Peavey Rockmaster Preamp Hk.

Herkese merhaba.
Şu anda sahibinden'de bu preamp satışta. Oldukça eski bir cihaz ve Amerika'da bile 2. el olarak bulmak neredeyse çok zor. Bir kaç tane video var nette ama malumunuz nedense o videolara ağzımızın suyu akarak bakıp aldığımız ve hayal kırıklığına uğradığımız bir çok cihaz var.

peavey-rock-master-tube-preamp-258383.jpg

peavey-rock-master-tube-preamp-421027.jpg


Özellikleri gerçekten de müthiş:
  • 4 adet 12AX7 lamba
  • Her kanal için ayrı ayrı veya tüm kanallar için fx/loop giriş-çıkışları
  • 2li footswicth ile kanalları açıp kapatma
  • Net bir clean ve crunch'tan modern metal tonlarına kadar geniş bir drive/distortion yelpazesi
  • http://assets.peavey.com/literature/manuals/80301268.pdf
Tam da Engl E530 almak üzereyken kafamı karıştırdı.

Acaba bu preamp ile daha önce tanışıp görüşmüş olan var mıdır aramızda?
 
Beni de ekleyin listeye ben beğeniyorum bu aleti hi gain tonları güzel cleanlerde fena değil ama tabi hangi power amp ile deneyeceğiniz vs cok seyi etkileyecektir. Deneyerek alabilirseniz harika olacaktır...
 
Bende Almanya'dan ikinci el denk gelmişti de almıştım. Açıkçası pek ihtiyacım da yoktu sadece bulunsun diye almıştım ama sonradan değişmez ekipmanım oldu. Şu anda sadece bunu kullanıyorum. Öncelikle evde çalmayı düşünüyorsan yanından bile geçme derim. Sesi en az 4-5'e çıkartman gerekiyor ki düzgün bir ton alasın yoksa düdük gibi ses çıkıyor. Açıklamada dediği gibi od/dist yelpazesi çok geniş özellikle voicing kısmı süper. Fiyatını bilmiyorum ama aşırı pahalı değilse bence alabilirsin. Ben denemelerimi hep lambalı gitar amfisi üzerine girerek yaptım onu da belirteyim. Direk sisteme girersen nasıl bir sonuç olur bilemiyorum ama kötü olacağını sanmam.
 
Alet bir 5150 değil ama 80'ler heavy/thrash metal akıyor cihazdan. Gayet başarılı buldum ben denerken. Daha çok fonksiyonel denemeydi gerçi benim yaptığım ama 3. kanaldaki gain bana fazlasıyla yeterli geldi. Push pull pot ile boost edince güncel ağır distortionlu şeylere de yeter bence.

Umarım kargoda sorunsuz ulaşır elinize @devastator
 
Heyecanla ve merakla beklemekteyim. Yalnız amfi yok. Spider Valve satıldı. Yerine daha önce de kullanıp çok beğendiğim ama sevdiğim bir öğrencimin ısrarı üzerine elimden çıkardığım Randall V2XNM amfiyi forumdan buldum ve bugün yola çıkacak. Efekt olarak da POD X3 aldım zaten. Onu da modulasyon, delay, reverb efektleri için loop girişinde kullanacağım.

Kafamda amfiye de bir footswitch ve preamp önüne Bad Monkey almak var. Ekipmanı tamamlayınca gösterme başlığına dadanırım zaten :)

Peavey Rockmaster çok farklı kombinasyonlara izin veren bir loop zenginliğine sahip. Eğer beklediğim gibi olursa o looplarla ilgili deneylerim olacak. Hele bir gelsin bakalım. :)
 
Bugün en azında kısa bir zaman da olsa preampı detaylıca denedim. Elimden geldiğince preampla ilgili düşüncelerimi aktarayım.

İlk önce preampı ilk denemem tam bir hüsran oldu. Clean kanal sorunsuzdu ama drive/distortion zerre kadar yoktu. Lambaların yerlerini değiştirdim. I-ıh. Malum denenerek alındığı için satıcıya herhangi birşey deme hakkım yok o yüzden rahatsız etmedim. Direk yeni set lamba aldım. Sonuç: yine hüsran. Clean muhteşem tamam ama drive/distortion sıfır. Ses yok. Doğruca lambalı amfi uzmanı bir arkadaşıma gittim. Kargodan ve cihazın da eskiliğinden kaynaklı soğuk lehim hadisesi oluşmuş. Tabi bu arada cihazın daha önceden bakımda bir iki direnci Çin malı olanlarla değiştirilmiş. Onları da kalitelilerle değiştirip lehimler ve hatta bir kaç tane yol da yenilendikten sonra cihazı teslim etti arkadaşım ama "satmaya karar verirsen ilan açma direk bana getir" demesi de inanılmaz hoşua gitti.

Gelelim ilk denemeye.

Amfi Randall V2XNM. Preampı amfinin fx loop "return" inputundan girdim hepsi bu kadar.

Preamp clean, crunch ve ultra olmak üzere 3 kanala sahip. Tiz, mid, bas ve presence içeren ortak bir eq katı var.

Clean muhteşem. Bakımı yapan arkadaşım Fender Blackface ile neredeyse birebir aynı clean katı olduğunu şemasının bile aynı olabileceğini söyledi. Preampın bu kanalından bas-mid-tiz ve presence ayarlarını yapıp tonları dinledikten sonra crunch ve ultra kanallarına da (sadece footswitch ile geçiş yapılıyor) istediğim gibi tonları ayarladım.

Sonra da telefonuma sünger geçirip kayıt aldım ve buyrunuz sesler şu şekilde çıktı (altta ektedir). Kayıtta köprüde DiMarzio Tone Zone, ortada DiMarzio Fast Track 1 ve sapta DiMarzio Air Classic manyetikler yüklü Ibanez RG2550 kullandım. Kalite kötü biraz ama yine de elimdeki imkan şimdilik bu kadar. İlerde daha dişe dokunur kayıtlar alamaya çalışacağım.

Crunch tonları resmen AC/DC, Led Zeppelin, Slash vb. ile aynı yakalanabiliyor. Hem crunch hem de ultra kanallarında sadece gain, boost ve post ayarları var. Gain potu push/pull. Çekince boostluyor ve potansı çevirdikçe yumuşaktan cayır cayır boosta kadar ayarlamak mümkün. Bu durum ultra kanalı için de geçerli.

Ultra kanalında ise 80lerden günümüz modern tonlarına kadar çok çeşitli hardrock ve metal tonları almak mümkün.

Asıl sihirli kısım ise ön panelin en sağında bulunan 3 potansta. Ortadaki aynı zamanda push/pull ve çekince tona ekstra bir hacim katıyor. Clean kanalda etkileri yok. Crunch ve ultra kanallarında inanılmaz güzel işler yapıyorlar. Tonu her türlü şekillendirmek mümkün. Hatta BB Sonic Maximizer gibi işlev görmekte ortadaki potans.

Ben bu preampı almakla çok iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum. Tonlara bayıldım. Darısı sizlerin başına...
 

Dosyalar

  • 20151027155831315.mp4
    789 KB · Gösterim: 302
Geri
Üst