tarif edilebilir, albüm tamamı ingilizce 14 şarkıdan oluşuyor, bu da bazen grubun bir türk grubu olduğu gerçeğini unutturuyor, undertone cidden standartların çok üstünde bir albüm, bazı şarkılara göz atmak isterseniz:

http://www.myspace.com/portecho

son zamanlarda türkiye'den çıkmış en yenilikçi proje ne derseniz ben portecho derim ve bir an önce keşfetmenizi öneririm...

Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
pj_harvey
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pts 02.10.2006 10:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sympathy cok ıı bı sarkı cok kalıtelıler.Muzk adına ıı seler yapıcakları kesn.....
morvedelisi
"Türk Rock" mod

MesajTarih: Pts 02.10.2006 12:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Maya'dan tanıdığımız Deniz Cuylan'ın yer aldığı diğer proje..

hayırlı olur umarım albüm.

www.lastfm.com.tr/user/CocteauTwinse
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
ForumdanAtildim

MesajTarih: Sal 21.11.2006 20:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Rüzgar gibi geçtiler!

“Bir şarkıyı yaparken onun yer alacağı albümü, onun vücut bulacağı klibi ve onun kapakta nasıl görseline kavuşacağını düşünerek bestelemeye devam etmek müzik için çok yararlı oluyor.”

Bir takım işler yapılırken Türkiye keskin sınırlar olarak düşünülüyor, halbuki biz öyle düşünmüyoruz. Böyle bir soundı dünyadaki herhangi bir benzer soundıyla yan yana koyduğunuzda basit kaldığını düşünmüyoruz.

Maya projesinden tanıdığımız müzisyen Deniz Cuylan ile Krek tiyatro topluluğunun üyesi olan Tan Tunçağ’ın ortak projesinden oluşan bir elektronik dans ikilisi olan Portecho, 222 Park’ta gelmeyenleri orta yerinden çatlatacak bir performansla Eskişehir dinleyicisini kucakladı. Electrip Records’tan çıkarttıkları Undertone albümü şu an birçok müzik markette yok satıyor. Kısa süre içinde inanılmaz bir yol kat ettikleri ortada. Hikayelerini bir de onlardan dinleyelim dedik ve mikrofonumuzu onlara uzattık. Bakın neler öğrendik…

Portecho fikri nasıl doğdu? Nasıl başladı?

Tan Tunçağ: Deniz’in Maya projesinin albüm tanıtım gecesinde ortak dostumuz olan Bant Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Aylin Güngör vasıtasıyla o gece ordaydık, fakat konuşup tanışma fırsatımız olmadı. Daha sonra bir elektronik müzik festivalinde oturup konuştuk. Bir yılı aşkın bir süre zarfında tanışma faslından sonra oturup müzik üzerine ortak bir projeye imza atabilir miyiz diye düşündüğümüzde ortaya Portecho çıktı.

-Türkiye’de daha önce ortaya konulan işlerin bu kadar nitelikli prodüksiyon aşamalarına sahip olduğuna şahit olmadık. Fotoğraf çekimlerinden, albüm kapağına ve tüm öte görselliğinize kadar bir bütünlük bir konsept söz konusu. Bunu çok büyük bütçeli prodüksiyonlar bile göz ardı ederken sizin tam bu noktada belirgin bir fark yarattığınızı düşünüyorum. Sizin bu konuda düşünceleriniz neler ?

Tan Tunçağ: Deniz de ben de proje insanlarıyız biraz galiba. Devamlı üretmeyi ve bir şeyler yapmayı seven insanlarız. Daha bir şarkıyı yazmaya koyulduğumuzda görselini düşünmeye başlıyoruz. Albüm kapağındaki su fikri ferahlık hissinden ortaya çıkan bir durum. Fotoğrafları çekerken pek farkında olamasak da.

Deniz Cuylan: Bir şarkıyı yaparken onun yer alacağı albümü, onun vücut bulacağı klibi ve onun kapakta nasıl görseline kavuşacağını düşünerek bestelemeye devam etmek müzik için çok yararlı oluyor. Sadece görsellerin güzelliği açısından değil müziğin güzelliği açısından da değerlendirmek istiyoruz. Bu da ortaya bir bütünlük çıkartıyor.

