Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Line6 hd400 kullanıyorum. Sahnelerde kayıtlarda vb. Cok güzel alet. Sağlamlık konusundada iyi. Similasyonları gayet güzel alet. Öneririm. Boss kullanmadım bir iki kere taksimde deneme fırsatım olmustu oda güzel alet bana karısık geldi sadece ama ikiside güzel diyebilirim.
 
Ben de sert çıkıştım hatta engeli koymakta acele ettim belki de. Sanırım yaş, yorgunluk derken tolerans sınırı da düşmüş olabilir.

Yönetimden rica edelim, gereksiz mesajlar temizlensin. @Grundar zahmet yine sana düşecek :)
Gereksiz mesajları kaldırdım, hangi mesajların kaldırıldığını görebilin diye mesaj sahiplerine "Polemik ve hakaret içeren post" mesajı gitmiş olmalı...

Konu ile ilgili yorum yapmayacağım, söylenecekler burada söylenmiş ancak @yakupnwo Forum Kuralları "6) Sitemizde düzgün bir Türkçe kullanmaya özen göstermelisiniz. Özellikle gerektiği yerlerde paragraf kullanmak, cümlelere büyük harfle başlamak, noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakmak gibi temel kurallara uymanız gerekir." hassasiyet göstermenizi rica edeceğim...

Sevgiler ve saygılar...
 
Son düzenleme:
Sanırım tercihim Line 6 olacak.Teşekkürler.



En başta prosesor alacakken kararım boss gt 10du 100 dedim daha sonra, zuhal müzikte çalışan bir adamla tanıştım bana gt 100de gt 10da alma dedi gt8 al dedi analog tonlarına çok yakındır dedi 2 3 ay hiçbirşey almadım sadece araştırdım en sonda kararım gt 10iken gt8 oldu. başta aldığımda çok iyi tonlara sahip değildim hatta berbattı 10watlık amfiye taktığımda, okadar ayarlamama rağmen çok berbat tonlara sahiptim. 2. el almıştım ayrıca daha sonra factory reset daha sonra marshall 50dfx aldım 4 cable system kurdum tonlar eskisinden daha iyi şekilde gelmeye başladı yine çok üst düzey tahmin ettiğim kadar yoktu 2 aydır aleti çözmeye çalışıyorum hala tam çözmüş değilim bir kaç gündür farklı ayarlar yaparak çok güzel tonlar elde etmeye başladım gayette memnunum yani çok başarılı tonları var ilk aldığım dönem böyle aletin diyordum ne biçim alet diyordum ne isyanlar ne isyanlar :D ama şu an gerçekten boss gt 8i daha yeni yeni tanımaya başlıyorum diyebilirim. zevk meselesi tabide yine imkanım olsaydı yine gt 8 alırdım diyebilirim. gt 10 zaten adamdan saymıyorum gt8in yanında (gt 8i kullandıktan sonra anladım) sönüyor yani bana göre tabi gt 100den bile daha başarılı.
 
Thomanndan firehawk fx getirt bence.
Eğer ki aldığın ile uzun süre idare edeceksen zoom g3x ve hi fi sistem almanı öneririm.İyi hoparlor olmadan sıkar bu prosesörler.
 
Pink Floyd çalabileceğim bir pedal arıyorum. Amfi İbanez Tsa15h. Üzerinde tube screamer var drive kanalı yok. Mooer Ms ve add nin klonladığı bir pedal olsun lütfen diğerlerine param yok :) Aklımdakini söyliyim Proco Rat 2 klonu. Olur gibime geliyor. Varsa öneriler alayım. Ucuza klonla falan Gilmour tonu mu alacan demeyin olduğu kadar işte.
 
Hocam big muff ya da klonu bakmanızı şiddetle öneririm. Gilmour dist. tonunun temelinde yatan efektlerin başında gelir bence. Amfinizdeki ts ile birlikte kullanarak güzel sonuçlar alabilirsiniz.
 
Black Secret'e bakmıştım. Banada çok iyi geldi o videoda numara yapmamışlarsa :)
Edit: Pedalı ilk baktığımdan beri black street olarak okuyorum yazıyorum :)
 
Son düzenleme:
Big muffı daha çok solo tonları için demiştim. Katılıyorum ritmlerde boğuk fuzz benzeri tonlar verir. Bana da mooer black secret en mantıklısı gibi geldi bütçeye bakarsak.
 
Ms Pozitron Big Muff yapiyor bana 4 kere yapti Mustafa abi (Green Russian, Civil War, Rams Head, Triangle). Suan 47 Rams Head kullaniyorum kendi yaptigim. Eger sesi fazla acabiliyorsan Big Muff (modifiyeli olmasa bile) inanilmaz guzel oluyor. Sesi fazla acamiycaksan Big Muff i flat mid modlu yaparsan (ton kontrolunun oradaki 3.9n kapasitore paralel 4.7n ekliyorsun, ayni Skreddy lerdeki gibi) o agresifligi giderebilirsin. Gilmour Proco Rat de kullandi fakat Proco Ratin basslarini duzeltmek icin ayni zamanda Boss GE7 kullaniyordu pedalla beraber. O yuzden onun yerine Cornish G-2 nin klonunu yaptirabilirsin pcb dosyasi var madbeande (Cornish G-2 pcb madbean yazarsan google a pdf dosyasi cikiyor). Big Muff kullanicaksan onunde bufferli bir pedal olmamasina dikkat etmeni oneririm, boylece gitardan volume kistiginda od ihtiyacinida karsilar, ayni zamanda buffer Big Muff in tizlesip agresiflesmesine de sebep olmamis olur. Suan uretilen Big Mufflar kotu dense de ilk defa gecen hafta arkadasiminkini modifiye ederken (yukarida bahsettigim mod) denedim (buyuk kutu olan), hosuma gitti, bir goz atabilirsin. Bu arada Gilmour Big Muff kullanirken arkasina midleri arttirmak icin od koyuyor (Colorsound Power Boost, Cornish St-2, Bk Butler Tube Driver), bu bahsettigim od lere alternatif olarak Boss BD-2 yi oneriyorlar. Yukarida bahsettigim modu ekstra pedal kullanmak yerine yapiyorlar. Hatam varsa duzeltirseniz cok mutlu olurum
 
Amfide ibanezin tube screamerı var ve mid gerekince baya boostlar baya midli bir overdrive. Cornish g-2 bilmiyorum ona bir bakayım. Anladığım kadarıyla en iyisi o olur diyorsun?
 
Tube screamer bahsettigim olayda ise yaramiyor bence, hic bir zaman hosuma gitmedi, midleri gereginden fazla arttiiyor. Cornish G-2 klonu Ratden daha mantikli olur ama en iyisi olayi goreceli bir sey. Benim en iyim her zaman Big Muff
 
Geri
Üst