Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - stüdyo açıyorum yardım?????
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

stüdyo açıyorum yardım?????

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Teknolojileri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
thoorx

MesajTarih: Pts 04.06.2007 5:00    Mesaj konusu: stüdyo açıyorum yardım????? Alıntıyla Cevap Ver

Eskişehirde stüdyo açmayı düşünüyorum.Yerim hazır ama yalıtım yaptırmam gerekio ses konusunda şikayet olmayacak bir yer.Profesyonel bir yalıtımcıyla gorustum malzemeler 2.500 ytl tutuyor,tabi kendim yaparsam.Elimde yalıtım parası dahil 17 belki 18000 YTL var.Sadece studyo olan yer alanı 30 m2.Davulum var.Kabinleri kendim yapmayı düşünüyorum ama amfiler ve diğer ses ekipmanları konusunda tavsiyeleriniz neler acaba? Şimdiden teşekkürler...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
notrdame

MesajTarih: Cmt 09.06.2007 23:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yalıtımı kendin yaparsan hüsran olur akustigi ayarlamaları lazım.
Başa dön
TuRkishRocker
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pts 11.06.2007 18:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hocam eskisehirde komple studiosunu devreden bi ark. vardı sanirim. onla irtibata gec istersen.. anlasabilirseniz fazla urasmadan hazira konabilirsin=)
erento1903

MesajTarih: Cum 07.09.2007 16:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

notrdame demiş ki:
yalıtımı kendin yaparsan hüsran olur akustigi ayarlamaları lazım.

Kesinlikle katılıyorum arkadaşa. Akustiğini kendin ayarlaman da çok zor.
Jeff_Loomis
"Müziktek" Mod / Crossfire Gitaristi

MesajTarih: Cum 14.09.2007 14:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Marshall mg100 al 2 adet, herkes kendinden bişiler bulur o amfide.

Kabin yapmak kabini almaktan çok daha ucuza da gelmiyor 4 tane celestion v30 zaten 400-500 dolar eder kargo hariç...
Satılık Ibanez RGT42, Seymour Duncan SH4 http://www.turkrock.com/post1478716.html#1478716

Crossfire - Sınıf 64 - Since Yesterday
Cem Saydam
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
vehbican

MesajTarih: Pzr 30.09.2007 20:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

valla 2.500 ytl lik bir yalıtım yalıtım olamaz.. eger sağlam bir yalıtım yapmak isitiyorsan... duvarlara taş yünü .. 15cm boşluk vererek odanın içine tekrar alçıpandan oda yapman lazım ve onun üstünede akustik sünger yada onun türünden bir yalıtım süngeri yapman lazım... yere araba lastiği döşeyip üstüne mdve ile kaplaman ve onun üstünede halıflex koyman lazım.... kapınıda çift cam yapman lazım 2 kapı yani 4 cam demektir... buda sana ortalama en az 10.000ytly mal olur...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Me_ThuS
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Sal 02.10.2007 19:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

vehbican bu verdiğin yalıtım modeli içinde bazı yanlışlar var yere araba lastiği döşemek nedir sesi iletir lastikde az veya çok. Bu mesele bu işin mühendisliğini okumuş insanlar tarafından yapılmalı ve bir yığın hesaplama ile ince şekilde ayarlanmalı 15 cm şundan 10 cm de ondan usulü yaparsanız sonuçlar iç açıcı olmaz. İyi günler.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
vehbican

MesajTarih: Pzr 07.10.2007 14:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Me_ThuS demiş ki:
vehbican bu verdiğin yalıtım modeli içinde bazı yanlışlar var yere araba lastiği döşemek nedir sesi iletir lastikde az veya çok. Bu mesele bu işin mühendisliğini okumuş insanlar tarafından yapılmalı ve bir yığın hesaplama ile ince şekilde ayarlanmalı 15 cm şundan 10 cm de ondan usulü yaparsanız sonuçlar iç açıcı olmaz. İyi günler.
valla yanlış olabilir ama benim stüdyom aynı bu şeklde akustik olarak ve dışarıya ses çıkma açısından hiç bir sorun yok ve gayet güzel... ama tabi bu işin mühend,istleri daha detaylı hesaplamalar yaparak daha ii sonuç verebilir ama onların yaptıgı yalıtım en az 20 yada 30n bin ytly gelir bunuda unutmayalım.... ben kendi yaptıgım teknikle çok basarılı işler çıkartıyorum... sadece benimki bir öneri;) iiyi günler...WinkWink
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
keremd

MesajTarih: Pzr 07.10.2007 16:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yani düşük-orta seviyede bir studyo için baya maliyet gerekiyor Smile
Başa dön
Me_ThuS
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Pzr 07.10.2007 21:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Neye göre güzel olduğunu düşünmek gerekli fiyat performans oranına bakılıyorsa iyi olabilir fakat bu iş ciddi olarak yapılacaksa bana göre her zaman herşey gereken özende yapılmalı ve senin stüdyonda çalışan formül başkasınınkinde çalışmayabilir. Ölçüler farklı. Çok başarılı işler çıkartıyorum diyorsanız artık iddialı oluyor ve sadece bir öneriden fazlası oluyor ne dersiniz?

İyi günler.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
assault

MesajTarih: Cum 12.10.2007 2:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Amfi olarak Line6 Spider amfilerini düşünebilirsin.
Char-BooRacK
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pts 29.10.2007 22:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

18000 tl yeter de bi ihtimal artar bence.Biz kendi stüdyomuzu kurduğumuzda (ev tipi) 8 milyar ses yalıtımına harcamıştık ve dışarı bir gıdım ses çıkmıyordu.
Amfi için ise iki marka söyliyim: peavey ve marshall ikisinden şaşma bence.(100 watt işini fazlassıyla görür)
Gitar bateri o bu şu zaten onlar set up kısmı onları kendin beğendiğine göre kullanrsın...
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Teknolojileri Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız