Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - 13 neden uğursuzdur?
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

13 neden uğursuzdur?
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Bilim ve Felsefe
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
geissler

MesajTarih: Sal 11.09.2007 19:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence hgayet genel bi konu tartışılsın gitsin, kaldırmak da neymiş...
aylar sonra bu sayfaları toplayıp büyük bir makama sunacak değiliz, sadece bir anlık yazılacak ve geçilecek...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
duu_rock

MesajTarih: Sal 11.09.2007 22:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

benim macım konuların kaldırılması değildi yazımda söylediğim.sadece başlıklar YETERSİZ...
geissler

MesajTarih: Sal 11.09.2007 23:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

çok komik dimi Smile
Başa dön
duu_rock

MesajTarih: Sal 11.09.2007 23:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evet..
napalm
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Sal 11.09.2007 23:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

soulwalker demiş ki:
evet mesela gündemde de "üç tane miniminnacık kedicik isteyen var mı?" gibi bir başlık var. tepkimi orada da dile getirdim. sadece buraya değil. din ve büyü kilitlendi mesela burada, bence kaldırılmasıda gerekir. daha da vardır bu tarz başlıklar herhalde dediğin gibi.

bence din ve büyü tartışılmaya değer bir konu...ama haklısın bazı başlıklar çok gereksiz...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
betul_foreverrockkk

MesajTarih: Sal 11.09.2007 23:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

1+4+5+3=13 buda fena koymuş olabilir avrupalılara Very HappyVery Happy
soulwalker

MesajTarih: Çrş 12.09.2007 2:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bilim ve felsefe adı altında bu başlığın olması dediğim gibi çelişkili. ŞAHSİ görüşümde kaldırılması yönünde,yazımda da belirttiğim gibi "bence kaldırılması gerekir". yoksa senin yazını baz aldığımdan değil duu-rock arkadaşım. zaten yetersiz başlıklar dememişsin, anlamsız başlıklar demişsin. ikisi farklı şeyler.
geissler bilim ve felsefeye yazılan yazıları ve açılan başlıkları "tartışılsın gitsin" ve "sadece bir anlık yazılacak ve geçilecek" gibi görmen sanki burayı kayda değer bulmuyosun gibi geldi. yanlışım varsa düzeltin lütfen.
duu_rock

MesajTarih: Çrş 12.09.2007 12:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

soulwalker demiş ki:
bilim ve felsefe adı altında bu başlığın olması dediğim gibi çelişkili. ŞAHSİ görüşümde kaldırılması yönünde,yazımda da belirttiğim gibi "bence kaldırılması gerekir". yoksa senin yazını baz aldığımdan değil duu-rock arkadaşım. zaten yetersiz başlıklar dememişsin, anlamsız başlıklar demişsin. ikisi farklı şeyler.
geissler bilim ve felsefeye yazılan yazıları ve açılan başlıkları "tartışılsın gitsin" ve "sadece bir anlık yazılacak ve geçilecek" gibi görmen sanki burayı kayda değer bulmuyosun gibi geldi. yanlışım varsa düzeltin lütfen.
hala ayı şeyi söylüyorum...tabiki buradaki konular kayda değer bence arkadaş onu demek istememiş.ama bence daha geniş anlamlar içeren başlıklar açılmalı.misal ben bu konuyu nereye açmalıyım söyle oraya açayım.yada ne bileyim -bilim dışı,bunları biliyormusunuz,merak ettiklerimiz..-gibi başlıklar vardıda biz mi açmadık...
rockczar

MesajTarih: Çrş 12.09.2007 12:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

geissler demiş ki:
bence hgayet genel bi konu tartışılsın gitsin, kaldırmak da neymiş...
aylar sonra bu sayfaları toplayıp büyük bir makama sunacak değiliz, sadece bir anlık yazılacak ve geçilecek...

haddinden fazla genel bir konu bu lanetli 13 anammm.
soulwalker

MesajTarih: Çrş 12.09.2007 20:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yani bu başlığın yerinin burasının olmadığını söyleyebilirim. neresi olduğuna mod karar verir. çünkü bir batıl inanç bu. yani hurafe. ne bilimle alakalı ne de felsefeyle. belki batıl inançlar gibi bir şey açılabilir. gerçi gündemde o kedi başlığı varken, gündeme açılsa hiç fena olmaz.
fulya_m_o_r

MesajTarih: Çrş 12.09.2007 22:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Başlığını yerini tayin etmek modlara kalmış da benim 13ün uğursuz oluşu konusunda bildiğim şey son akşam yemeğinde İsa'ya ihanet eden havarinin sofradaki 13. kişi olması. Olay iyice yaygın yalnız:

Arrow İskoçya'daki havaalanlarının hiçbirinde 13 numaralı terminal yokmuş; onun yerine 12B varmış.

Arrow Bazı uçaklarda 13 numaralı koltuk atlanarak 12'den 14'e geçiliyormuş.

Arrow Bazı binalarda 13. katı ya 14 diye numaralandırıyorlarmış yahut 12A gibi bir numara veriyorlarmış.

Arrow Bazı sokaklarda 13 numaralı ev bulunmazmış.

Arrow M.Ö. 1760 yılında çıkarılan Hammurabi kanunlarda 13 numaralı kanun yokmuş.

