Gitarıma Şiir - Can Sıkıntısı/abartı

gitarda;
asalet var
özgüven var
endam var
duruş tutuş var
çalınabilite var
isim kutsallığı var
rahatlık ve konforluk yüksek
evde pilav pişirebilir,domates doğrayabilir.
Ders ortağıdır.
kız ayarlatır. çöpçatandır.
fenderdir o. enderdir.
gibsondur o. sondur.
ibanezdir o. lezdir.
epiphonedur o. telephonedir.
jackson dur. micheal jackson.
takaminedir o. fişi tak emine.
deandır o. ne daha ne dean ?
kısaca o herşeydir.
dayımdır. saygı,asalet ve özgüvenin teller buluşmuş ve içeriğiyle sadullah amcamı dahi etkilemiştir. mükremin abimin bıyıklarından tel yapılmıştır ona. gitarın telleri insan bıyıklarından yapılmıştır. gitarını çalmayan yarın kızını döver. gitar gitara baka baka olgunlaşır. gitarsız kalmış stüdyonun müzik tellerinden biri kopmuş demektir. alma gitarı pahalı, çalar aheste aheste.
 
Bu kadar sözcüğün arasından bir tanesi gözüme/kulağıma öyle battı ki, tadını çıkaramadım bu metnin. O "çalınabilite" olmasaymış... İngilizce "playability" (oyunlardaki "oynanabilirlik") kavramından devşirme olan bu garip sözcük bende allerji yapıyor. Oysa "insanın çalası geliyor" demek/diyebilmek çok daha keyifli. Hem daha içten, hem daha anlaşılır duruyor. Dilin kendine has özelliklerini kaybetmemek lazım.
Çalınabilite gibi garip sözcüklerden uzak durmak gerek diye düşünüyorum, hele de kişi yazıyı kullanarak üretim yapıyor ise... "Çalınabilirlik" dense yine anlarım, ama "çalınabilite"... I-ıh...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
hocam bu forumun en çok bu kısmını seviyorum yani :) herkes bilgi olarak yüksek ve yazı olarak gayet tatminkar yazılar yazıyor. barrios arkadaşımın yazdığı gibi, haklısınız öncelikle tabi ki. orada dikkat etmeden yazdım. :) öyle saçmaladım :)
 
Yaz sonu geldigini anliyoruz.
tumblr_madzpbc5Yq1r6smmvo1_1280.jpg
 
Geri
Üst