| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
ZeRDuSHT

|
Tarih: Pzr 14.09.2003 11:30 Mesaj konusu: Salvador Dali |
|
|
Çağımızın dehası kabul edilen, normal kalıpların üstündeki sıradışı insan ; Salvador DALI... Hezeyanlı dünyası ve bu dünyasını yansıttığı resimleri, çizimleri ve objeleriyle bir çok insana "vaov" dedirten birisi... Ancak resimlerininde ötesine geçip, hayatını, yaşamını, düşüncelerini vs. araştırınca, insan kendine sormadan edemiyor ; "Benim tanıdığım Dali bu muydu?" Kendini beğenmiş, paraya, karısı Gala'ya, akademik kariyere ve kendisine nerdeyse tapacak bir derecede olması, diğer bütün insanları kendisi ve karısından aşağıda görmesi, Tanrı'nın sırf onun için bir melek gönderdiğini ileri sürmesi, vs vs... Salvador Dali hakında daha yazılacak çok şey var... Ancak gerçek ne olursa olsun, sürrealist resimde üstüne kimse yok...
 _________________ Arkanı dönermisin,
öleceğim de... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
tanith

|
Tarih: Pzr 14.09.2003 16:46 Mesaj konusu: |
|
|
bende dali'nin resimleri hayranım ama kişiliğiyle ilgili bir bilgim yok.ne olursa olsun çok haklısın sürrealist resimde dali'nin üstüne yok!  |
|
| Başa dön |
|
 |
uyuz

|
Tarih: Pts 15.09.2003 1:04 Mesaj konusu: |
|
|
dali nin bende bir yaptığı bir resim var ona bitiyorum inanılmaz bir şey insanı başka alemlere götürüyor ismi old age,adolescenceınfancy harika bir şey! _________________ hayat b.ktur biz de buna katkıda bulunuyoruz... |
|
| Başa dön |
|
 |
auby

|
Tarih: Pts 15.09.2003 21:31 Mesaj konusu: |
|
|
Resimler, fikirler süper! Salvador Dali'nin yazdığı Bir Dahini Güncesi'ni okumanızı tavsiye ederim.. _________________ there is no pain, you are receding
a distant ship’s smoke on the horizon
you are only coming through in waves |
|
| Başa dön |
|
 |
ZeRDuSHT

|
Tarih: Pts 15.09.2003 21:51 Mesaj konusu: |
|
|
| auby demiş ki: | | Resimler, fikirler süper! Salvador Dali'nin yazdığı Bir Dahini Güncesi'ni okumanızı tavsiye ederim.. |
Okudum o kitabı, ve baştan sona bir dahinin eseri olduğu (kimine göre sıyırmış bir adamın olduğu) apaçık ortada... Ama, kitabında da çok açık bir şekilde görüldüğü gibi, değer yargıları, ahlaki görüşü çok farklı... Ve genel ahlak kurallarının(!) - kime göre geçerliyse bu kuralla - dışına çıkıyor...
+ Salvador Dali'nin eşini kaybetme korkusundan, ya da onu mutlu etme gayesiyle, karısı Gala'nın istediği erkekle ilişkiye girmesini göz yumuyordu... _________________ Arkanı dönermisin,
öleceğim de... |
|
| Başa dön |
|
 |
LeftEyeNine

Kayıt: Aug 10, 2003 Mesajlar: 665 Nerden: Aydýn - Ýzmir karayollarý arasý
|
Tarih: Prş 18.09.2003 21:47 Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaşlar babam Resim öğretmeni dolayısıyla Salvador Dali'yi tanımam çok zor olmadı.Babamın resim kitaplarını karıştırırken "OHHA!" dedirten tablolarla karşılaşınca kim olduğunu sordum pedere:Salvador Dali dedi...Bir insanın "fotoğraf" çizmesi ne kadar olağanüstü değil mi...
Garip bi adam olduğu kesin...Peki adamın resimlerinin boyalarında insanın psikolojisini direk etkileyen ve istihbarat örgütlerinin yeni nesil ajanlarda ve öncesinde kullandığı, kişiyi istediğin zaman harekete geçirme veya normal bir insan yaşantısına devam etmesi gibi birçok dehşet verici etkiye sahip olan "Halüsinojen" maddeler kullandığını biliyormuydunuz?..Bana o fotoğraf tabloları açıklayan cevap budur...İnsanın inanası gelmiyo... _________________ <div>Kabul ediyorum götverenin tekiyim</div><br /> |
|
| Başa dön |
|
 |
ultramarin

