Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Leman
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Leman
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Kültür & Sanat Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
erkandalf

MesajTarih: Cmt 18.10.2003 19:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

küfür olayı hakkında bir şeyler söylemek istiyorum...

cem yılmaz'ın gösterisinde söylediği bir şey vardı:''belden aşağı espri diye bir şey yoktur;iyi espri vardır,kötü espri vardır...''...bu bu kadar basit...küfürün de nasıl kullanıldığı ve neyi anlatmaya çalıştığı,neyi betimlemeye uğraştığı vs. gibi şeyler önemlidir...

karikatürlerde kullanılan küfüre o yüzden fazla katı bakmamak lazım...

elbete sadece küfür tabanlı espri yapanları saymıyorum,ki zaten espri, basitliğini,sık kullanılan küfüre tutunmaya çalışarak belli ediyor...

bakın mesela memo tembelçizerin ben bir eşşeğim adlı hikayesi yoğun ve artık sıkan küfür dozuyla bana göre koca bir saçmalıktır...kargacık burgacık yazısı ve manasız konusuyla ben bu karaketeri hiç sevemedim...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
kotukedi

MesajTarih: Pzr 19.10.2003 19:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

leman almiyom artık Smile penguen aliyorum cezmi ersoz yerine sunay akın var , eskiyi aratıyor
MarilynManson
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Çrş 05.11.2003 17:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sunay Akın nerde yazıyor??
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
kotukedi

MesajTarih: Prş 06.11.2003 1:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

(: penguende almiyodum aslında aldigim bi haftada yazısı vardi bende sürekli yazıyor sandim ama şimdi aliyorum bu arada içimden bunlar acaba para içinmi ayrildilar diyorum, düşünüyorumda leman penguen , hayvan ,lemanyak, lombak, kacakyayın abi bir sürü var içime kurt düştü , kunteper neler yapiyo acaba erkandalfın memo tembel çizer yazısına hem katılıyorum
MarilynManson

MesajTarih: Çrş 12.11.2003 14:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kunteper ölmedi mi?
Başa dön
che_funda

MesajTarih: Cmt 13.12.2003 1:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

leman..yıllarca takip ettim..artık eski tedi yok aylardır almıyorum..ancak pengueni okumaktan zevk alıyorum..çok iyi bi çizer olmasada metin fidan'ın anlamsız karikaütrleri güldürürdü beni ancak leman onun için bile almaya değmiyor..penguen:yiğit özgür ve emrah ablak için alınır..ayrıca ''hayat bazen çentiklidir''ve ''tanrı acıkınca''yı okuduysanız alpay öktem penguende yazmaya başladı underground yazılardan hoşlanıyorsanız okumalısınız..
born2rock

MesajTarih: Cum 06.02.2004 2:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben eski sayılarındaki albüm tanıtımlarını da severdim. Albüm ve şarkı isimleri çok komik olurdu. Şarkı sözleri de öyle. Bir tane parça hatırlıyorum.. Doğan Eseliks - Asıl sınavmış gibi çözdüm deneme sınavının sorularını (slow) Smile
Dampyr

MesajTarih: Sal 10.02.2004 20:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sözde muhalif karikatür dergisi bence.. içi boş bir muhaliflik! alternatifsizlik. karikatürün dönüştürücü misyonunu reddeden çizerler topluluğu. cinsellikten we küfürden ibaret sığ bir espri anlayışı. ve karşınızda Leman
anoraknophobia

MesajTarih: Pts 16.02.2004 19:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu ay cihangir de bi ev tam kopma noktasında bitti heyecenla bi dahaki ayı bekliyorum.
hudubet

MesajTarih: Pzr 22.02.2004 22:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bozuldu Leman bence.8.Sınıfta sınav derdine bağlandım.Hazırlıkta devam ettim,bir o kadar kişiye de bulaştırdım.Şimdi 9.Sınıftayım;ama okumuyorum.Cezmi Ersöz,Nihat Genç...
Metin Üstündağ'sız olmuyor.
MarilynManson

MesajTarih: Pts 23.02.2004 17:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Cihangir'de bir evde şirin benim hasta olduğum bir karakterdir...Ağlama tripleri çok iyiydi batu'nun bu ay...Ben de heyecanla gelecek ayı bekliyorum...
Başa dön
adoekin

MesajTarih: Pzr 29.02.2004 17:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

iyi.süper tespit.bencede en iyisi lombak.cihangirde bi ev..süper.şero var ama bazen onu bile bastırıyor.şero hastasıyım .ardından cihangirde bir ev..BATU:)))))))))süperrrrrrrr
scotch9

MesajTarih: Pzr 07.03.2004 6:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Açıkçası bu kadar derin ve sert eleştirilerin olması,gerçekten lemancı tayfasından mı yoksa arka arkaya derginin üstüne top tüfek salan arkadaşların yazılarınından mı kaynaklandı, şüpheliyim.94'den beri leman takipçisiyim.tek tük tekmil kayıpları haricinde serisi mevcut.'dergi eski havasını kaybetmiş ama....' diyor yazılanlar.sondaki 'ama ' ya mizah özlemi diyelim,eski havası nasıldı lemanın?ya da eskiden bir duruşu varmıydı, yok sa belli bir eziklikle çıkmış 'alt piyasada siz bulunun'takıntısımı.aslında diğer forumcu arkadaşların da dergi yada dergiler yerine sürekli mizahçıların adını vererek takip ettiklerini söylemeleri işin 'mizah tarafına bakarız'ını gösteriyor.leman ve ya diğer dergiler satıyorsa mizah yapanlar kendi esprilerini kitap yapıp tanıttığı,kendi okuyucu kitlesini yarattığı için.derginin akalitesini beğendiğini şüphesiz söyleyebilecek kaç kişi var.böyle bir dergi mi vardı?daha idealist kesim derseniz;işte lütfü oflaz,metin üstündağ... (cezmi ersöz,nihat genç;sevemedim bunları...)mahcem'e dergi eleştirilerinde hak veriyorum, ama mizah malzemesi 'hiçbişey hariç herşeydir'.machem'in söylediği şekilcilikle cinselliği pazarlayıp, hanzo kültürünü besleyen zat o kültür'e zaafı olan,onlardan biridir,farklı birşey beklememek lazım.hepimizin önünde duran farklı bir boyutu var işin;iş mizahtan çıkabilir mi? ve bu kültür madem mizahtan da besleniyor adam gibi mizah yapan insanların oranı bunları ezer mi ezilir mi? yanlışa doğru diyen %99 doğruyu savunan%1'i takarmı.basit bi dergi eleştirisinden kulak arkası toplum tespitine göz kırpan bu yazıyı ben niye yazdım delimiyim neyim.
hakkaten neler birikmiş içimde...leman başlığını verip yaz deseler çıkarmıydı bu kadar söz!! tuhaf..özge ve feyhan ,baruter,selçuk,erdil,tuncay,lütfü oflaz,met üst vs...işlerini iyi yapıyorlar.sene başında leman vs dergiler takvim verir malumunuz,bakkaldan aldım dergiyi,takvim yok.üşenmedim inip hepsine baktım gene yok.hayatımda ilk defa bir dergiye şikayette bulundum,hangi takvimi istediğimi,adresimi fln fıstık sordular,söyledim.2 gün sonra takvimle birlikte dergi geldi...ayrı bi sempati duydum Cool .aslında bu kadar sözü 2 cümleye sığdırmak vardı: iyi yada kötü,bir derginin varlığı hiç olmamasından iyidir,her yenilik yozlaşmayla gelirmiş. bu günkü mizah(!) bolluğunu buna boçluyuz herhal... Wink
s_hifty666

MesajTarih: Pzr 07.03.2004 23:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bakın arkadaşlar ben bu yazıların sadece ilk sayfasını okudum ve bu benim patlamama yetti siz nasıl oluyorda leman artık eski kalitesini yitirdi diyorsunuz ve anladığım kadarıyla içinizde leman ı sadece gülmek için okuyan arkadaşlarımız var ve sadece karikatürlerine bakıp geçiyorlar penguen in leman dan daha ii olduğunu söliorsunuz ama penguen in leman dan daha belden aşağı espri yaptığını anlamıyorsunuz nasıl oluyorsa çevremizdeki insanlar penguen ide sadece gülmek için alıyorlar ki penguen onun için yapılmış bir dergidir
leman ise gülmenin yanında anarşist mizah yapar (hemde güldürür hem düşündürürRazz)
s_hifty666

MesajTarih: Pzr 07.03.2004 23:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

üstat mehmet çağçağ izmir deki konuşmalarında penguendeki ekibin yeni bişiler yapması için ayrıldıklarını ancak çıkardıkları derginin aynı leman gibi olduunu sölediş bende katılıorum çünkü bi baktığımızda ilk 2 giriş sayfası siyasi(artık penguen tek sayfaya indirdi) 3. ve 4. sayfalarda dergilerin en büyük kozlar(timsah-gatana,tavşanlar-değşio ama dergininde belki en komik kısmı oralar oluo)dier sayfalarda dier karikatüristler var ve penguen deki çoğu espriyi fatih solmaz buluyor ve gittikçede bayat espriler olmaya başladı ilk zamanlarında leman daki esprileriyle beni kopar geçirirdi ama artık hiçbirşey bulamıorum ayrıca penguendeki çoğu karikatürist amatör ancak leman daki çoğu üstadın eline su dökemezler
s_hifty666

MesajTarih: Pzr 07.03.2004 23:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bunları nerden mi biliorum benim bir kolleksiyonum var leman -l-manyak-lombak-atom-penguen-kemik leman hariç dier hepsinin tümö sayılarına sahibim ama lemanında çok fazla sayıda artık kitaplığım öle dolduki sığmıolar bazı kitapçıdakinden çok çok daha fazla kitaba sahibim
adoekin

MesajTarih: Pts 08.03.2004 18:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

lombak.diğerlerini bıraktım.baruter in peşinden gitmek büyük zevk...kendi giderken yanında sevdiğim çizerleride götürdü.lombak iyi oldu..
gunsnroses

MesajTarih: Çrş 10.03.2004 20:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

okurum!
iceberg

MesajTarih: Prş 18.03.2004 23:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

"leman"belden aşağı olayını abartmış durumda,güldürmek için sadece buna muhtaç olması üzücü.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
s_hifty

MesajTarih: Prş 18.03.2004 23:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sadece değil sen galiba uzun zamandır leman okumuyorsun
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Kültür & Sanat Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
3. sayfa (Toplam 5 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız