Cubase Sinyal Almıyor

Focusrite scarlett solo marka ses kartını bilgisayara bagladıgımda ( Zaten usb'den güç alıyor) ,alet sorunsuz calısıyor . Direc monitör ile caldıgım gitarı filan hiç bir programa ihtiyac kalmadan duyabiliyorum ancak. Gel gelelim cubase e girdigimde lanet olası program hiç bir şekilde sinyal almıyor . Device setupta ses kartım doğru seçili . Driverlarım kurulu ama bir türlü kayıt alamadım . Yardımcı olabilecek varsa şimdiden teşekkürler.
 
Adsız.jpg

çözülmüştür ^^
 
Bu tip sorunlar f4 ile gelen menüden input ve output bus ayarlarının düzgün yapılmamasından kaynaklanıyor. input ve output için (örneğin mono1:Left, Mono2:Right) cubase'in muhatap alacağı fiziksel giriş çıkışları tanımlayıp, yine açtığımız kanalın input bölümünden ilgili bölümü ayarladıktan sonra, kanalın hoparlör simgesine benzeyen direct monitoring düğmesi basılı yani sarı renge dönüşmüş hale olmalı, bu şekilde insert bölümünden eklediğiniz pluginler de dahil kayıda ne gidiyorsa anlık olarak duyabilirsin. yalnız bu işlem esnasında ses kartınızın kendi hardware monitöring'ini kapatmazsanız gecikme nedeni ile delay efekti duyarsınız.
 
Merhabalar benzer bir sorun bende de var buraya yazmak istedim.

İnput output vs herşeyi ayarladım cubase'ye sinyal gidiyor fakat kayıt başlattığımda kanal sesi almıyor, kanalın sol taraftaki routing alanından da ayarları yapıyorum her şey yolunda gözüküyor fakat gel gelelim gitara vurduğumda ses dalgalarını kanal almıyor bir şey çalınmıyor gibi kanalla boş boş bakıyoruz.
 
Geri
Üst