|
Tarih: Pzr 19.10.2003 2:23 Mesaj konusu: |
|
|
Dali'nin en begendiğim resmi, çarmıha gerilmiş İsa resmidir.Sanat tarihindeki tüm ressamların ele aldığı bir konudur Çarmıhta İsa.Ancak kilisenin zorunlu kılması ve de dinsel kaygılar yüzünden izleyici hep aşşağıya çekilmiş, İsa daha da yüceleştirilmek için yukarıya doğru çekilmiştir biraz.İsa'nın göz hizasında tutulduğu resim bile sayılıyken, Dali tutmuş ne yapmış??? Çarmıhtaki İsa'ya çarmıhın üzerinden bakmış, böylece onu aşşağı çekerken izleyiciyi Tanrı katına çıkarmış. Bence bir tek bu resmi bile yeter, başka şey yapmasa da olurmuş _________________ ultramarin |
|
| Başa dön |
|
 |
benayevsen

Kayıt: Oct 09, 2003 Mesajlar: 2481 Nerden: Efem? Ada manzaralı evimden söylemesi ayıp
|
Tarih: Sal 11.11.2003 16:32 Mesaj konusu: |
|
|
resimlerine her baktığımda kayboluyorum.... odamın hemen hemen bütün köşesini kaplamış durumda.... _________________ Meclisler biz karakoyunları düşünür mü? Vatan kurtaranlar arkamızdan ne söylerler! Bu Baltaya Sakın Sakın SAP OLMA! |
|
| Başa dön |
|
 |
morn

|
Tarih: Sal 11.11.2003 18:51 Mesaj konusu: |
|
|
kişligi hakkında yorumda bulunmak çok saçma yaptıkları önemli! zaten normal kişilikte olsaydı o muhteşem resimleri yapamazdı.... _________________ ... |
|
| Başa dön |
|
 |
Layne_Staley

|
Tarih: Çrş 12.11.2003 22:04 Mesaj konusu: |
|
|
Salvador Dali öyle biri ki, onu anlatmak için onun kadar zeki olmak lazım, bu durumda da benim onu anlatma gibi bir şansım yok
Ama kendi kitabı heralde onun hakkında yazılabilecek en iyi kitap olmalı, çünkü onu kendinden başka anlatabilecek kadar zeki bir insan olabileceğinden emin değilim.
Bir de şu var,
Onun zekası matematiksel olmadığı için aslında ayrı bir boyutta ve elde edilmesi matematiksel olana göre çok daha zor...
Müthiş bir deha... Bıyıklar süper, daha ne olsun işte...
Not:Sürrealist resimleri dışındaki resimleri de inanılmaz!! _________________ what does friend mean to you? a word so wrongfully abused...are you like me, confused...all included but you..alone...
22.08.1967-05.04.2002 |
|
| Başa dön |
|
 |
21

|
Tarih: Pzr 23.11.2003 0:25 Mesaj konusu: |
|
|
geçen sene bu zamanlar eve çıkma planları yapıyorduk arkadaşımla. bu planların büyük bir bölümü dalinin hangi resimlerini evin hangi bölümlerine asacağımızla ilgiliydi. güzel bir evimiz var artık
arkadaşımın müthis yeteneğiyle de evde tanıştım. sürrealist resim konusunda çok iyi. bir gün o da resimleriyle tanınacak inanıyorum
resimleriyle tanıştıktan sonra ilk işim bir dahinin güncesi ni okumak oldu. böyle birini bekliyordum çünkü bir dahi ve bir deli olduğunu anlamak hiç güç değil o resimlerle. ama resimlerini doğru yorumlamak için yeterli olmadı o kitap. her resmin hikayesini öğrenebileceğim bir kitap (türkçe) öneren olursa sevinirim. |
|
| Başa dön |
|
 |
ZeRDuSHT