Tan, sen İngiltere’de onca mekanda çaldın ve Radio Days projenle oradan sesini duyurdun. Londra, İstanbul ve derken Eskişehir… Peki sence Eskişehir bir kent olarak nasıl ?

Tan Tunçağ: Eskişehir’e, hatta bu mekana ikinci kez gelişim. Krek tiyatro topluluğuyla Berkun Oya’nın yazdığı Adamlar oyununu oynamak için gelmiştik.

Şapkadan Babam Çıktı isimli Trt dizi yapımında da oynadınız…

Tan Tunçağ: (gülüşmeler) Onu aslında Berkun yazıyordu ve ben müziklerini yazıyordum. Oyuncu kadrosunda yer alan bir boşluktan sonra kasta yükseldim.Çok iyi bir sonuç vermedi ama unutmaya çalışıyorum.(gülüyor)Eskişehir’e gelirsek, dediğim gibi bu ikinci kez gelişimiz ve bu soruya sahneden indikten sonra daha iyi bir cevap verebiliriz ama bir kere öğrenci şehri olmasının getirdiği bir avantaj var. Mesela 2 hafta önce İstanbul’da Sabancı Üniversitesinde çaldık ve karşımızda boş sayfaları olan güzel bir kitap gibi duruyordu insanlar. Çok cana yakın, çok sevecen. Yani normal bir klüp seyircisinde bulduğunuz o taşkınlık olmadan, hani gerçekten dostlarınızın arasında kendinizi hissettiğiniz ve birlikte eğlendiğiniz bir ortamdı. Biz sahnedeyiz, siz aşağıdasınız gibi değil de hep beraber eğlendiğimiz bir ortamdı.

Onlar da yaşadığınız kentten parçalar var

Deniz , sen daha önce Maya isimli bir proje grubunda yer aldın. Post rock eğilimleri olan bir sound idi. Portecho’yla daha özgürleşmiş gibisin ve bu sahnedeki enerjine yansıyor. Ne söyleyeceksin ?

Deniz Cuylan: Maya tek albümlük bir projeydi ve rafa kaldırıldı. Bütün müzik disiplinlerinden sıyrılmış insanların bir araya geldiği bir platform oldu. Maya’nın menajerliğini ve videolarını Aylin Güngör hazırlıyordu ve daha sonra Bant dergisini çıkardı. Bir anlamda Maya projesinin devamı Bant Dergisi diyebiliriz. Maya bittikten sonra bir proje grubu olarak değil de bir müzik grubu olarak Tan’la Portecho’yu oluşturduk. Bundan sonra her ele aldığımız proje Portecho’nun albümü olarak devam edecek.

Genel bir görüş var.İnsanlar: “Türk değil abi bunlar yaaa!” diye bir algıya sahipler. Ben bunu sizin Oğuz Kaplangı ile çalışmanıza bağlıyorum. Onun müzisyen olarak yer aldığı projesi Rebel Moves’ın da çıkış noktasında benzer bir tepkiyle karşılaştığını hatırlıyorum.. Siz, bu yabancı olarak algılanmak durumundan rahatsız mısınız ?

Tan Tunçağ: Bu albümün co- productor olarak imzası Oğuz Kaplangı’ya ait ve bu birlikte oluşturduğumuz bir şeydi. Oğuz’un albümde daha çok görevi parçaların miks ve master aşaması idi. Onun dışında daha çok dışarıdan tavsiyeler vererek katkıda bulundu. Portecho’nun soundının oluşum aşamasında bizim daha çok ikimizin yurtdışında yaşadığımız süreç etken olmuş olabilir. Bir takım ortak disiplinleri benimsemiş olmamızdan olmuş da olabilir. Genelde bir de şöyle bir düşünce var; bir takım işler yapılırken Türkiye keskin sınırlar olarak düşünülüyor, halbuki biz öyle düşünmüyoruz. Böyle bir soundı dünyadaki herhangi bir benzer soundıyla yan yana koyduğunuzda basit kaldığını düşünmüyoruz.

Peki bu noktada örnek aldığınız müzisyenler ya da djler var mı ?