Arrow Persler, yeni yılın 13. gününde evde kalmayı uğursuz sayarak kötü şansı kontrol edebilme amacıyla pikniğe falan gidiyorlarmış.

Arrow Çoğu yarışçı 13 numarayı uğursuz sayarmış; çünkü şu ana kadar 13 numarayı taşıyan hiçbir araba Indianapolis 500 veya NASCAR Nextel Kupasını kazanamamış. Ayrıca artık neredeyse tüm F1 takımlarına, arabalar numaralandırılırken 13 numara verilmiyormuş. Genellikle geçmiş yılın şampiyonasını 7. bitiren takım, 13 ve 14 numaralar yerine 14 ve 15 numaraları alırmış. Sadece 1991'de, bir AMA Motorcross sürücüsü olan Rick Johnson 14 yerine 13ü seçmiş. NASCAR'da bazıları 13 numaralı piti reddediyolarmış.

Arrow Kaliforniya'daki Universal Stüdyoları'nda 13 numaralı ses sahnesi yokmuş.

Arrow Microsoft, Office 13ü atlayarak Office 12'den direk 14'e geçmeyi planlıyormuş.

Arrow Kingdom of Loathing adlı online oyunun yaratıcıları, programlama yaparken 13'ten kaçınmaya dikkat ediyorlarmış.

Batıllık diz boyu yahu, benim doğum günüm haziranın 13'ü. Ne yani uğursuz bir insan mıyım şimdi ben? Laughing
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
serox

MesajTarih: Çrş 12.09.2007 22:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Böyle saçmalık olmaz ya... Bilimsel açıklama koysunlar önüme Smile
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
duu_rock

MesajTarih: Prş 13.09.2007 14:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

serox demiş ki:
Böyle saçmalık olmaz ya... Bilimsel açıklama koysunlar önüme Smile
her şeyi bilimle açıklayamazsın........
soulwalker

MesajTarih: Prş 13.09.2007 14:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

zaten bilimsel olmayan şeyleri ,bilim neden açıklasın ki. bilim, batıl inançlarla ancak ,o da belki, sosyoloji düzeyinde ilgilenebilir.
geissler

MesajTarih: Prş 13.09.2007 14:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya bırakın kompleksi tartışan tartışsın tartışmak istemeyen de yazmasın bu kadar basit...
bugün ayın onüçü kendinizi kollayın derim ben, ne olu ne olmaz...
Başa dön
soulwalker

MesajTarih: Prş 13.09.2007 14:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ramazan başlangıcı öte yandan. nolcak şimdi bu ramazan uğursuz mu geçicek? Very Happy
ayrıca kompleksli değiliz, sadece daha gerçekçi şeylerle uğraşmak tarafındayız. Smile
geissler

MesajTarih: Prş 13.09.2007 15:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

soulwalker demiş ki:
ramazan başlangıcı öte yandan. nolcak şimdi bu ramazan uğursuz mu geçicek? Very Happy
ayrıca kompleksli değiliz, sadece daha gerçekçi şeylerle uğraşmak tarafındayız. Smile

insanın hayatının yüzde doksanı hurafedir ve insan bunun farkında olmadan gerçeklerle uğraşmak istiyorum diye yaşayıp gider...
zira o gerçek sanılan şeyler de hurafedir temelde... Wink
Başa dön
gorona

MesajTarih: Prş 13.09.2007 18:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

millet nelerle uğraşıyor ya. ben fırsat bulup tabağımdaki yemeği bitiremezker adamlar 13 yüzünden okadar uğraşıyolar. batılı batıl inançlılar..
soulwalker

MesajTarih: Prş 13.09.2007 20:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

geissler demiş ki:
soulwalker demiş ki:

insanın hayatının yüzde doksanı hurafedir ve insan bunun farkında olmadan gerçeklerle uğraşmak istiyorum diye yaşayıp gider...
zira o gerçek sanılan şeyler de hurafedir temelde... Wink

genellemeler hataya gebedir. insanın derken kendini kastetmiş olabilirsin ama başkaları hakkında bunu söylemek yanlış olur. edebiyat fakültesinden çıkıp birazda fen fakültesine uğrarsan, ne demek istediğimi anlarsın.
geissler

MesajTarih: Prş 13.09.2007 21:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

efendim şöyle açabilirim, beni genelleme yapmakla suçlamanız doğru olmamış zira genellemeyi yapan ben değilim... sistem...

hurafe derken ne demek istediğimi anlamadınız galiba "sahtelik" demek istiyorum, kimse bana hayatta iki şeyi kıyaslayıp "bu biraz daha gerçektir" diyemez...
onun için dedim bunu, hurafelerin hangisi daha az hurafedir diye tartışmak ironik...

öznel de değil, öznel diye bir şey yok söylediğimde.. 13 sana göre sıradan bir sayıdır, bir başkasına göre uğursuz sayıdır...
peki hanginizin gerçeği söylediğine nereye bakıp karar vereceğiz, hiçbir ölünün iskeleti toprağın üstünde kalmaz ki, derine inmek gerekir, toprağın üstünü eşeleyerek bir yere varılmaz, burada nesnel gerçeklik, öznel gerçeklik, deneylerle açıklanabilen gerçeklik vs hakkında tartışacaksak buyrun başlayın...
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Bilim ve Felsefe Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki
2. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız