Distortion Ve Processor

Meraba arkadaşlar.Bazı amfilerde distortion bulunuyor bu yüzden distortion pedalına gerek duyulur mu.Bi sorum daha var.Bazı processorlerde veya pedallarda bass trible middle ayarlarını görüyoruz fakat amfide de bu ayarlar bulunuyor.Bunu anlamıyorum.Daha önce pedal kullanmadım hiç alacağım için soruyorum şimdiden teşekkürler
 
Drive/distortion ile çalmak istiyorsan, o anlığına çaldığın amfide de drive kanalı yoksa, sorunun cevabı ortada :)
İkinci soruya gelince;
Distortion pedalı için şöyle diyebiliriz, bu tarz pedallar amfiye gidecek sinyalde değişiklik yaparak bize bu distortion tonunu sağlar. Pedal kapalıyken amfinin kendi sesini duyarız. Şimdi bir düşünelim, herkesin ton zevki (ve eq zevki) farklı. Aynı şekilde pedalların da karakterleri farklı. Bir pedalın drive karakterini beğenirsin ama eq bazında bir şeyler uymayabilir. Bu gibi durumlarda pedalın üzerindeki ayarlar gayet işlevsel oluyor. Örnekleyelim;

Amfinin clean kanalı üzerine giriyoruz demiştik. Amfiden gelen tonu seviyoruz diyelim ve ayarları flat (hepsi 12 yönünde). Ancak pedalı aktif ettiğimizde ses fazla tizleşiyor bizim zevkimize göre. Bu durumda hemen pedal üzerinden tizleri kısıyoruz. Eğer bu seçenek olmasaydı, amfiden kısacaktık ama o zaman da pedal kapalıyken, amfiden clean ses alırken, tizler az gelebilirdi kulağımıza. Yani o zaman da clean sesler hoşumuza gitmeyebilirdi.

Bazı pedallar da boğuk olabiliyor, o zaman da tizlerini arttırıyoruz pedal üzerinden.
Mid için de geçerli bu tarz durumlar. Yani olaya amfinin tonu ve pedalın kendi tonu olarak bakarsan, ikisinin de birbirinden daha az etkilenmesi için bu tarz bir özellik hayat kurtarabiliyor. Zaten çoğu pedalda en azından bir 'tone' knobu bulunur. Bununla 3 band'daki (bas, tiz, mid) kadar spesifik bir ayar çekmek mümkün olmuyor elbet. Kısacası bu gayet güzel bir özellik.

Umarım oturmuştur bazı şeyler :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Çok teşekkür ederim oturdu cidden.İlk kullandığım gitar cortx1 ve onun dandik bi amfisi vardı.2 kanallı.Clean ve overdrive.Dis kullanmadım hiç ama lazım.Metal müzikle uğraşıyorum.Arkadaşa verdim.Yeni bir gitar ve amfi alıcam yakın zamanda ne önerirsin ?.Aklımda ibanez grg170dx ve line spider 6 var.
 
Başlangıç seviyesindeysen, çalışmalarını yapmaya teşvik edecek, yüzünü ekşitmeyecek bir ekipman lazım. Ben Cort x2 ile başlamıştım, uzun yıllar çaldım. Çok da memnundum. Şimdi seçenekler daha fazladır sanırım bilemiyorum. Amfi olarak Ibanez'in Tbx serisi amfilerinden en ufak olanını öneririm bulabiliyorsan ikinci el.
 
Nedir bu Cort önyargısı? Cort X1 ile Ibanez GRG170 arasında ne fark var? 500 lira verirsen Cort da olsa Ibanez de olsa ne olursa olsun çok bir şey bekleme. Bir süre idare eder zaten sonra değiştirirsin. Ama Cort X1'i satıp Ibanez 170 almak pek akıl kârı gibi gelmedi.
*Elimde Cr Custom var, önceki gitarım da Ibanez GRG270B'ydi. Elimdeki Cort'tan önce hiç Cort kullanmadım ama fiyatının üstündeki çoğu gitarla yarışır, bilen bilir zaten.(Bu lafı da hiç sevmem ama..) Kısacası demek istediğim başlangıç seviyesi olduktan sonra Cort, Ibanez çok farketmez. Amfiye önem ver biraz. Blackstar ID Core serisini araştırmanı kesinlikle öneririm.
 
teşekkür ederim öneriler için.ben cortu sattıktan sonra çalmayı bırakmıştım sonra tekrar başlıyorum işte.yanlış anlaşılmasın.
 
Cort'un KX mi bir modeli vardı, EMG manyetikli. İkinci elde 600 falan. Bir de tizlerin aşırı kaçsın istemiyorsan Ibanez TBX 30 falan çek keyfine bak. Daldan dala atlamayacaksan Spider'a gerek yok.

Tabi ikinci el de olsa sıfır da olsa hiçbir haltı denemeden alma. Bozuk, çürük, çarık çıkmasın.
 
Hazır burda konuşuluyorken sorayım. Okulda kullanmak için ek bir amfi lazım. Küçük birşey olsa yeter ne önerirsiniz? @hackeiommi Hakan abi TBX in 15 wattlık hali nasıldır idare eder mi okul için?
 
Geri
Üst