Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Heavy Metal Piyasası Öldümü?
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Heavy Metal Piyasası Öldümü?
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
sundown

MesajTarih: Sal 03.04.2007 4:01    Mesaj konusu: Heavy Metal Piyasası Öldümü? Alıntıyla Cevap Ver

bence artık krallığını Hip-Hop ve alternatif türevlerine bıraktı.
Hardcore, Numetal tarzı gruplarının bukadar revaçta olmasının sebepleri rap müziklerinin hakimeti ele geçirmesinden kaynaklanıyor.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
ForzaRock

MesajTarih: Sal 03.04.2007 11:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

öyle dönemlik rüzgarlar, metal müziği öldüremez..

o kadar basit değil..
necroshine

MesajTarih: Sal 03.04.2007 11:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

heavy metal müzik ölmez ama başlıkta yazdıgın gibi piyasa olmaya başladı malesef
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
ForzaRock

MesajTarih: Sal 03.04.2007 11:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evet özellikle Metal müziğin lokomotifi sayılabilicek bazı topluluklar, "piyasa" nın sıcak elllerini sevdikten sonra, diğer topluluklar da bu yola girmeye başladılar...

şu an piyasayla metal müziğin kucaklaşması göze çok çarpmıyo, metalseverlerin tepkisi de henüz cılız..

ama bu gidiş böyle devam ederse, "kemik kitle" tarafından sert tepkiler gelmeye başlayacak...

metalin popüler olma gibi derdi yoktur ve olamaz..

metal eğer popüler kültür ve piyasayla beraber yürürse zaten o metal olmaz, olamaz..
thecrematorium

MesajTarih: Sal 03.04.2007 13:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

öldü denebilmesi için söylenildiği gibi populer olmaması gerekmez bu işi artık kimsenin sevmeyip kimsenin icra etmemesi gerekir ki şu anki durum böyle değil.
seLLisonfire

MesajTarih: Sal 03.04.2007 15:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Nasıl ölebilir ki..
Yeni eserler verilmiyor mu? Veriliyor. Eskileri eskimiyor mu? E eskimiyor. Kim yıkıcakmış h.metali rapcore rüzgarları mı Smile Laughing Gülerim yahu. Zaten heavy metal hiç piyasa olmadı ki. Şu anki piyasalar bağlamaz.

Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
sundown

MesajTarih: Sal 03.04.2007 18:07    Mesaj konusu: . Alıntıyla Cevap Ver

Tamam heavy metal undergrand bir piyasaydı geçmiştede böyle şimdide böyle. Hiçbirzaman medya da çok sık yeralmaz albüm çıkaran gruplar promosyon çok fazla yapmazlar kulaktan kulağa yayılır hersey buraya kadar hem fikirim ancak global piyasaya bakın metal müzik diyince kalınıza hangi gruplar gelir bi bakalım?
Metallica= Çıkardığı son albümde lyrik ve motifleriyle soundlarıyla ben artık bu müziğe hizmet etmiyorum diyordu.
Sepultura= Nerde bunlar ne oldugunu bilen varmı?
Iron Maiden= Çıkardıgı son albümleri beklenen başarıyı göstermiyor artık neredeyse her yıl albüm çıkaracaklar kaliteleri iyice düştü.
Amorphis= Son albümlerini dinledinizmi? nerede o baba death metal grubu amorphis nerede şimdiki amorphis. alternatif e kaçmışlar piyasa kaygılarından.
Megadeth= Onlar artık üretemeyen bir dinazor
iced earh= Mathew barlow gitti iced earth destanı bitti
Crematory= Gothic metal devi alman grup artık pop/techno/punk sınıfları içinde müzik icraa ettiklerini kendileride ifade ettiler.

ben sadece genel bir yorum kattım tabi bana katılanda olur katılmayan arkadaslarda. Şunu söyliyim artık öyle çok kualifiye gruplar çıkmıyor. Armoniden uzak eline gitar alan dışarıya çıkıp abuk sabuk müzikler üretiyor. Taksime bi gidin istiklal caddesinde bundna bi 6 yıl önce siyah giyinmiş önünde grup isimler logoları olan elemanlar görürdünüz attıgınız her adımda. şimdi ise?? Türkiyede verilen her metal konseri 300-500 ü aşmıyor seyirci sayısı(festivaller haric)
Hip-Hop ve türevleri piyasayı hakimiyeti altına aldı gençlik artık bu müziğinde peşinde.
Saygılar
Başa dön
necroshine

MesajTarih: Sal 03.04.2007 18:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

seLLisonfire demiş ki:
Nasıl ölebilir ki..
Yeni eserler verilmiyor mu? Veriliyor. Eskileri eskimiyor mu? E eskimiyor. Kim yıkıcakmış h.metali rapcore rüzgarları mı Smile Laughing Gülerim yahu. Zaten heavy metal hiç piyasa olmadı ki. Şu anki piyasalar bağlamaz.

öldü degil zaten bence piyasa oldu malesef ortalıkta siyah tshirt giyen insanlar doldu ve malesef o şahsı muhteremlere sorsan metallede alakaları yoktur zaten
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
ByTar

MesajTarih: Sal 03.04.2007 18:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

zaten eskiden de metal dinleyen kesim ve saçma sapan müzikleri dinleyen kesim vardı şimdi de var. yani metal dinleyen belli bir kesim eskiden de vardı şimdi de aynı. nedir bu metal piyasası yerini hip-hopa bıraktı meselesi? o ayrı bu ayrı...
mer_ve

MesajTarih: Sal 03.04.2007 18:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hiç heavy dinlemeyen metalciler(?)de dinlemiş olanlara göre çoğunlukta..heavy dinlenicektir bi kere..sadece gotikleri dinlemekle olmuyo metal felsefesi..
Başa dön
morgaine

MesajTarih: Sal 03.04.2007 20:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

millet çözmüş metal felsefesını bıze laf düşmez
öyle bıseyle kısıtlıyosunuz kı hayatı dar alanda yasamaya calısıosunuz ne gerek var felsefe yapılacaksa bu müzıkle yapılmaz.yapanlar daha cok teenage grubu arkadaslar oluyolar Exclamation
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Sal 03.04.2007 20:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

amorphis alternatif müzik yapmaz. son albümünü dinledik hala taş gibiler. çok beğenildi ki yeni albüm hazırlıklarına başladılar bile.Wink
JackRackham

MesajTarih: Sal 03.04.2007 21:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yazılanları okuyunca, bana bu müziğe gereğinden fazla anlam yüklüyorsunuz gibi geldi. Tamam, herkes gibi heavy metalin bir felsefesi olduğunda hemfikiri ama bu müzikten "krallık" şeklinde bahsetmek, ya da hiçbir zaman piyasa olmadığını iddia etmek bana tutarsız geliyor. Biraz da bakış açısına bağlı bu aslında. Bu müzik 80'lerde de popüler - veya sizin tabirinizle "piyasa"ydı, şimdi de öyle. Yinede o dönemde icra edilen müzik ile bugünkü arasında büyük farklılıklar var.

Olayı kendi ülkemizi baz alarak yorumlamaya kalkarsanız elbette bu böyle gözükmez. Metal müzik icra eden gruplar açısından demiyorum sadece, dinleyici kitlesi açısından da bu böyle. Başka dönemler ile kıyasladığımızda, günümzde bu müziği dinleyen kitle de büyük bir artış var ama bana kalırsa bu çok tatmin edici bir yükseliş değil. Bunun nedeni de, bu dinleyici güruhunun hep belli başlı gruplara yoğunlaşıyor olması. Yani zamanında heavy metal müziğin alasını icra edip de ülkemiz dinleyici kitlesi tarafından çok tanınmayan gruplar da mevcut hala. Hep belli başlı gruplar sayılıyor, mesela bu başlıkta da Metallica, Crematory, Amorphis, Iron Maiden, Sepultura vb. bilinen gruplar sayılmış çoğunlukla. Heavy metal müziği kuranlar bunlar mıydı da, onlar bitirmiş olsunlar? Birkaç grup sayıp "abi zamanında taş gibi müzik yapıyorlardı, şimdi ya ticari olmuşlar ya da kaybolmuşlar yea" demek ile koca bir müziği öldürmek ne derece doğru olur. Heavy metal müziği 5-6 isimden ibaret değildir, bunu kavrayabilmek lazım.

Soruya verebilecek cevaba gelince, şunu ayırt etmek lazım. Hani tarihte de bazı devletler dış saldırılar sonucu yıkılmışlardır da, bazıları da kendi iç çekişmeleri sonucu tarihe karışmışlardır ya; işte heavy metal müziği de bu ikinci sınıfa örneklendirilebilir bir niteliğe sahiptir. Yalnız bu yeni birşey değil ki, fikrimce heavy metal piyasası 90'ların başında bitmiştir. 90'lı yıllarda kurulup da "heavy metal" müzik yapan kaç grup sayabilirsiniz? Belki kendi insiyatifleri ile birkaç grup lokal olarak çıkmıştır ama son dönem glam metal gruplarından bu yana bu müzik ile özdeşleşip de başarı yakalamış bir grup yok. Kimse tutup In Flames, Korn vb. grupları saymasın; alakasız olur zira. Yok. Çünkü bu müziği dinleyen kitle değişti, "heavy metal" kelimesinin özdeşleştirildiği türler değişti. Günümüzde Bullet For My Valentine veyahut atıyorum Avenged Sevenfold'un yaptığı müzik de bu etiket altında anılıyor; zamanında Judas Priest, Quiet Riot vb. grupların yaptığı müzik de. Büyük bir tutarsızlık var ortada. Bunun sebebi de ikincil olarak saydığım gruplar ile başlamış ve yaklaşık 10 yıldan fazla "piyasa" olmuş müziğin 90'larda etkisini yitirmiş olmasıdır. Yoksa zamanında Def Leppard da piyasa müziği yaptı, Poison da, W.A.S.P.'da. Çünkü onların döneminde insanların itibar ettiği müzik buydu. Biz belki bugün bu gruplar ile piyasa kavramını özdeşleştirmek istemiyoruz, "bırak abi piyasa olan şey metal olamaz" diyoruz ama beğensek veyahut beğenmesek de bu bir zamanlar böyleydi. Bunda gocunacak ne var ki? Yalnız şu ayrım da yapılmalı. 80'lerde bu müziğin trend haline gelmesi beni rahatsız etmezdi, zira ortaya konan müzik kaliteliydi. Yalnız bugün çoğunluğun heavy metal dinliyorum kişvesi altında Slipknot vb. gruplar dinlemesi beni irrite eder.