|
Tarih: Prş 27.11.2003 3:36 Mesaj konusu: |
|
|
| 21 demiş ki: | geçen sene bu zamanlar eve çıkma planları yapıyorduk arkadaşımla. bu planların büyük bir bölümü dalinin hangi resimlerini evin hangi bölümlerine asacağımızla ilgiliydi. güzel bir evimiz var artık
arkadaşımın müthis yeteneğiyle de evde tanıştım. sürrealist resim konusunda çok iyi. bir gün o da resimleriyle tanınacak inanıyorum
resimleriyle tanıştıktan sonra ilk işim bir dahinin güncesi ni okumak oldu. böyle birini bekliyordum çünkü bir dahi ve bir deli olduğunu anlamak hiç güç değil o resimlerle. ama resimlerini doğru yorumlamak için yeterli olmadı o kitap. her resmin hikayesini öğrenebileceğim bir kitap (türkçe) öneren olursa sevinirim. |
var elimde öyle bir kitap... bütün resimleri olmasada (zaten çok zor olurdu) çoğu resmi ve hayatı hakkında baya bilgi veriyor... TASCHEN yayınları sanırım... eve gittiğimde temin edebileceğin adrese felan bakarım... bu senenin başında 28 milyona almıştım... hem de 10 taksit  _________________ Arkanı dönermisin,
öleceğim de... |
|
| Başa dön |
|
 |
cogitoergosum

|
Tarih: Çrş 03.12.2003 15:07 Mesaj konusu: |
|
|
En beğendiğim ressam...Arkadaşlarımla çok uzun uzun tartıştığımız olmuştur sadece tek bir resim üzerine... _________________ ...Nothing ever goes as planned... |
|
| Başa dön |
|
 |
therru

|
Tarih: Çrş 03.12.2003 18:37 Mesaj konusu: |
|
|
yıllar önce puzzle almıştım. puzzledaki resim salvador dali'nindi. baya begenmiştim.
bu arada en baştaki resim çok güzelmiş. _________________ Söz sessizlikte, ışık karanlıkta, yaşam ölürken; bomboş gökyüzünde uçarken parlar atmaca. |
|
| Başa dön |
|
 |
kaamos

|
Tarih: Çrş 03.12.2003 19:02 Mesaj konusu: |
|
|
www.dali-gallery.com
neredeyse bütün resimleri var... dali sevenler için doyurucu olduğunu düşünüyorum.. _________________ "..The future is uncertain.. but the end is always near.. " |
|
| Başa dön |
|
 |
bungula

|
Tarih: Cum 12.12.2003 18:43 Mesaj konusu: |
|
|
Hayatta tanımış olmak istediğim insanların en başta geleni. İnanılmaz bi yaratıcılık.. _________________ hiç yoksam, hiç olmadıysam.. |
|
| Başa dön |
|
 |
camus_

|
Tarih: Pts 15.12.2003 19:12 Mesaj konusu: ideal koca dali! |
|
|
| hatta dali şey demiş: "büyük bir ressam olmak istiyorsanız, karımla evlenin" yuh yani, ressam olmuş ama birey olamamış... |
|
| Başa dön |
|
 |
ZeRDuSHT

|
Tarih: Sal 16.12.2003 15:53 Mesaj konusu: Re: ideal koca dali! |
|
|
| camus_ demiş ki: | | hatta dali şey demiş: "büyük bir ressam olmak istiyorsanız, karımla evlenin" yuh yani, ressam olmuş ama birey olamamış... |
bir dahinin günlügünü oku daha neler neler var ama ne olursa olsun, yaptiklarina tek kelime edemem... _________________ Arkanı dönermisin,
öleceğim de... |
|
| Başa dön |
|
 |
cogitoergosum

|
Tarih: Çrş 17.12.2003 12:04 Mesaj konusu: |
|
|
Ama "Bir Dahinin Güncesi" ni de okumak yürek istiyor yani,biraz kafa patlatmak gerekiyor... _________________ ...Nothing ever goes as planned... |
|
| Başa dön |
|
 |
cajun

|
Tarih: Çrş 11.02.2004 13:41 Mesaj konusu: |
|
|
salvador dalinin bir özelligi daha var
resme sürrealist resimden baslamamış,yeryüzündeki cizilebilicek herseyı cızmıs ve en sonunda bu cızımlerın formlarını bozmaya başlamış tıpkı erıyen saatlerde ki gibi... _________________ you live will forewer free... |
|
| Başa dön |
|
 |
|