Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.
Tarih: Cum 20.07.2007 2:31 Mesaj konusu: Zuhal Olcay
en sevdiğim sanatçılardan birisi. küçük yaşlardan itibaren sanatla iç içe yetişti. çok erken yaşlarda tiyatro eğitimi almaya başladı sinema oyunculuğuyla da 1980 döneminde tanıştı ve televizyon filmlerinde rol aldı.
müzikaller, tiyatro ve sinema üçlüsüyle uzun yıllar birlikte yaşadı. üç evlilik yaptı. müzikal çalışmalarına vedat sakman ile başladı ve bülent ortaçgil ile devam etti. kendisinin çalışmalarında çok yönlülük dikkati çeker. aynı çeşitliliği müzikal olarak ta gösterdi.
albüm olarak küçük bir öykü (1990), iki çift laf (1993), oyuncu (1996), ihanet (1998), başucu şarkıları (2001) ve başucu şarkıları-2 (2005) sayılır. ayrıca daha önce yeni türkü üyesi olan (şimdi orada mı bilmiyorum) iyi müzisyenlerimizden cengiz onural ile bir albüm yapmıştır.
oynadığı tiyatro oyunları, sinema filmlerinin hepsi belli bir kalitenin üstündedir. çok başarılı bir isimdir.
Uuzun yıllardır dinler, seyreder, gözlemler, araştırırım Zuhal Olcay'ı.. Ne aklıma gelir tek olarak Zuhal Olcay lafı geçtiğinde diye düşündüğüme cidden çok şey geliyor. En başta 'Küçük Bir Öykü Bu' albümünün sanatsal tarafının ağır basması ve en zor dinlenen Zuhal Olcay albümü olmasından dolayı pek rağbet görmemesi, 2001 tarihli 'Başucu Şarkıları' albümü ve devamı niteliğinde yapılan 'Başucu Şarkıları 2' ile umulanda fazla rağbet görülmesinden dolayı üzülmem, Zuhal Olcay'ı Zuhal Olcay yapan bana göre ilk 4 albümdür her daim. İlk 4 albümdeki çizgisini birkaç kayıt dışında hiç bozmadı Zuhal Olcay. 1996 çıkışlı 'Oyuncu' albümünün açılış kayıdı olan 'İyisin' le, biraz çizgisinin dışına çıkmıştı aslında, eminimki 'İyisin' klibi çok döndüğü sıralarda, ilk dönem dinleyicileri eminimki çok kızmışlardır kendisine, ki çokda sevilmişti hani ben bile çok dinlediğimi hatırlıyorum. ama şarkıyı genel anlamda düşünürsek nakarat sonrası olan kısımda yine Zuhal Olcay'ın sanatsal tadına ulaşmak mümkün.
'Hiçbiryerde' filminde kendisinin ne kadar duru, ne kadar sade, ne kadar özel olduğunu bir kez daha anlamış oldu yakından takip edenler.
Geneli, Vedat Sakman besteleri oldu bunca zamandır bestelerin. zaten Leman Sam, Hümeyra, Zuhal Olcay üçlüsüne veriyor genelde Vedat Sakman bestelerini. hepsindede harikalar yaratıyor Vedat Sakman ve söyleyen sanatçılar.
Bu arada belirtmek isterim 1993 çıkışlı 'İki Çift Laf' adlı albümün 2 farklı kapağı vardır. Nedeniyse şu ilk basımı Gökay Plak'ta çıkma olduğu için haklarını Ada Müzik almıştı geçtiğimiz yıllarda ve nedense farklı bir kapakla basıldı. Benim gibi Arşiv meraklıları için küçük bir not düşmek istedimn istedim. : )
Bu konu çok uzun olduğu için burda noktayı koymak istiyorum bugünlük.
Uuzun yıllardır dinler, seyreder, gözlemler, araştırırım Zuhal Olcay'ı.. Ne aklıma gelir tek olarak Zuhal Olcay lafı geçtiğinde diye düşündüğüme cidden çok şey geliyor. En başta 'Küçük Bir Öykü Bu' albümünün sanatsal tarafının ağır basması ve en zor dinlenen Zuhal Olcay albümü olmasından dolayı pek rağbet görmemesi, 2001 tarihli 'Başucu Şarkıları' albümü ve devamı niteliğinde yapılan 'Başucu Şarkıları 2' ile umulanda fazla rağbet görülmesinden dolayı üzülmem, Zuhal Olcay'ı Zuhal Olcay yapan bana göre ilk 4 albümdür her daim. İlk 4 albümdeki çizgisini birkaç kayıt dışında hiç bozmadı Zuhal Olcay. 1996 çıkışlı 'Oyuncu' albümünün açılış kayıdı olan 'İyisin' le, biraz çizgisinin dışına çıkmıştı aslında, eminimki 'İyisin' klibi çok döndüğü sıralarda, ilk dönem dinleyicileri eminimki çok kızmışlardır kendisine, ki çokda sevilmişti hani ben bile çok dinlediğimi hatırlıyorum. ama şarkıyı genel anlamda düşünürsek nakarat sonrası olan kısımda yine Zuhal Olcay'ın sanatsal tadına ulaşmak mümkün.
'Hiçbiryerde' filminde kendisinin ne kadar duru, ne kadar sade, ne kadar özel olduğunu bir kez daha anlamış oldu yakından takip edenler.
Geneli, Vedat Sakman besteleri oldu bunca zamandır bestelerin. zaten Leman Sam, Hümeyra, Zuhal Olcay üçlüsüne veriyor genelde Vedat Sakman bestelerini. hepsindede harikalar yaratıyor Vedat Sakman ve söyleyen sanatçılar.
Bu arada belirtmek isterim 1993 çıkışlı 'İki Çift Laf' adlı albümün 2 farklı kapağı vardır. Nedeniyse şu ilk basımı Gökay Plak'ta çıkma olduğu için haklarını Ada Müzik almıştı geçtiğimiz yıllarda ve nedense farklı bir kapakla basıldı. Benim gibi Arşiv meraklıları için küçük bir not düşmek istedimn istedim. : )
Tarih: Çrş 22.08.2007 22:27 Mesaj konusu:
Sesini beğendiğim ve sanatçı sıfatını sonuna kadar hakeden azınlıklardan sadece biri... _________________ If I Seem Superhuman
I Have Been Misunderstood.
Zuhal Olcay ben de kalitenin adresidir. Yalnızlığın, hüznün, sonuna kadar yine de ayakta kalmanın, güçlü bir kadın imajının, zerafetin, duygunun birleştiği noktadadır. Sahip olduğu hayat duruşunun hiç değişmemesini dilediğim sanatkar insan.Nerden başlamalı ki..Müzik başlığı altındayken ondan gitmek doğru olur. 1990 yılında yaptığı 'Küçük bir öykü bu' albümü belki de pek çok şeyi anlatmaya yeter.Bülent Ortaçgil'le ortak çalışması olan 'Başucu Şarkıları1-2' daha fazla ses getirmeyi başaran albümleri olmuştur..Ben kendimden şu konuda emin olabiliyorum bundan sonra söyleyeceği şarkıları yine güzel olacak ve yine beni bulacak.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız