Volume Potuna En Iyi Yanıt Veren Hi Gain Pedal ?

Yakın zamanda başladığımız bir pojede hem gitar hem vokal görevi üstlendim. (Ben kaşındım...)
Hemen sonra da anladım ki zırt pırt pedal açıp kapamak mümkün değil bu konumda. O nedenle volume potu ile daha temiz tonlara (tertemiz değil tabii ama sadece hafif kırılma hissedilebilecek tonlara) düşmeye alışmaya çalışıyorum. Tuşe ile de çok ciddi fark yakalamak mümkün oluyor elbette, ama ikisini birden kullanmak çok daha etkili tabii...
Solid state pedallar ile bu istediğim her zaman yakalanabilen bir şey değil. Elimdeki Vox Straight 8 (bir adet 12 AX7 içeren bir hi gain overdrive pedalı) bu konuda hiç fena değil, ama başka opsiyonları da merak ediyorum. Mesela MXR Super Badass gibi bu konuda iyi olduğu iddia edilen pedallar da var. Ancak ben hiç kullanmadım. Bir diğer alternatif de Fulltone Plimsoul sanırım.
Soracağım şu: Saat 3 civarına kadar açılmış gain düzeyinden (sololarda bu düzeyde bir gain ihtiyacım var...) volume potu ile bahsettiğim tipte temiz tonlara kadar düşebilen pedallar sizce neler ? Özellikle kullandığınız veya geçmişte kullanmış olduğunuz pedallardan örnek verebilirseniz sevinirim.
Not: Orta düzeyde gain üreten pedallar ilk tercihim değil. Çünkü bu durumda sololarda o pedalı boost etmek gerekebilir. Her pedal da boost ile iyi anlaşmıyor malum... Ama siz yine de deneyimlerinizi yazın.
 
High gain olarak sınıflandırılabilir mi bilemeyeceğim ama bu açıdan Carl Martin Plexitone da bence hiç fena değil. Tepkileri gerçek bir plexi'ye oldukça benziyor.

Pedaldan bağımsız olarak da bu başlığın altında genel bir tavsiyede bulunayım: Volüm potuyla tonunuzu daha iyi temizleyebilmek istiyorsanız (eğer varsa) volüm potundaki "treble bleed" amaçlı kondansatör (ve direnci) söküp atınız.
 
MXR benimde aklıma ilk gelen marka olurdu, sahsen deneyemedim henüz ama şu blackstar tüplü pedallar ilgimi bu aralar çekiyor.

Dinleyene kadar pek dikkat etmemiştim (pek bizim ülkede keşfedilmiş gibide değil), meğer yüksek voltaj çalışıyorlarmış power sectionu olmayan bir amfi gibi bence inceleyin çok modeli var birinin deneme videosunu paylaşıyorum;

 
Blackstar ın tek kanal olanı var elimde, volume potuna diğer distortionlara göre daha bi' duyarlı ama iyi bir lambalı amfi gibi değil. Tam ortası diyelim, lambalılar içinde de hughes&kettner lara bakabilirsiniz, vardır youtube' da incelemeleri.
 
Hiç orjinalini denemedim ama Boss HM-2 klonu çok hoşuma gidiyor o konuda, adının aksine, gitarda volume kısıkken resmen Hendrix tonları almamı sağladı. Big Mufflar da önünde buffer yoksa clean up olabiliyorlar.
 
Elimde Metalmuff w/ top boost modeli vardı. Higain pedalı olarak çok memnundum ama ton potuyla arası hiç iyi değildi. Pedalın çok sert ve keskin bir karakteri vardı. Plexitone(Ms muadilini kullandım) ise bence karakter ve gain aralığı olarak bir higain pedalı değil, tabii bu tamamen kişisel bir yorum.(Evde higain amfisi kullanan biri olarak bu yorumu yapıyorum :D )
 
Sevgili @barrios

Aslında bence bu işi en iyi becerenler Fuzz pedalları, özellikle germanium olanlar...Hele ki şöyle güzelinden bir tane bulursan, düşük volume'da billur, yüksek volume'da Fuzz tadından yenmez...

Sevgiler ve saygılar...
 
@barrios ustad wampler euphoria deneme sansiniz oldu mu acep? Benim nacizane onerim bu....Ote yandan gitarin volume potuna o da yetmedi kendi potlarina acimasizca duyarsiz kutuk gibi pedal soraydiniz cevabim hazirdi: mad professor 1...Ama sizin sorunun yaniti zor. Ben de basligi takipteyim...
 
@barrios ustad wampler euphoria deneme sansiniz oldu mu acep? Benim nacizane onerim bu....Ote yandan gitarin volume potuna o da yetmedi kendi potlarina acimasizca duyarsiz kutuk gibi pedal soraydiniz cevabim hazirdi: mad professor 1...Ama sizin sorunun yaniti zor. Ben de basligi takipteyim...
Bir kez denemiştim Euphoria'yı, ama çok başka bir şey peşindeydim o sıra. O nedenle alıcı gözü ile bakmamıştım.
Wampler Paisley denedim geçen gün, ama ton karakteristiğini beğenmedim pek.
Ancak Wampler bu konuda bence de iyi, elimdeki Slostortion ile yaptığım denemeler sonucunda aslında ihtiyacıma cevap verebileceğini gördüm. Crunch modunda gaini sonuna kadar açarak denedim, overdrive modunda da gain potu saat 1 civarlarında iken volum potu ile bir hayli temizlenebiliyor ton. Slostortion'un tek dezantavajı, bayağı koyu karakterli bir pedal olması. İngiliz işi drive pek sevmiyorum, o anlamda Slostortion aslında bana çok hitap ediyor. Ama birazcık daha kırçıllı (bkz: Mesa) işi bir drive olabilse daha da güzel olabilir. Mesa'nın bir dizi pedalı çıktı son dönemde ama ben hiç birini denemedim.
 
Geri
Üst