Manyetik Önerisi

Merhaba arkadaşlar. Elimde Charvel DC 1 ST var. Tonları çok sert ve ben bunları daha çok cleane çekmek istiyorum. Yani istediğim manyetik önerisi. Blues-rock-metal türleri dinlerim. Sert manyetikler istemiyorum. Markası fark etmez,kaliteli olsun yeter.
 
Hocam işte onu açsa daha yararlı bilgi alabilir. Yani metalin hangi türünü dinlediğiyle ilgili bilgi verirse ona göre öneri yapılır . Türü Bilmediğim için tam öneremiyorumda :)
 
Dostum bu sefer de şöyle bir sorun olur bluesda da kullanacağın manyetik emg ile uyum sağlamayabilir. Sonuçta aradaki balansı korumak lazım. Çıkışı yüksek kalabilir emg nin.
 
@melik78 Metal çalmak için illa yüksek çıkışlı manyetikler şart değil. Ben bir gitarımda Alnico 2 Pro kullanıyorum Duncan'ın -köprüde- her tarzı çalıyorum.

Sen o Emg manyetiklerden kurtulup pasif manyetik taktır, elektronik kısmını da yenile baştan aşağı. Push pull gibi bir sistemle de manyetikleri böl -tabi bunun için 4 kondüktörlü manyetikler alman lazım- ton skalası genişleyecektir. Benim tüm gitarlarımda manyetik bölmek için bir seçenek var ve şansıma mıdır nedir, hepsiyle de çok güzel sonuç alıyorum.

Bu ton işlerinde, kullandığın diğer ekipmanlar daha çok etkili. Yani istediğin fazla gain ya da az gain ise her şekilde halledersin. İşin Blues tarafında sap manyetiği biraz daha önem kazanıyor bunu da unutma. Son bir şey söyleyecek olursam, aktif manyetik üzerine kuruluysa elektroniği (jak girişi, potanslar vs.) iki manyetiği de değiştirip, tüm elektroniği değiştir (switch hariç).
 
sırf EMG olsun diye Seymour Duncan SH2 ve SH4 manyetiklerimi sattım. Çok iyilerdi. Rahatımı bozdum. pişman olmadım değil açıkçası...
ama gerçekten @mertay arkadaşın verdiği tavsiyeyi kulak ardı etme derim. EMG manyetiklerle hem cleande hem de high-gain de çalmak istiyorsan 57-66 çok iyidir.
57-66-60a-60 bu manyetiklerden istediğin sonuçları alabilirsin diye düşünüyorum. ama ikinci el bulmak gerçekten zor. olsa direkt alıcam :D

Ha eğer (olur da) EMG düşünmezsen Seymour Duncan Blackouts önerirdim
 
Geri
Üst