Tan Tunçağ: Eğer Undertone albümü başarılı bulunuyorsa bunun sebebi grup olarak veya kişisel olarak idollerimizin bulunmaması. Biz kendi kendimize, kendi odamızda düşündüğümüz fikirleri gerçekleştirmek için üretiyoruz ve Portecho’yu da bu yüzden oluşturduk. Bu albümle de bir yere gelebileceğimizi göstermek açıkçası bizi çok mutlu ediyor. Türk olmakla doğru ve nitelikli bir iş yapmak neden buluşmasın ki. O açıdan “Aaa Türklermiş!”denmesi biraz rahatsız ediyor açıkçası.

Sadece kulak verin

Belirli bir azınlık tarafından inanılmaz tutuldunuz ve sahiplenildiniz. Bu insanlardan birisi de benim kuşkusuz. Bu noktadan sonraki hedefleriniz nelerdir ?

Tan Tunçağ: Her ne iş yapıyor olursanız olun eğer samimiyseniz yaptığınız işte onun her zaman için bir alanı, tüketeni olacaktır. Bu noktada birkaç ay önce vefat eden Arif Mardin’in lafı vardır o aklıma gelir; ona bir röportajda sormuşlar, “Size yollanan demolarda neyi ön plana koyuyorsunuz, aradığınız belirgin bir tarz var mı?” O da şu şekilde cevap veriyor, “Hayır aradığım belirli bir tarz yok, samimi olup olmadıklarına bakıyorum.”

Deniz Cuylan: Samimi olmanın da çizgilerini belirlemek lazım. Hani masa başında oturup müzik yapmak değil de ortaya koyduğunuz işle ne yapmanız gerektiğine karar vermeniz lazım.

Müzik yaparken etkilendiğiniz doneler neler peki ?

Tan Tunçağ: Sanatçılardan ya da idollerden çok etkilendiğimiz herhangi bir an ya da izlediğimiz belgeselin bir karesi bizi daha çok heyecanlandırıyor ve müziğimizin çıkış noktası çoğu zaman bunlar oluyor.

Deniz Cuylan: Diyebilirim ki Portecho’nun en çok etkilendiği şey BBC yapımı belgeselleridir. Bunu eğer okuyucularınıza ulaştırırsanız Portecho olarak gerçekten mutluluk duyarız.

Tan Tunçağ: Bazen dinlediğiniz bir albüm değil de izlediğiniz bir film sizin için daha ilham verici olabiliyor.

Sympathy şarkınızda kent yaşamının insan doğasına aykırılığını buluyorum mesela ben. Sanki daha önce birileri çıkıp da bunları söyleyecek cesarete sahip değildi…

Tan Tunçağ: Kente dair daha genel şeyler de var aslında orada.

Deniz Cuylan: Evet aslında o şekilde de algılanabilir ki şarkının oluşum sürecinde hiç düşünmemiştik mesela bunu.

222 Park Nargile’de gerçekleşen söyleşimizin ardından sahneye çıkmak adına hazırlanmaya kulise doğru yol alan ikili bize adeta Türkiye’de bizim gibi insanlar da var demenin dersini veriyordu. Fotoğrafların hazırlanmasında katkıda bulunan dostum İlker ve ben onlara başarılar diledikten sonra büyülenmiş bir şekilde performanslarına hayran kaldık. Dakikalarca durmadan dans ettiğim ve orada bulunmaktan inanılmaz keyif aldığım gecenin Ocak veya Şubat aylarında tekrarlanacağı ise kulağımıza çınlatılan ufak bir haberdi. Biraz olsun elektronik müzik kulağı olan ve etkinliği kaçıran okuyucularımıza bir dahaki Portecho şovunu kaçırmamalarını tavsiye ediyoruz.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
asmashingpumpkin

MesajTarih: Prş 23.11.2006 10:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

güzel röportaj olmuş, teşekkürler Smile
Başa dön
Queen_of_Metal

MesajTarih: Prş 23.11.2006 11:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hem başlığı açan arkadaşa hem röportaj için sevgili varola teşekkürler:) faydalı bir başlık olmuş..
ForumdanAtildim

