Windows 10

Az önce yükselttim ücretsiz olarak. Driverları falanda kendi kurdu gerçi programlarımı daha açmadım. Şuana kadar iyi görünüyor. Kuran arkadaşlar burdan izlenimlerini paylaşsınlar. DAha önceki gibi her üst sürümde dahada ağırlaşan windows olayını yaşamadım daha.
 
Oyunlar açısından konuşayım. Ev arkadaşım kurdu Lenovo laptopına. Mortal Combat X oynarken kasıyordu ve ısınıyordu aşırı derecede. Şimdi ise hem kasmıyor, hem de ısınma sorunu yok. Üstelik gayet hızlı geldi gözüme. Daha kendi laptopıma yüklemedim. Yüklediğimde daha detaylı yazarım :)
 
Ben kız arkadaşımın dandik laptobuna yükledim 2 gün önce. Bariz bir performans artışı oldu. Win 7 ile Pc dakikalarca açılmıyordu. Şimdi bir kaç saniyeye açılıyor. Win 7 den iyi Xp ile kapışır bir işletim sistemi olmuş. Adamlar internet explorer ı bile düzeltmiş.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Bende önyükleme 7-10sn arası sürerken windows 10da 56 sn sürdü. Ama ilk açılış diye olabilir bilemedim. Onun dışında banda şuana kadar performansı iyi geldi. Şimdi Dota atacam bakalım nasıl olcak :D
 
ya arkadaşlar benim windows8.1 e bildirim gelmişti sonra format attım win8 e düşürüp öyle bıraktım herkes win10 a geçmiş bende 8.1e güncelledim 10 a geçemiyorum nasıl geçebilirim bildirim gelmedi güncelleme için MediaCreationToolx64 kurdum denedim o da %100 oldu ama win10 a geçmedi bilgisi olan yardım edebilir mi ?
 
Ben üç yaşındaki emektar Aspire 5755 bilgisayarımdaki Windows 7'den yükselttim. Windows 10 gayet iyi. Hızlı. Canavar gibi çalışıyor. Ama arayüzü kullanışsız. Benim işlerimde kullandığım Windows 7deki bazı eski özellikler yok.

Fakat Edge berbat şimdilik. Tam anlamıyla felaket. Üstelik önceki IE11i de yavaşlattı. Ben de Chrome kullanmaya başladım.
 
Kuzenim yükseltti onda denedim takılma donma sorunları yok yeni sekme açar gibi aynı anda birçok masaüstüne sahip olabiliyorsunuz hepsinde ayrı işlemler yapabiliyorsunuz bu özelliği ilginç geldi bana. Yükselttikten sonra bilgisayarda mevcut olarak bulunan uygulamaların, oyunların dosyalarının gelmesi biraz uzun sürüyor. Bu sırada o dosyaları kurcalamamak gerekiyor. Görünürde bir dolma çubuğu, kum saati vs. olmasa da arkaplanda önceki programları yerine getiriyor bilgisayar.
 
Denetleme yapıyor, ve denetime uymayan programları siliyor. Arkadaşımın bilgisayarında Daemon Tools vardı, sildi. Neye göre denetleme yapıyor bilmiyorum.
 
Eskiden sanal sürücü için kullandığımız Daemon Tools programı, windows 10a geçildiğinde otomatik olarak siliniyor. Nedenini çözdüm. Kendi içerisinde sanal sürücü var. Daemon tools olmadan .iso dosyalarını çalıştırıyormuş :D
 
Birkaç gündür kurulu. Bugün video da çektim, kayıt da yaptım. Güzel genel olarak ama kapatılması gereken çok açığı var. Bununla birlikte oyunlarda performans artışı sağladı. Ancak genel performansından memnun değilim. Ram kullanımı %33 den - %45 lere çıktı. Tez zamanda win7 de yükleyerekten 8 ve 10 ile aramdaki ilişkiye son vermeyi planlıyorum.
 
Geri
Üst