Sonuç olarak, ülkemizde maalesef belli başlı birkaç grup metal müzik adına trend haline getiriliyor. Yani bugün heavy metal müziğin geleceğini tartışırken tutup Crematory veyahut Sepultura'yı örnek göstermek abes kaçıyor. Ama bu normal, çünkü bugün bu müziği dinleyen birine hangi grupları dinlediğini sorduğunuzda büyük muhtemelle bu grupları söyleyecektir. Buna karşılık, "Hayır, heavy metal müzik adına iyi işler de yapılıyor" diyip son dönem abidik grupların ismini ileri sürmek ise ayrı bir yanlıştır. Benim fikrim bu yönde tabi. Naçizane fikrim, 90'ların başından bu yana heavy metal müziğin icra edilmediği yönündedir. Belki benim gözden kaçırdığım birkaç istasna grup vardır, olabilir ama bu kaideyi bozmayacaktır.
Asmodeus_the_Demoniac

MesajTarih: Sal 03.04.2007 22:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

JackRackham son drece doğru birşeye değinmişsin.evet müzik olarak heavy metal 90lardan beri icra edilmiyor.çünkü o zamandan sonra death,doom ve black grupları çok öne çıktı.sonrasında gothic piyasayı sardı.ama genel bir tabir kullanmak için heavy metal deniyor.(gerçi ben metal müzik tanımını daha doğru bulurum.)sonuç olarak 80'ler ile 90'lar arasında da büyük farklar var.bu durumda heavy metalin değişmesi kaçınılmazdır.hatta 90'ların ilk yarısı ile 90'ların ikinci yarısı arasında bile büyük değişim mevcuttur. 90'ların ilk yarısında genelde pure black, grind/death tarzı gruplar ön plandayken 90'ların ikinci yarısnda melodik black ve death grupları daha ön plandadır.

korn,linkin park,sepultura(son hali tabi),slpkont gibi grupları dinleyip ben metal dinliyom demek elbetteki abesle iştigal etmektir.ama belli bir zaman sonra bu grupların yanına death,slayer,kreator,opeth,iced earth,iron madien,helloween vs. vs. gibi grupları katabilenler gerçek dinleyici olurlar yoksa diğer türlü zaten 3-5 sene sonra bu müziği bırakcaklardır(ki pek çok örneği vardır.)

sonuç olarak metal müzik evrim geçirmişir yada kabuk değiştirmiştir.ama metal müzik 70'lerden beri var(black sabbath'ı da katarak söylüyorum) ve hala devam ediyosa ölmesinden falan bahsedemeyiz.çünkü bu müzik pop/rock,glam,grunge gibi son derece sert fırtınaların altından kalkmayı başabilmiştir.nu-metal fırtınasını da atlatacaktır.çünkü bu müzik dev müzik kartellerinin öne sürdüğü bir tür.ilerde yapanlar elbet olucaktır ama bı kadar popüler olacağınıda sanmam.sonuçta müzik kartelleri her zaman rock müzikte metal müzikte öne çıkaracak bişiler bulurlar ve onların fırtınalarıda en fazla 5 sene sürer.
kingofloss__

MesajTarih: Sal 03.04.2007 22:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Asmodeus_the_Demoniac demiş ki:
korn,linkin park,sepultura(son hali tabi),slpkont gibi grupları dinleyip ben metal dinliyom demek elbetteki abesle iştigal etmektir.ama belli bir zaman sonra bu grupların yanına death,slayer,kreator,opeth,iced earth,iron madien,helloween vs. vs. gibi grupları katabilenler gerçek dinleyici olurlar yoksa diğer türlü zaten 3-5 sene sonra bu müziği bırakcaklardır(ki pek çok örneği vardır.)

Şimdi "gerçek dinleyici" tanımı biraz ilginç olmuş.Örnek olarak söylüyorum,Slayer dinleyenlerin içinde bol miktarda poser vardır.Metalden zerre çakmadan ona buna çamur atarak "bilgili metalci" geçinirler.(Metallica dinleyicilerinde de boldur bu...)Ya da günümüzde Opeth'in adını zikretmek bir ayrıcalık olmuyor.Anlayarak dinleyenine hiç lafım olmaz.Neyse,demek istediğim "Nu-metal gruplarının üstüne birkaç metal grubu kondu mu gerçek dinleyici olunur." görüşü biraz yanlış...MP3 geldi,mertlik bozuldu diyeyim,daha net anlaşılsın. Very Happy Artık X grubu dinlemek bir kıstas değil,her önüne gelen dinlediğini iddia ediyor.Bu müziği gerçek anlamda destekleyen adamlar er ya da geç belli olmaktadır zaten...
pentagramurat

MesajTarih: Sal 03.04.2007 22:57    Mesaj konusu: Re: . Alıntıyla Cevap Ver

sundown demiş ki:
Metallica= Çıkardığı son albümde lyrik ve motifleriyle soundlarıyla ben artık bu müziğe hizmet etmiyorum diyordu.
Sepultura= Nerde bunlar ne oldugunu bilen varmı?
Iron Maiden= Çıkardıgı son albümleri beklenen başarıyı göstermiyor artık neredeyse her yıl albüm çıkaracaklar kaliteleri iyice düştü.
Amorphis= Son albümlerini dinledinizmi? nerede o baba death metal grubu amorphis nerede şimdiki amorphis. alternatif e kaçmışlar piyasa kaygılarından.
Megadeth= Onlar artık üretemeyen bir dinazor
iced earh= Mathew barlow gitti iced earth destanı bitti
Crematory= Gothic metal devi alman grup artık pop/techno/punk sınıfları içinde müzik icraa ettiklerini kendileride ifade ettiler.

bu yorumlar sana mı ait?
sundown

MesajTarih: Sal 03.04.2007 23:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evet bana ait
Başa dön
pentagramurat

MesajTarih: Sal 03.04.2007 23:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

peki heavy metal dediğin zaman aklına ilk gelen gruplar bunlar mı?
Asmodeus_the_Demoniac

MesajTarih: Sal 03.04.2007 23:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kingofloss__ demiş ki:

Şimdi "gerçek dinleyici" tanımı biraz ilginç olmuş.Örnek olarak söylüyorum,Slayer dinleyenlerin içinde bol miktarda poser vardır.Metalden zerre çakmadan ona buna çamur atarak "bilgili metalci" geçinirler.(Metallica dinleyicilerinde de boldur bu...)Ya da günümüzde Opeth'in adını zikretmek bir ayrıcalık olmuyor.Anlayarak dinleyenine hiç lafım olmaz.Neyse,demek istediğim "Nu-metal gruplarının üstüne birkaç metal grubu kondu mu gerçek dinleyici olunur." görüşü biraz yanlış...MP3 geldi,mertlik bozuldu diyeyim,daha net anlaşılsın. Very Happy Artık X grubu dinlemek bir kıstas değil,her önüne gelen dinlediğini iddia ediyor.Bu müziği gerçek anlamda destekleyen adamlar er ya da geç belli olmaktadır zaten...

ben daha bilindik gruplardan örnek vereyim dedim.kastetmek istediğim üstüne konması değil.eğer insanın içinde gerçekten bu müziği dinlemek varsa nu-metal yerine gerçek metal gruplarını dinler sever gerçek dinleyici olur. ordaki vs. vs. olayına benim yazdığım gibi 5 grup değil 50 grupta koyabilirsin 100 grupta koyabilirsin.kıstas olarak koymak istediğim grup değil metal müziği icra edenleri dinlemesidir.slayer yada metallica dinleyen poser eleman zaten bu müziği dinlemeyi bırakıcaktır.onlara şimdiden güle güle diyebiliriz.
seLLisonfire

MesajTarih: Sal 03.04.2007 23:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

necroshine demiş ki:
seLLisonfire demiş ki:
Nasıl ölebilir ki..

öldü degil zaten bence piyasa oldu malesef ortalıkta siyah tshirt giyen insanlar doldu ve malesef o şahsı muhteremlere sorsan metallede alakaları yoktur zaten

Haklısın Smile Ama bu sadece metal için geçerli değilki punk emo özentileri dolaşıyo orda burda paso Smile öyleyse müzik alemi piyasa direk yahu. Bu bahsettiklerinin hevesi 2 gün sürmez sen sağlam metal tayfasına göre düşün.. Aslında heavy metal dinlemem sadece düşüncemi yazdım Smile

Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız