Elektro Gitarımdaki Bozuk Ses

E

emrebnk

Merhabalar.1 ay önce tam bugün ibanez ijrg200u-bk elektro gitar seti aldım.Yani baya acemiyim.Selim Işık derslerini öğrenerek yavaş yavaş öğreniyordum.Taaki bir hafta öncesine kadar.Gitarımdan sesler ince ve garip gelmeye başladı,ayrıca bastığım her perde sanki aynı sesi veriyor gibiydi.Bir arkadaşım amfi ayarlarından kaynaklandığını söyledi.Benim amfim biraz kötüymüş,sadece bass ve treble ayarı var.İşi bilen birisi her tarz için yapmam gereken ayarları yazdı ama ben amfi ayarlarıyla ne kadar oynarsam oynayayım ses aynı geliyordu.Acaba gitarın akordu falan mı bozulmuş?Yada şu ''frett buzz'' denilen olay mı var?Lütfen yardımcı olun günlerdir çalışamıyorum.
 
Gitarın akordu bozulsa da her perde de aynı notayı alamazsın.
Her perdeye bastığında aynı notayı alabilmen için başka telin perdesine basıp, basmadığın tele pena ile vurman lazım.
Amfinde suç arıyorsan onu anlamanın kolayı var, gitarını sök amfiden sadece tellerin sesiyle (penayla biraz sert vurarak) çal, dinle bakalım ne duyacaksın...
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Akort bozuksa akort cihazını nasıl kullanabilirim? Ayrıca frett buzz olabilir mi?
 
Akort bozuksa akort cihazını nasıl kullanabilirim? Ayrıca frett buzz olabilir mi?
tek telin bi kaç perdesinde aynı notayı alıyorsan sap ayarına ve köprü yüksekliği ayarına ihtiyacın var demektir, senin durumun fret buzz ın kötü hali denilebilir tabi luthierler kolaylıkla bu sorunu çözebilirler.
Akort aletine gelirsek android telefon kullanıyorsan "Pano Tuner" diye bir program var tavsiye ederim
 
Dostum anlattığın olay fret buzz gibi gözüküyor. Cok aşırı bir şey yoksa bir lutiyerler ayarlarını yaparak düzeltir. En kötü ihtimalle de fret tesviyesi gerekebilir.
 
Akort bozuksa akort cihazını nasıl kullanabilirim? Ayrıca frett buzz olabilir mi?

O değil de benim anlamadığım mesele şu. Bu kadar zaman gitarını akort etmeden mi kullanıyordun? Yani akort cihazını nasıl kullabilirim demek biraz abes bir soru. Gitarınızı elinize almadan önce zaten akort etmeniz gerekir.

Probleminiz ise tel yüksekliği. Yine görmek gerekir. Arada hiç teliniz koptu mu?
 
Yok kopmadı.Sanırım bunu bir müzik markete falan götürmem lazım.İlk ayda daha hiçbir şey bilmiyorken böyle bir şey yaşamam kötü oldu ._.
 
Çevrenden veya forumdan sana yakın ikamet eden birileri varsa rica et (belki gönüllü birileri çıkar) gitar ve amfinle ufak bi deneme yaptır olanı biteni az çok söyler sana bence.
 
Geri
Üst