Strat Için Yumuşak Hissiyatlı 0.10 Tel Tavsiyesi

Merhaba bugüne kadar dadario 010 tel kullandım fakat artık değiştirmek istiyorum.Öncelikle elim hiç terlemiyor ve çok sık aralıklarla tel değiştirmiyorum.
Hissiyatı yumuşak ve tonu güzel bir tel almak istiyorum.Tavsiyeleriniz nelerdir.Teşekkürler.
 
Elixir deneyebilrisiniz. hem ömrü uzun hem de çalımı kolay gayet, strat için de uygundur. Dunlop da deneyebilirsiniz ama o biraz daha sert müzik tarzları için. Bugüne dek en çok tercih ettiğim tel markası dunlop 0.10 dur biraz bas karakterli ama her türlü müzikte kaliteli sonuç verdi tarafımca.
 
0.10 tansiyonu gergin geliyorsa 0.9 kullanin.

Yukaridaki arkadas elixir demis. Evet guzeldir elixir. Bir iki ay tel ilk takildigi gunki soundunda kalir. ancak tellerin disinda cok ince bir kaplama ile bunu sagliyor elixir.

Bu kaplama da tele dokundugunuzda topragin notrlenip dipses in gitmesi hususunu imkansiz kiliyor. dolayisiyla single manyetikli gitarlarimda elixir tercih etmiyorum. Ernie ball kullaniyorum.
Dipsessiz gibsonlarimda ise Elixir zaman zaman da Ernieball kullaniyorum.

Alacaginiz telin uzerinde zaten tansiyonu ve hissiyati konusunda bilgilendirme olacaktir.
 
Ben de Ernie Ball Regular Slinky veya Elixir öneriyorum. Elixir biraz pahalı ama daha uzun ömürlü. Denediğim diğer tellere nazaran bu iki marka ton ve kullanım açısından daha iyi geliyor bana.
 
@ambarguitars cleartone teller elixir e nazaran üstündeki kaplama yüzünden tonu kompanse ediyor. Cleartone marka tellerin başlıca metal için tercih edilmesinin nedeni bu. Ömrü uzun ve metal müzikte gitarın karakteri çok ön plana çıkmadığı için. Fakat strat gibi bir gitarda ton kaybı olur Cleartone tellerle.
 
Fiyat/performans oranı en iyi tel Cleartone, dayanıklı teller. Elixir eskisi gibi değil diyen çok müşterim var. Cleartone'nun ton kaybından bahsediliyor da, ampli'den, jack kablosuna, patch kablosuna, bağlanan elektronik cihazların empedans uyumuna kadar birçok parametrenin çıktısına etki ettiği elektrikli gitarı sadece gitar olarak değelendiremiyorum, daha çok kurduğumuz elektronik sisteme komut verdiğimiz bir interface alet.
 
Ernie Ball Slinky'ler çok iyidir. Hele de elleriniz pek terlemiyorsa öneririm. Ben .10'luk Regular Slinky'leri Jim Dunlop Ultraglide 65 String Conditioner'la (tel temizleyicisi) ara sıra temizliyorum. Teller daha yavaş eskiyor ve korozyon olmuyor.
 
Elixir kullandım uzun bir süre boyunca. Asla önermiyorum. Çünkü pena ile dokunduğunuz anda tel lif lif ayrılıyor. Tonu deri ayakkabı giydikten sonra terlik giymek gibi berbat. 0.11 Ernie Ball kullanıyorum. Oldukça yumuşak bence. 0.10 takımı çok daha yumuşak. Yaklaşık 8 yıldır telli müzik aletleri çaldığım için belki benim eller çok güçlüdür bilemeyeceğim.
 
Elixir kullandım uzun bir süre boyunca. Asla önermiyorum. Çünkü pena ile dokunduğunuz anda tel lif lif ayrılıyor. Tonu deri ayakkabı giydikten sonra terlik giymek gibi berbat. 0.11 Ernie Ball kullanıyorum. Oldukça yumuşak bence. 0.10 takımı çok daha yumuşak. Yaklaşık 8 yıldır telli müzik aletleri çaldığım için belki benim eller çok güçlüdür bilemeyeceğim.
Hocam 0.11 ernieball teller standart e de fazla sert kalır mı? Drop akordlarda kullandığım için 0.10 takmak pek istemiyorum.
 
Baska marka tel kullanacaksiniz ama scale 25.5' oldugundan hissiyat yumusamaz. @lotion'un dedigi gibi 9'luk tel kullanin.

Elixir teli sadece akustik gitarda kullaniyorum. Hicbir gitarda da bu kapli telleri onermiyorum. Fretler daha cabuk asiniyor. Ama illa baska tel deneyecegim dersen Dean Markley Blue Steel telleri begeniyorum. Helix kullananlardan da hic kotu yorum almadim.

D'addario ve Ernie Ball arasinda oyle fark yok. Hangisi ucuzsa onu alin derim.
 
Ben de ghs tellerin farklı modellerinden memnun kalmamıştım ama DG seti farklı. Oldukça da dayanıklı. Yumuşak bir set olmasının sebebi de üst tellere gittikçe 0.09 set kalınlıklarına düşmesi.
 
Geri
Üst