Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Kısa bir süre EHX Small clone, bir süre de Mooer King Chorus "denedim" merak ettiğimden. EHX tek potlu olduğu için çok hakim olamıyorsunuz ve drive için çok beklentimi karşılamadı. Clean, hafif drive tonlarını arayanlar için bir de Cobain etkisiyle oldukça popüler. Ama adaptör çıkışı 3.5mm ve çeviricisi çok kolay kayboluyor. Mooer daha kompakt, üzerindeki potlarla daha farklı kullanım olanağı sunana bir pedal. Hi-gain için daha iyi sonuç aldım, genel olarak chorus efekti benim kalemim değilmiş, onu anlayınca sattım. Tavsiyem önce ch1 olur mooer olur ucuz ve elden kolay çıkabilen bir chorus ile denemeler yapmanız, sonrasında arayışınız sürerse daha üst seviye pedalları da deneyebilirsiniz.
 
Keeley Seafoam Chorus USA perakede $229 USD, adresinize teslim fiyatı $229 USD PTT ile kapıda ödeme hizmeti dahil
TC Electronic Corona Chorus adrese teslim fiyatı 350 TL, PTT kapıda ödeme hizmeti dahil
 
Bu tarz yorumlar daha çok işimi yarar. Kullandığınız chorus pedallar size ne hissettiriyor.
Peki, bakalım neler denemişiz.

EXH Small Clone: Yıllar önce almıştım, beğenmeyip iki günde satmıştım. Net hatırlamamakla birlikte "bu ne" demiştim.
Dunlop Roto vibe: İki kere aldım ve sattım. Chorus özelliğini beğenmekle birlikte Vibe özelliğini çok kullandım. Vibe özelliği tam aradığım şey (Pearl Jam'in ve Alice in Chains'in ilk dönem albümlerindeki vibe efektlerini dinleyin, bu pedal var) ama hem büyük hem de kendisi bir expression pedal olduğu için istenilen aralık her zaman tutmuyor.
Line 6 MM4: Üzerindeki Tri Chorus modu favori efektiydi. Sese verdiği boyut, kattığı derinliği seviyordum. Yalnız bu pedallarda genel olarak bir ses düşmesi (volume drop) sorunu var. Muadillerine göre ikinci eli uygun (16 farklı efekt var) fakat büyük.
Dunlop Univibe: Artık üretilmeyen eski büyük modelini denedim, küçük olanı da vardı ama dikkate bile almıyorum. Ne vibe istediğim gibi ne de chorus. Zaten chorus kısmı da aslında bir nevi rotary simülasyonu.
Retro Sonic Vintage Vibes: Denediğim en iyi chorus pedalı. Muhteşem bir boyut, sese derinlik ve hacim verme özelliği var. Ayrıca vibe tarafı da başarılı. Şu anda piyasadaki en iyi Boss CE1 klonu ama artık çipler tükendiği için üretilmiyor. Bununla birlikte kullanılan çiplerin özelliğinden dolayı gürültülü. Bu nedenle drive pedalları ile iyi anlaşamıyor. İmkan varsa bu denenmeli.
Voodoo Lab Chorus: Aynı çiplerden bunda da var ve bu nedenle artık üretimi yok. Gürültülü değil, Retro Sonic 1. sıradaysa bu 2. sıradadır benim içi.
Empress Nebulus: @ambarguitars sağolsun dün geçti elime. Vibe için almıştım ama chorusunu beğendim, farklı farklı seçenekler sunuyor (chorusa tremolo ekleme vs). Ama esas flanger kısmı beni benden aldı.

Kısaca durum budur.
 
Ben üzerine çok araştırıp, bir analog chorus almak istediğime karar verdim. Sonunda geçen ay Sahibinden.com'dan ikinci el bir Boss CE-5 aldım. Pedal gayet iyi çıktı. Çok yönlü bir pedal. İnsanın sürekli kullanası geliyor. Kesinlikle öneririm.
 
6 veya 7 ay kadar Boss CE5 kullandim. Tam da o cleanler icin istedigim yogunlugu veriyordu bana. Sonra sirf efekt pedallarimi TC Electronic'e cevirecegim diye satip Corona aldim. Corona'yla hic uyusamadik. Evet cok islevsel bir pedal, toneprint ozelligi falan cok iyi ama cleanlerde istedigim hissiyati veremedi. Ama drivelar icin tam bicilmis kaftandi. Ben olsam eger clean tonda agirlikli olarak kullanacaksam CE5'i , driveda daha cok kullanacaksam Corona'yi tercih ederdim. Bu arada Mooer'in chorus pedali CH1 veya CE5'in klonu.
 
Merhaba arkadaşlar.Bi kaç ay sonra prosesör alacağım ama kararsızım.Böyle uzun yıllar tatmin etsin,kullanımı kolay olsun,efektleri güzel olsun istiyorum.

Line 6POD HD500 ve BOSS GT 100 arasında kaldım.Yardım ederseniz sevinirim. :)
 
Uzun süre prosessör araştırmış, ve bu ikisini kullananlarla irtibata geçmiş biri olarak; HD500 ya da HD500x. Hatta yanlış hatırlamıyorsam forumdan Evren abi ( @evrenozlu ) bir ara gt100 almıştı ama sonra tekrar hd500e dönmüştü. Böyle hatırlıyorum, umarım yanılmıyorumdur. O daha iyi bilgi verecektir müsait olduğunda ikisi arasından hangisi daha iyi diye.
 
İkisini de kullandım şuan kullandığım setup analog bir setup. Lakin ikiside güzel alet. Boss ve pod fanatizm içerir ve buraya bir kaç yorum sonra keskin hatları ile yorum yapan fanatikler gelebilir. O işe de saygı duyarım. Bu biraz fanatiklik gerektirebilir. Benim şahsi fikrim ikiside güzel aletler. Temel şekilde clean ve disto tonları güzel ekstra fx tonlarıda mevcut. Delay chorus falan filan. İkisininde arabirimi birbirine mantıken yakın. Ben aralarında uçurum göremiyorum. Yapı itibari ile pod hd 500x bana daha karizmatik gelsede boss gt100 ün tonları da çok dolu dolu ve sıcaktı. Aralarında öyle aman aman fenalar fenası bir uçurum yok.

VS Videosu
bkz:


boss gt100 tanıtım
Gitar Teknikleri / Prosesör-Synthesizer Tanıtımı / Boss GT-100 Tanıtımı / Boss markasının yeni çıkardığı modellerinden GT-100 prosesör. / gitarteknikleri.com

pod hd500 tanıtım
Gitar Teknikleri / Prosesör-Synthesizer Tanıtımı / Line 6 HD 500 Tanıtımı / Line 6 firmasının en üst seviye prosesörlerinden HD 500 modeli. / gitarteknikleri.com
 
bende ikisi arasında kalmıştım line 6 nın ara yüz muhabbeti beni daha çok çekti cihazı amfiye ve pc ye takıyorum . pc den ton atıp takılıyorum mutluyum. tabiki tercih meselesi. (hd500)
 
Boss CE-3 dusunebilirsin, biraz fazla tiz ve volume drop var ama 3 parca degistirince hepsi duzeliyor ve denedigim Boss CE-2, DOD FX-65 ve Ibanez SC-10 dan daha iyi hale geliyor. Ayrica chorus karakterinin biraz vibratomsu olmasi cok hosuma gidiyor, ayni olay zaten CE-1de de var. Bir japon karsilastirma videosu vardi CE-1, CE-2 ve CE-3 icin, CE-3 CE-1 e daha fazla benziyordu CE-2 ye kiyasla. Dip gurultusu konusunda, BBD cipleri olan tum pedallar dip gurultulu diye biliyorum fakat calarken anlasilmiyor bile sonucta. Eski bir pedal bulman biraz sans isi fakat cok ucuza kaliteli bir cozum olabiliyor. Arkadasim bahsettigim DOD FX-65 i ebayden 40 dolara almisti. (Sanirsam Frusciante BSSM zamani kullanmisti, normalde CE-1 kullaniyor)
 
Small Clone kullanıyorum. @diabolique 'e katılıyorum. Şöyle ki bana göre, düşük derinlikte ve düşük rate'de güzel sonuç vermiyor. Drive'la birlikte da yoğun chorus güzel olmuyor. Ancak gel gelelim, clean için harikadır bana göre. Çok doğal bir tonu var. Ancak çok fazla seçenek mevcut değil söylendiği gibi. Tek bir ton ile, clean ile çalınacaksa alınabilir, ben o amaçla aldım zaten drive ile sevmiyorum pek chorus. Çok da güzeldir tonu ama beğenmezseniz de 'ayar yapayım' diyemiyorsunuz :)

Zamanında ise Ch1 kullanmıştım. Small Clone kullanınca doğallığın ne olduğunu anladım. Ama Ch1'de de istediğiniz ayarı yapabiliyorsunuz ve bence çok daha kullanışlı. Drive'da da gayet güzel sonuçlar vermişti, bir sürü kaydımda kullandım. Tavsiye ederim.
 
Geri
Üst