MesajTarih: Prş 23.11.2006 19:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

saolunuz elif hanım Smile ve asmashing pumpkin..

sırada pamela ve white lion var Smile yakın tarihlerde düşer foruma..
Başa dön
Queen_of_Metal

MesajTarih: Cum 24.11.2006 11:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

rica ederim efendim:) bekliyoruz sıradakileri harikasın valla:)
asmashingpumpkin

MesajTarih: Cum 24.11.2006 14:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

benden de teşekkürler Queen_of_Metal (teşekkürler havalarda uçuşuyor Smile)

bu arada ForumdanAtildim, placebo'nun song to say goodbye'ı ile ilgili yazın da çok iyiydi, başarılar...
Başa dön
slacker
Aylin Aslım Bass

MesajTarih: Çrş 20.12.2006 11:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yılbaşında balans music & performance hall'de..

portecho'ya bass (ayça sarıgül) ve davul (ulaş özbiçer) eşlik edecek..

BITEFIGHT
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Mrs_crowL3y

MesajTarih: Pzr 24.12.2006 14:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hoş bence degişik bişe istedgm zaman hemen açıp dinlerim... Smile
slacker
Aylin Aslım Bass

MesajTarih: Çrş 10.01.2007 14:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

12 ocak 2007 cuma gecesi BALANS MUSIC & PERFORMANCE HALL'de çalacaklar..

PORTECHO ikilisine Davulda Ulaş ÖZBİÇER ve Bassda Ayça SARIGÜL eşlik edecekler..

BITEFIGHT
Başa dön
slacker
Aylin Aslım Bass

MesajTarih: Prş 25.01.2007 5:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

http://www.myspace.com/portecho adresinden şarkılarını dinleyebilirsiniz..
Deniz Cuylan ve Tan Tunçağ ikilisinin bu leziz projesi ile eğlenceli geceler devam etmekte..

25 ocak 2007 (bu akşam) ankara'da IF Performance Hall'de electronica+rock soundu ile dans severlere güzel bir gece vaadedilmekte..

PORTECHO ikilisine davulda Ulaş Özbiçer ve bassda Ayça Sarıgül eşlik edecek.

BITEFIGHT
Başa dön
pj_harvey
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Sal 06.02.2007 19:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ilk klip 'sympathy ' e gelmis, guzel olmus...
Devotee

MesajTarih: Prş 08.02.2007 18:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Geçenlerde izmire geldiler gidemedim ama 23 ünde ooze ye geliyolarmış galiba kesin gidicem. Uzun bi süredir ilk defa orjinal albüm aldım nette bulamadığım için Smile papers şarkısı favorim
Başa dön
ForumdanAtildim

MesajTarih: Sal 13.02.2007 13:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

if'teki performansında bulunan herkesten övgü dolu sözler geliyor. ulaş özbiçer ve ayça sarıgül'lü ekibi de eskişehir'de görmek isteriz. ki göreceğiz de hissediyorum . oohhhuummmmmm ohhmmmmmm iletiler geliyor beynime ooommmm. türkiye'nin kesinlikle en iyi isimleri. bir pazarlama aracı olmadan metalaşmadan markalaşmadan sistemin yanından bile geçmeden kendi underground kitlesini küstürmeden yine de her çaldığı salonu doldurabilen başka kim var ki ?
slacker
Aylin Aslım Bass

MesajTarih: Prş 22.02.2007 17:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

22 şubat 2007 (bu akşam) roxy'de..!
23 ytl

bassda ayça sarıgül davulda ulaş özbiçer'le birlikte..

BITEFIGHT
Başa dön
slacker
Aylin Aslım Bass

MesajTarih: Çrş 28.02.2007 19:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

1 Mart 2007 perşembe gecesi Ankara'da If Performance Hall'de..!

BITEFIGHT
Başa dön
slacker
Aylin Aslım Bass

MesajTarih: Cum 16.03.2007 1:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

16 Mart 2007 Cuma Gecesi Eskişehir Hayal Kahvesi'nde live performance ile..!

BITEFIGHT
Başa dön
Blackie_Lawless

MesajTarih: Cum 16.03.2007 13:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Türkçe parçaları da var mı acaba?
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız