Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Orange marshall'a oranla daha midli biraz daha etli kabul ama ucuz modelleri fiyatından çok daha büyük sonuç veriyorlar (bir iki lamba değişikliği ile işler değişiyor bu arada)
videoda 500-600 dolarlık tinyterror 80 küsür model JCM800'ün yanında gariban kalmıyor dikkat edersen :) OR15'i listeye al fırsat bulursan mutlaka dene hoca
 
Orange marshall'a oranla daha midli biraz daha etli kabul ama ucuz modelleri fiyatından çok daha büyük sonuç veriyorlar (bir iki lamba değişikliği ile işler değişiyor bu arada)
videoda 500-600 dolarlık tinyterror 80 küsür model JCM800'ün yanında gariban kalmıyor dikkat edersen :) OR15'i listeye al fırsat bulursan mutlaka dene hoca


Zuhalde var mı bundan acaba deneyebilsem keşke ?
 
Selam arkadaşlar geçen ki konuda da belirttiğim gibi çoğunlukla
(Opeth - Ending credits)
(Opeth - Epilogue)
tarzında tonlar çalmak istiyorum.
Bunun için ilk aşama olarak H+H manyetikli bir gitarı aldım
Şimdi amfi alacağım hangi amfiyi almalıyım ?
750 liraya kadar bütçe ayırdım amfi için.
Teşekkürler
 
Dostum forumda bir adet Randall RD1 kafa amfi var 700 tl ye. Biraz arastirdigimda baya hosuma gitti. Anladidigim kadariyla hi-gain konusunda cok basarili bir ampli. 1 watt olmasida senin icin avantaj evde kullanacaksan az gelir diye dusunme full lambali bu alet yine ceyrekten fazla acamazsin :D lakin 300 lira falanda kabine ayirman gerekir. Kesenin agzini acarim dersen bir arastir dusun bu aleti saglam baya. Bir diger tespit ettigim urun 750 tl ye Ibanez tbx150r var. Solid state amfiler arasinda cok basarili planlardan bir tanesi. O da hi-gain canavari kisacasi. Benim gorduklerim onerdiklerim bunlar ekleme yapcak arkadaslar eklerler daha ayrintilarini.
 
Arkadaşlar üzerinde efekt barındıran özellikle clean tonları güzel,bb preamp pedalımla çok güzel anlaşabilecek.All in one tasarımlı alanında kaliteli bir amfi almak istiyorum.
Araştırdığımda Vox VT serileri,Fender Mustang serileri Ve Blackstarın ID serileri karşıma çıktı.Bunlar ve kriterlerime uygun hangi amfileri tavsiye edersiniz.
 
Roland 40 XL a bakabilirsiniz. Tap tempolu volume ayarlanabilir delay'den tut, chorus, phaser, flanger, tremoloya hatta looper a kadar hersey var içinde. clean, dist ve solo channelları var. İki üç tane Boss footswitch le bütün amfiye egemen olup neredeyse 3000 liralık pedalboard u içinde barındıran bi amfi alabilirsiniz.
 
Fender mustang modelinde amfi üstünden ayar yapmaktan ziyade, usb ile pcye bağlayıp, daha kolay ton yazılabiliyor. Vox tarzı amfilerde biraz daha elinin altında oluyor her şey.. Ton açısından pek farkları var mı.. Bence yok, ama aksini düşünenler de olabilir elbette. Bu tarz bi amfi sattığım için birini övmek yada yermek pek etik olmaz :D
 
Merhaba arkadaşlar;
uzun süredir uzak kaldığım hobime geri dönüş yapıyorum ve her zaman olduğu gibi siz değerli Turkrock üyelerine danışmak istediğim bir husus var.

Şu anki ekipmanlarım; kemik mi kemik 2000 Fender Strat Mexico, (köprü hot rails, diğerleri usa stock) Fender Champ 600 ve SD-1' den ibaret. Amfinin tonları güzel fakat çok soft gelmeye başladı. Daha sıcak ve gainli tonlar arayışına girdim keza sesi de açamadığım için amfiden verim hiç alamıyorum. Kısık seste tuşe olayına hiç girmek istemiyorum, tepkilerime hiç cevap vermiyor ve büyük bir tatminsizlik oluşuyor.

Yaklaşık 1000tl bütçe ile yeni bir amfi almayı düşünüyorum ve amfiyi sadece evde kullanacağım. (Zorlasam champ 600' ü satıp 1500 tl kadar bir bütçe ayırabilirim)

Aradığım amfide olması gereken özelikler şunlar;
1. Düşük seste de verim alabilmek.
2. Reverb
3. Cayır cayır gain
4. Hacimli dolgun tonlar
5. Bir Tubescreamer ile iş bitsin jackı takıp çalayım
6. Yakışıklı olsun

Bu minvalde yaptığım araştırmalar neticesinde karşıma 2 amfi çıkıyor;

1. Blackstar HT-1R Combo (HT-5R daha çok cezbetmeye başladı)

2. Orange Crush Pix 35 LDX (20 de olabilir)


Amfileri deneme şansım malesef yok çünkü şu sıralar çok yoğunum, ancak almadan önce fırsatını bulursam muhakkak gidip deneyeceğim.

"Onlar seni tatmin etmez üstüne şu kadar koy şunu al", "bak şöyle de bir şey var", "ikinci el çok iyiymiş diyola", "şarkı güzel ama ingilicçe" tarzındaki tüm görüş ve düşüncelere açığım.

Sevgilerle.



Edit: Blackstar HT-5R kafamı kurcalamaya başladı. Kısık seste verim alır mıyım, daha geniş kabinin tona gözle görülür bir etkisi var mıdır yok mudur düşüncelerinizi bekliyorum.

Edit2: Nereden nereye gibi olacak ama sanırım 2. el temiz bir Gigmaster 15 beni daha çok hayata bağlar gibi. Tabi araştırmaya devam.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst