Ses Kartı Ile Hangi Programı ( D A W ) Kullanıyorsunuz?

Kayıt işleriyle uğraşanlar mutlaka bir program (DAW) kullanıyordur. Peki acaba ses kartı ile birlikte gelen programı mı kullanıyorsunuz yoksa başka bir program mı?

Ses kartı ile hediye gelen programı kullanamıyorsanız yetersiz geldiği için mi? Yoksa sürüm olarak kısıtlı kaldığı için mi?

Peki favori programınız hangisi? Neden?
 
Cubase 5. Alıştım diye başkasına da geçmek istemiyorum. Hatta epey de çektiriyor, @cenkcakmakci şahidim. Pratik olduğunu düşünüyorum, biraz kurcalama meraklısıysanız bence kolayca keşfedebilirsiniz programın yeterli kısmını. Fazlası için de interneti kullanmak yetiyor. En sevdiğim yanı ise, alıştığımdan olabilir belki de, görünümü.
 
DAW diye özellikle belirttim. Yani Cubase, Abelton, Pro Tools, FL Studio, Presonus vb. hangi program neden tercih ediliyor?
DAW'ın ne olduğunu bilmiyordum :D
Ben de ID Core amfimle kullanmak için arıyorum, Blackstar'ın Youtube kanalındaki kayıt videosunda Reaper kullanılmış. Onu indirdim, USB kablom bozuk olduğu için deneyemedim henüz ama hem indirmek çok kolaydı hem de kullanım olarak basit görünüyor. Yarın yeni kablo alıp deneyeceğim. Cubase ücretli ve baya kapsamlı bir program sanırım. Benim sadece gitar kaydını alabilen bir program işimi görür.
 
Yani tabi Cubase içinde bir sürü vst enstrümanları da var, bunlardan pek faydalanılmayacaksa, direkt kayıt yapılacaksa hiç düşünmem ben de ama bunlar işimi çok görecek gibi.

Pentagram-Tigris Sound Test (Engl) Şu son kaydımda mesela bas seslerini oradan çaldırdım. Halion One epey bir enstrümanı içeriyor. Ama @demirsert 'in bahsettiği gibi saatlerini verir uğraşırsın, birden çalışmayı durdurur -artık fazla yük mü biniyor ne oluyorsa- save de almadıysan tüm emek, vakit çöpe. Böyle çok sinir krizi geçirmişliğim var. Hele hele beste kaydederken..
 
Geri
Üst