Ilk Gitar Mı Alayım Amfi Mi

Merhaba jay turser jt-300m gitarım var ve line6 spider iv 15w amfim ve ben 1.100 TL en fazla çıkıyorum malzeme alıcam ya gitarı değiştiricem yada amfiyi ama şöyle bir şey daha var gitarın sap ayarı aşırı bozuk ve ayarlama yeri yalama oldu ön teller bızlıyor 3. 4. perdeye kadar bızlama hissediliyor ama gitardan soğur gibi oldum ama soğumadım üstüne gittim bırakmamak için şimdi sormak istiyorum sizce ilk amfimi alayım yoksa elektro gitar mı ?
 
Gitar normal amfi kötü => Amfi
Gitar kötü amfi normal => Gitar
Gitar kötü amfi kötü => (Bence) Gitar
Gitar normal amfi normal => Amfi
gibi bir şey öneriyorlar burada genel olarak gördüğüm. İşsizlikten dolayı attım bu postu da, benim çok bir bilgim yok.
 
Amfin biraz daha idare eder seni kötü bir amfi değil. Elindeki parayla klavyesi rahat, ağacı iyi, aksamları eskimemiş ikinci el güzel bir gitar al. O gitarlq uğraşma hiç tamirle falan. Sonraları amfi alırsın şu an gitar daha önemli senin için. Elindeki gitar hem seni soğutur hem de bazı teknikleri tam oturtamana ve yanlış öğrenmene sebep olur Kısa kes ula dersen : Önce gitar :)
 
gitar çalmış olmak için mi, zevk aldığın için mi çalıyorsun, önce buna bir karar vermelisin. çalamadan "amfim güzel tonlar veriyor" diye mi düşüneceksin, bende şu amfi mi var diyeceksin?
kendine bütçeni aşmayacak tonunu, şeklini, çalmasını seveceğin bir gitar bul ki çalasın, sonra tonum daha güzel olsun, sıkıldım çalmak istemiyorum dersin. ki zaten amfin bir ibz10g değil, en azından efekleri var. sadece distortion ve clean olursa sıkılır çalmak istemezsin tamam. 15000 tlye amfi alıp çalmak istemedikten sonra neyleyim ben o amfiyi.
gitar çalmanın önceliği istemek ve ekipmanlar da senin bu isteğini destekleyecek şeyler olmalı.

tabi para harcamak istemiyorum dersen tamir seçenekleri de var, düzgün bir sap alıp sapı da değiştirebilirsin. hevesin yerine geldikten sonra kafanda neyi değiştireceğin oluşur gibi geliyor.
 
Yani sonuç gitar mı alayım bazı abilerim bana amfi almamı önerdiler çünkü gitarı amfiye bağladığım zaman sesin düzgün iletilecek dedi amfiye bızlama gitmez dedi o yüzden çekişki de kaldım amfi olarak
http://www.thomann.de/intl/vox_nighttrain_nt15c1_g2_combo.htm şunu düşünüyorum
Gitarı olarak ya epiphone veya strat ssh düşünüyorum ama tam bir model kafamda oluşturmadım
Bu kadar insan boşa söylemiyor dostum, gitar al. Epiphone -derken Les Paul demek istedin sanırım- ve Strat farklı tarzda gitarlar. Önce çalacağın tarzı belirle ona göre bir şey al. Ama amfiyi değiştirmene gerek yok, eğer sorunu yoksa.
 
Bence gitarını değiştir, amfi şimdilik idare eder.. Elindeki gitarı da elinden çıkararak (elindeki gitarı baz alarak single manyetikli söylüyorum) çok rahat ikinci el bir Meksika Fender Strat alabilirsin. En uygun bu olur sanırım.
 
Line 6 Spider IV kullanmis biri olarak cok rahatlikla soyleyebilirim ki o amfi adama gitari biraktirir. Ben neredeyse birakiyodum Hayatimda bu kadar yapay, bu kadar kuru gain tonlari duydugumu hatırlamiyorum. Ha clean kanali drive pedaliyla kullanirsan belki kurtarır.

Dip Not:Uzerinde kitape echoyu sevmistim.
 
bende işte çok sevmiyorum amfimi yani çaldıkça çalasım gelmiyor işte tanıdığım insanlar amfi al kesin fark göreceksin diyorlar tabi birde arkadaşımda blues jr amfi var o sesi duydukça amfi bana daha çazip geliyor
 
Stüdyoya gittiğinde amfi taşımayacağın için daha iyi bir gitar alman gerektiğini düşünüyorum. İkinci elde uygun fiyatlı Prs Se gitarlar var. İleride satması kolay olsun dersen Mex Fenderlere de yönelebilirsin. Evde de amfi kullanmadığım ve hatta kullanımını gereksiz bulduğum için amfiyi sonraki plana at. Amfi dediğin şeyin zaten kullanım yeri sahne. Evde kullanacaksan da Micro Cube falan kullan.
 
Sap ayrının olduğu yer yalama oldu ne demek yahu? Sap filan mı attı acaba ben anlamadım?
sanırım truss rod'un içindeki alyan anahtar yuvasının dişlerini sıyırmış :)


Merhaba jay turser jt-300m gitarım var ve line6 spider iv 15w amfim ve ben 1.100 TL en fazla çıkıyorum malzeme alıcam ya gitarı değiştiricem yada amfiyi ama şöyle bir şey daha var gitarın sap ayarı aşırı bozuk ve ayarlama yeri yalama oldu ön teller bızlıyor 3. 4. perdeye kadar bızlama hissediliyor ama gitardan soğur gibi oldum ama soğumadım üstüne gittim bırakmamak için şimdi sormak istiyorum sizce ilk amfimi alayım yoksa elektro gitar mı ?
Türkçe kurallarına çok fazla takılan bir adam değilim ama mesajın sonunu getirene kadar gerçekten içim daraldı. Biraz daha özen gösterelim derim. Asıl meseleye gelecek olursak; gitarınla alakalı çalamama veya ciddi anlamda çalımını zora sokan bir durum var ise bence gitar almayı ön plana koymalısın. Elindeki gitar ile gitardan soğuyup da odanın bir köşesine kocaman cayır cayır bir amfi koysan neye yarar?
 
Geri
Üst