Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Sabahat Akkiraz
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Sabahat Akkiraz

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
kingofloss__

MesajTarih: Çrş 29.08.2007 18:09    Mesaj konusu: Sabahat Akkiraz Alıntıyla Cevap Ver

Diskografi
* Şafak Söktü
* İnsana Muhabet Duyalı
* Bir Gerçeğe Bel Bağladım
* Boş Yere Kavgayı Zahmet Biliriz
* Fazilet
* Yalan Dünya
* Bendeki Yaralar
* Dostların Anısına
* Dağlar Kardeşimi Geri Verin
* Yiğit İnsanların Türküleri
* Türkülerle Gide Gide
* Yüreğimin Sesi
* Deli Derviş
* Lamekan
* Kaygusuz
* Konserler
* Seyran
* Külliyat
* Türkü Hayattır

Bence Türk Halk Müziği'nin günümüzdeki en değerli seslerinden biri...Her ne kadar Kınalı Kar adlı dizinin müziği nedeniyle tanınmış olsa da,o -bence gereksiz- şarkı dışında birçok eser vermiş ve oldukça güzel yorumlamıştır.Yurtdışında Türkiye'den daha çok tanınmaktadır,ki önemli bir jazz sanatçısı olarak görülmektedir.Ülkemizde ise daha çok türküler üzerinde yoğunlaşmıştır.'80ler başından beri müzik piyasasında olmasına rağmen daha çok Aleviler tarafından bilinen bir isim olmuştur.Arif Sağ ve Musa Eroğlu gibi ustaların desteğiyle birçok albüm çıkartmış ve farklı yörelerin türkülerini ve deyişlerini derlemiştir.

Kendisiyle tanışma fırsatına da sahip oldum ve gerçekten çok tatlı ve güler yüzlü bir insan olduğunu gördüm.Sesi gibi kişiliğide güzel bir insan...

Dinleyeni varsa tartışalım derim. Very Happy

En son kingofloss__ tarafından Çrş 29.08.2007 18:19 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Traa

MesajTarih: Çrş 29.08.2007 18:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Özellikle Fransa'da verdiği jazz altyapılı konserlerinden birinden ve Mercan Dede'yle tanınan bu insanın aslında normal formlarıyla söylediği türkülerle daha çok severim ben...

En güzelde Tevhid söyler kendisi...
dovenia

MesajTarih: Çrş 29.08.2007 18:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bayram sabahları tv de sabahat akkirazın güzel bir konseri verilir ya süper o..
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Çrş 29.08.2007 23:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu ismi anlatmak için kelimeler yetmez. sesine ve kişiliğine hayran olduğum büyük bir yorumcu çok değerli bir sestir kendisi. kendisini sayın arif sağ hoca'dan gördüğü destek ile tanımıştım ve o günden bu yana da dikkatle izledim. "bendeki yaralar", "dostların anısına", "yüreğimin sesi", "deli derviş" diye gider de gider bu güzel ses... bende onun sesini duyduğum zaman içim heyecanlanır, uzaklara gider gider gelirim.
96 yılından bu yana sürdürdüğü jazz ile ilişkilerini hiç kesmedi ve türk halk müziğini daha da evrensel bir potaya taşıdı yaptıklarıyla... orinet express ile yaptıkları takdire şayandır. ve güney amerika'da bile konser vermiştir. türkiye'nin amalia rodrigues'idir kendisi. (ben hep öyle düşünürüm) eğer buraları bir yerlerden takip ediyorsa da saygılarımı ve sevgilerimi yolluyorum.Smile
kingofloss__ aslında başlığı bu günlerde açacaktım ama önce davrandın.Smile
kingofloss__

MesajTarih: Çrş 29.08.2007 23:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben uzun zamandır eklemeye çalışıyordum ama ya siteden ya hesabımdan kaynaklı bir sorun nedeniyle ekleyemiyordum. Very Happy Mesajdan biyografiyi çıkarmak zorunda kaldım,sanırım bölümün teknik ayarlarıyla ilgili bir sorun...

Benim için çok önemli bir yorumcu,sesi ayrı güzel ama kendisi de çok tatlı ve kişilikli birisi...Kendisi ve kardeşiyle bir zaman tanışma şansım olmuştu.Kardeşi de Pink Floyd hayranı... Wink

Deyişlere çok farklı yorumlar katıyor.Birçok türküyü,deyişi ve semahı onun sesiyle sevmişimdir.Kendisinin çalıştığı isimler oldukça önemli insanlar,bu durumda müziğine yansıyor.

Tüm albümlerinde beğendiğim türküler var fakat bende en çok Dağlar Kardeşimi Geri Verin albümünü seviyorum.Albümle aynı adı taşıyan türkü benim için çok anlamlı,duyduğum zaman genelde gözlerim doluyor.Bu derece güçlü bir yorumcu kendisi...Resmen türküyü hissettiriyor.Sabahat Akkiraz gibi kendisini sanata ve bu topraklara adamış insanların az tanınması gerçekten üzücü...
_aden_

MesajTarih: Prş 30.08.2007 2:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arabada sürekli çalar; babam pek sever =) Bizde kuzu kuzu dinleriz..
mercan dedenin su albümünde dinlemiştim ve hayranlığım bir kat daha artmıştı..Deyişler ve semahları çok iyi yorumluyor..Çok özel bir sesi var ,güçlü bir yorumcu.. Bilmemek dinlememek büyük kayıp... (:
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Daishuman

MesajTarih: Prş 30.08.2007 2:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kendine has bir sesi var..kişiliğinden ötürü de çok severim..
Başa dön
deerrudolf
"Kültür&Sanat" mod

MesajTarih: Cum 31.08.2007 22:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bundan yıllar yıllar evveli akraba ziyareti vesilesi ile memleketim Malatya topraklarına adım atmış ve memleketinde konser verecek Sabahat Akkiraz'ın da yolunu tutmuştum. Gerek konser esnasındaki muhabbeti ile eğlenceli yanını, gerek toplumsal mesaj vererek siyasi yanını da göstermişti. Çok severim sayarım, mitinglerde izlemekten zevk duyarım.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
mavisurgun

MesajTarih: Sal 04.09.2007 17:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sesine, kişiliğine, insanlığına hayranım ...
Türk Halk müziğinde çok hoşbir gırtlağa sahip insanı çok derinden etkiliyor her yorumunda ayrı bir keyf ayrı bir duygu veriyor insana... ne denir ki Allah yokluğunu hissettirmesin...

bu da çok sevdiğim parçalarından birisi dağlar verin yerimi... dinlemek isteyenlere...
http://www.youtube.com/watch?v=rWWi6SK36jg
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız