Amfiden Duyduğum Sesi Nasıl Kayıt Alırım

Arkadaşlar amfimden duyduğum sound çok hoşuma gidiyor ve her anlamıyla beni tatmin ediyor yani normal bi dinleyici rahatsız olmayacağı sesler geliyor .. gitarı amfiye amfiyide pcye bağlayınca başka bi sound geliyor biraz cılız .amfiden gelen sesle alakası yok..bunu nasıl aşarım ( bu arada kayıdı fl studio ile alıyorum elimde de leem marka bi mikrofonum var )
 
amfilerde özel speakerlar vardır o sıcak yumuşak tonu almak için ve genellikle bilgisayların hoparlöründen büyüktür o yüzden amfiyi bilgisayara direk bağladığında cılız bi ses alırsın. Yapabileceğin 2 şey var
1. si güzel bi mikrofon alıp amfiden çıkan sesi mikrofon ile kaydedeceksin fakat bu iş mikrofondan dolayı biraz masraflı
2. si ise kabin vstleri (cabinet vst) indirip fl studyoda o cılızlıktan kurtulabilirsin. Torpedo wall of sound gibi ( Torpedo Wall of Sound III | Two Notes Audio Engineering )

Yalnız sana önerim bir de ses kartı alman (hem mikforonlama hem de amfiyi direk bilgisayara bağlamak için) amfiyi direk mikrofon girişine bağlarsan seste bozulma ve gecikme olabilir. Fakat asio4all ile de az çok idare edebilirsin
 
Gitar çalarken sesi beğendiğiniz ses seviyesini de söyler misiniz? Odada konuşma seviyesi mi? Stüdyoda çalarken olan seviye mi? kısık sesle takılırken gelen ses mi? Ona göre daha nokta atışı bişeyler önerebiliriz?
 
hocam evde yan odayı rahatsız etmiyecek seviyedeyken hoşuma gidiyor yani.20 watt amfi %35 açık
Hocam isobox yapıp önüne orta karar mikrofon koyup kayıt alabilirsiniz. Tabi ses kartı da lazım. Bende ses kartı olduğu için isobox ve mikrofon alacağım. Yaklaşık 450tl gibi bir para tutuyor. İsobox ne derseniz amfi ve mikrofonun girebileceği yalıtımlı bir kutu. Ben kontraplaktan kutu yapıp içini taş yünü ile kaplamayı düşünüyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
bu videosunda görünmüyor ama dayı ayıcığın üstüne mikrofonu koymuş amfiye dayamış bu tonları alıyor.. isoboxla uğraşmamış yani ,, bizim evde topraklama yokmuş galiba çünkü kayıt sırasında aşırı dipgürültüsü oluyor. eve topraklama çektiricem işe girince , olaya bak ya
 
isobox şart bir şey değil, kayıt esnasında komşuları rahatsız etmeden sesi normalden yüksek açmaya yarıyor, çoğu amfide ses belirli bi seviyeye kadar açılmadan potansiyelini göstermiyor çünkü, adamın komşu derdi yok demekki sesi baya açıp kayıt almış.
 
Üstte arkadaşın da dediği gibi basit bir isobox yapıp, ikinci el shure sm57 mikrofon ve ortalama bir ses kartı alıp çok güzel kayıtlar yapabilirsiniz. İsobox olayını araştırın derim
 
Mixerlik bir işiniz yok şu aşamada. Dediğim ekipmanlar işinizi fazlasıyla görür, mixer daha çok mix-mastering aşamasında işe yarar ki artık birçok program var ona da gerek kalmadı pek orta düzey kullanıcılar için.
 
Fiyatları tam bilmiyorum, internette araştırırsanız bulabilirsiniz hepsinin fiyatlarını. Shure sm57 400-500 civarında sanırım ses kartını da hemen hemen o fiyatlara halledebilirsiniz. Tabi işin bir de referans monitör kısmı var oraya girersek çıkamayız :)
 
@BrainPoor anladığım kadarıyla hepimiz gibi seninde bir ses seviyesi sorunun mevcut. Amfilerin sesi kısıkkende güzel tonlar alınabiliyor fakat bu sefer kaydetmek için mikrofonu daha iyi bir preamp ile sürmen gerekiyor e tabii kaynak ses az olunca zayıf sinyal ve gürültü sorunu ortaya çıkıyor. Eğer apple kullanıyorsan, apogee nin bir usb mikrofonu var, onunla yapılan kayıtları dinledim beğendim. Pahalı gibi ama preamp + mikrofon kombosuna göre yine de daha uygun geldi bana.




SM57 gibi dinamik mikrofonlar iyi preamp ister. Ses kartının preampleriyle gerçek verimlerini görmek zordur.


Başka bir yöntem evde daha küçük kabinler mesela 8 inch gibi kullanıp onları mikrofonlamak olabilir. Burada başarı şansı bariz artıyor çünkü çap azaldığı için bass cevabıda azalıyor ve kayıt işinde zor olan bass frekansları( hadi diyelim 400 hz ve altı) adam gibi kaydedebilmektir.




Diğer yol sorunun tam cevabı olmayacak ama convolution reverb/kabin modelleme işlerine yönelmen olabilir. O konuda da
Recabinet bunu bir araştırın derim. En büyük artısı modelleme işinde beğenmediğiniz zaman her türlü geri vites mevcut. Kayıt yaparken büyük bir avantajdır.
 
Geri
Üst